Ce se schimba in viata unui cuplu odata ce apare un copilas?
- cleopatr@
- Full member
- Inregistrat: 2010-01-19
Ce se schimba in viata unui cuplu odata ce apare un copilas?
Si bune si rele de le cei implicati.
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
Re: Ce se schimba in viata unui cuplu odata ce apare un copilas?
dc deschizi 1000 de topicuriiiii?
- cleopatr@
- Full member
Credeam ca primesc raspunsuri la ce ma framanta, insa o sa citesc regulamentul ca sincer nu-l mai stiu.Poate e vreo restrictie ceva si nu stiu eu.O sa ma conformez.
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
ramona_sk8er a scris:Credeam ca primesc raspunsuri la ce ma framanta, insa o sa citesc regulamentul ca sincer nu-l mai stiu.Poate e vreo restrictie ceva si nu stiu eu.O sa ma conformez.
Nu e neaparat o restrictie strict in acest sens ( cu conditia sa nu mai fie inca un topic asemanator pe tema asta ), dar nici nu e cel mai ok lucru sa tot deschizi topicuri pentru orice nelamurire .. Sunt probleme pe care cu siguranta le mai gasesti dezbatute daca te uiti cu atentie si intrebari care isi gasesc raspuns in topicuri asemanatoare ..
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
E nu inteleg de ce sariti asa pe ea, chiar topicul asta mi se pare foarte interesant, si mi-ar placea sa aud de la cele care au copil un raspuns. Si nici celelalte topicuri deschise nu sunt aberante.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
am mutat topicul la mamici
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
e cam devreme să mă exprim, dar fie
- 0 timp liber, cel puțin ?n momentul de față, c?nd fetița mea e f mică. singurul moment de relaxare e c?nd ieșim cu ea pe afară. dacă doarme, fie calc, spăl sau fac m?ncare/ordine - cum zicea și kata mai sus, nici un pic de viață socială și nici un fel de chef de sex, deși e ?ncă prematur să spun asta, dar nu văd ce s-ar schimba ?n următoarele săptăm?ni, pt că oboseala e f mare - și așa ajung la schimbarea principală, oboseala constantă și trezitul noaptea, dacă ai ghinion, de mai multe ori pe noapte, dacă ai norocul meu, o singură dată, dar suficient c?t să-ți tulbure ritmul - extrem de puțin timp pt cuplu ?n sine, pt că totul se ?nv?rte ?n jurul lui bebe acum, inclusiv discuțiile - bani mult mai puțini, pt că nevoile bebelușului sunt mari, ceea ce automat duce la punerea nevoilor tale pe planul 2, deci 0 cumpărături de haine, cosmetice, etc, cel puțin o perioadă destul de lungă. estimez că astea se vor reduce la o singură dată pe an
astea ar fi părțile mai puțin plăcute, vin celelalte, care compensează și ?ntrec cu mult lucrurile neplăcute
- dragostea mult mai mare dintre noi doi, pt că ne uităm zi de zi la minunea pe care am creat-o și nimic nu mai pare imposibil sau greu, iar oboseala și grijile dispar ca prin farmec - plăcerea cu care facem totul pt ea, iar faptul că ne ocupăm ?mpreună de creșterea ei duce la o intimitate ?n cuplu pe care nimic altceva nu ți-o poate oferi - răbdarea pe care am ?nvățat am?ndoi s-o avem și rapiditatea cu care găsim soluții, rezolvăm probleme - m?ndria imensă pe care o simți pe stradă c?nd lumea ?ntoarce capul după copilul tău și c?nd vezi zi de zi schimbări la el, inclusiv o banală creștere ?n greutate, lucruri mărunte care te mulțumesc pt că știi că astfel reușești ?n meseria de părinte și puiul tău are tot ce-i trebuie - și poate cel mai important aspect: ideea de perfecțiune, de tot unitar. faptul că ești complet și ai ajuns ?n punctul ?n care știi, simți că nu-ți mai trebuie nimic de la viață, pt că ai iubirea ?n cuplu și ai cea mai frumoasă dovadă a ei zilnic, sub ochi
- katami
- Platinum member
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
De ce ati mutat? Eu in general nu citesc forumul pentru mamici pentru ca nu sunt mamica. Mamicile deja stiu cum e. Noi astea fara copilasi suntem curioase )
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
ehe, kata, ?nseamnă că mă așteaptă vremuri grele noi nu prea avem prieteni aici, iar c?nd vin acasă de la bucurești și vor să ne vadă pe noi, copilul, abia aștept să scap de ei pt că sunt prea obosită sau ?i refuz din start cu vizitele. probabil că-n timp se va mai schimba situația, vom ieși vara la o terasă, dar acum cati e mult prea mică pt a sta ?ntr-un loc cu ea sau pt a putea și noi socializa ?n voie cu lumea, la un suc. b?z?ie instant sau cere de m?ncare
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Pill, am lasat notificare si la diverse, poate fi accesat si de acolo topicul. si bineinteles, poti intra sa citesti si la mamici daca iti face placere
- adinagrig
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-06-05
noua pana acum nu pot sa zic ca ne-a schimbat viata , adica :
- am mers la nunti cu ea inclusiv al 2 sapt (bine a stat in camera de hotel) - am fost cu ea la tara de vroe 2 -3 ori pana acum -mergem la cumparaturi, dar ne miscam mult mai repede ca se plictiseste si incepe plansul -mergem la prieteni , ca si ei au tot asa micuti....
bine , e clar ca nu avem cum sa mergem la un film , teatru, etc....
- mancare ofarte rar, de cand o avem am gatit de 3 ori cred, - sex deloc pana acum, la mine nici un chef, sotul poate are, dar uita sa ia prezervative si fara eu l-am amenintat ca nu facem nimic, desi e greu sa se prinda ceva , la ce probleme are el, niciodata nu se stie, asa ca ....
in rest, ne bucuram pe zi ce trece de ea, ne amuzam de fiecare gest sau miscare noua, ne mandrim cand toata lumea o priveste cu admiratie, ssi cate si mai cate
9 ani de copilarie ....
- pink_martini
- Hero member
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Ce draguuuut fetelor
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- fleurette
- Hero member
- Inregistrat: 2008-09-29
mie mi se pare o idee buna acest topic
la noi e mare schimbare, nu neaparat pt ca sunt 2, sa incep - dupa ora 20:30 nu se mai iese din casa...iar noi ieseam si la 12 noaptea sa ne plimbam - orar fix de mese...f rar facem abateri 30min ...pt ca avem scandal - iesim in oras, dar mai rar acum pt ca nu stau in carut, nici singuri nu merg - cea mai grea per imi pare din mom in care se ridica in picioare si pana merg...dupa aia o sa vina alte greutat, dar greutate ca treb sa stai numai dupa ei...sa-i tii de mana - cand sunt mici ii pui in carut si n-ai treaba - sex vrem, dar dupa ce terminam treburile in casa suntem prea obositi - eu am trecut prin dif faze...de la nervi in lunile 6-9 cand au incep sa manance si faceau mutre..pana la mult calm in ultimile luni - nu ne mai certam (eu cu sotul) pt ca suntem prea obositi - casa e plina de jucarii, mereu e dezordine si ma dispera faza asta...nu suport..ma oboseste dezordinea - mi-e greu sa ma gandesc la altele in afara de ce mancare sa le fac azi sau cu ce sa-i imbrac deja ne-am obisnuit cu acest progr si cu schimbarile, face parte din noi si e o bucurie imensa cand ii vedem cum rad si se joaca...merita din plin,nu spun sarcificii pt ca nu consider ca facem un sacrificiu, oboseala (sa zicem
mamica de gemeni: Darius si Clarisa
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
fleurette, si eu sunt cu faza asa ,,a gandesc ce o sa manance (pt ca noi inca suntem pe laptic, dar ma crezi ca la mine pe noptiera e cartea,,BIblia alimentatiei copilului,, deja am citit 1/2...ma pregatesc pt diverisifcare, nu pt ca mi-as dori in mod special, dar sper sa ma descurc, desi de multe ori ma gandesc,, oare o sa stiu ce sa-i dau?,,) si c faza cu imbracatul sunt si eu tot asa :,, cu ce o imbrac?,, ,, dar sa o ai si pe asta,, , ,,nu e bine ca nu e asortata ,, ...are o tona de haine, si eu tot zic ca nu am suficiente pt diverse combinatii (aici normal ca exagerez si eu dar ce sa-i faci sunt femeie )
9 ani de copilarie ....
- cleopatr@
- Full member
Am vazut cam tarziu ca s-a mutat topicul;uite am deschis atatea deodata pentru ca asa simt in anumite zile imi pun mai multe intrebari dar nu am intotdeauna curajul sau poate din comoditate sa le insir;in ziua aia am avut curaj mai mult sa zicem;si referitor la topicul asta chiar ma intereseaza pentru ca nu sunt inca parinte si ma preocupa.Dar nu ma intereseaza bla bla-uri false despre cai verzi pe pereti si minciuni,vreau raspunsuri sincere pentru ca din pacate mai stiu si fete care chiar cu tristete profunda mi-au spus nu neaparat ca regreta ca au facut un copil, dar sa zicem ca mi-au dat de inteles ca viata lor s-a "cam terminat "ca sa zic asa din momentul aparitiei copilului si mai simteam nevoia sa aud mai multe pareri.Poate ca depinde si de mai multe lucruri, daca schimbarea e in bine sau nu;poate la unii venirea copilului e doar un accident;am auzit si de cazuri in care pe unele cupluri i-a indepartat venirea copilului din greseala femeii de a nu mai acorda atentie barbatului ca inainte.In fine citesc cu curiozitate toate postarile.
- katami
- Platinum member
mie nu-mi vine sa cred ca exista femeie care sa regrete ca si-a nascut copilul:O nu stiu, mi se pare impotriva instinctului matern. or fi barbati care zic asa, dar femei...mie, repet, mi se pare imposibil
ca anumite chestii sunt grele, ca exista momente dificile si de sacrificiu... asa e. Dar de aici pana la chestii patetice precum "li s-a terminat viata"... come on, cred ca cine ti-a zis asa era fie deprimata, fie exagera voit ca sa apara in lumina de "mama eroina".
pe de alta parte, evident, cred ca cea mai sintetica expresie a schimbarilor care apar odata cu un copil e ca... PRIORITATILE SE SCHIMBA. asa ca pt tine, ca mama, pe locul 1 n-or sa mai fie nici sotul, nici prietenii, nici rudele, nici cariera sau scoala... va fi copilul. Si da, vor fi momente dificile cu carul... totul depinde de modul tau de raportare fata de diversele solicitari (adica daca tu crezi te frustreaza faptul ca bebe doarme la ora in care tu ti-ai dat intalnire cu o prietena si nu poti iesi din casa... mai asteapta nitel pana sa ai un copil ).
- ani88
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-17
Cica mandria e pacat. Asta ca tot v-am auzit aici cu mandria in sus mandria in jos . Si ar fi de povestit aspectul asta si celor care se mira de copilul altuia ca face/nu face chestia x la varsta y. Ramona_sk8er, unele femei se simt mai bine daca vad ca cealalta e mai nenorocita decat ea. Sau mai e varianta autoironiei, ceea ce e ok, un om care e autoironic inseamna ca are simtul umorului, are ceva in cap si nu e "fudul" Poate in sensul asta vroiau persoanele respective sa zica "accident", ca sa te faca pe tine sa te simti mai bine decat ele sau ca sa se autoironizeze un pic.
I love you. Remember. They cannot take it
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|