homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-71

#1331 2009-08-11 17:02:33

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

eu ti-as recomanda tot la medlife, dar la dr pelinescu-onciul, care din pacate stiu ca e f ocupat, dar e chiar pe asa ceva. fa cumva sa ajungi la el, mergi in ziua cand are program si asteapta-l, te va lamuri. sanatate si nu te da invinsa  asa usor, bitestul e relevant la 12 s, nu la 10. iar dr chitescu nu o vad cu ochi buni, eu am evitat-o. sanatate si credinta ca va fi bine

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1332 2009-08-11 17:10:26

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

ally eu merg la sanador, la dr uzum ....sunt f multumita de ea, are rabdare si iti explica ce si cum...incearca sa vezi neaparat alt dr inainte sa iei o hotarire, eu stiam ca bitestul se face dupa sapt 12 de sarcina ... eu zic ca nu nimic pierdut, mai cere o parere...sper din tot sufletul sa fie bine

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1333 2009-08-11 17:19:23

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

am 35 de ani , 35 si 1/2 ani..pana la cate saptamani  se poate face avort?

samy..ai cumva nr lui de telefon?

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1334 2009-08-11 17:30:02

fleurette
Hero member

ally_na a scris:

am 35 de ani , 35 si 1/2 ani..pana la cate saptamani  se poate face avort?

nu te mai gandi la asa ceva....vezi ce-ti spune dr

#1335 2009-08-11 17:34:40

ally_na
Hero member

fetelor....sa va fereasca dumnezeu de asemenea pb...sotul e plecat 2 saptamani..e groasnic

Publicitate

loading...

#1336 2009-08-11 17:43:45

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

ally_na a scris:

samy..ai cumva nr lui de telefon?

imi pare rau, nu am nr de telefon, dar are program joia de la 13-20, vb cu dansul , sigur iti va da o a doua parere. eu tot asa am fost , ca nu aveam progranmare si m-a luat la sf programului. nu te da batuta. imi pare rau ca esti singura. te sustinem , suntem alaturi de tine, tu decizi, dar nu renunta asa usor, chiar daca esti speriata. ai 35 de ani, multi inainte , esti tanara, si nu uita esentialul, aceste teste sunt pur estimative, ele nu pun diagnostic. tine-ne la curent

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1337 2009-08-11 17:43:51

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ally_na, rezultatele dublului test sunt STATISTICE!!! eu n-as face pt nimic in lume avort pt un rezultat care nu e deloc sigur... citeste pe net, e plin de femei care au avut pb la acest test si au nascut copii perfect sanatosi... dupa asta se mai fac si alte teste... se masoara pliul nucal... dupa 12 sapt... amniocentoza si multe altele... nu asa, tzac pac avort! yikes

avort poti face pana pe la 13 sapt stiu eu... dar repet, NU te lua dupa astfel de rezultate....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1338 2009-08-11 17:48:54

ally_na
Hero member

dr pelinescu-onciul e in concediu pana in septembrie....se pare ca am si noroc sad

#1339 2009-08-11 18:04:07

fleurette
Hero member

katami a scris:

ally_na, rezultatele dublului test sunt STATISTICE!!! eu n-as face pt nimic in lume avort pt un rezultat care nu e deloc sigur... citeste pe net, e plin de femei care au avut pb la acest test si au nascut copii perfect sanatosi... dupa asta se mai fac si alte teste... se masoara pliul nucal... dupa 12 sapt... amniocentoza si multe altele... nu asa, tzac pac avort! yikes

avort poti face pana pe la 13 sapt stiu eu... dar repet, NU te lua dupa astfel de rezultate....

asa e ally si eu stiu cateva cazuri de genul asta...incearca la dr uzum la sanador...sau du-te la orice alt dr, nu mai sta asa pt ca o sa te distruga gandurile rele

#1340 2009-08-11 18:17:49

ally_na
Hero member

mi-am facut programare la uzum , joi...4 D..cu dumnezeu innainte

#1341 2009-08-11 18:49:18

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

ally_na a scris:

mi-am facut programare la uzum , joi...4 D..cu dumnezeu innainte

Allyna, tocmai am citit niste foi pe care mi le-au dat de la spital cand mi-am facut eu testele...si acolo spune asa: ca in cazul in care, in urma dublului test, se constata ca ceva nu este in regula SE VA REPETA testul, se va face amiocenteza in sapt. 16 (aici, in Canada si in US) si,apoi, daca decizi poti face intrerupere de sarcina. Chiar daca ai 16-17 sapt, intreruperea de sarcina se face dar nu cum stim noi ci o provoaca medicii (cu perfuzii etc).
Dar daca, asa cum ziceau si fetele mai sus, citesti pe net o sa vezi o gramada de cazuri in care rezultatul initial a fost unul fals. Si am si eu un caz concret: la 40 de ani, dupa ce s-a chinuit aproape 10 ani sa faca un bebe, sora sefei mele ramane insarcinata. La 12 sapt. face acest dublu test si i-a iesit rau rezultatul. Aici te intreaba daca vrei sa mergi cu investigatiile mai departe sau daca vrei sa continui sarcina fara sa mai faci investigatii. Ea a optat pt investigatii. La 16 saptamani face amiocenteza (si aici sunt riscuri de avort spontan dar ft mici). Si rezultatul a fost bun de asta data. A nascut pe data de 4 august un baietel perfect sanatos.

Eu am facut un fel de cursuri despre testele genetice. Asa mi-a zis doctorita ca sa le fac si m-am dus la spital...eram cea mai tanara din grupul de femei programate in acea zi; cred ca toate eram in jur de 39-40 de ani, eu am 30 (aproape). Si a venit o doctorita si ne-a vorbit timp de o ora despre cromozomi, despre teste etc si mereu mentiona ca chiar de ies rau testele initiale sa le repeteam, sa facem toate investigatiile posibile...Atunci cand am fost la spital avem 15 saptamani. Intre 15-17 saptamani se fac analize de sange aici (al doilea set, primul fiind cel de la 12-13 saptamani). Si dupa o saptamana m-au sunat si mi-au zis ca analizele au iesit bune; mi-au zis niste valori si mi-au dat niste statistici ca sa compar si m-au intrebat daca vreu sa merg incontinuare cu investigatiile, dar am zis Nu ca nu era cazul. EI te intreaba ca asa este procedura.

Deci, nu dispera. Fii increzatoare ca asa mai ies analizele cand esti mai "mare". Dar tu ai 35 de ani deci nu-i nici un pericol. Repeta analizele si stai linistita. Daca esti din Bucuresti du-te la Manastirea Radu Voda (este langa magazinul Unirea) si te roaga la Sf. Necatrie (la moastele de acolo) si iti promit eu ca va fi bine smile.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1342 2009-08-11 19:17:10

ally_na
Hero member

va multumesc din suflet ptr tot....de cand am ajuns acasa plang in nestire...mi-am dorit ( ne-am dorit atat de mult) acest bebe, aveti idee la ce interval pot repeta ecografiile? 4 d...

#1343 2009-08-12 08:54:44

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

ally_na iti tin pumnii sa iasa totul bine. Trebuie sa gandesti pozitiv si vei vedea ca totul va fi bine. Fetele au dreptate in a-ti recomanda sa faci alte teste inainte sa faci avort.

Tine-ne la curent  puss

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1344 2009-08-12 10:03:38

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

ally_na a scris:

va multumesc din suflet ptr tot....de cand am ajuns acasa plang in nestire...mi-am dorit ( ne-am dorit atat de mult) acest bebe, aveti idee la ce interval pot repeta ecografiile? 4 d...

Am si eu 33 de ani si am trecut prin acelasi stres ca tine (sarcina si varsta).
Du-te si mai cere inca cel putin 2 pareri, dar REPEDE!! Eventual doua echo in aceeasi zi la 2 medici diferiti.
Echografiile se pot face oricate si oricand, fara stres, pt ca nu afecteaza produsul de conceptie!
Si chira de-ar afecta, acum se pune in balanta raportul risc/ beneficiu si e clar ca trebuie sa faci echo.
Dupa ce mai ai 2 pareri identice te gandesti ce faci mai departe. Intrerupere poti face si mai tarziu daca e din motive medicale... dar sa dea DD sa nu se ajunga pana aici. puss

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1345 2009-08-12 11:21:01

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ally_na, nu dispera! puss
mergi joi la eco si vezi ce zice si medicul acesta.
cum ziceau si fetele, bi-testul e doar statistic si, intr-adevar, l-ai facut prea repede.
cu Dumnezeu inainte, multa sanatate rugaciune
te asteptam cu vesti kram

#1346 2009-08-12 12:23:18

fleurette
Hero member

ally abia astept sa ne spui si parerea altui dr...cand am fost la eco la 12 sapt, la morfo....m-a tinut 45min si mi-a masura tot ce era de masurat...mi-a zis ca bitestul e alegerea mea, nu ma poate trimite ea sa fac asa ceva...si am intreb daca crede de cuviinta ca e nevoie.....iar ea mi-a zis ca nu ar fi nevoie....oricum eu eram decisa sa nu fac, tocmai ca sa nu-mi iasa rez aiurea si sa stau cu frica toata sarcina...cunosc 2 cazuri care au facut bitestul (au chelt o gramada de bani si cu amiocenteza) nu le-a iesit rez prea bine si cu toate astea au facut copilul....iar acum e sanatos fara probl....asa ca inainte sa iei o decizie gandeste-te ff bine  puss

#1347 2009-08-12 13:21:51

katami
Platinum member

fleurette a scris:

ally abia astept sa ne spui si parerea altui dr...cand am fost la eco la 12 sapt, la morfo....m-a tinut 45min si mi-a masura tot ce era de masurat...mi-a zis ca bitestul e alegerea mea, nu ma poate trimite ea sa fac asa ceva...si am intreb daca crede de cuviinta ca e nevoie.....iar ea mi-a zis ca nu ar fi nevoie....oricum eu eram decisa sa nu fac, tocmai ca sa nu-mi iasa rez aiurea si sa stau cu frica toata sarcina...cunosc 2 cazuri care au facut bitestul (au chelt o gramada de bani si cu amiocenteza) nu le-a iesit rez prea bine si cu toate astea au facut copilul....iar acum e sanatos fara probl....asa ca inainte sa iei o decizie gandeste-te ff bine  puss

asa am zis si eu... si dr mi-a zis ca asta ar fi si alegerea ei smile mi-a masurat pliul nucal si a iesit bine... a zis ca mai mult nu e cazul...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1348 2009-08-12 16:08:07

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Aoleu, eu citesc si ma ingrozesc ! grater
Coicidenta face ca si eu sunt tot in 10 saptamani si merg luni la doctor. Doamne ajuta sa fie totul bine ! rugaciune
As vrea totusi, daca ma poate ajuta vreuna dintre voi, sa imi spuneti ce analize sau investigatii sa cer la doctor la 10 saptamani . Pana acum am facut doar analizele de sange, cu toxoplasma si toate cele. Astea au iesit bine, slava Domnului !
Cunosc bine de tot o mamica, de aceeasi varsta cu mine-24 de ani- care a nascut acum doi ani si ceva un copil cu sindromul Down. Din pacate ea s-a cam neglijat si nu a facut nici o investigatie de nici un fel.
Vreau sa le spun celor care nu stiu ce inseamna un copil cu sindromul Down ca e INGROZITOR. Imi cer scuze ca suna asa brutal, dar viata lor nu a mai fost niciodata aceeasi. Traies doar pentru a-l ingriji si chiar si asa...
Nu mai vreau sa povestesc- ma intristez instantaneu.

ally_na, tu stii ce e mai bine pt tine ! Putere multa in continuare !

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-08-12 16:08:34)

gravida 35+ babyboy happydance

#1349 2009-08-12 17:30:18

katami
Platinum member

anne,  nu tre sa ceri nimic, dr iti prescrie analizele pe care le crede de cuviinta... de aia e dr wink

o mamica "cu vechime" pe acest forum zicea f corect referitor la testele genetice, pe vremea cand era ea gravida: alegerea daca le faci sau nu tine de ce optiune ai in cazul unui rezultat prost. daca ai decide sa avortezi, fa-le! daca oricum copilul din burta e copilul tau, indiferent daca e sanatos sau nu... si vrei sa il tii oricum... ce sens mai au stressul si banii dati pe analizele alea?

eu am gandit la fel ca ea cand a fost cazul... si am refuzat si dublul si triplul test.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.