homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2-90

#1692 2009-09-08 11:08:46

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 2

Pai normal ca peste... dar sta acolo? Probabil ca sta.... dak stii cazuri big_smile ; si astea le confectionam noi? big_smile

Mergi la medicul tau de fam si spune-i sa-ti faca un carnetel pt bortzo, o sa stie ea/el..

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1693 2009-09-08 11:10:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

aha wink ms

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1694 2009-09-08 11:33:15

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

crssy in functie de fiecare spital iti iei la tine ce ai nevoie...sunt spitale care nu cer nimic pt bb...sau f putine (la elias, unde nasc cer doar pampersi, servetele umede, bepanthen si baneocin)....si haine ca sa-l scoti din spital...in rest nu ai treaba...asa ca mai intai vb cu o asistenta sau dr, sa nu te cari cu toate dupa tine...ar fi bine sa-ti iei si pompa de san, restul de biberoane si lapte au ei acolo...dar ti-am zis difera de la spital la spital  kram
o prietena mi-a zis ca e f buna crema "garmastan" pt san...sa nu te doara la alaptare  smile
mi-am gasit ieri centura postnatala...cu 42 ron de la Sana...ca alea de la Chicco sunt 120-140 ron si nu are sens sa dau atat...asta imi pare ok...acum 30-40 ani femeile puneau prosoape in jurul braului...mi-a pov soacra mea....si nu poti sa zici ca sunt multe femei cu burtile lasate  chicot

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1695 2009-09-08 14:13:25

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Crssy85 a scris:

Aoleu, nici nu mai stiu cum se face laptele praf, de cand n-am mai baut............... lol

Laptele praf, scrie pe cutie cum se face. Eu pun o masurica de lapte praf, la 30 de ml de apa.

Cum le-ai sterilizat, Love? Eu nu-mi iau sterilizator... le fierb acolo, in spital?

In spitalul unde am nascut eu, aveau sterilizator. Daca nu au sterilizator acolo unde nasti ( desi nu imi imaginez sa nu aibe ) poti sa le fierbi.

Tampoane speciale nu am vz pe aici... dar cred ca le iau pe cele mai mari, nu? D'alea cu 15 picaturi big_smile

Daca vrei, iti pot trimite tampoane, ca mie mi-au ramas si nu am ce face cu ele.

Uite, bag lista si astept pareri de la voi.. poate mai aveti ceva de adaugat; si mc muuuult de tot puss

Foarte importante sunt toate analizele facute in timpul sarcinii, inclusiv ecografiile si eventual, lista cu ce doctorii i-au fost administrate in timpul sarcinii.

Actele necesare care nu trebuie sa lipseasca din bagajul de maternitate:
?  Cartea de identitate/buletin (original si copie)
?  Carnetul de sanatate
?  Adeverinta de la serviciu
?  Dosarul de analize din timpul sarcinii
?  Carnetul gravidei

Ce trebuie sa iei in bagaj pentru tine:
?  Portofelul
?  Telefon mobil/cartela telefonica
?  Ceas
?  Carte/radio cu casti -  Parerea mea e ca nu o sa ai timp de radio
?  Aparat foto
?  Periuta si pasta de dinti
?  Sapun
?  Deodorant
?  Prosoape
?  Pieptan
?  Servetele umede, uscate
?  Crema de fata
?  Crema de corp   -  Nici de asta nu o sa ai timp lol
?  Strugurel de buze
?  Agrafe/elastic de par
?  2 pachete de vata
?  Tampoane
?  Papuci
?  Ciorapi, sosete
?  3 camasi de noapte
?  Chiloti
?  Hainele pentru drumul la spital
?  Halat calduros
?  Sutiene de alaptat
?  Tampoane de sani
?  Crema pentru sani
?  Pompa de muls
?  Apa plata/sucuri neacidulate  -  daca nasti prin cezariana, nu or sa te lase sa bei cata apa vrei tu si nici sucuri.
?  Pahare si farfurii de unica folosinta

Pe langa acestea, daca gravida doreste si cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.

Pentru bebelus  trebuie (desi au si in maternitate de obicei), mai multe scutece de panza sau impermeabile gen Pampers de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi.

Asadar in bagajul de maternitate pentru bebe trebuie sa pui:
?  Scutece
?  Pudra - Daca ii iei crema pt fundulet, pudra nu iti mai trebuie.
?  Ulei de corp - Nu o sa ai timp sa il dai cu ulei de bebe. De obosita ce o sa fii lol
?  Servetele umede
?  Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier
?  Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi  - Aici i-au facut baie o data si au folosit sampon de la ei...
?  2 prosoape
?  Biberon
?  Tetine
?  Suzeta
?  Cutie cu lapte praf
?  O cutie cu ceai contra colicilor abdominale - Nu stiu cat de indicat e... mai bine iti spune doctorul ce trebuie sa cumperi exact.
?  Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei
?  Haine pentru iesirea din maternitate
?  Cosulet sau landou pentru plecarea din spital

Astea 2 din urma, ti le poate aduce sotul chiar in ziua in care vei pleca din spital.

In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.

Desi pare sa fie destul de mare, geanta gravidei trebuie temeinic pregatita pentru ca din momentul inceperii travaliului, femeia sa nu mai fie preocupata de aceasta, ci sa aiba timp sa faca un dus daca o relaxeaza, sau impreuna cu sotul/partenerul ei sa urmareasca evolutia travaliului, aceste "amanunte" fiind importante pentru medic.

Este foarte important sa iei haine cat mai simple, sa iti fie usor sa il schimbi repede.
Ma mai gandesc daca mai trebuie ceva si iti spun.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1696 2009-09-08 15:13:31

katami
Platinum member

da, si eu zic ca nu o sa ne mai arda de muzica si creme big_smile

apropo de ce zicea love cu bautul la ceza... la nasterea naturala, nu te lasa sa manaci in timpul travaliului cat si cum ai chef, pt ca, zic ei, daca ai nevoie de o cezariana de urgenta, din cauza anesteziei sa nu regurgitezi si sa te ineci cu mancare. chestie care, tot ei zic, e depasita, pt ca la anestezie asistenta inchide epiglota si nu te mai ineci... dar asistentele/dr de formatie veche inca mai sustin chestia cu nemancatul......

iar apropo de lista, citisem intr-o lista postata pe undeva urmatoarea recomandare: "ceva de rontait pentru persoana care va asista (sot)" rotfl eu una m-am spart de ras... daca ar intra al meu la nastere, nu doar ca nu ar putea rontai pe loc nimic, dar nu ar mai manca o sapt lol dar imi si inchipui pe cate unul cu punga de floricele, zgaindu-se in dilatatia sotiei ca la film lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1697 2009-09-08 15:55:19

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

katami a scris:

iar apropo de lista, citisem intr-o lista postata pe undeva urmatoarea recomandare: "ceva de rontait pentru persoana care va asista (sot)" rotfl eu una m-am spart de ras... daca ar intra al meu la nastere, nu doar ca nu ar putea rontai pe loc nimic, dar nu ar mai manca o sapt lol dar imi si inchipui pe cate unul cu punga de floricele, zgaindu-se in dilatatia sotiei ca la film lol

Eu am citat din Jurnalul de Sarcina care se da aici fiecarei gravidute. Macar teoretic ii baga in seama si pe ei smile.

Fetele dati-mi un sfat: am varuit parte din camere (nu eu ci zugravii si sotul meu). Din cauza ca au fost trei barbarti si mult amunca fizica pentru ei a trebuit sa gatesc si am gatit ore bune tot felul de mancaruri. Imi place sa stau la bucatarie dar acum am exagerat ca am stat prea mult in picioare. Ma doare piciorul drept de nu mai pot. Stiu ca suna aiurea dar simt ca ma doare unde sunt venele, pe interiorul piciorului (durerea persista de la genunchi in jos). Ce sa fac? Astazi o sa stau mai toata ziua in pat dar sa imi pun gheata sau ceva rece acolo? Mi-e asa de frica sa nu fac varice sad.

De maine ne apucam de facut curat in toata casa si, apoi, incepem vanatoarea pentru bebe (patut, carut etc). Abia astept sa vin cu poze.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1698 2009-09-08 17:15:28

Crssy85
Hero member
Site

Love, multumesc muuuuuuult de tot puss

Flower, odihneste-te, parerea mea.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1699 2009-09-08 17:45:40

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Cel mai bine ar fi sa intrebi pe cineva care a nascut la clinica unde vei naste tu,pentru ca depinde de politica fiecarui spital lista cu lucrurile pe care sa le aduci de acasa.Eu nu stiu ce cauta pe lista aia adeverinta de la serviciu.In Romania nasterea este gratuita(cel putin teoretic) in spitalele de stat nu o sa-ti ceara nimeni adeverinta.
    Carnetul gravidei ar trebui sa ti-l dea medicul de familie,dar mie medicul ginecolog mi-a spus acum un an si ceva ca se va renunta la el,asa ca e posibil sa nu se mai foloseasca.
    Vedeti ca in unele spitale nu-ti dau voie sa porti chiloti,asa ca dimineata cand vine dr la vizita si cand mergeti sa va faca spalaturi ar fi bine sa nu aveti chilotii pe voi,ca face doctorul urat.....
    A,ceva ce eu nu am vazut pe listele astea:supozitoare cu glicerina(ca sa iesi usor afara,sa nu se desfaca epiziotomia),supozitoare cu indometacin(pentru ameliorarea durerii;pe prospectul lor lor scrie ca nu sunt recomandate in timpul alaptarii,dar noua ne spuneau asistentele in spital ca putem folosi),si ceai de galbenele in sticla cu dopul gaurit(le folositi cand urinati,ca sa nu usture epiziotomia)

Ultima oara a fost editat de rozik (2009-09-08 17:52:29)

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1700 2009-09-08 19:06:59

sunshine16
Banat
Site

Cu multa placere, Crssy.

Rozik, cum adica sa nu porti chiloti? Si tamponul pe ce sa il pui? Stai asa sa curga sange pe pat?!?!

#1701 2009-09-08 19:29:22

rozik
Full member

tii tamponul intre picioare cat de bine poti,sangele curge siroaie pe picioare,te murdaresti,murdaresti patul,camasa.....Dar in timpul zilei nu te verifica nimeni,poti sa tii chilotii linistita pe tine.

Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1702 2009-09-08 19:33:53

katami
Platinum member

yikes hai sa-l vad eu pe ala care imi zice sa nu port chiloti yikes am mai auzit-o si pe asta..... da' de ce, ma rog?

#1703 2009-09-08 20:10:27

rozik
Full member

cica nu sunt sterili,si sa nu aduci cine stie ce microbi prin spital.....

#1704 2009-09-08 20:14:47

sunshine16
Banat
Site

Aha... si daca cumperi chiloti sterili, de unica folosinta? big_smile

Apropos, fetelor daca vreti, am chiloti de unica folosinta big_smile numai trimiteti un mail

#1705 2009-09-08 20:21:25

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

rozik a scris:

tii tamponul intre picioare cat de bine poti,sangele curge siroaie pe picioare,te murdaresti,murdaresti patul,camasa.....Dar in timpul zilei nu te verifica nimeni,poti sa tii chilotii linistita pe tine.

Nu-mi vine sa cred ca se procedeaza asa; maine o sa intreb doctorita cum este la spiltalul la care nasc ca nu pot sa ma vad  in conditiile pe care le descrii Rozik.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1706 2009-09-08 20:27:35

rozik
Full member

sa stii ca si eu am vrut sa-mi iau chiloti de unica folosinta,dar m-am trezit cam tarziu.......asa ca am luat din astia obisnuiti;am avut grija sa nu ma prinda doctorul cu ei,si a fost ok.Oricum,incet-incet se schimba si mentalitatile in spitalele din Romania.

Ultima oara a fost editat de rozik (2009-09-08 20:28:31)

#1707 2009-09-08 20:30:03

fleurette
Hero member

de bucklu mai stiti ceva? n-am mai vazut-o de ceva timp

#1708 2009-09-08 20:43:49

Crssy85
Hero member
Site

Fleur, Buck e prezenta la aspirante in fiecare zi smile

Aha, o sa-mi iau chiloti de unica, atunci...

Cu adeverintza, stiu ca se cere dak te duci in spital, pt orice... ecografii, analize, nastere etc...;

Roz, pun pe lista si supozitoarele si ceaiul, nu strica smile

Love, ce ziceai tu cu chilotii aia? big_smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1709 2009-09-08 20:44:27

rozik
Full member

parca ea a postat azi niste poze cu bebelusul lui Freealy,nu?La Members area...

#1710 2009-09-08 20:56:50

fleurette
Hero member

am gasit-o crssy...merci  kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.