homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cezariana sau nastere normala-2

#20 2010-09-23 20:04:19

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: cezariana sau nastere normala

Ioana, stai linistita, ca durere o sa fie chit ca e ceza sau nastere naturala, diferenta e ca refacerea dupa nasterea naturala e mult mai rapida si mai ales DEFINITIVA, mai exact : jos te refaci f repede si dupa o luna nici nu zici ca ai nascut vreodata, in timp ce operatia de cezariana poate avea urmari si, ca orice operatie, te "urmareste" toata viatza, adik ramai cu o sensibilitate...

Epidurala eu am facut, am fost f multumita; faza e ca iti ia toaaaaaaate durerile si tre sa asculti de doctor - cand iti spune PUSH, sa impingi cu toata forta. Bebele meu a iesit cam in 20 min, ceea ce e f bine, deci nu m-a incurcat cu nik epidurala; parerea mea e ca dak "ti-e scris" sa nasti greu/usor, asa va fi indiferent ca faci sau nu epidurala... acum, parerile sunt impartite, tu tb sa te documentezi si sa ceri si sfatul dr-lui cu care vei naste.

Epiziotomia/ruptura n-o simti, indiferent ca faci sau nu epidurala si, cum am zis mai sus, se reface f repede.

Nastere usoara! Si naturala, iti doresc smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#21 2010-09-23 20:36:35

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Ioana...NATURAL!
Eu am trecut printr-o cezariana in urma cu aproximativ 6 saptamani. Nu recomand...

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#22 2010-09-27 01:13:47

berca ioana
New member
Inregistrat: 2010-03-26

va multumesc frumos pt  raspuns mi-ati fost de mare ajutor.sigur am sa optez pt nasterea naturala... sunt mult mai linistita acum   majoreta    si sper ca bebe sa fie bine.

#23 2010-09-27 01:30:03

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Ioana si eu am facut epidurala caci, dupa 3 ore de travaliu cu contractii la 2 minute, nu ma dilatam. Am facut epidurala si inainte de a naste, cam cu vreo trei ore, au oprit epidurala (adica acel ser care te amorteste). asa ca am nascut "pe viu" smile, am simti fiecare contractie si am controlat nasterea.
Nu mi-a facut epiziotomie, dar baby m-a agatat cu umarul si m-am cam rupt. Nu am simtit atunci, nici cand m-a cusut...am vazut ca nu se mai termina cu pusul de ata si cand am intrebat cate copci am. Dupa 6 saptamani nu am mai avut nimic. Din nefericire mie mi-a ramas un rest de placenta de 4 mm si am sangerat cam vreo 10 saptamani dupa nastere --restul acela s-a eliminat singur. Nu am avut nicio durere cand mi-am reluat "viata" lol stii tu care. Poate un pic mai strampt pe acolo, dar cu practica se revenine la forma avuta candva lol.
Pentru urmatorul copil o sa merg tot pe nastere normala cu epidurala daca este timp sa mi-o faca si daca am aceleasi probleme ca la prima nastere (adica nu ma dilat). Mult curaj ca nu-i greu!

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-09-27 04:21:22)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#24 2010-09-27 10:48:40

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

eu am facut cezariana, nu am avut probl de nici un fel, dar asa cum a spus si crys, dupa nastere nat te refaci rapid, iar cu operatia de cezariana ramai toata viata...uterul taiat si nu se stie ce complicatii pot aparea...cezariana e ultima var

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

Publicitate

loading...

#25 2010-10-06 22:51:21

corp
New member
Inregistrat: 2010-09-28

Am nascut prin cezariana anul trecut in decembrie, refacerea a durat mult, din toate punctele de vedere. Am avut si un colesterol foarte mare in sarcina (374), care la 6 luni dupa nastere de-abia scazuse la 278 si la 8 luni de la nastere, a revenit la normal (189). In ziua in care am nascut, inainte de a intra in preoperatoriu, am stat vreo 2 ore in sala de travaliu. Impactul a fost atat de puternic, incat in acele momente, m-am simtit fericita ca medicul a optat pentru cezariana. Insa dupa, analizand riscurile asumate, pentru ca tot operatie ramane cezariana, mi-am spus ca n-as mai naste nicicum. Refacerea dupa nastere, indiferent de metoda pentru care se opteaza, depinde foarte mult de organismul fiecareia, de atitudinea familiei fata de lauza, de sanatatea copilului, de vreme, etc.

Ultima oara a fost editat de corp (2010-10-06 22:52:55)

O fapta, in sine, nu este buna sau rea, ci doar consecintele ei.

#26 2010-10-06 23:26:16

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

offtopic  corp, colesterolul ti-a pus probleme in vreun fel?
al meu este 323 cu 3 luni inainte sa nasc si sunt convinsa ca o sa continue sa creasca.

#27 2010-10-06 23:44:52

corp
New member
Inregistrat: 2010-09-28

Gargarita, nu. In saptamana 27 de sarcina am facut analizele si-am vazut valoarea crescuta a colesterolului, dar am continuat sa mananc fara restrictii. Tensiunea arteriala am avut-o 13 cu 9 de-abia din trimestrul 3 de sarcina, in conditiile in care sunt hipotensiva, iar in sarcina, pana atunci, am avut-o tot 10 cu 5, dar cresterea tensiunii nu a fost legata de colesterol sau de cresterea in greutate (am luat 23 de kg in sarcina, adica de la 55 la 78), ci de schimbarile hormonale produse in timpul sarcinii. Mentionez ca glicemia a fost normala si inainte de sarcina si in timpul sarcinii si dupa nastere. Nu cred ca valoarea colesterolului tau va creste mai mult decat este acum. De obicei, colesterolul nu se face in sarcina (m-a mancat pe mine undeva sa-l fac, ca sa-mi gasesc motive aiurea de panica). Personal, consider ca el creste suficient cat sa asigure un lapte matern calitativ.

O fapta, in sine, nu este buna sau rea, ci doar consecintele ei.

#28 2010-10-07 00:00:45

gargarita
Moderator

am inteles. multumesc pentru raspuns.

#29 2010-10-07 19:41:44

berca ioana
New member

off am fs la doctor acum cateva zile si mi-a spus ca s-ar putea sa nu nasc natural ca sunt prea mica in bazin si am si o rana pe col.offff.ajutati-ma va rog. ce sa fac?sa ma duk la alt doctor?

#30 2010-10-07 20:34:51

gargarita
Moderator

nu stiu daca alt dr te poate ajuta. asta se apreciaza mai spre sfarzitul sarcinii, in functie de cat se mai lateste bazinul tau si in functie de dimensiunile copilului.

#31 2010-10-07 21:21:42

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ioana, eu una as astepta, cum spune si garga, sa ajung la o varsta de sarcina mai mare. sidaca parerea dr nu se schimba, as incerca sa vb cu el, sa ii spun ca vreau sa nasc natural si ca il rog sa ma lase sa incerc, evident, la prima pb care il ameninta pe bebe sa faci ceza de urgenta

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#32 2010-10-11 09:58:02

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Ioana, cu rana pe col nush ce leg are nasterea naturala.. eu am avuto rana f mare, extinsa, era destul de veche; dr mi-a zis ca e f posibil sa se vindece, pt ca in timpul sarcinii colul este inchis, deci protejat. Mi-a zis ca nu ma impiedica o rana sa nasc natural si nici nu afecteaza cu ceva... pe mine sau bebe; acum nush dak mai e rana, dar stiu sigur ca nu m-a impiedicat sa nasc natural; cere parerea altui medic in leg cu bazinul, asta s-ar outea sa fie o problema; chiar dak e mai bine sa nasti natural, nu te descuraja dak TREBUIE sa faci ceza... nu e un capat de tara; important e ca tu si bebe sa fiti sanatosi. Nastere usoara! smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#33 2010-10-20 21:50:35

buburuza79
New member
Inregistrat: 2009-09-01

buna
ma intrebam daca insarcinata fiind se mai poate face un test hpv, ma tot gindesc daca mai e sau nu acolo , la testul pap nu au mai iesit koilocitele .
incerc si eu sa ma decid pe ce varianta sa merg cezariana sau nasterea normala,
din ce am citit daca nu sunt manifestari ale virusului se recomanda nasterea normala
dar nu as vrea sa ii fac fetitei un asemenea "cadou"
la urmatorul control as vrea sa discut subiectul cu medicul

#34 2010-10-20 21:56:49

gargarita
Moderator

daca se poate face Pap si culturi din col, cred ca se poate face si test HPV. dar vezi sa nu ai condiloame prin alte parti si colul  sa fie "curat" caz in care posibil sa nu iasa la test
eu parca nu m-as risca la nastere naturala  cesafac  cel mai bine este sa discuti cu medicul tau.

#35 2010-10-20 22:08:42

buburuza79
New member
Inregistrat: 2009-09-01

gargarita a scris:

daca se poate face Pap si culturi din col, cred ca se poate face si test HPV. dar vezi sa nu ai condiloame prin alte parti si colul  sa fie "curat" caz in care posibil sa nu iasa la test
eu parca nu m-as risca la nastere naturala  cesafac  cel mai bine este sa discuti cu medicul tau.

tulpina(54) pe care o am nu s-a manifestat cu condiloame
desi am facut testul MRNA ,colposcopia si cultura de col  undeva  in luna mai si au fost ok, ma tot gindesc ca poate mai e pe acolo
o sa vad ce spune si medicul
multumesc de opinie

#36 2010-11-05 23:24:01

berca ioana
New member

nu stiu ce sa fac acum sunt in 7 luni si mor de frica .ma duc la control saptamana viitoare sa vad ce mai zice doctorul. partydance

#37 2010-11-06 08:00:25

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Ioana eu am nascut natural fara epidurala.

si eu iti spun ca te refaci mai repede dupa natural. eu am fost si taiata jos si nu a durut deloc. dupa cum a zis si Katami , muschiul este atat de intins incat nu simti cand te taie, iar cand te coase nu simti, pt ca anesteziaza local.

faza cu bazinul nu e neaparat o problema. cumnata mea e f slaba, f mica , si f ingusta in bazin, si nu glumesc. si a nascut o fata de 4,200, natural. bine cu epidurala. dar natural. deci se poate.

iar cu rana, asta nu e o problema pt nastere naturala. si stiu si eu ca ranile se vindeca pana la finalul sarcinii, daca nu tot nu e o problema.

vezi ce zice si dr, daca vrei poti naste natural, poti incerca macar. dar si daca nu poti, asta  e, nici cezariana nu e rea. si depinde de persoana si refacerea. poti sa te refaci f rapid. important este ca tu si bebe sa fiti ok.

indiferent ce vei alege, eu iti urez multa sanatate si bafta.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-11-06 08:00:52)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#38 2010-11-13 00:12:45

berca ioana
New member

multumesc ,a duc marti sa vad ce mai zice dr. am 7 luni dar de ingrasat nu m-am ingrasat mare lucru sa vedem acum

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.