homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-130

#2452 2009-10-22 08:44:44

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Multumesc si voua fetelor, pt urari!

Indie, este normal sa fie diferente intre varsta care reiese de la ecograf si varsta sarcinii. La mine diferentele variau (de la 3-4 zile la inceputul sarcinii pana la circa 1 saptamana-8 zile acum la 23 saptamani). Medicul mi-a spus ca e ok din 2 motive: fiecare copil se dezvolta diferit si in plus, ecograful nu da intotdeuna masuratori exacte.
Deocamdata stai linistita si eventual peste cateva zile mai incearca o ecografie - eventual la alt medic. Eu pt astea merg la Sanador la Meclea si - desi e cam "ciufut" uneori - e un adevarat profesionist. Face asta de mai bine de 35 ani

tine-ne la curent  puss

Katami, pun si poze dar intai sa le descarc de pe aparate sau sa le scanez

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-22 08:50:10)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2453 2009-10-22 08:50:02

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Indie, gandeste pozitiv, asa cum trebuie sa fac si eu. Nici la mine nu s-a vazut bine sarcina chiar in a 5 saptamana, apoi cu sangerarile astea mi-a spus ca nu e prinsa bine si mi-a dat tratament. De ieri nu am mai avut nici o sangerare maronie,  rugaciune nici sa nu mai apara.
Si eu stau cu sufletul cat un purice pana luni dar TREBUIE sa gandim pozitiv sa il ajutam pe bebe kram

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2454 2009-10-22 09:17:53

witty_ina
Sr. member

Burtici, tot intreb pe aici cat ati luat utrogestan/progesteron? Dar suplimente?

Eu iau Centrum materna si omega 3. Am citit si de alte suplimente si m-am gandit sa vad voi ce ziceti

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-22 09:19:06)

#2455 2009-10-22 09:21:27

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

eu am luat doar acid folic. chiar nici o alta vitamina in plus. si asta doar pentru ca am insistat sa imi dea si mie ceva big_smile .

iubesc+Camelia+Matei

#2456 2009-10-22 09:31:29

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Witty, eu iau arefam (progesteron) de 2 ori pe zi, asta de sambata cand era bebe mai mic decat ar fi trebuit. Nu stiu cand il voi opri, depinde ce zice doctorita cand voi merge la eco de 12 saptamani.
De la 5 saptamani iau Elevit.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2009-10-22 09:32:19)

Publicitate

loading...

#2457 2009-10-22 09:35:37

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Witty, eu iau elevit de la 4 saptamani, de cand am aflat ca sunt insarcinata.
Mi-a dat duphaston, arefam si no spa pentru ca sarcina nu este bine prinsa si am iminenta la avort.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2458 2009-10-22 09:37:00

witty_ina
Sr. member

acid folic am luat si eu trimestrul 1 dar trebuie sa suplimentam pe masura ce inaintam in sarcina (cel putin asa zic medicii). Eu am luat centrum materna si am observat la analiza ionilor ca stau bine (cam pe la jumatate, intre limite). Cu siguranta depinde de fiecare organism in parte

#2459 2009-10-22 09:52:38

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

neata,..eu am mai zis nu am luat decat acid folic pana acum o saptamana....si de atunci am inceput la indemnul dr de fam si apoi al dr ginecolog fe ( tardyferon) si magno b6 ( de 3 ori pe zi) ( ptr carcei si sa relaxeze uterul )asa ca....am mai zis..fiecare dr cu medicamentatia lui ...mai am o prietena ce nu a luat mai nimic toata sarcina...eu mi-am refacut si analizele , si dc au iesit ok..asta o fi cauza "fara vitamine"

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2460 2009-10-22 10:00:48

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

eu iau elevit si arefam de la 5 sapt cand s-a confirmat sarcina la eco. si acid folic pe care il iau dinainte de a ramane cu vreo 4 luni.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-10-22 10:01:44)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2461 2009-10-22 10:13:15

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

burtici ce ati facut eco de morfologie fetala...stiti ceva de "focus hiperecogen ventricul stang", asta i-a iesit lui bebe al meu, ecografistul ( ce este si dr ginecolog) mi-a zis sa stau linistita ca e ok, un alt ecografist ( dr Pop) mi-a zis la fel...dr meu ginecolog ( dr Badea) a zis ca in mod normal dispare in trimestrul 3...voi ,,,,ati auzit ceva?

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2462 2009-10-22 17:16:59

olimp
New member
Inregistrat: 2009-02-09

adinagrig a scris:

olimp a scris:

Buna seara!
De 2 saptamani de cand am pierdut copilasul tot am lactatie...si mi-a prescris ginecologul BROCRIPTIN
si el si farmacista au zis ca o sa-mi fie foarte rau...voi ce ziceti? a luat cineva de aici ca sa-mi poata zice cat de rau e?
merci!

eu am luat brocriptin o 1/2 pastiluta si la 2h am crezut ca mor, am vomitat la greu....nu mai iau, astept din afara varianta mai bine tolerabila adica Parlodel(asa mi-a zis doctorita)

gata, am luat-o aseara...si nu mi-a fost rau....sau cel putin nu am vazut nici o diferenta in starea mea deoarece cand am luat-o deja imi era rau...k eram suparata si am plans si ma durea capul tare..
singurul lucru pe care l-am simtit a fost somnolenta excesiva.....si in juma de ora am adormit  va

sad...

#2463 2009-10-22 19:26:29

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

indie a scris:

witty_ina a scris:

indie a scris:

Am sunat medicul, a zis sa vin intr-o ora caci e de garda. M-am cam speriat ca m-a chemat asa de repede, sper sa nu fie grav. Va tin la curent.

Stai linistita pt ca agitatia iti face rau. Daca zici ca sunt doar mici pete maronii, nu cred sa fie grav. Am avut si eu la inceput f putin si o data mai tarziu cand s-a gasit un medic ginecolog (altul) sa-mi faca un consult mai violent. Mie medicul mi-a dat utrogestan si mi-a recomandat odihna cateva zile. Bafta

Am fost la DR, mi-a facut eco si a vazut sarcina doar ca mi-a spus ca este mult prea mica fata de cat ar trebui sa fie (avand in vedere data ultimului CM). Exista 2 posibilitati: ori e oprita din evolutie ori conceptia a fost mai tarziu. Testul s-a pozitivat si el destul de tarziu. Mi-a dat No-Spa si Arefarm, maine imi fac HCG si repet dupa 48h, apoi corelat cu o noua ecografie poate sa zica mai multe. Sunt un pic trista, dar asta e...daca e sa nu fie, nu disper. Mai incercam!

Am luat rezultatul HCG si a iesit pozitiv, ma incadrez intre sapt 4-5. A zis DR ca e f mica sarcina, sa repet in 48 h. Intrebarea este: daca este oprita din evolutie atunci mai apare valoarea aia mare la HCG? sau voi putea vedea doar coreland cele 2 rezultate?

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2464 2009-10-22 20:23:56

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Si eu iau Pregvit (http://www.pregvit.com/) din saptamana a9a. Pana atunci am luat acid folic.
Am fost ieri la contro si bebe este foarte bine. Voi, cele ce sunteti mai inaintate in sarcina, la cate saptamani mergeti la control? Ce anume va face medicul? Faceti ecograf de fiecare data? Asculta bataile inimii la bebe?

Indie
din cate stiu eu HCG creste in fiecare zi; in cazul in care se opreste sarcina din evolutie, atunci se va vedea cum scade...asa am patit eu in iarna cand am pierdut prima sarcina. Mereu imi urmarea HCG-ul sa vada cum scade.

Cand am ramas insarcinata din nou am facut HCG in saptamana a5a (ca la noi ecograf se face tarziu, dupa saptamana a 9a daca esti norocoasa sau cu siguranta la 11-13 saptamani). Si m-a sunat medicul acasa, dupa 48 de ore, si mi-a zis ca HGC-ul s-a dublat (aproape). Cauta pe net care sunt valorile HCG pe zile (de ex. esti in ziua 30 de sarcina, cat este HCG?). Bafta multa si stai pozitiva.

Ina
, casa de piatra si sarcina usoara!

Andreea
sa ne tii la curent cu bebele tau, cum evolueaza sarcina.

Ally-na, ce inseamna acest diagnostic pe care ti l-a zis medicul?

Crissy
cum mai esti? Ai terminat cumparaturile pentru bebe? Pana la urma faci epidurala sau nu? Eu sper sa nasc normal si nu o sa fac epidurala. Nu mor eu pentru cateva ore de durere insa perspectiva acului infipt in coloana ma termina. Nu mai zic de epiziotomie, dar aici nu prea ai ce face.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2009-10-22 20:31:49)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2465 2009-10-22 20:26:17

witty_ina
Sr. member

Tu la cat estimezi sarcina?
Testul HCG are o relevanta la interval de 48 de ore cand ar cam trebui sa se dubleze (aproximativ) asa ca mai asteapta putin. Daca e oprita in evolutie creste f putin sau deloc.

Flowerpot, nu te pot ajuta decat daca iti citesc din fisa mea cu tot ce trebuie facut plus ce mi-a spus medicul:intre 32-34 saptamani faci morfologia de trim III si ulterior e cazul sa mai faci 1-2 ecografii normale pt a vedea pozitionarea bebelusului pe masura ce se apropie DPN. Mie mi-a spus ca dupa 36 saptamani sa vin saptamanal. Poate iti spun mamicile altceva  wink

ps. MUltumesc mult pt urari  puss

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-22 20:35:10)

#2466 2009-10-22 21:33:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

flower, eu fac eco o data pe luna (fara bataile inimii) si atat. analize nu mi-a dat sa repet decat toxoplasmoza (ca am matza si igg neg tongue),rubella (ca ni se parea ca era gresit rezultatul) si anticorpii anti-rh (ca am rh neg)

nu tu uocultura, analize uzuale din sange... pe alea le-am facut o data la inceput si gata.

in schimb mi-a promis ca incepand cu luna a 7 a o sa ma cocoatze si pe capra, ca sa fie totul curat down cand vine bebe smile

indie, e asa cum a spus witty ina.... multa bafta!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2467 2009-10-23 08:33:56

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Kata, parca nici tu n-ai facut triplu test, nu?
Aaa, si inca ceva, ai arsuri ? Ca la mine au inceput deja ... Si eu care ma laudam ca n-am avut greturi deloc, cred ca se razbuna asta micu' acuma ! rotfl2

Legat de vitamine, eu iau si acum Elevit si plus ca mi-a fost recomandat (acum 3 zile) prin telefon si calciu lactic, pt carcei la piciorutze.

Crissy, ce mai faci Crissy ? Vine DPN cu viteza ... puss

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-23 08:39:01)

gravida 35+ babyboy happydance

#2468 2009-10-23 08:59:18

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

buna dimineata fetelor smile ! vad ca si voi aveti arsuri. ieri seara nici sa ma misc nu am mai putut de ele. si acum dimineata am avut un junghi, minune mare!

iubesc+Camelia+Matei

#2469 2009-10-23 09:43:01

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Neatza, fetele! puss

Anne, ce sa fac, bine, pe acasa, la cumparaturi etc etc, cump pt bebe le-am terminat majoreta , bagajul e la usa deja big_smile si astept cu nerabdare sa nasc...... nu mai pot sa dorm, sa matur, sa duc saculetul cu gunoi... VREAU SA NASC! big_smile

Flower, eu de la 5 sapt tot zic pe aici ca vreau epidurala si nu mi-am schimbat parerea; intepatura in coloana nu e dureroasa, epiziotomia nici atat - am vb cu dr, a zis ca dak simt ceva la epiz ( dak va fi cazul de epiz ), se opreste si mai baga anestezic, deci... smile

Rux, feli pt bebe! Vezi ca elevitul isi spune cuvantul? smile

Tomina, cu lapte nu merge?

Katami, ce bine.... eu am facut analizele la 2 luni.. toxo, coagulare, glicemie, hemoleucograma, sumar de urina, urocultura etc etc...; pe 28 ma urca pe masa...... grater

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2470 2009-10-23 09:48:53

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Cris, cred ca elevitul dar si arefamul isi spun cuvantul.

Dar de ce sunteti suparate ca va urca pe masa?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.