homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-68

#1274 2009-08-06 21:15:48

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Eu stiam ca te initiaza neonatologul, parca.. sau nush, e cineva in spital care iti spune ce si cum, macar chestiile minime... sper!! Ca eu habar nu am ce/cat sa-i dau sa manance... doar lapte? sau si ceai? suc de fructe? etc etc.... ma rog, am o carte... dar parca as vra sa ma instruiasca totusi, cineva specilizat...

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1275 2009-08-06 21:18:21

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

e mai dificil cu pisu, la caca simti mirosul....dar cu pisu ce facem?  chicot
cu spalatul mainilor sunt si eu de acord....dar sa nu exageram...de poluarea de afara cum ii ferim? cand iesim in parc si trec atatia ciudati pe lg carut

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1276 2009-08-06 21:19:32

Crssy85
Hero member
Site

Fleur, tutunul e mult mai nociv decat praful din atmosfera... deci sa se spele k lumea pe maini.. sau sa se lase de fumat tongue

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1277 2009-08-06 21:29:24

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

katami a scris:

in iasi se fac... contra cost, evident... in italia le faci moca...

pai nu cred ca exista un standard... de cate ori se uda il schimbi, evident! acu tine de talentul tau de mamica sa te prinzi repede ca s-a udat... asta daca nu urla el bine ca sa anunte evenimentul big_smile

Katami ce bine ar fi sa am oleaca de talent de mamica. Dar eu-s tehuie si confuza si cred ca nici nu ii mai pun pampers  chicot
La momentu asta habar nu am pe ce lume traiesc, dar sper sa imi mai revin pana in decembrie.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1278 2009-08-06 21:34:34

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Pai va spun eu ca se simte daca face pipi ca e pampersul mai greu lol
Eu nu stiu ce sa zic, mie nu mi-a spus nimeni de cate ori sa schimb copilul.
O schimb de cate ori face, dar acum daca adoarme in bratele mele si trage un pipi, nu o scol sa o schimb...

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Publicitate

loading...

#1279 2009-08-06 21:41:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu cred ca as trezi-o, love... mai ales ca e fetita, mi-ar fi frica de infectii (da, stiu, faptul ca m-am lovit eu de ele m-a facut paranoica lol )

flower.... nimeni nu-l are de la inceput... si eu la fel de varza ma simt... chestiile astea se invata pe parcurs smile iar copiii sunt mai.. rezistenti decat credem lol

uaai, al meu cred ca vrea acasa... suturi dupa suturi lol sau vrea sa ma ridic nitel sa se uite la gagicile din mall, vb lu' barbata-meu rotfl

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1280 2009-08-06 22:10:37

sunshine16
Banat
Site

vaaaai, pai tu vrei sa ma stie tot blocul? rotfl2)
Glumesc... iti dai seama ca nu o las cu pipi mult, dar daca e abia schimbata si  adoarme si face pipi... nu o mai trezesc.. oricum doarme doar  1 ora, 1 ora si jumatate in timpul zilei.

#1281 2009-08-06 22:58:15

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

fleurette a scris:

am vb acum cu o mamica de gemeni, am gasit-o pe net si i-am spus ca sotul meu fumeaza si ea imi spunea ca atunci cand o sa intre la bbei treb sa se spele pe maini, pe dinti si sa-si schimbe hainele....voua cum vi se pare chestia asta?

Sunt total de acord cu ea! Si spun asta ca fosta fumatoare si biolog! Spalat pe maini ob;igatoriu, pe dinti, etc... .Preferabil ar fi sa nu fumeze cu jumatate de ora inainte de a intra in contact cu copiii.
Stiu ca suna drastic, dar e fff nociv pt copii.

De schimbat pampersul, o sa-l schimbi de cate ori o sa-l simti plin, adica de cel putin 5-6 ori pe zi. si cand face kk.
Al meu facea kk de cel putin 15 ori pe zi... m-a nenorocit cu pampersii. Am terminat un jumbo in cateva zile... chicot

Primele 6 luni bb-ii beau doar lapte (san sau formula). Unii pediatri spun ca bb-ii hraniti cu formula au nevoie si de apa\ceai. dupa 6 luni se incepe diversificarea. pana atunci deci
DOAR LAPTE!

Primele saptamani sa vrei sa tai unghiile la bebel ca nu vei putea... sunt prea mici si fragile. Ele oricum se rup singure la baie... va trebui sa cumperi niste manusele ca sa nu se zgarie.

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1282 2009-08-07 00:01:29

reta
New member
Inregistrat: 2008-03-02

daca copilul face scaune mai moi este normal in prima luna, trebuie sa aiba scaun de cate ori se schimba si scutecul poate si de 10-12 ori pe zi si nu e considerata diaree, cel putin aici in SUA unde locuiesc a zis doctorul ca nu ar fi sanatos copilul daca nu ar avea atatea scaune si este mult mai bine pntru el iar pipi trebuie sa faca intre 6-8 pe zi cel putin, chiar daca va mnca in continuare lapte de san dupa prima luna o sa aiba cam maxim 2 scaune pe zi, iar unghiile la al meu le-am taiat in ziua cand am venit acasa de la spital cu unghiera si de atunci de 2 ori pe saptamana eu i le tai cand doarme....nu cred ca le placa nici lor sa aiba mainile in manusi mai ales in toiul verii

#1283 2009-08-07 02:58:05

sunshine16
Banat
Site

Da dar a mea nu face doar "scaune mai moi"
A facut apa, pur si simplu. Si culoarea s-a schimbat, nu mai era galben, era spre portocaliu si mirosea f urat.
Cum i-am dat numai lapte praf, a inceput sa faca normal. Ma refer la culoare si miros smile

Abia astept maine sa vad rezultatele de la analiza.
Anastasia nu face de 10 ori... dar si cand face... umple pampersul rotfl
Unghiutele i le-am taiat din prima zi cand am ajuns acasa... si sta sa i le tai, nu am avut probleme pana acum.

Reta, cum adica "...chiar daca va mnca in continuare lapte de san dupa prima luna o sa aiba cam maxim 2 scaune pe zi..."  va  ??

Adica o sa faca treaba mare numai de 2 ori?

#1284 2009-08-07 07:14:26

reta
New member
Inregistrat: 2008-03-02

da, dupa prima luna nu mai are scaune dese, al meu face doar o data pe zi, maxim de 2 ori, se zice ca la inceput elimina ce aveau in intestine cand erau in uter si de asta au scaune mai dese...si mai ales de la formula sunt mai constipati...
Intradevar daca sunt foarte moi si alta culoare poate ar trebui sa treci pe formula o perioada. Poate ai mancat ceva ce cauzeaza asta.

#1285 2009-08-07 09:49:17

fleurette
Hero member

mi se pare normal sa se spele pe maini dupa ce fumeaza, dar sa-si schimbe hainele...e putin cam mult, dar o sa vad atunci la mom potrivit  smile

in leg cu schimbatul pampersilor cred ca o sa ne prindem noi la mom potrivit  big_smile ... din cate stiu eu are scaune dese in pr luna pt ca incearca sa se adapteze la mediu si cu mancarea pe care le-o dam noi

#1286 2009-08-07 10:50:39

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Mie mi-e frica sa-i tai unghiutele... nici nu am ce tai.. sunt minuscule. Ma tem ca-i tai degetele...
Ei, manuele.... sunt niste chestii din bumbac ff subtire. Eu ii pun pt ca altfel se zgarie pe fata. Am incercat si fara si s-a patat tot pe fata...

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1287 2009-08-07 12:37:48

sunshine16
Banat
Site

Mai fetelor, ce este aceea "formula" ?
Eu acum ii dau lapte, Frisolac. Asta i-am dat si in maternitate, pana mi-a venit mie laptele.

Si vad ca ii este foarte bine, caca este normal, si are o culoare normala.

Cu laptele meu nu stiu ce sa fie, nu am mancat ceva care sa ii faca ei rau, am mancat cat mai usor, adica piept la gratar, supa cu galuste, chestii din astea.
Inca nu am primit rezultatul, dup aora 16:00 o sa sun sa vad ce imi zic. Sper sa fie totul ok  signof10

Si eu i-am pus manusi in maternitate. Oricum acolo era aer conditionat si era cam frig pt ea, asa ca a fost tocmai bine.

Lili, sa nu iti fie frica s aii tai unghiutele, a mea sta sa i le tai.

#1288 2009-08-07 14:14:15

Crssy85
Hero member
Site

OMG, de 10-12-15 ori pe zi?? deja tre sa fac economii ca sa cumpar pampers... big_smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1289 2009-08-07 14:39:08

tasha2007
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-07

Fleurette,felicitari pentru gemeni!Ce frumos ca sunt fetita si baietel!Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare;fratele meu are gemeni,baietei,dar diferiti.

#1290 2009-08-07 15:41:56

lauraura
Full member
Inregistrat: 2008-11-10

Mai fetelor, ce este aceea "formula" ?
Eu acum ii dau lapte, Frisolac. Asta i-am dat si in maternitate, pana mi-a venit mie laptele.

Si vad ca ii este foarte bine, caca este normal, si are o culoare normala.

Cu laptele meu nu stiu ce sa fie, nu am mancat ceva care sa ii faca ei rau, am mancat cat mai usor, adica piept la gratar, supa cu galuste, chestii din astea.
Inca nu am primit rezultatul, dup aora 16:00 o sa sun sa vad ce imi zic. Sper sa fie totul ok  signof10

Si eu i-am pus manusi in maternitate. Oricum acolo era aer conditionat si era cam frig pt ea, asa ca a fost tocmai bine.

Lili, sa nu iti fie frica s aii tai unghiutele, a mea sta sa i le tai.

love_t asa i se spune la laptele praf.deci si tu tot formula ii dai nu tzitzi.Andrei facea dupa fiecare masa kk cand era mic deci de peste 6-7 ori p zi

#1291 2009-08-07 18:11:51

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Love, asa cum a zis si Laura, "formula" este laptele -fie solid/praf, fie lichid dar speciale activ conceput pentru bb - pe care il dai copilului. Asta-i denumirea generica din America.

Tocmai m-am intors de la ecograf; bebele era foarte activ, sarea, se invartea pe acolo (numai ca eu nu il simt tare, cum simtiti voi grater...
Asa de tare detest sistemul asta de aici: iti face un tehnician ecograful care nu are dreptul sa iti spuna nimic din ce vede, apoi trimite rezultatele la un doctor specializat in ecografii si,apoi, la doctorul tau. In Romania stiu ca doctorul citeste tot, acolo pe loc si nu mai astepti saptamani ca sa afli ce si cum. Am rugat-o pe tehniciana sa nu se zica sexul dar cred ca s-a scapat (???) si a zis "he is..." apoi s-a corecat si a zis "he or she"...trag concluzia ca s-ar putea sa fie baiat  chicot
Joi, pe 13, am intalnire cu obstetriciana si am emotii. Sper sa imi zica de bine in legatura cu placenta.

p.s Love tine un jurnal in care sa notezi tot ce mananci si bei caci asa poti banui de la ce ii este rau bebelui.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1292 2009-08-07 19:27:50

fleurette
Hero member

flower bine ca l-ai vazut pe bb...o sa vezi cat de curand ce bine o sa-l simti  wink

fetele stiti cumva daca am nr de leucocite marite astea inseamna infectie? mi-a iesit 16.31 si max era 10  sad ... sper sa nu am nimic grav....mi-au iesit si 500 de leucocite in urina si treb sa fie absente  sad

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.