homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre somnul sugarului (sau lipsa lui)-6

#96 2011-01-13 11:29:56

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: Despre somnul sugarului (sau lipsa lui)

la mine n-a fost chestie de ?nvățat pt că așa am pus-o din ziua ?n care am adus-o din spital și nu știe altfel
și poate că par egoistă, dar soțul meu e la fel de important ca și copilul. sunt ?mplinită prin ei am?ndoi, nu doar prin copil și ca totul să funcționeze ?n armonie, trebuie să fim toți fericiți

dana, nu știu dacă e cazul să vorbim de ce e anormal sau nu. fiecare familie stabilește altfel prioritățile și lucrurile care-i fac plăcere. sunt mame cărora le place somnul cu bebe ?n pat, ?ntre ea și soț sau cu soțul ?n altă cameră. sau sunt mame ca mine, care nici nu concep somnul cu copilul ?n aceeași cameră, din motivele expuse mai sus. at?ta timp c?t toată lumea e fericită...nu cred că are rost să ne g?ndim că la noi lucrurile ar putea fi anormale, ci că totul e așa cum vrei tu să fie ca să fii fericită

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2011-01-13 11:35:30)

#97 2011-01-13 11:30:14

aliy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-11-11

Mirik, doamne fereste! nu va doresc! era doar o expresie smile
tu stii prea bine cat am tras eu cu el, in brate sad ca nu mai aveam putere nici sa ma misc ... d-asta am spus ca sunt sigura ca toate ne dorim asta... si nu toate reusim...

Eu mai am de lucru ... ziua de ex, nu doarme in patut nicicum sad tongue

Mamica de Eric Andrei hjarta

#98 2011-01-13 11:35:19

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

pai am zis ca vreau sa doarma la el in landou, am zis asta la inceput. nu s-a putut din motivele pe care le-am tot repetat, n-a fost bai, l-am luat cu mine in pat. siiii acum imi place prea tare sa dorm cu el si sa il fac cocolos in brate, atunci sunt eu "perfect anormala" si ma bucur pt asta ! lol 

o fi greu sau usor sa il educi, habar nu am cum e pt ca eu una nici nu incerc sa il educ sa doarma separat de mine ... pt ca nu vreau! smile  il vreau cu mine non-stop, punct.  v-am mai zis ca m-am obisnuit asa.

si fiecare copil este unic, da! al danei este f somnoros si chiar ea zicea ca ii dormea in prima luna cate 5-6 ore si ea insasi trezea copilu' sa il hraneasca. apai.... rotfl2)) cum ai fi facut cu un copil ca Sebi, Dana? ca eu cu unul ca al tau ma descurcam lasandu-l sa doarma 6 ore la el in pat. dar invers..?!?! lol

alyi, eu nu vreau sa imi fie copilu' intr-un fel sau altul, cum e a lu' Cutareasca. eu il vreau exact asa cum e el!  (daca e un copil cu bazdac e si mai bine ca mor dupa copilasii "argint viu". tongue )

#99 2011-01-13 11:47:48

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

pass draga ia arata-mi tu postul meu in care ziceam ca doarme 5-6 ore  va  niciodata nu a dormit 5-6 ore ziua . Nici daca ar fi vrut ea nu as fi lasat-o eu ...pt ca suntem educate si din punct de vedere al mesei (pentru care ma felicit  lol  cum zice Ana) fata mea in prima luna a mancat la 3 ore si apoi la 3 juma-4 deci nu aveam cum sa zic ca doarme 5-6. Si daca ai face Pass un calcul mai atent si cu minutele de la crizele de colici ai vedea ca nu prea ai calculat bine  tongue  wink  si fata nu era deloc somnoroasa  lol  era doar bine educata  big_smile  am invatat-o sa faca diferenta de mica intre joaca, papa, somn , zi si noapte  big_smile (da daca tu vrei sa-i zici somnoroasa ca sa iti repeti ca mie mi-a fost usor numeste-o tu cum vrei)
LE aaa si daca zici ca mie mi-a fost usor ca deh o fi a mea mai somnoroasa  lol  compara-te tu cu Aliy sau cu Ana ca la aliy nu i=a fost somnoros copilu si si Ana zicea ca dupa o perioada s-a schimbat cati si nu mai dormea asa bine ca la inceput  si tot au reusit sa ii educe  smile
Na atunci bravo lor  applause  ca sunt si mai tari ca mine  applause

Ultima oara a fost editat de dana82 (2011-01-13 11:52:56)

#100 2011-01-13 11:53:29

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Bai ce copil needucat am  lol

Al meu nu vrea sa doarma ziua si este foarte marait. Cum sa-l educ sa adoarma?

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

Publicitate

loading...

#101 2011-01-13 11:58:49

passenger
Addicted member

mai Dana nu am timp sa caut insa stiu sigur ca undeva spuneai ca doarme tun si o trezesti tu sa o hranesti. Ce relevanta are?  spranceana  Ideea era ca fiica ta si Sebi al meu sunt total diferiti, unul in prima luna de viata dormea la greu si manca, altul are o energie debordanta, cum au copilasii la 5 luni de viata. Ce pot face? Sa il las singur in landou/patut si sa caste acolo ochii la ce o vrea el si cand urla sa nu il bag in seama, ca sa il educ sa stea in plata lui si singur?  supa

AM deviat mult de la subiect, sa ne mutam la Discutii Diverse daca mai ai ceva de completat big_smile , eu una nu mai spun decat ce stie toata lumea, fiecare copil e unic si fiecare mama la fel, fiecare face asa cum crede ca trebuie sa faca INSA hai aici pe forum s-o facem fara sa gandim naspa de altul care nu face ca noi, si sa ne batem cu pumnii in piept apoi ca noi suntem tari si ailalti dau in gropi fiindca nu fac ca si noi. Oricum batem campii in zadar si nu ajutam pe nimeni cu discutii ce n-au legatura cu topicul. tongue Zbye!

#102 2011-01-13 12:05:06

dana82
Hero member

passenger a scris:

mai Dana nu am timp sa caut insa stiu sigur ca undeva spuneai ca doarme tun si o trezesti tu sa o hranesti. Ce relevanta are?  spranceana  Ideea era ca fiica ta si Sebi al meu sunt total diferiti, unul in prima luna de viata dormea la greu si manca, altul are o energie debordanta, cum au copilasii la 5 luni de viata. Ce pot face? Sa il las singur in landou/patut si sa caste acolo ochii la ce o vrea el si cand urla sa nu il bag in seama, ca sa il educ sa stea in plata lui si singur?  supa

AM deviat mult de la subiect, sa ne mutam la Discutii Diverse daca mai ai ceva de completat big_smile , eu una nu mai spun decat ce stie toata lumea, fiecare copil e unic si fiecare mama la fel, fiecare face asa cum crede ca trebuie sa faca INSA hai aici pe forum s-o facem fara sa gandim naspa de altul care nu face ca noi, si sa ne batem cu pumnii in piept apoi ca noi suntem tari si ailalti dau in gropi fiindca nu fac ca si noi. Oricum batem campii in zadar si nu ajutam pe nimeni cu discutii ce n-au legatura cu topicul. tongue Zbye!

Corect, aia am afirmat si eu mai inainte daca te uiti pe pagina anterioara. Si am si zis ca nu mai zic nimic , dar tu te-ai luat de mine fara ca eu sa iti adresez absolut nimic  sau sa ma iau de tine sau de oricine altcineva . Am zis doar cum am facut eu cu copilu meu si e dreptul meu sa imi zic parerea aici. Ca altii s-au simtit ,aia nu e treaba mea, ca asa a lasat Dumnezeu lucrurile sa fie nici aia nu mai depinde de mine : exist in lumea asta copii buni, copii rai, copii educati ,copii mai putin educati, albu e alb, negru e negru si etc. Na in fine. Multa sanatate si intelepciune la toti ca sigur avem nevoie de ea in cresterea copiilor .asa ca bine zici zbye  tongue  si tie
LE cum zicea o prietena ca" nu are sens sa imi consum energia" pe discutii din astea neproductive pt mine  chicot  mult adevar graia gura ei  big_smile

Ultima oara a fost editat de dana82 (2011-01-13 12:07:00)

#103 2011-01-13 12:11:50

passenger
Addicted member

supa  copii buni.. copii rai...

chiar crezi ca exista copil rau? undeva, oriunde, in lumea asta, exista vreun copil rau?  supa

brrrr...

cum spuneam, avem conceptii atat de diferite ergo discutiile noastre nu au cum sa fie constructive, nicidecum!

si inca ceva am remarcat... faptul ca tu traiesti acum cu impresia ca "m-am luat de tine".  supa ce urat!

sanatate si tie!

#104 2011-01-13 12:14:50

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Ce pot sa zic? Bravo fetelor, super discutii  roll

Eu nu comentez, am mai spus cum am procedat in cresterea lui Vlad (cele mai multe dintre voi stiu) si consider ca am facut fff bine ca am adoptat un progam de papa, unul de somn si somn noaptea la el in camera, singurel.
Fiecare procedeaza cum crede ca este mai bine si mai usor.

Na, ca am zis ca nu ma bag  tongue

#105 2011-01-13 12:31:00

dana82
Hero member

offtopic  da...cred ca exista copii rai si chiar exista  copii rai ca nu degeaba dc mergi pe strada sau prin magazine si vezi ca un pruns se da cu fundul de pamant ca mama nu-i face vreo pofta zicem :ce copil rau" si sigur gresim ca nu din vina lui e "rau" e doar vina parintelui ca la vremea potrivita nu l-a educat cum trebuie. Sau nu e asa? numai in arad sunt cazuri de astea?
si da..consider ca te-ai luat de mine . eu mi-am spus parerea si cum fac eu cu fata mea si nu am zis ca toti tre sa faca ca mine. de acolo pana la a-mi fi analizate deciziile si ca fata mea e mai somnoroasa sau ca etc etc e o diferenta.
De aia zic fiecare face cum vrea! eu asa am facut si stiu ca ne e bine. punct.
na ca si eu tot zic ca nu mai ma bag si iaca tongue

#106 2011-01-13 13:02:21

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

deci... rotfl si eu am copil "needucat"

Passuc...puss hjarta

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2011-01-13 13:04:10)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#107 2011-01-13 13:42:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

aliy a scris:

Una peste alta, si eu sustin dormitul lui bebe in patutul lui. si cine nu-si doreste asta? tongue
Pass lol ca tu n-oi vrea sa fie cumintel si sa doarma in patutul lui sau in landou sau in ce ai tu la dispozitie acum?? Cine nu-si doreste aceste lucruri pt copilul sau?!!!

EU!! hotarat!! Nu ma bucur deloc la gandul ca va veni momentul (si va veni, ca, asa cum zicea cineva mai sus, nu vor avea mereu 1 luna... sau 1 an) cand va CERE sa doarma in patul lui/camera lui. Locul lui in patul comun va ramane gol supa Si n-o sa-i mai simt mirosul noaptea si n-o sa-mi mai infund nasul in parul lui si n-o sa mai stiu cand ii e frig si cand ii e cald si cand e dezvelit si cand ii e foame... si n-o sa mai asdoarma cu o mana pe fata mea sau pe sanul meu supa

al meu a dormit la inceput in patut... si  ar mai dormi si acum, daca... l-ar mai pune cineva big_smile

si nu-mi doresc deloc un copil care sa stea doar in coltul lui si sa nu ma solicite deloc... mi-as pune pb, m-as intreba unde gresesc de ma respinge la o varsta in care atasamentul ar tb sa fie maxim. (exemplu extrem: am o cunostinta, cu fetita de 11 luni jum si al doilea bb pe drum... fiica-sa a refuzat sanul de la inceput, desi mama avea lapte... sta mereu unde o pui, ca un bibelou... si plange doar daca o ia ma-sa in brate  va o fi comod, dar... nu, mersi!!!)

cat despre sex... io oricum nu faceam sex in aceeasi camera cu copilul big_smile indiferent in ce pat e

Aici ne impartasim experientele, eventual cateva sfaturi, dar ... in final ... fiecare face ce vrea cu copilul lui, cu familia lui, cu viata lui...

eeexaaact. cu viata LUI. exact ce ziceam eu mai devreme, ca (dana), nu exista alb si negru, exista echilibrul fiecarei familii, in care fiecare face cum crede si cum simte. si atata timp cat membrii fam respective se simt in armonie asa... e totul ok.
DAAAR (si de aici posttarea mea, care vad ca a starnit atatea controverse) de aici si pana la a pune etichete (dana: exista o tonaaa de nunante de gri... si niciun copil rau - evident, in afara de al meu, al lui pass, al lui lucky, al mirikai lol si atatia altii, al caror major pacat e ca nu se incadreaza intr-o dubioasa si irelevant statistic si valoric CONSTIINTA COMUNA, care dicteaza "ce trebuie" si "cum trebuie" sa fie un copil "bun". Ce nu pica in limitele patului lui procust se taie. .
Si (dana)... motivul pt care m-am "luat de tine" (impropriu spus, m-am luat de ce ai zis, nu de tine), nu e alegerea ta, diferita de a mea... pt ca si tu si eu ne vom pastra bine mersi stilul de viata si opiniile. Dar astfel de etichete, de tipul "se invata prost daca..." nu fac decat sa alimenteze acea constiinta comunade care unei mame incepatoare ii este, de obicei, frica .
Asta era sensul in care mi-am scris mesajul... de a aatentiona ca astfel de absolutizari pot zapaci o mama care simte intr-un fel, dar ii e frica sa actioneze conform echilibrului propriu de teama unor astfel de catalogari.... absolut inutile.
Da, argumentam oricat ca e mai bine sa dormi asa sau asa... cu argumente logice, sa aleaga fiecare unde vrea sa se situeze. Dar hai sa nu punem etichete.

ana... superb ce povestesti in leg cu relatia ta cu sotul hjarta

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#108 2011-01-13 13:44:33

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

si al meu e la fel de needucat..oare mai am timp sa-l educ sa doarma singur in patut?as vrea sa doarma 8 ore pe noapte  wow

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#109 2011-01-13 14:03:30

NafNaf
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2009-02-24

Al meu e cel mai needucat ne inscriem perfect in categoria celor "railol  retas

Ultima oara a fost editat de NafNaf (2011-01-13 14:04:10)

hjarta M&M=S

#110 2011-01-13 14:07:00

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

băi, nu vreau să st?rnesc iar controverse, dar vreau să adug și eu ceva, ca să nu se ?nțeleagă greșit: nu eu i-am făcut program de somn sau papa fetei mele, mai mult ea și l-a făcut singură și eu m-am ținut de el ca să-i creez o obișnuință. nu mai stă non-stop cu bibe ?n gură ci ziua papă la 2-3 ore, c?nd i se face f foame. iar somnul și l-a reglat singură. se culcă la 2 ore după ce s-a trezit, p?nă pe la ora 17-maxim 18, c?nd n-o mai las eu să doarmă ca să se culce imediat după băiță, adică ?n jur de 20.30
c?nd văd că se apropie sf?rșitul celor 2 ore de stat trează o m?ngăi pe păr, ?i dau biberonul cald, ca să-i creez tot confortul pt a adormi

kata puss

#111 2011-01-13 14:07:18

dana82
Hero member

NafNaf a scris:

Al meu e cel mai needucat ne inscriem perfect in categoria celor "railol  retas

bai cuscra, pe al tau oricat ar fi de "rau"  retas  se trece cu vederea numai cand ii vezi fatzuca aia superba  hjarta  Si nu sti ca tre sa se complecteze un cuplu  lol  unul sa fie mai bun si unul mai rau ca sa fie echilibru  lol  hai ca va pupam   puss

#112 2011-01-13 15:33:33

NafNaf
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2009-02-24

Mai Danutzo nu zii ca s-ar putea sa se implineasca,  lol oricum al meu nu vrea neam sa stie de program sau sa stea unde il pun eu, sau sa incerc cumva sa il modelez ma gandesc mai tarziu ce pozna de baiet va avea mama hjarta

Oare vor veni fetele sa-mi planga pe la usa? lol

Pupici si de la noi Danutzo puss

hjarta M&M=S

#113 2011-01-13 15:59:48

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu chiar nu cred ca educatia consta in faptul ca are sau nu program de somn sau de masa, doarme sau nu in patul lui sau in patul parintilor. Asta tine doar de noi, cum vrem sa procedam la inceput cu bebele.
Eu cand ma gandesc la educatie vad lucruri mult mai aprofundate care se petrec mai incolo smile

#114 2011-01-13 16:15:14

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Eu imi culc copilul peste tot si cand are el chef sa doarma.
Si in plus incerc sa nu umblu in varful picioarelor si sa-l sensibilizez pentru ca stiu ce inseamna sa ai somn tampit. Eu sufar ENORM din cauza asta.
sad La cel mai mis zgomot sunt in picioare si nu mai pot sa adorm. sad E cumplit!

Si cu toate astea (nerespectand nici o regula) puiul meu si-a facut program de somnic. Doarme noaptea intreaga, de pe la vreo 20.30-21 pana la 7, cu o singura trezire pentru alimentare.
Doamne fii laudat! smile

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.