homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-74

#1388 2009-08-14 13:09:10

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Multumesc, Kadiha!Stiu ca sunt normale, dar nu asa dese cum am eu, azinoapte de exemplu am avut cate 3 una dupa alta in 10-15 minute.Nu m-as panica degeaba, dar singurul lucru de care ma tem e sa nu se deschida colul...si la asta s-a gandit si dr de m-a chemat maine la control...Tu ai copii?Ai patit si tu asa?

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#1389 2009-08-14 13:14:58

kadiha
Full member
Inregistrat: 2009-08-07

Eu sunt insarcinata de 2 luni, dar stiu ca sunt normale in ultimul trimestru de sarcina dar iti spun in calitate de medic. Foarte bine ca te duci la doctorul care iti supravegheza sarcina el o sa vada si o sa-ti spuna exact, dar eu zic ca nu trebuie sa te ingrijorezi.

gravida 16+
bebe mami si tati te asteapta cu nerabdare hjarta

#1390 2009-08-14 13:29:22

bucklucica
Hero member

Multumesc din suflet, Kadiha ca ma linistesti, pt ca esti medic si stii f bine ce se intampla acum cu o sarcina de varsta asta...puss Sarcina usoara sa ai si bb sanatos!De ce nu-ti pui la semnatura varsta sarcinii?

Eric 3 ani si 7 luni

#1391 2009-08-14 14:02:42

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

katami la mine s-a uitat de la incep la col...probabil pt ca sunt 2...nu stiu

bucklu atat timp cat nu sunt dureroase stiu ca nu-i mare probl...la mine dr a spus ca daca eu simt ca ma doare ceva sa vin la spital, in rest e normal  puss

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1392 2009-08-14 14:49:29

bucklucica
Hero member

Multumesc, Fleur! puss Sa fiti bine si tu si bbii! kram

Eric 3 ani si 7 luni

Publicitate

loading...

#1393 2009-08-14 15:01:46

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

felicitari, AlinaElena!majoreta e o bucurie, sa vad ca se ingroasa randurile de bebei forumisti   punk. sarcina usoara

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1394 2009-08-14 16:12:59

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Alina Elena, felicitari si sa ai o sarcina usoara, fara emotii prea mari  smile .

Ieri am fost la medic si mi-a zis ca totul este bine cu placenta mea; este un "lac de sange" (deci un pic mai multa vascularizare decat in mod normal) dar nu afecteaza cu nimic sarcina, bebelusul. I-am auzit si inimioara si m-am topit de bucurie smile.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1395 2009-08-14 17:56:08

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

camysh...ma duc la dr uzum marti , ieri nu am mai fost in stare de nimic, nu mai puteam primi inca un rezultat negativ, sper ca dc mai intarzi o zi doua, se mai retrage si o sa fie de 1-2 mm...sper...atat mai mi-a ramas.oricum luni sau marti ma duc si la dr meu , sa vad ce sanse imi da...ne da....sper sa va trimita sa fac dry test, biopsie ...etc...si sa nu vrea sa renuntam asa usor ...
Alina Elena felicitari ( scuze in egoismul meu am uiat sa ma bucur si ptr alte mamici) bafta si bebe sanatos

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1396 2009-08-14 18:04:54

bucklucica
Hero member

Ally, dar ce pb ai de trebuie sa faci biopsie?

Eric 3 ani si 7 luni

#1397 2009-08-14 18:25:20

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

flower, felicitari applause (ce morbid ti-a zis-o cu placenta... bien ca e de bine!! smile )

ally puss ce sa se retraga?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1398 2009-08-14 19:03:17

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

katami a scris:

flower, felicitari applause (ce morbid ti-a zis-o cu placenta... bien ca e de bine!! smile )

ally puss ce sa se retraga?

Multumesc Katami. Am fost cu morcovul vreo 3 saptamani dar totusi linistita...ieri m-am linistit total cand mi-a zis ca unele femei au o vascularizare mai puternica in jurul placentei, deci este normal. 

Imi permit eu sa dau un raspuns pana vine Ally...la sarcina ei s-a vazut la ecograf pliul nucal (nucal translucency) mai mare decat limitele normale. Ea a facut 2 ecografe, la primul a iesit cam dublu (5 mm) si la al doilea cam 3,5 mm. Printr-un alt ecograf, Ally vrea sa vada daca acel lichid este la fel sau s-a mai retras.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1399 2009-08-14 19:17:05

kadiha
Full member
Inregistrat: 2009-08-07

bucklucica a scris:

Multumesc din suflet, Kadiha ca ma linistesti, pt ca esti medic si stii f bine ce se intampla acum cu o sarcina de varsta asta...puss Sarcina usoara sa ai si bb sanatos!De ce nu-ti pui la semnatura varsta sarcinii?

n-ai pt ce bucklucica. de ce te temi sa nu ti se deschida colul? ai o sarcina asa problematica? eu cred ca-ti faci prea multe ganduri negre sa stii ca gandirea pozitiva si psihicul conteaza foarte mult in sarcina, fatul sa stii ca e afectat daca esti stresata pe parcursul sarcinii.
ai avut vreun stres puternic in ultima perioada cumva?
nu stiu cum sa-mi pun la semnatura varsta sarcinii

gravida 16+
bebe mami si tati te asteapta cu nerabdare hjarta

#1400 2009-08-14 22:01:47

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

kadiha a scris:

nu stiu cum sa-mi pun la semnatura varsta sarcinii

ai la profilul tau, in stanga "avatar si semnatura"... scrii acolo ce vrei

aaaa, deci pliul nucal se retrage? pai poate e bun asa, poate a facut dublul test prea devreme si e ok... eu ma gandeam ca asta creste cu varsta sarcinii, dar, poate, el de fapt scade... ce bine ar fi applause

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1401 2009-08-14 23:13:25

bucklucica
Hero member

Kadiha, am avut stres ca am zugravit 3 saptamani si m-am cam obosit...sarcina nu a fost cu probleme pana acum si sper sa fie ok pana la termen.Am tot citit pe net ca din cauza contractiilor nedureroase dese se poate deschide colul si asta e motivul pt care m-a chemat dr la control maine...
Katami, pliul nucal se masoara cel mai bine la 12 saptamani, dupa care scade, cel putin asa stiu de la dr meu.

Eric 3 ani si 7 luni

#1402 2009-08-15 08:43:07

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Lamuriti-ma, va rog, si pe mine ! M-am cam speriat citind despre problema ally_nei si cum saptamana viitoare merg la doctor vreau sa stiu ce investigatii ar trebui sa imi faca la 10 sapt de sarcina. E normal sa-ti masoare pliul nucal sau se face la cerere ? Dar triplul test ? Dar amniocenteza ? Sunt complet in ceata !yikes Se poate sa fie si din cauza sperieturii, v-am spus, e coincidenta prea mare- si ally_na are tot 10 sapt , dar parca tot ce citesc pe net e prea complicat ca sa mai inteleg ceva.
Sa merg pe mana doctorului ? Sa cer eu investigatii in plus ?
Va rog, raspundeti careva !
Multumesc !

gravida 35+ babyboy happydance

#1403 2009-08-15 08:57:56

ally_na
Hero member

anne85...nu trebuie sa gandesti asa, daca mi s-a intamplat mie nu e ceva general, eu am peste 35 de ani, deci riscul de aparitie a sindromului Dawn este mai mare.Nu am cerut nici o analiza in mod special, am fost sa imi fac dublu test care la medlife se face intre sapt a 9-13.Si acolo s-a descoperit ca Translucenta Nucala este 5.6 sau 3.6 mm ( am facut 2 eco).E vb de un fel de guleras.La bidestul de 12 sapt ( in cz meu de11) se vede ( sau in fine asa este din pct de vedere stiintific) dc bebe poate avea malformatii genetice ( cum ar fi sinfromul dawn), Mai pe scurt nu trebuie sa te gandesti ca ce am patit eu este valabil si ptr tine, iar analiza ( eco) de la sine iti zice dc e ceva sau nu.Doamne ajuta si fara ganduri negre

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-08-15 11:38:50)

#1404 2009-08-15 09:06:25

ally_na
Hero member

bucklucica..cand am zis de biopsie ma refeream la acea analiza ( asemanatoare amniocentezai, imi scapa acum denimirea sau puctie de vilozitati ..cred ) in care se recolteaza din placenta si cum fatul si placenta au aceleasi celule ( cel putin asa am citit eu) , ma gadesc ca poate fi si ea un raspuns la toate intrebarile astea.Ideea este ca eu nu pot sa accept ca are ceva bebe , si cred ca eco sunt gresite ( stiu ca par paranoica), dar sper ca marti cand ma voi duce la dr, sa nu ma trimita direct la avort..ci sa ma indrume spre avort, as vrea sa ma trimita la geneticeni, si la alte analize...

iar cam am zis sa se retraga, speram ca Translucenta Nucala sa fie mai mica ... pana in 2 mm...au

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-08-15 11:40:28)

#1405 2009-08-15 11:40:05

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

ally_na, scuza-ma daca am parut insensibila la problema ta. Doar ca, am mai spus-o undeva pe forum, cunosc o familie tanara, exact ca mine si sotul, cu un copil cu sindromul Down. Viata loe un calvar si cred ca eu nu as avea taria sa cresc un copil atat de bolnav. Ma rog la Dumnezeu sa ma ierte ca gandesc asa rugaciune si sa imi dea un copil sanatos.
Cat despre tine, tu stii ce e mai bine pt tine. Sunt absolut impotriva avortului, si daca nu as fi cunoscut un caz concret de copil bolnav as fi gandit cu totul altfel. Doamne ferste, nici nu vreau sa ma gandesc !
Putere multa, ally_na si sa speram ca totul va fi bine!

gravida 35+ babyboy happydance

#1406 2009-08-15 11:45:19

ally_na
Hero member

Stai linistia...nu ai parut deloc insensibila la pb...incercam eu doar ( poate nu gasesc exact cuvintele potrivite zilele astea) sa te fac sa gandesti pozitiv....Stiu ce spui..soacra mea este dr de fam si nu are curajul sa imi zica in fata da-l afara dar ....dupa cum imi povesteste care sunt pb unei fam cu copil cu malformatii nu trebuie sa mai zica nimic.Eu inca sper ca rezultatul analizei sa contrazica ecografiile.Astept ziua de marti in care dr ginecolog o sa ia o hotarare.Poate inca par linistita ptr ca mai sper in minuni, problema este ca sotul meu...in caz de asemenea pb tinde spre avort, iar eu ....nu vreau...dar nu stiu dc sunt pregatita sa am un copil cu probleme, ptr moment am refuzat sa citesc prea mult de aceste malformatii genetice...Nu vreau sa iau acum o hotarare.
Tu trebuie sa gandesti ca totul va fi bine

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.