homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre somnul sugarului (sau lipsa lui)-7

#115 2011-01-13 16:32:20

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

Re: Despre somnul sugarului (sau lipsa lui)

wooowww, habar nu aveam ca este asa forfota pe aici !!! Haideti mai fetelor  lol  lol  lol

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#116 2011-01-13 17:37:08

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

cocf, lol , ce amuzata ai fost cu forfota

citesc si eu si ma minunez sau bag la cap....

a mea a dormit de la incepu in patut, colici nu am avut, nu am plans niciodata mai mult de 5 minute, si are si o energie debordanta acum (aam povestit cum radea si chiuiua azi noapte la discutuu diverse)
o mai iau in pat si cu noi cand suntem in deplasare caci desi avem patut pliant nu prea doarme ok in el -zic eu....

in rest, nu va mai agitati atata fetelor, fiecare face cum vrea si mai ales cum crede de cuvvinta ca ii e mai bine copilului si familiei...

ana super povesti despre relatia cu sotul tau...la noi nu prea merg asa bine lucrurile, caci al meu sot inca doarme separat, caci e stresat sa nu trezeasca copilul sau sa se rezeasca el de la copil si sa se duca obosit la serv, dar asta nu inseamna ca nu-l mai trezesc eu  big_smile din cadn in cand...

9 ani de copilarie ....

#117 2011-01-13 23:01:13

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Ai ai ai... ce discutii aprinse.

Fetelor cu bebei mai mici, nu va laudati ca dorm copiii singuri in patut smile Stati un picut sa mai creasca si sigur nu or sa mai vrea sa doarma singuri. Cand incep ei sa inteleaga mai mult si vor sa va aibe cat mai mult timp langa ei, or sa doarma cu voi in pat.

A maea pana acum cateva luni, dormea la ea in pat. Si dormea toata noaptea, nu am avut probleme cu ea. Apoi pur si simplu nu a mai vrut la ea in pat si pace.
Decat sa stau sa ma trezesc de 4 ori pe noapte sa o culc si sa o pun in pat, mai bine asa. Suntem odihnite amandoua.

Iar noaptea, va jur ca deschide ochii si ma pipaie sa vada daca am dus-o la ea in pat, apoi adoarme iar linistita  hjarta

Eu nu cred cineva poate spune exact ce inseamna o educatie buna. Eu habar nu am daca ii dau o educatie buna... o cresc asa cum simt si gata.
Mai vorbim peste cativa ani, sa vedem care copii sunt "needucati" sau "rai"

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#118 2011-01-14 02:03:04

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Nu am mai avut timp sa citesc ce ati postat dar o sa o fac in noaptea asta...la mine situatia este la fel ca si pana acum: nu doarme la ea in patut! Trebuie sa o las in patul mare; acolo adoarme si daca o mut in patutul ei se trezeste si plange tare. Am invatat-o sa se dea singura jos din pat si cand adoarme ziua nu am probleme pt ca se trezeste, se da jos si vine dupa mine, in alta camera. Noaptea baricadez cu patutul (il trag si il unesc cu patul), cu perne, paturi...

Daca  sa mai am un copil vreodata o sa fac doua chestiuni pe care nu le-am facut acum ca nu am stiut: o sa o/il (sper sa fie o fetita) invat cu carutul de mic si cu patutul. Dar fara sa las bb sa planga.

Love
exact ce spui tu acum mi-a mai povestit o prietena ca pateste cu fetita ei. Banuiesc ca a vista urat vreodata si s-a speriat.
Si inca ceva dar nu stiu cat de on topic sunt: a trebuit sa o dau pe Carol la gradinita toata saptamana! Jale mare. Pur si simplu nu apuci sa interactionezi cu propriul tau copil. Cat stau cu ea acasa  invat despre ea si o invat anumite lucruri (unde-i nasul, ochiul etc). Vad cum se dezvlta. O imbratisez etc. Dar cand este de dimineata pana seara la gradinita nu ai cum sa ai contact, macar, fizic cu copilul tau. Foarte greu este sa ti-l creasca altcineva. S realizezi asta cand patesti ca mine, cand ti se intampla efectiv.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2011-01-14 02:10:50)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#119 2011-01-14 08:44:39

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

adinagrig a scris:

ana super povesti despre relatia cu sotul tau...la noi nu prea merg asa bine lucrurile, caci al meu sot inca doarme separat, caci e stresat sa nu trezeasca copilul sau sa se rezeasca el de la copil si sa se duca obosit la serv, dar asta nu inseamna ca nu-l mai trezesc eu  big_smile din cadn in cand...

foarte bine, adina  cool
la noi a fost dintotdeauna o relație mai specială, f profundă, cam ca la cei care abia se cunosc și nu se mai satură unul de altul, iar cati n-a făcut dec?t s-o aprofundeze un pic mai mult

fetelor, referitor la ce ziceți voi aici, de somnul cu părinții. e f adevărat că din momentul ?n care ?ncep să ?nțeleagă nu mai vor singuri. știu ce se mai chinuia nașa mea cu fetița ei de 2 ani jumate, c?t avea atunci. trebuia s-o adoarmă la ea ?n cameră, st?tea vreo oră p?nă adormea profund, apoi se mai trezea de vreo 2 ori s-o caute, p?nă la ora 23. și de abia după aia putea pleca și ea liniștită la soț. acum are 5 ani și nu mai sunt probleme, dar așa au ținut-o vreo 2 ani.
iar eu una am dormit cu bunica, apoi cu ai mei ?n pat p?nă la 8 ani, pt că urlam dacă eram lăsată singură și nu suportam ideea de a nu fi ?ntre ei lol

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2011-01-14 08:47:49)

Publicitate

loading...

#120 2011-01-14 10:14:43

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

ehehe...aia da..si eu am zis...o sa vedem mai incolo care sunt copii "educati" si care "rai"  wink  poate o fi a mea cea mai rea  lol
Oricum nu cred ca toti copii care dorm cand sunt mici apoi brusc nu mai vor si trebe luati in pat cu parintii. Cumnatele mele ambele le-au culcat pe fete in pat de la inceput si n-au avut nici o problema. Acum au 5 si 3 ani. Si multe alte prietene care la fel au facut si tot dorm in patul lor copii... Acuma na, poate numa in Arad or fi cazuri exceptionale din astea  chicot

#121 2011-01-14 10:53:50

geasiemi06
Full member
Inregistrat: 2008-05-21

eu cred ca este mai usor cu somnul in patut pt cei care nu sunt alaptati si pt cei care stiu de suzeta,mi-as dori sa doarma si a mea in patut,in prima lun am pus-o dar pe urma m-am obisnuit cu ea linga mine,sa o mangai,sa o urmaresc daca respira,daca nu are temperatura,uneori ma cauta noaptea,o mangai si adoarme la loc,cand o puneam in patut trageam patutul langa pat si dormeam cu mana in patutul ei,mai mare chinul si cu alptatul la fel numai somn nu este ala nici pt mine nici pt ea,o iau de la san o pun in patut,la scurt timp se trezeste,spre dimineata se trezeste din ora in ora,inchipuiti-va ce chin,toata noaptea sa ma chinui sa o culc,in pat...in patut.....asa ca doarme cu noi, cu timpul cand o creste mai mare sigur o sa doarma si singura
iar legat de sex nu mi-a afectat in nici un fel relatia cu sotul si nu va inchipuiti ca daca doarme cu noi in pat,linga ea facem si sex,avem toata casa la dispozitie
  buga   pt fetele care le dorm in patut

Ultima oara a fost editat de geasiemi06 (2011-01-14 10:54:11)

Alexia-Ioana 25 august 2010

#122 2011-01-14 12:03:55

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

Si la noi se doarme cand in pat ,cand in patut. Nu stiu ce repercursiuni vor fi pe viitor,dar atata timp cat bebe se simte bine si confortabil eu il las sa doarma unde apuca si sunt fericita ca avem parte de somnic.Sotul meu e plecat si in deplasari si in noptile in care el lipseste las copilul langa mine in pat, dat fiind faptul ca alaptez mi-e si mie mai usor si recunosc mi-e mai mare dragul sa-l simt langa mine hjarta . Cand sotul se intoarce...se reintoarce si bebe la dormitul in patut...fara mofturri,plansete sau nazuri,DEOCAMDATA lol

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#123 2011-01-15 17:40:18

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

De 3-4 zile Tudi nu mai vrea sa doarma ziua. sad Si pana acum dormea dupa mesele si cate 3 ore legate, de pe la 15 pana pe la 18-18.30. sad
Doarme pe la 9 cam o juma de ora, pe la 11-11.30 tot o juma de ora, pe la vreo 15.50 tot asa si gata. Si numai la san...

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#124 2011-01-15 18:15:44

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

aoleu, lucky, zic io din experienta (ca tot pe la 5 luni l-au lovit si pe al meu nesomnurile)... incearca sa nu-l obisnuiesti sa asocieze sanul cu somnul, ca devine "dependent" si e jale daca, dintr-un motiv oarecare, nu poti sa ii dai sad habar n-am cum faci practic ce am zis acum lol ca io n-am facut, atunci,la 5 luni, a inceput sa adoarma exclusiv cu tzatza.... dar, daca ai idee, incearca tongue

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#125 2011-01-16 10:10:20

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Dupa cum spuneam si la alaptare pustiul meu a inceput sa doarma 1h-1h 30 min inclusiv noaptea  disperat

L.E: Adoarme numai cu tzatza in gura.Cum i se face somn urla dupa ea chiar daca este satul  forgetit

Ultima oara a fost editat de mirik (2011-01-16 10:11:10)

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#126 2011-01-19 15:45:42

lucky777
Insomniac member

Tudi nu mai doarme ziua decat vreo 3 reprize de maxim 15 min si cade lat de oboseala sad Nu mai stiu ce sa fac cu el. grater

#127 2011-01-19 20:56:05

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

Si la noi se petrece un fenomen ciudat...Ianis ar dormi dar nu-l lasa burtica neutral  Il tin la san ,adoarme...il pun jos si dupa max 5 min se trezeste cu plansete si arcuit tot. Daca nu-l pun jos si continui sa-l tin in brate, da semne ca s-ar trezi cand il doare burtica dar il legan putin sau ia tzitzi si adoarme la loc.Asa mi-a dormit si 2,3 ore...insa daca il pun jos,dupa 5 min trebuie sa-l iau iar...si tot asa la infinit...Sper sa mai rezist  mornincoffee
Lucky   par eu nu stiu ce sfat sa-ti dau,sunt de-abia la inceput supa

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#128 2011-01-19 21:09:21

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

stefany a scris:

Si la noi se petrece un fenomen ciudat...Ianis ar dormi dar nu-l lasa burtica neutral  Il tin la san ,adoarme...il pun jos si dupa max 5 min se trezeste cu plansete si arcuit tot. Daca nu-l pun jos si continui sa-l tin in brate, da semne ca s-ar trezi cand il doare burtica dar il legan putin sau ia tzitzi si adoarme la loc.Asa mi-a dormit si 2,3 ore...insa daca il pun jos,dupa 5 min trebuie sa-l iau iar...si tot asa la infinit...Sper sa mai rezist  mornincoffee
Lucky   par eu nu stiu ce sfat sa-ti dau,sunt de-abia la inceput supa

Vai cat de cunoscut suna numai ca la noi este la fel si cand nu sunt dureri  forgetit

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#129 2011-01-20 10:00:47

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

stef, cunosc prea bine sad scoate-i aerul mai des/mult

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#130 2011-01-20 10:05:01

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

disperat suntem in aceeasi situatie..plangem la nici 5 min de cand simtim patutul si nu adormim decat in brate..ma dor deja mainile de mor si spatele
iar ziua nu doarme decat 3 reprize de 30 min..in schimb baga noaptea la greu..de la 21 jum pana la 10 cu trezit la 24-03-06 pt papa si apoi iar somnic
pot dormi si eu asa macar

Ultima oara a fost editat de ddunia (2011-01-20 10:06:49)

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#131 2011-01-20 11:37:04

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

ddunia, exact programul asta il are Sebi mai nou, dar fix asa si cu aceleasi treziri pt papa.
eu sunt obisnuita sa nu imi doarma ziua , asa e de cand l-am scos din maternitate ,

si la mine adoarme numai cu sanul in gura//./// nu am ce sa fac , plange non stop , asa vrea el si ma supun pt ca nu pot sa il las sa planga, reefuz

#132 2011-01-22 17:34:04

lucky777
Insomniac member

Tudi  nu mai doarme ziua decat vreo 3 reprize de cate maxim 30 min...la tzatza. sad

#133 2011-01-22 18:21:37

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Si Maria a inceput sa doarma prost ziua, are 3 reprize de somn dar nu mai mult de o ora fiecare. Pana acum dormea cel putin 2 ore

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.