homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-89

#1673 2009-09-07 14:35:49

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Eu am fost la un botez anul asta, dar tipa statea foarte aproape de restaurant, asa ca a tinut copilul cateva ore si apoi l-a dus acasa.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1674 2009-09-07 14:46:07

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

eu as vrea sa merg sa stau cu el acasa, dar e cam naspa sa las invitatii asa.... nush ce sa zic, sper sa-mi gaseasca acolo o camarutza ceva..

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1675 2009-09-07 15:04:51

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

eu am purtat sutien pana acum, dar incepe sa ma jeneze si ma gandeam si eu sa-mi iau bustiera, pare mai lejera  smile ...camasa cu nasturi am auzit si eu ca e buna, mi-am luat deja ... si am mai primit o camasa pt alaptat, sutiene pt alaptat nu-mi iau pt ca sunt scumpe si nu cred ca merita
botezul o sa-l facem si noi tot la un rest care are si hotel, asa ca vom inchiria o cam pt ei...si o sa stam prin rotatie  chicot ... nu cred ca e bine sa stea pe toata durata ceremoniei in rest...e fum, galagie, toata lumea o sa vina sa-l vada...si o sa fie agitat, dar fiecare face cu crede  smile
pe fetita o simt cel mai bine cand sugita...si sughite la greu...de cateva ori pe zi...sunt si zile in care nu sughite deloc...dar nu cred ca e ceva de speriat  kram

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1676 2009-09-07 15:22:02

otilia19
New member
Inregistrat: 2009-08-24

crissy....incercam de vreo luna jumate big_smile dar eu nu am  luat anticonceptionale decat 3 luni cu un an jumate in urma si au fost prescrise pt a mi se regula ciclu..am luat karissa.mi s-a regulat cat am luat si apoi mi s-a dereglat din nou....nu pot sa zic ca incercam....inainte sa ne hotaram ca vrem un bebe,ne protejam cu prezervativ sau cu metoda feritului......si acum nu ne mai protejam....cine stie;poate ca raman cand ma astept mai putin....smile

#1677 2009-09-07 15:32:54

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

fleur asa haioase sunt camasile alea pt alaptat. o tipa de la mine din salon avea una din care ii ieseau sanii de zici ca erau ghidon de bicicleta rotfl, erau si genul ala de sani mai lungi nu asa plini, nush daca intelegi.
am ras de ne-am spart pe chestia asta, era asa mortala si nici nu avea altceva la ea saraca, era si din alt oras si ale mele ii erau prea mici. asa ca umbla cu tzatzele la vedere in toata splendoara rotfl si acum ma apuca rasul cand mi-o amintesc.
am stat impreuna doar o zi, banuiesc ca i-au adus si ei altceva pana la urma smile,ca daca nu atunci s-au mai distrat si altele lol

Publicitate

loading...

#1678 2009-09-07 15:43:04

fleurette
Hero member

si mie imi mai ies, dar depinde de poz....nu mereu...oricum o sa-mi iau halat peste, asa ca sper sa nu arat laptaria la toata lumea  dance ... sau poate ma opresc pe hol barbatii sa le pun lapte in cafea  happy .... si noi ne amuzam acasa cand imi mai ies tatele....oricum o sa-mi iau si camasa cu nasturi, de rezerva  chicot

#1679 2009-09-07 16:43:40

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

rotfl rotfl pipa, fleur

eu habar n-am cum arata camasile pt alaptat... ce au asa special in afara ca se deschid in fata?

fleur, la fel cred ca voi face si eu la botez

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1680 2009-09-07 16:48:00

fleurette
Hero member

nop katami...in dreptul sanilor au niste deschizaturi...ca pliurile de la o fusta si pe acolo scoti sanul sa alaptezi....in rest n-au nimic dif...e camasa de alaptat si exista pijama (cu pantaloni) pt alaptat  smile

#1681 2009-09-07 16:52:02

katami
Platinum member

aha wink ca sa nu-ti mai coti toata laptaria afara, nu?

eu cred ca voi fi mai nesimtita si n-am sa dau banii pe ele... cui nu-i place, sa nu se uite. daca ii place lui bebe imi este suficient (bine, hai, si lui tati rodnar )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1682 2009-09-07 19:08:43

Crssy85
Hero member
Site

Nici eu nush cum sunt camasile pt alaptat, dar imi imaginez ca-s haioase lol.

Cat despre botez... o sa fie galagie.. ca fumatori sunt 5% din 40 de oameni... si bebe o sa aiba doar 1 luna si 1 sapt... cred. Mai vedem noi cum o rezolvam si p'asta.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1683 2009-09-07 20:41:47

Crssy85
Hero member
Site

Fetele, dar tampoane speciale pt san trebuie? Crema pt sani?... Si astea sunt pe lista...; biberoane si tetine cate imi tb? De sterilizat banuiesc ca se oupa ei, in spital, nu? Of, ce de intrebari am! lol

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1684 2009-09-07 20:51:12

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

fetelor,eu am vazut pentru prima data camasa de alaptat la maternitate cand m-am dus sa alaptez copilul,si habar n-aveam cum sa o pun pe mine,iar proastele alea de asistente,in loc sa ma ajute,ma intrebau:n-ai mai alaptat niciodata???!!!Eram la primul copil,normal ca nu mai alaptasem niciodata.Crssy,nu ai pe cineva,mama,soacra,o matusa,o bunica,sa lasi acasa cu copilul?De obicei,copilasii,mai ales atat de mici,dorm dupa ce sunt botezati.Eu am lasat acasa pe mama si doua matusi,ca si surorile mele aveau copii mici,dar au fost cuminti,si s-au descurcat cu ei.Eu m-am dus doar ca sa  alaptez,iar inainte de tort am luat si copilu cu mine la local,l-am prezentat invitatilor,si gata, l-am adus inapoi acasa.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1685 2009-09-07 20:57:10

katami
Platinum member

crssy, si eu la fel de varza ma simt sad si de cand s-a mai racorit afara... am mereu senzatia neplacuta ca se apropie bebe si n-am pregatit nimic lol

rozik, la mine nu cred ca se sacrifica nimeni sa stea acasa cu el... poate doar bunica-mea, dar, la varsta ei, mi-ar fi frica sa il las doar cu ea big_smile incat si eu sper sa aiba un somn bun dupa botez... in camera de hotel...

#1686 2009-09-07 21:42:38

Crssy85
Hero member
Site

Roz, nush ce sa zic... ma simt prost si sa plec cu bebe si sa las invitatii acolo... ma simt prost si sa pun pe cineva sa stea cu el ( mama, cumnata...); socra-mea nu se baga, bag mana-n foc... iar pe altcineva nu as avea incredere sa las.. nush ce sa zic, mai vedem.. mc de sfaturi, gagici puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1687 2009-09-07 23:28:36

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Tampoane pentru san mie nu mi-au trebuit ca am avut lapte abia dupa ce am ajuns acasa, dar niciodata nu poti sa stii, e bine sa le ai cu tine.
Eu crema nu am pus deloc.
Eu am avut doar 2 biberoane, oricum ei mai mult dorm in primele zile.
De sterilizat, tot eu m-am ocupat, in spital, de facut lapte, la fel...
Numai baie i-au facut asistentele.
Dar poate in Romania este altfel.. nu stiu...
Cumpara-ti tampoane speciale pt dupa ce nasti, alea normale sunt prea mici si nu or sa faca fata volumului de sange.
Cel putin la mine asa a fost.
Ia-ti si o suzeta cu tine.
De asemenea, daca ai un brau sa il iei... o sa ti se para super aiurea senzatia aia de burta miscatoare rotfl

Ma mai gandesc si va spun.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1688 2009-09-08 10:23:23

Crssy85
Hero member
Site

Aoleu, nici nu mai stiu cum se face laptele praf, de cand n-am mai baut............... lol

Cum le-ai sterilizat, Love? Eu nu-mi iau sterilizator... le fierb acolo, in spital?

Tampoane speciale nu am vz pe aici... dar cred ca le iau pe cele mai mari, nu? D'alea cu 15 picaturi big_smile

Uite, bag lista si astept pareri de la voi.. poate mai aveti ceva de adaugat; si mc muuuult de tot puss

Foarte importante sunt toate analizele facute in timpul sarcinii, inclusiv ecografiile si eventual, lista cu ce doctorii i-au fost administrate in timpul sarcinii.

Actele necesare care nu trebuie sa lipseasca din bagajul de maternitate:
?  Cartea de identitate/buletin (original si copie)
?  Carnetul de sanatate
?  Adeverinta de la serviciu
?  Dosarul de analize din timpul sarcinii
?  Carnetul gravidei

Ce trebuie sa iei in bagaj pentru tine:
?  Portofelul
?  Telefon mobil/cartela telefonica
?  Ceas
?  Carte/radio cu casti
?  Aparat foto
?  Periuta si pasta de dinti
?  Sapun
?  Deodorant
?  Prosoape
?  Pieptan
?  Servetele umede, uscate
?  Crema de fata
?  Crema de corp
?  Strugurel de buze
?  Agrafe/elastic de par
?  2 pachete de vata
?  Tampoane
?  Papuci
?  Ciorapi, sosete
?  3 camasi de noapte
?  Chiloti
?  Hainele pentru drumul la spital
?  Halat calduros
?  Sutiene de alaptat
?  Tampoane de sani
?  Crema pentru sani
?  Pompa de muls
?  Apa plata/sucuri neacidulate
?  Pahare si farfurii de unica folosinta

Pe langa acestea, daca gravida doreste si cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.

Pentru bebelus  trebuie (desi au si in maternitate de obicei), mai multe scutece de panza sau impermeabile gen Pampers de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi.

Asadar in bagajul de maternitate pentru bebe trebuie sa pui:
?  Scutece
?  Pudra
?  Ulei de corp
?  Servetele umede
?  Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier
?  Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi
?  2 prosoape
?  Biberon
?  Tetine
?  Suzeta
?  Cutie cu lapte praf
?  O cutie cu ceai contra colicilor abdominale
?  Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei
?  Haine pentru iesirea din maternitate
?  Cosulet sau landou pentru plecarea din spital

In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.

Desi pare sa fie destul de mare, geanta gravidei trebuie temeinic pregatita pentru ca din momentul inceperii travaliului, femeia sa nu mai fie preocupata de aceasta, ci sa aiba timp sa faca un dus daca o relaxeaza, sau impreuna cu sotul/partenerul ei sa urmareasca evolutia travaliului, aceste "amanunte" fiind importante pentru medic.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1689 2009-09-08 11:01:00

katami
Platinum member

carnetul de sanatate? carnetul gravidei? voi aveti asa ceva? lol

cica sosetele tre sa fie groase (eventual de lana) chiar si vara, pt ca in timpul travaliului e posibil sa fierbi de cald, dar sa-ti inghete picioarele

mai stiam ca e bine de facut tampoane din vata sterila invelita in tifon steril, ca absorbantele sa nu aiba contact direct cu pielea (chinuita de epiziotomie, rupturi etc big_smile)

#1690 2009-09-08 11:02:32

Crssy85
Hero member
Site

Pai si sta vata aia, acolo unde tb? Cum o fixezi pe chilot? Asa, suna f bine... smile

Carnet de sanatate am de cand ma stiu, iar carnetul gravidei, de vreo 5 luni. Se cer ambele la spital, din cate stiu.

Love, in loc de brau, pot sa iau burtiera? Se poate purta imediat dupa nastere ( naturala ) ?

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-09-08 11:07:19)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1691 2009-09-08 11:05:48

katami
Platinum member

carnet de sanatate aveam si eu... dar demuuuult, le avea mama pt noi cand eram mici. carnetul gravidei... cand tre luat si asta? yikes mie nu mi-a zis nimeni de asa ceva.

nush cum sta vata aia, eu imi inchipui ca o pui PESTE absorbant, nu direct pe chilot (asta ca sa nu faci drumuri la baie din 3 in 3 minute). dar chestia asta am auzit-o la f multe mamici...........

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.