homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-131

#2471 2009-10-23 10:34:27

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Rux, daca la tine a crescut bebe inseamna ca o sa creasca si la mine...ufff...mai e mult pana luni?

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2472 2009-10-23 10:44:26

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Normal ca o sa creasca si bebele tau.
Si nu mai e mult pana luni, bucura-te de weekend.

#2473 2009-10-23 11:06:41

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

offtopic care gravida  urmeaza la nascut???

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2474 2009-10-23 11:07:50

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Tomina, in cate saptamani esti ?
Pune la semnatura ! puss

Lili, Crissy e viitoarea mamica !!! partydance

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-10-23 11:08:31)

gravida 35+ babyboy happydance

#2475 2009-10-23 11:28:43

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

sunt in 8 saptamani smile . nu se vede la burtica dar ma simt ....... tongue . am pus discret la semnatura.

iubesc+Camelia+Matei

Publicitate

loading...

#2476 2009-10-23 11:36:07

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

crys, am niste emotii cand citesc pe aici de DPN-ul tau.. parca nasc eu, asa ma simt.  disperat

#2477 2009-10-23 11:37:21

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Abia  astept sa citesc povestile burticilor care  trec la statutul de mamici. Noi, cele care mai avem saptamani din plin pana atunci, mai avem de invatat.

Azi am fost la eco morfologica si am aflat la Luca e de fapt cu o sapt mai mare decat preconizasem. Eu stiu exact si ziua in care l-am conceput dat fiind ca am mers pe testele de ovulatie, dar medicul mi-a zis ca e calculat gresit. Are 740 g si toate masuratorile il arata cu 7-9 zile mai mare asa ca mi-a modificat DPN cu 9 zile mai devreme (in teorie). I-a facut poze si e clar.... are nasul, gura, putzulica de la tati.... de la mine... hmmm... probabil culoarea pielii  rotfl

L-am tot recomandat pe Meclea pt ecografii pt ca e un profesionist si mi-a fost recomandat de prietenele mele medici care au facut eco la el, dar din pacate nu se poate discutal. Azi, la a 3-a eco cu el, am avut o ultima incercare de a-l intreba si rezultatul a fost dezastruos. Ma gandesc la Herghelegiu sau Iosup pt ultima eco morfologica. Voi ce ziceti?

Azi ce va fac burticile?

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2478 2009-10-23 12:21:30

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

witty_ina a scris:

Tu la cat estimezi sarcina?
Testul HCG are o relevanta la interval de 48 de ore cand ar cam trebui sa se dubleze (aproximativ) asa ca mai asteapta putin. Daca e oprita in evolutie creste f putin sau deloc.

:

Multumesc pentru sfaturi.
Witty_ina: ce frumos trebuie sa fie cand te uiti la eco si il vezi! Felicitari si sarcina usoara!
Eu estimez sarcina la 4 saptamani, pentru ca atata timp a trecut de la ovulatie. Nu mi-am urmarit ovulatia cu un test sau ceva, dar am observat schimbarea consistentei scurgerii vaginale si e si perioada in care am prestat cel mai constiincios. Nu inteleg de ce DR ia data ultimului ciclu, ca dupa data aia ar trebui sa am 6 saptamani, deci decalajul ar fi de 2 sapt. In cazul asta nu inteleg de ce a zis de posibilitatea unei sarcini oprite din evolutie...m-a cam speriat si dezamagit in acelasi timp, parca nici nu mai indraznesc sa ma bucur caci nu stiu daca va fi sa fie bebe sau nu...si cu atat mai mult, nu mai am bucuria aia sa anunt lumea: "sunt gravida!" Maine dimineata repet HCG-ul si la pranz o sa am rezultatul. Apoi mi-a spus DR ca daca e totul ok sa vin miercuri la eco. Pfff, mai trebuie sa rezist cateva zile...

Ultima oara a fost editat de indie (2009-10-23 12:22:51)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2479 2009-10-23 12:59:16

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Indie, iti tin pumnii. O sa creasca hcg-ul o sa vezi.
Dr calculeaza de la ultimul cm pentru ca nu se stie exact data conceperii lui bebe

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2480 2009-10-23 13:16:15

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

Witty_ina...herghelegiu....sfatul meu...nu am nimic cu iosup . dar este unul dintre cei care a dat cu bata la TN la bebe meu...nu vreau sa il vb de rau dar pot sa iti zic unele "barfe" in privat.
in alta ordine de idei , tre sa ai ceva "pile" ptr herghelegiu ptr ca e la programari full.Tu cu ce dr nasti? si unde?...ai mai putea sa mergi si pe mana DR pop, asta dc nu te cramponezi de ecogarfisti ginecologi cum este herghelegiu....
in alta ordine de idei..poti sa incerci si radulescu botica de la CMU, academica sau medlife....eu una personal ,si nu numai eu ,am incredere profesionala in el....ca si pe mine la ultima eco m-a tinut 15 min ( vezi o discutie avuta pe forum acum cateva saptamani ) asta este...e drept nu am stat numai cu ochii in 4 D, dar ptr mine ,cel putin acum , conteaza altceva ....si ca tot revin la discutia de acum ceva timp...eco am facut la Medlife..deci nu are legatura ca face la CMU in timp mai scurt. eco...eu cred...ca se sta f mult pe prima eco...ptr ca atunci se vad f multe....acum....deja are o parere asupra lui bebe si urmareste in principiu creierul si cordul....

ma intrebase cineva ce este cu "focus hiperecogen ventricul stang" cred ca flo....varianta oficiala ( de la dr) este...nu se naste cu asa ceva..e semnul unei eventuale malformatii..dar pana acum....nu au existat cazuri....deci dispare in general in trimestrul 3....de aceea intrebam eu fetele cu sarcina mai avansata dc au avut bebe asa ceva...si dc a disparut.....
varianta neoficiala , gasita pe net <<corpuscul hiperecogen ? focus hiperecogen ? nodul hiperecogen

Cam astea sunt denumirile folosite de doctorii de la noi pentru aceasta chestie. =  zona calcifiata in inima, fara nici o semnificatie pentru cord si/sau sanatatea cordului. In mod normal un ochi de doctor mai putin obosit si un aparat un pic mai nou va pot arata foarte repede aceasta particularitate a cordului. Este un punct luminos (ecogenic) care e de fapt o calcifiere.E un soft marker (adica un indicator vag) al sindromului Down sau al sindromului Edwards (Trisomie 21 si respectiv 18) ( ceea ce eu stau linistita ca biopsia ce am facut arata ca bebe e sanatos")>>

iata parerea unui parinte al carui copil are ( a avut la 23 s asa ceva) <<Prin urmare, daca bebeul vostru are focus hiperecogen, iata cateva sfaturi pe care nu trebuie sa le considerati indrumari medicale ci mai degraba o impartasire de experienta:

- Doctorul n-ar trebui sa va sperie daca gaseste asa ceva. Nici voi nu trebuie sa va speriati. De obicei anomaliile genetice au si alte semne. Daca nu ati facut Triplu Test, e foarte posibil ca doctorul sa va recomande unul in cazul in care a gasit un focus ecogen. Mai mult, in cazul in care este depistat si doriti amniocenteza, am inteles ca exista mai multe sanse statistice ca bebeul sa moara in timpul amniocentezei decat sa aibe sindromul Down. Intrebati daca puteti trimite probele de la amnio in Ungaria, la noi puteti primi raspunsuri confuze si aberante.

- Exista sanse mari sa nasteti un bebe perfect sanatos si sa fi avut mai multe semne de anomalie genetica la fat. Exista de asemenea sanse sa nasteti un bebe cu probleme si sa nu aveti nici un semn. NIMIC NU SE STIE CU SIGURANTA! Nu va faceti probleme, oricum inapoi nu se poate da, mergeti inainte.

- Focusul hiperecogenic cardiac nu afecteza sub nici o forma inima. Asta mi-a repetat la nesfarsit doctorita Adela Dinu de la CMU. Si ne-a mai spus la 33 sapt., cand inca era prezent, sa nu ne mai gandim la el pt ca avem un copil perfect normal.>>

ptr doritori am gasit un material...dar nu stiu sa il postez sad

c:\mfm\handouts\intracardiac echogenic foci.doc                   gasiti pe google

sau   http://74.125.77.132/search?q=cache:Qb0 … =firefox-a

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-10-23 14:14:34)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2481 2009-10-23 14:42:19

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

slava domnului, eu inca n-am nicio arsura... habar n-am ce-s alea, n-am avut niciodata smile desi intr-o seara, sapt asta, parca ma "jena" stomacul... dar n-as putea zice sigur daca era arsura sau nu big_smile (o sa am un bebe chel? lol )

ruxxy, eu abia astept sa ma urce pe capra... nu pt ca imi place prea mult, ci ca sa ma linistesc ca e totul ok "pe traseu"

si eu mi-am vazut bebeloiul azi... din pacate, dr n-a putut sa-mi dea o pozica cu fatza, pt ca, cica, am cam putin lichid amniotic si nu se vede clar (deci nu, nu erau ecografele voastre de bucuresti mai jmechere lol ci sunt eu mai putin "zemoasa" lol dar e in limite normale totul... bebe e deja intors cu capshoru spre iesire, deci mi s-a mai dus o grija big_smile mi-a dat si mie sa fac o urocultura, pt ca, din cand in cand, mai fac pisu tulbure....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2482 2009-10-23 15:48:09

witty_ina
Sr. member

Indie, asteptam maine sa ne spui val hcg-ulului. Daca nu se dubleaza, stai calma ca nu e nicio problema. La mine a crescut cu 2/3 si a fostul perfect. Dupa cum ai vazut mai sus, bebelul meu e cu 7-9 zile mai mare dacat se preconiza, iar asta inseamna ca e conceput mai devreme. Fiecare bebe se dezvolta in felul sau. Eu zic sa stai linistita pt ca totul va fi  bine. Daca dupa hcg ramai in continuare cu dubii, mai fac o eco pt ca de multe ori la intrvaginale, masuratorile depind si de calitatea eco.  nocry

Ally_na, multumesc frumos pt sfat. Cred ca ma pot incadra in programare le el pt ca eco morfologica de trim 3 vine abia peste 8-9 saptamani. Si de Iosup am auzit lucruri bune dar si mai putin bune. Ma mai documentez si apoi decid.  kram

ps. am sunat pt programare la Herghelegiu si am aflat ca nu are niciun loc liber pana in februarie, iar pila mea e in concediu. Acum ma documentez de medicii dati de ally_na dar astept si alte recomandari

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-23 16:01:35)

#2483 2009-10-23 16:38:48

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor va multumesc pentru raspuns; aici consultul dureaza 10-15 minute, te masoara cu o ruleta pe burta, asculta bataile inimii la bebe si cam atat. Se fac numai doua ecografe (intre 11-13 sapt si intre 19-22 sapt.) si gata. Eu am facut mai multe caci vazusera ei ceva, un lac vascular, pe la 13 saptamani care, intre timp, s-a resorbit. Mi-a mai dat un ecograf pe 14 octombrie si totul este bine cu bebelinul. I-am vazut numai fatza ca am hotarat sa fie surpriza cand o sa nasc. Si nu va zic cum m-am emotionat toata caci seamana cu tati asa de bine.

Crissy credeam ca te-ai razgandit smile. Eu sunt in dilema, te astept sa imi povestesti cum a decurs la tine. Nu-mi vine sa cred ca mai ai atat de putin. Cred ca eu sunt urmatoarea dupa tine.

Katami iti doresc sa nu simti cumva aceste arsuri. Uneori imi vine sa ma urc pe pereti, parca am inghitit foc. Am vorbit cu doctorita mea si mi-a zis ca orice antiacid este bun. Si am mai citit, si pus in practica si se pare ca functioneaza, ca sa dormi pe doua-trei perne, deci capul sa fie pozitionat sus, sus. Te doare coloana dupa o noapte la inaltime dar parca este mai suportabil decat arsurile gastrice.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2484 2009-10-23 16:51:47

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

flowerpot, ai putea sa iei gaviscon pt arsuri.. gaviscon lichid isi face efectul mai rapid. http://www.gaviscon.com/ e ok in sarcina.

#2485 2009-10-23 16:53:51

ally_na
Hero member

cand pot sa apara arsurile acestea????

#2486 2009-10-23 17:05:33

witty_ina
Sr. member

Noi cele care facem cezariana, e adevarat ca trebuie sa fim programate pt interventie cu 1 sapt-maxim 2 inainte de DPN? Eu asa am tot citit/auzit doar ca mi se pare cam devreme.
Ma gandesc la bebelusul meu: din cauza marimii doctorul mi-a schimbat DPN de pa 18 pe 9 feb. Daca mai scad 2 saptamani... nasc la 8 luni. wow  lol

ps. ally_na, eu stiu o teorie de la "babe" care a fost ulterior demonstrata de medici: de prin lnile 5-6 apar arsuri cam pana prin lunile 7-8. SE spune ca in perioada asta ii creste parul, se finalizeaza dezvoltarea unghiutelor, a sprancenelor etc. Medicul mi-a spus ca in majoritatea cazurilor, teoria e dovedita medical

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-10-23 17:08:39)

#2487 2009-10-23 17:32:31

ally_na
Hero member

ok..multam
eu cred ca depinde de  spitalul unde nasti...Unde nasti?...doctorul te progarmeaza si el te invata cum ce si cum, eu am o prietena ce a nascut prin cezariana la municipal si a programat'o cu o saptamana innainte dr cand a pus'o sa cumpere anestezia...

#2488 2009-10-23 17:48:31

witty_ina
Sr. member

Eu nasc la Elias unde am avantajul ca prietenii sunt medici. Medicul ginecolog e Pandaru Andreea, care nu este in cercul meu de preteni dar care mi-a fost recomandata ca un profesionist.

#2489 2009-10-23 19:11:40

ally_na
Hero member

si de ce sigur cezariana?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.