homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-40

#742 2009-06-24 12:57:12

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Ina, mie nu mi-a facut doctorul eco si avea 5 saptamani si 3 zile. A zis ca nu se va vedea mare lucru, ca nu are nici activitate cardiaca deocamdata. Si mi-a dat utrogestan si sa revin la 8 saptamani.
L-am ascultat si a fost totul bine  smile

Fleurr si mie mi se intareste burta, se deformeaza, si asa mi se intmapla si la 20 saptamani. Eu m-am obisnuit, si cred ca sunt bebei tai. La mine pe masura ce crestea burta cand mi se intarea era portiunea respectiva mai mare.
Cred ca se rasucesc ei, se imping. Si asta parca poate provoca contactii.
Eu nu prea am luat no-spa, decat daca simteam durere.

Ultima oara a fost editat de Juli (2009-06-24 12:59:46)

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#743 2009-06-24 13:10:34

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

witty_ina a scris:

Am revenit printre voi cu niste dileme: am fost astazi la eco ( a doua) si nu prea a reusit sa vada embrionul  sad . Doctorul mi-a argumentat ca este inca sarcina mica (5 sapt si 6 zile) dar pe figura ei parca am vazut mai mult. Mi-a sugerat sa nu ma ingrijorez pt. ca totul va fi bine. Mi-a recomandat in schimb un tratament cu utrogestan intravaginal si un test "dozare beta" pt a vedea structura hormonala sau ceva de acest gen (pe asta nu mi-a explicat-o).

Sunt  ingrijorata pt ca sarcina asta a fost obtinuta f greu si exact cand ne pierdusem speranta, si as vrea sa stiu si parerea voastra

off, ina iti pumnni sa fie bine, nu ca la mine...
si eu al fel am patit, nu vreau sa te sperii, mie valorile din dange mi-au aratat clar ca nu s-a dezvoltat si in final s-a eliminat singura, dar la tine sunt singura ca va fi bine....

hai, fii optimista,....

cand faci beta-HCG-ul? daca esti din buc , mergi la Medligfe la prima ora, si dupa 14 ai rezultatul si nu e nevoie sa te deplasezi sa-l ridici, il iei de pe net....

bafta multa....

9 ani de copilarie ....

#744 2009-06-24 15:54:45

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

adina ce vrei sa spui ca nu mai ai bb? n-am mai intrat de mult la aspirante e adev pt ca n-am avut timp asa ca nu mai sunt la curent cu info...asta e vb despre sarcina de acum sau alta din trecut?

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#745 2009-06-24 16:11:25

adinagrig
Insomniac member

nu flerette, de asta de acum e vorba, era prima data cand ramaneam sad

bebe nu s-a dezvoltata, aramas prea mic, ovulul nu a fost fecundata in intregime si drept urmare sambata au inceput sangerarile, acum sunt aproape de final, sper sa scap fara chiuretaj

maine sun sa vedem cand merg la consultatie....

9 ani de copilarie ....

#746 2009-06-24 16:15:32

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Fetelor, multumesc mult pt raspunsuri si incurajari. Vineri urmeaza sa ridic ambele teste beta-hcg, iar luni sa le prezint medicului.
Sper sa fie totul bine si promit sa va tin la curent.

Adina, imi pare rau pt experienta prin care ai trecut, dar trebuie sa fim optimiste ca viata ne va indeplini dorintele.

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Publicitate

loading...

#747 2009-06-24 16:16:20

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

fleur utro e bun pt contractii. de aia ti l-a dat acum. el nu isi mai face efectul de sustinere mai tarziu de trim 1 dar dupa e bun pt contractilitatea uterina puss

#748 2009-06-24 16:51:01

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

adina m-ai lasat fara grai...n-am vrut sa cred asa ceva...imi pare extrem de rau pt ce s-a intamplat

multum mary, sper sa-si faca efectul  smile

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#749 2009-06-24 17:57:34

witty_ina
Sr. member

Imi fac curaj si va intreb, daca stiti, care ar fi simptomele unei sarcini oprite in evolutie?

#750 2009-06-24 19:21:23

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Fleurete eu sunt in sapt 21 si iau utrogestan 5/zi. Intr-adevar intr-o sarcina fara probleme se recomanda doar in primul trim dar daca ai probleme trebuie sa iei in continuare. Eu am probleme cu contractiile de la 16 sapt iar pt sarcinile mici nu se da decat utrogestan, si nospa si scobutil injectabil sau in solutie perfuzabila(asta dc nu cedeaza contractiile la no spa pastile-cum e cazul meu). Inainte era un medicament gravibinon pt sustinerea sarcinii care acum nu se mai fabrica asa ca... Multa odihna, stai cat poti de mult in pat si raporteaza-i medicului orice durere sau intarire a burticii care persista sau nu cedeaza la tratament si va fi bine.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#751 2009-06-24 20:57:43

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Ina, unii spun ca nu au avut nici un simptom cand li s-a oprit sarcina din evolutie. Altele au avut crampe si sangerari mari.
Din propria-mi experietna iti spun sa astepti rezultatul analizelor; daca nivelul de hormoni este in creste (trebuie sa se dubleze in 48 de ore) atunci totul este ok. La 5 saptamani si cateva zile....ma indoiesc sa se vada ceva, Ina. Aici unde locuiesc eu (Nord America) nu iti face nimeni ecograf pana la 8-9 saptamani. Doar analizele de hormoni (hcg) pe care ti le-a recomandat si tie.

Fetele,
explicati-mi si mie cum vi se intareste burta? Va doare tare? Aveti idee care-s cauzele intaririi?

Mai am o intrebare - plec in vacanta cateva zile; merg destulde mult cu masina dar am o masina confortabila si o sa fac pauze din ora in ora. Insa locul unde plec eu este "mare, nisip, soare". Am voie sa stau si eu un pic la soare? Sau sa uit de treaba asta si sa stau sub umbrela?

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#752 2009-06-24 21:01:30

witty_ina
Sr. member

flowerpot a scris:

Ina, unii spun ca nu au avut nici un simptom cand li s-a oprit sarcina din evolutie. Altele au avut crampe si sangerari mari.
Din propria-mi experietna iti spun sa astepti rezultatul analizelor; daca nivelul de hormoni este in creste (trebuie sa se dubleze in 48 de ore) atunci totul este ok. La 5 saptamani si cateva zile....ma indoiesc sa se vada ceva, Ina. Aici unde locuiesc eu (Nord America) nu iti face nimeni ecograf pana la 8-9 saptamani. Doar analizele de hormoni (hcg) pe care ti le-a recomandat si tie.

Fetele,
explicati-mi si mie cum vi se intareste burta? Va doare tare? Aveti idee care-s cauzele intaririi?

Mai am o intrebare - plec in vacanta cateva zile; merg destulde mult cu masina dar am o masina confortabila si o sa fac pauze din ora in ora. Insa locul unde plec eu este "mare, nisip, soare". Am voie sa stau si eu un pic la soare? Sau sa uit de treaba asta si sa stau sub umbrela?

Multumesc mult, flowerpot, asta am sa si fac  - evident cu incurajarile de rigoare.  puss

Sarcina usoara si sper ca bebeii sa ajunga repede in bratele noastre  bebe

#753 2009-06-24 21:10:19

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Flowerpot la mine cauza poate fi un uter mic(infantil) si mai rigid sau cauze hormonale(eu am avut probl cu prolactina si progesteronul si am facut tratament inainte de a ramane insarcinata). La mine se intareste burtica in zona unde e BB si se face ca o mingie, durerile(cel putin in cazul meu) nu sunt f puternice ci moderate(ca la menstra si am in permanenta o senzatie de presiune). Despre mersul cu masina si statul la soare nu stiu prea multe(ca eu una stau ff mult in pat asa ca nu m-a interesat aspectul). De stat la soare stiam ca medicii indica sa fie cu moderatie si obligatoriu nu cand e soarele puternic. De mersul cu masina depinde si distanta pe care o ai de parcurs. Poate ar fi bine sa intrebi medicul care te are in evidenta ca lucrurile difera de la o graviduta la alta.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#754 2009-06-24 21:12:50

witty_ina
Sr. member

Flowerpot, am si aceeasi problema pt. ca in 3 saptamani plec la mare.  Am vb cu medicul meu si mi-a spus ca este ok sa ma bronzez putin la ore matinale (9-10 cel tarziu) sau dupa ora 18. De asemenea mi-a mai spus ca ma pot balaci "atat cat se balaceste un copil de 3 ani cand are parinti posesivi"  lol  (exact asa mi-a spus) - deci fara nicio exagerare.

#755 2009-06-24 21:42:52

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

Dragi mamici sau viitoare mamici ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
Am cautat detergent pt spalat haine bebelusi si nu am gasit. Se pot spala hainele nou-nascutilor si cu detergent obisnuit sau nu? Le pot baga la masina automata? Daca da, la ce temperatura?
Mercik

#756 2009-06-24 22:01:51

witty_ina
Sr. member

thanandar a scris:

Dragi mamici sau viitoare mamici ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
Am cautat detergent pt spalat haine bebelusi si nu am gasit. Se pot spala hainele nou-nascutilor si cu detergent obisnuit sau nu? Le pot baga la masina automata? Daca da, la ce temperatura?
Mercik

Asta nu ti-o spun din experienta mea ci din experienta unei prietene medic si care are o fetita de 1 an. Ea foloseste un detergent pt pielea foarte sensibila si un balsam la fel. Foloseste in cantitati mult mai mici decat spune pe eticheta si la temperaturi cu 10 grade mai mari decat e indicat.

In primele luni dupa ce a nascut a folosit un detergent special pt. copii dar din pacate nu se gaseste pe aici. Da un search pe google si poate gaseste ceva similar

#757 2009-06-24 22:05:31

witty_ina
Sr. member

Din curiozitae am sunat-o si mi-a recomandat ceva similar (detergent si balsam)de pe piata noastra: SurCare pe care ea l-a luat din Cora de la raionul pt bebelusi. Bafta

#758 2009-06-24 22:49:05

adinagrig
Insomniac member

ina , tu cand afli rezulatele la beta HCG?

esti din buc?

9 ani de copilarie ....

#759 2009-06-24 23:59:35

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

witty_ina ai warn pt mesaje consecutive. citeste te rog regulamentul.

#760 2009-06-25 08:01:57

witty_ina
Sr. member

Da Adina, sunt din Bucuresti. Maine voi avea rezultatele pt ambele teste HCG. Le-am facut la CMU pt. ca era cea mai apropiata clinica de spitalul Elias (acolo este medicul care ma supravegheaza). Va tin la curent

Voi cum sunteti azi?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.