homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-72

#1350 2009-08-12 18:21:23

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Ally, Doamne ajuta sa fie bine bebele tau rugaciune

Fetelor, ce mai stiti de Juli?

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2009-08-12 18:21:40)

#1351 2009-08-12 19:12:02

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

anne, asa este. Iti va da o fisa cu analizele si momentele in care trebuie sa le faci. Eu dupa analizele din profilul torch (facute cam pe la 10-12 sap) trec direct la dublul test.

In privinta opiniei tale legate de ce inseamna sa ai grija de cineva cu sindrom down, cred ca sunt in mare masura sa va explic. Matusa mea s-a nascut cu aceasta boala intr-o stare ceva mai severa (sunt diferite stadii de sindrom down: unii pot duce o viata aproape normala avand dosr un mic retard dar altii sunt in stare mai grava). Matusa mea care are acum aproape 50 ani nu a mers pana la 7 ani si abia la 2 ani a reusit sa isi tina capul. Are un retard sever (gandirea unui copil de 5-6 ani) si poate fi intelesa greu de cei care nu ii cunosc limbajul. Merge bine acum dar are nevoie de asistenta pt ca nu-si incalzeste mancarea, nu stie sa spele, stie doar sa foloseasca putine aparate din casa (radio, TV). Este foarte greu pt. cel/cei care ingrijesc un asemenea copil pt ca tu ca parinte te astepti sa evolueze dar asta nu se intampla niciodata: ai un copil vesnic in casa.

Sunt si lucruri bune in schimb: sunt capabili de o afectiune f mare fata de familie sau animale, unele lucruri le invata fara sa i le explice cineva sau au capacitatea de a ajuta la mici treburi din gospodarie (eg. dat cu matura, hranit animalele etc). Tot ce v-am spus este din experienta mea, din ceea ce am vazut la matusa mea si la modul cum bunicii au grija si acum de ea.

Mi s-a spus ca atunci cand eram f mica  bunica o lasa sa sa imi dea cu bineronul sau sa ma legene in patut. Era/este capabila de anumite activitati in care capata incredere. Medicul mi-a explicat acum ca acea capacitate a ei de a ma hrani sau legana era data de un instinct profund care trece dincolo de ratiune (sau retard in cazul ei)

In mare, eu cred ca daca exsta posibilitatea sa nu aducem pe lume o viata chinuita fara drept la ziua de maine, sa nu o facem. Trebuie sa avem incredere ca vom avea copii sanatosi si frumosi de care sa fim mandre si sa nu ne fie rusine cu ei.

nocry

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1352 2009-08-12 19:46:26

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

fetelor...va multumesc ca sunteti langa mine , maine dim ma mai duc la ecografie la dr iosup, mi l-a recomandat o cunostinte si pe seara la dr uzum...luni sau marti ma duc la dr meu ginecolog, acum sa vedem ce ma sfatuieste....oricum pana nu se intoarce sotul nu sunt in stare sa fac nimic...eu nu vreau sa il dau afara...dar imi e frica ptr ce viata va avea cand eu nu o sa mai fiu....mi-am dorit atat de mult copilul asta ( e adevarat am avut noroc si nu am facut nici un tratament) ...de ce? nu inteleg sad...undeva am gresit si poate dumnezeu mai are putere sa ma ierte

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1353 2009-08-12 19:49:40

Kat Von D
New member
De la: zalau
Inregistrat: 2009-07-22

buna fetelor am si eu o intrebare poate un medic ginecolog sa isi dea seama ca este sarcina doar printrun conrol  fara ecograf sau teste ?> disperat

bebe hai in viata noastra! Te asteptam sa vi cu multe bucurii party

#1354 2009-08-12 19:51:19

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

ally_na a scris:

fetelor...va multumesc ca sunteti langa mine , maine dim ma mai duc la ecografie la dr iosup, mi l-a recomandat o cunostinte si pe seara la dr uzum...luni sau marti ma duc la dr meu ginecolog, acum sa vedem ce ma sfatuieste....oricum pana nu se intoarce sotul nu sunt in stare sa fac nimic...eu nu vreau sa il dau afara...dar imi e frica ptr ce viata va avea cand eu nu o sa mai fiu....mi-am dorit atat de mult copilul asta ( e adevarat am avut noroc si nu am facut nici un tratament) ...de ce? nu inteleg sad...undeva am gresit si poate dumnezeu mai are putere sa ma ierte

Nu te pedepseste nimeni. Nu-ti mai face ganduri negre si gandeste pozitiv. INca nu ai certitudini care are bebelusul  asemenea probleme mai ales ca, ti-au spus si fetele, ca multi medici se inseala cand e sarcina atat de mica.

Trebuie sa fie bine   kram

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-08-12 19:53:02)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Publicitate

loading...

#1355 2009-08-12 20:14:56

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

Kat Von D a scris:

buna fetelor am si eu o intrebare poate un medic ginecolog sa isi dea seama ca este sarcina doar printrun conrol  fara ecograf sau teste ?> disperat

din cate stiu treb eco, dar mai sti....poate are experienta....desi nu-mi dau seama cum poate doar prin control...daca e sarcina avansata (peste 12-14 sapt) poate sa simta la palpare, dar in rest nu-mi dau seama cum isi poate da sema

asa e katami...si eu gandesc la fel 100% puss

ally suntem cu gandul lg tine si asteptam sa ne spui ce ti-au spus ceilalti dr  rugaciune

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1356 2009-08-12 21:02:59

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Kat Von D a scris:

Poate sa isi dea seama printr-un control "la masa"...sunt ingrosati si mariti peretii uterului si la palpare un medic poate simti daca esti sau nu insarcinata. Inainte de ecograf cam asa se afla daca esti sau nu cu bebe.

Fetele,
Eu tot mai am stari de greata si acum la 20 de saptamani. Aseara, pe la 8, m-am urcat in masina si am mers cam 200 de metri si a trebuit sa opreasca caci mi s-a facut rau tare, un fel de ameteala si o stare de voma, m-am inrosit la fata si am transpirat brusc. A fost o senzatie tare iaurea, ca niciodata de cand sunt insarcinata. Starile astea de voma ma termina, nu mai stiu ce sa fac. Daca aveti vreun sfat din propria voastra experienta sau a altor prietene va raman datoare  smile

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2009-08-12 21:07:02)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1357 2009-08-13 08:24:23

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

salutare fetelor. De acu am sa intru si eu pe aici sa va stresez cu intrebari. Am facut dimineata un test si este pozitiv, asa ca o sa am si eu nevoie de sfaturile voastre. cele care aveti deja experienta in domeniu.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-08-13 08:24:33)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1358 2009-08-13 09:08:41

Kat Von D
New member
De la: zalau
Inregistrat: 2009-07-22

buna fetelor am tot fost la eco dar nu sa vazut nimic ca este prea devreme cam 4 sapt daca este sa fie rugaciune  si mi-a dat  trimitere la ginecolog  pe ecograf nu a aparut nimic  si ma pus pe masa  si  a introdus mana (scz expresia) si a tot apasat  sub burta in zona ovarelor si tot asea , si mi-a scris pe scrisoarea medicala sarcina incipienta ?   mie frica  sa numi fac sperante degeaba , este posibil sa fie  rugaciune

ma rog la dumnezeu sa fie  rugaciune

multumesc fetelor pt raspuns

bebe hai in viata noastra! Te asteptam sa vi cu multe bucurii party

#1359 2009-08-13 10:33:52

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Alina Elena a scris:

salutare fetelor. De acu am sa intru si eu pe aici sa va stresez cu intrebari. Am facut dimineata un test si este pozitiv, asa ca o sa am si eu nevoie de sfaturile voastre. cele care aveti deja experienta in domeniu.

majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta
FELICITARI!!!!!!!!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1360 2009-08-13 11:21:18

Alina Elena
Insomniac member

fetelor voi la cat timp v-ati dus la prima eco? eu am 4 sapt si 3 zile de la ultima menstra. daca merg sapt viitoare , pe joi la dr? se vede ceva?

ce analize tre sa fac? voi ce ati facut? sau imi zice dr nu?

mumtumesc Lili pala

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-08-13 11:21:47)

#1361 2009-08-13 11:34:05

fleurette
Hero member

alina bine ai venit, ia un loc si instaleza-te confortabil...ca ai de asteptat destul  par ....cum te simti? le-ai spus celor din jur? wink ....eu am fost la eco la 4 sapt si cateva zile, dar nu se vedeau decat 2 pete si m-a chemat la 6 sapt sa le auda inima, iar analize iti spune dr.... majoreta

#1362 2009-08-13 11:40:45

Alina Elena
Insomniac member

fleurette a scris:

alina bine ai venit, ia un loc si instaleza-te confortabil...ca ai de asteptat destul  par ....cum te simti? le-ai spus celor din jur? wink ....eu am fost la eco la 4 sapt si cateva zile, dar nu se vedeau decat 2 pete si m-a chemat la 6 sapt sa le auda inima, iar analize iti spune dr.... majoreta

ce faci fleurette. eu sunt bine deocamdata. am o usoara stare de greata. incerc sa mananc cate ceva. mi-e foarte somnnnnnnnnnnnnnn. imi tin ochii sa nu se inchida. mai citesc putin si cred ca ma duc sa dorm de amiaza. ca m-am trezit la 6 azi.

stie doar sotul meu, fratele meu si o verisoara care era cu mine aseara cand am luat testul. deocamdata imi revin eu si apoi vad cui ii mai zic. tu ai zis din prima la toata lumea? mie putin frica sa zic si apoi daca nu e totul ok. am zis ca zic la rudele f apropiate, mama, socri, cumnate. dupa primul eco mai zic la altii.

atunci la 4 sapt si cateva zile, cand ai fost ti-a zis ca e sigur sarcina nu? daca a iesit etstul pozitiv sigur e sarcina nu?

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-08-13 11:41:48)

#1363 2009-08-13 11:51:20

fleurette
Hero member

eu am zis doar la prietenii apropiati...in pr rand voua, pe forum..si apoi la prietenele mele...dupa 1 sapt am spus si la rude...e bine sa mai astepti pana, spune doar celor care s-ar bucura sincer si va sunt voua apropiati  smile
mi-a confirmat ca e sarcina, nu a avut dubii, dar poate si din cauza ca eu am aveam ovulatia la 10 zile si avusese timp sa se formeze, poti sa te duci si acum, dar sa nu fi dezamagita daca te cheama peste inca 1-2 sapt, sa nu te sperii...multi dr spun clar abia dupa ce aud bataile inimii, iar astea se auda dupa 6 sapt....incerca sa te odihnesti cat mai mult si sa te bucuri ca vei fi mamica  par

#1364 2009-08-13 11:53:04

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

felicitari alina puss
multa multa sanatate si sarcina usoara iubita

#1365 2009-08-13 11:56:56

Alina Elena
Insomniac member

mc pipa.

da fleurette asa o sa fac. incerc sa nu ma stresez. sa nu imi vina ganduri negre.

voi la inceput va durea burta? ma doare oleak, ca si cum mi-ar veni. si fac pipi f des. acus acus merg la baie, ca daca nu ma duc simt ca explodez.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-08-13 11:57:06)

#1366 2009-08-13 12:01:01

fleurette
Hero member

da si eu simteam usoare dureri de burta, o sa treaca in cateva zile...treb sa-ti vina CM-ul si de aia sunt durerile, dar nu mai vine...si te chinuie putin  chicot

#1367 2009-08-13 12:53:04

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

witty_ina a scris:

In mare, eu cred ca daca exsta posibilitatea sa nu aducem pe lume o viata chinuita fara drept la ziua de maine, sa nu o facem. Trebuie sa avem incredere ca vom avea copii sanatosi si frumosi de care sa fim mandre si sa nu ne fie rusine cu ei.

nocry

yikes cum sa-ti fie rusine cu un copil... oricum ar fi el???? sad copiii nostri nu sunt ceva cu care ne umflam in pene si cu care defilam... sunt copiii nostri....

fleur puss

Kat, poate e sa fie!! nu a scris medicu ala degeaba... baftaa!!!!  majoreta

Alina Elenaaaa!! bravooo, mamicoo!!! felicitari!! si eu zic la fel ca fleur, nu spune decat celor care se bucura intr-adevar... in faza asta, bebe e sensibil la orice gand rau, e mai bine de evitat smile pe mine da, ma durea burta la inceput

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1368 2009-08-13 14:28:08

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

fetelor am fost azi la dr isoup...aceeasi veste...Translucenta Nucala 3.6 .....la medlife a iesit de 5.6...sunt atat confuza, cand am citit tot ce reprezinta si implica asta....dr mi-a zis ca ma asteapta data viitoare cu un bebe sanatos...f greu...imi pare rau ca va impui capul cu pb mele sad

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.