homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-5

#77 2011-07-20 17:43:40

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

si eu am patit-o, anul trecut... eram cu cris intr-un leagan, alaturi s-a asezat o fufa tiganoasa si si-a aprins tigara. tot fumul venea spre noi. m-am luat de ea, i-am zis (f politicos) ca o rog sa nu fumeze in perimetrul destinat copiilor mici. M-a luat cu "cine-s eu sa-i zic ei ce sa faca?" I-am raspuns acru ca sunt mama, aici este loc de joaca pt copii si e ultima oara cand O ROG sa nu mai fumeze aici, data viitoare o va ruga gardianul public. a bombanit si a plecat big_smile

ca sa nu fie doar povesti nasoale cu parcuri, o poveste frumoasa de ieri: la groapa de veci (cum suna rotfl2 ) cu nisip, printre multi copii, o mama destul de tanara... pt cei 3 copii pe care ii avea (aprox 12 ani, 9 ani si.... 2 ani). o figura, cum zic io, "ca de maicuta" (genul ala de femeie slaba, tacuta, blanda... yin total adica smile pt mine si agitatia mea din fire, o prezenta f placuta lol ). m-a intrebat de wrap, am mai vrbit una alta.... fetita cea mica statea la ea in brate si ea o legana usor, in timp ce noi vorbeam si copiii tipau. la un moment dat, intreb (mai mult la misto, ma gandeam ca ae un reflex de leganat), daca vrea sa o adoarma... si ea imi zice ca da yikes
in nici 10 min, cu toata galagia, strangand la piept un elefant de plus, in bratele mamei... fetita a adormit atat de lemn, incat ma-sa o invartea, o sucea, o stergea de transpiratie pe gat etc yikes
mi-a zis ca doarme lejer 2 h asa

ma uitam la ea... si o admiram tare. se descurca, asa "bleaga" cum parea, minunat cu cei 3 copii... fara certuri, fara urlete, fara FORTARI... la fel de natural cum a adormit fetita ei oriunde, oricum, la fel de natural cum mi-a zis:" ei, daca nu adoarme nu-i nimic, asta e"... avea o seninatate pe care io am invidiat-o cu cele ami bune ganduri smile hjarta

(ei, da... asa as face si io nu 3, ci 5 copchii lol )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#78 2011-07-21 05:44:32

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

O sa va citesc in noaptea asta caci am ramas in urma aici...dar vreau sa va povestesc ceva. Astazi am iesit in parc unde stiu ca vin multi copii. Un parc la 25 de min de casa. Mi-am facut stocul cu mancare pt gaste care stau pe un lacusor. II dadeam lui Carol niste rondele de orez sa le dea bobocilor si cand s-au terminat m-am dus la carut sa mai iau cateva. Si vad ca vine unul spre mine cu mana intinsa si zice (traduc): moale-moale, femeie, moale-moale. Avea palma intinsa spre bratul meu. Era chinez retardat, avea o fatza tare ciudata...m-am speriat atat de rau si nu neapart pt mine dar parca aveam impresia ca ii face rau lui C. Am inceput sa strig" nu ma atinge". Atunci am auzit un ras atat de sinistru si vad un altul (tot o fatza de asiatic, dar era brunet si inalt tare) tot cu dizabilitati mentale. Si in spatele lor fugea un nene negru, masiv care i-a luat de mana si apoi a venit la mine si si-a cerut scuze. Nu-i nimic grav dar m-am speriat atat de rau, mi s-a parut ca in acea secunda Carol este atacata...nu stiude ce am simtit asta.

Si tot azi am vazut o faza aiurea: un tata vb la telefon cu cineva si fiica lui il striga sa o ajute sa se ridice pe niste trepte (fata cred ca avea 5-6 ani). I-a dat tata cu ignore cam vreo ora cat am stat eu pe acolo grater.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#79 2011-07-21 12:40:32

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Vaaai, flower, eu cred ca ma panicam.

O aingura chestie am patit odata. In circa la med de fam. Iesisem si m am asezat sa reglz slingul cand s au apropiat 2 tiganci la vreo 16 ani. Vaaaai ce copil frumos. Si una a dat sa intinda mana spre ea. M am ridicat instant si am iesit din cladire pt ca nu era nimeni pe hol. Eu sunt cam panicoasa.

#80 2011-07-21 12:49:16

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

flo cred ca de cei ce vb erau cu sindrom down se poate sa gresesc.nu am fost eu acolo dar oameni buni nu va mai speriat asa de oamenii cu dizabilitati.sunt ca niste copii.te inteleg cu sperietura.dar chiar nu sunt baubau. nocry

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#81 2011-07-21 12:53:17

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Flower  yikes  si eu m-as fi panicat de numa  disperat
Ieri in Real mergeam cu pitica in carut si la un moment dat pe culuar in fata noastra vad o fetita de aprox 3-4 ani, facem 2 pasi vine inspre noi fetita...am avut un instinct sa ma aplec peste carut la a mea si bine am facut ca a venit fetita si i-a bagat mana in fata (la gura si nas) si a tras-o  disperat  am ajuns la mana ei dupa ce a atins-o pe A. nu a reusit sa o zgarie dar A. s-a speriat ca fetita a prea bruscat-o si a inceput sa planga  sad  BUnica a venit dupa nepoata si a inceput sa o plescneasca  yikes  i-am zis ca nu fata e de vina... ei ar trebui s-o suprevegheze mai bine daca stiu ca fetita are asemenea reactii . Nu i-a convenit bunicii dar in contiuare dadea in fata  mad

Publicitate

loading...

#82 2011-07-21 14:31:36

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

czuky a scris:

flo cred ca de cei ce vb erau cu sindrom down se poate sa gresesc.nu am fost eu acolo dar oameni buni nu va mai speriat asa de oamenii cu dizabilitati.sunt ca niste copii.te inteleg cu sperietura.dar chiar nu sunt baubau. nocry

Cred ca erau cu S Down, Czuky. M-am speriat caci m-a luat prin surprindere si nu stiam la ce sa ma astept. Daca eram singura poate ca nu ma panicam asa dar eram cu Carol. Nu mi s-a intamplat de multi ani ca cineva sa vina spre mine...nu stiu, a fost ciudat.

Nu inteleg cum de BUNICII dau in nepotii lor? Bunicii? Daca parintii si/sau socrii mei ridica mana la Carol nu o vor mai vedea in veci. Bunicii trebuie sa fie cei mai buni din lume.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#83 2011-07-21 14:55:28

dana82
Hero member

Mda flower...si era si tata de fata...si apoi cand a venit mama ei i-a zis sa vezi ce a facut bla bla bla(tot bunica vorbea).Apoi am plecat de acolo ca eram si eu sochata de cum s-a repezit fetita la ea...nu am mai patit pana acuma. A mea e ca un magnet pentru copii astia mai marisori  lol  nu stiu de ce dar cand iesim undeva toti roiesc in jurul ei , a carutului... Dar pana acuma nu am patit asa, de obicei vin si vorbesc cu ea si zic la parinti 'mama bebe!' si li A ii place de copii de numa

#84 2011-07-21 15:25:49

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Flower, acolo vezi astfel de cazuri ? Paeinti si bunixi care isi bat copiii pe strada ? Sau doar la noi functioneaza principiul "eu te am facut, eu te omor" ?

#85 2011-07-21 18:03:01

katami
Platinum member

vaaai, dana, ce idioata sad

si eu am dat azi peste un specimen similar, tot bunica bang urla non stop la nepota de 4-5 ani, da' CONTINUU o tolocanea si o umilea, ca nu are voie aia/ailalta/uita-te cum te-ai murdarit (da' uita-te cand iti zic, cum nu vezi, uite aici!/vezi a nu lovesti copiii cu nisip CA IEI BATAIE/NICIODATA sa nu daiin ochi cu nisp etc grater majoritatea erau nefndate, copila se juca absolut normal.ssi tot majoritatea f rastite. nu i-a tacut gura nici2 minute legat, cred box

pana a pus-o al' rau sa se ia de fata ca daduse cu putin niip pe mine big_smile atat mi-a trebuit, i-am turnat tot ce aveam de zis, pe un ton senin, zambind diablo
i-am zis ca poate sa dea cat nisip vrea pe mine, ca de aia am masina de spalat acasa, de al;tfel, si copilul meu o face. a dat-o ca nuuu, sa nu-i dea lui bebe in ochi si sa nu-l murdareasca. i-am zis ca am eu grija lui bebe, ca de aia is ma-sa si, oricum, isi toarna si singur galeata cu nisip in cap. ca nu-mi pasa ca se murdareste, doar acum pot, cat sunt copii si nu se uita nimeni urat pt fiecare umbra de pata de pe tricou (da, stiu, sunt rea lol ). ca daca imi pasa de murdarit, nu-l mai aduceam la nisip dupa ploaie (si am adaugat catre cris: "da' bre mami, acu e cel mai bun nisipul pt construit" big_smile big_smile ).

dupa care cris a vrut o lopatica de-a fetitei, aia a inceput sa urle, bunica-sa i-a luat-o fortat din mana desi eu i-am zis sa n-o faca... si atunci i-am zis lui cris calm: "hai da-i lopatica asta fetitei". si cris i-a dat-o, la fel de senin ca mine big_smile

dupa care ne-am jucat cu baloane de sapun, fetta, cris, eu si inca un baiat mai mare. si radeau in hohote.

dupa care baba a vrut sa-mi "tina trena" la legatul wrapului, "sa nu se murdareasca", i-am zis sa o lase ca nisipul se usuca si cade, ea pe a ei, i-am smuls-o din mana la fel de zambind, a dat inapoi "vaai, io nu ma pricep", i-am zis sec ca eu da, asa ca sa ma lase big_smile apoi a inceut sa laude ce bine sta cris acolo in spate (asta dupa ce tot a mancat-o sa aranjeze ceva pe schinare, desi era f ok box ), am salutat si am plecat

pt mine a fost un deliciu, m-am distrat in sinea mea gozav, dar biat copila supa supa ca baab n-a pricep[ut oricum nik.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#86 2011-07-21 18:08:49

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

eram in curtea unei gradinite, si o fetita mica mica ( vreo 3-4 ani ) se dadea in leagan, ma-sa mare impingea leaganul de zor. Mamaia o intreba tare, a.i. sa auzim si noi "ia zi mamaie, unde te-a lovit doamna astazi?" iar fetita timida: "peste fatza"  (!!)  yikes 
bunica se intoarce inspre noi si ne lamureste : " ii bat doamnele educatoare pe copii in fiecare zi. nu zic nu, mai si merita batuti ca sunt asa obraznici si rai, le inteleg si pe ele bietele, dar mie nu imi convine ca ii da peste fatza". am ramas muta.  neutral  deci e ok sa iti bata copilul cineva pe care il platesti sa aiba grija de el, atata timp cat ii da peste maini, fund, burta, picioare,... dar nu peste ochi. Oookey..

punk  "bietele" iau bani de la parinti ca sa le bata odraslele.

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-07-21 18:10:11)

#87 2011-07-21 18:10:04

katami
Platinum member

pass yikes asta era bun de filmat yikes este abuz sanctionabil legal

#88 2011-07-21 18:11:26

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

da, nu am avut cu ce/timp, eram in trecere ( oprisem pt o incercare de tzatza )

#89 2011-07-21 19:51:15

dana82
Hero member

Kata  lol  tu i-ai zis-o pe sleau si ea tot te peria  lol  ma dispera lingaiiiiii alcool  disperat
Pass  yikes  vai ca de o sa dea in a mea vreo educatoare pe cuvant ca merg si eu si dau in ea  pe motiv ca si mie mi se pare ca a fost obraznica cand mi-a lovit copilu  skitarg  sa vad atunci daca ii mai place

#90 2011-07-21 20:30:10

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Faza cu educatoarele/invatatoarele care lovesc copiii ma sperie cel mai mult. Pentru ca e locul in care nu poti fi de fata, sa vezi ca da in el si sa poti sa reactionezi. Daca iti spune copilul, afli, daca e amenintat/tacut s-ar putea ca saracul sa primeasca pedepse/lovituri fara ca parintii sa afle. Si a mea invatatoare avea " darul" sa ne loveasca cu rigla de lemn dupa numarul de greseli din caiet. Ori eu daca as sti ca al meu copil ar fi supus unui astfel de tratament nu stiu cum as reactiona. E problema parintilor cat invata un copil si cat nu.

#91 2011-07-21 21:40:35

katami
Platinum member

dana82 a scris:

si mie mi se pare ca a fost obraznica cand mi-a lovit copilu  skitarg  sa vad atunci daca ii mai place

so true big_smile tummenupp

be_happy, majoitatea gradi (cel poutin alea particulare sigur) au camere de luat vederi si, cu parola, ai acces la filmarile live... poti sa-ti vezi copilul non stop, timp sa ai

#92 2011-07-21 21:42:37

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Am si eu o intamplare trista din parc: acum vreo 5 luni, deci cam prin februarie, a venit o tanti mai batrana la mine si m-a intrebat daca sunt doamna Corina. Am zis ca nu, asa ca s-a dus mai departe. La vreo 2 zile dupa, am vazut-o plimbandu-se cu una din mamicile din parc, deci mamica o angajase ca bona pentru baietelul ei. La nici o saptamana, baba il plimba singura pe bebe, care urla din gura de sarpe in carut, dar ea nu-l baga in seama, parca nici nu era acolo  supa  Asa face zi de zi, de 5 luni de zile, cel mult ii baga biberonul in gura si merge mai departe cu carutul  bang

Zilele trecute s-a nimerit ca baietelul sa se dea pe leagan langa noi, era asa de trist si tacut, David chicotea si radea ca ma maimutaream la el, dar asta mic nimic, mort de serios.  hmm  La un moment dat a incercat sa-si bage manuta in gura, baba japs o palma peste mana, cu 'Nu e voie Vlad, de cate ori ti-am zis, nu intelegi, tantalaule???' Saracul bebe nici nu mai plangea, probabil era obisnuit cu acest fel de purtare  supa

Azi dimineata (ca de altfel si joia trecuta, deci o fi un fel de program al ei) am vazut-o pe mama lui cu el la plimbare, in jumatatea de ora cat il plimbam eu pe David in wrap si dadeam de mancare la porumbei sau ne uitam la arteziana sau la autobusuri, mama nu i-a zis nici un cuvant, saracul se uita cu asa jind cand ma auzea pe mine ca vorbeam cu David, sau le cantam la porumbei... Mi-au dat lacrimile  grater  Nu inteleg de ce nu-i pasa acelei mamici, e un copil asa de frumos si blajin, nu merita sa fie tratat asa  supa

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#93 2011-07-21 21:45:39

katami
Platinum member

blue, m-ai rupt grater

#94 2011-07-21 22:22:01

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Blue, fara cuvinte  grater

Kata, exact o astfel de bunica este in blocul din fata mea. Tot timpul vorbeste rastit la nepotii ei care chiar se joaca cat se poate de normal...nu face aia; de ce pui mana acolo?; nu vezi ca ai calcat in nisip?; ia mai stai pe banca ca m-ai obosit; aranjeaza-ti tricoul; nu trece de bordura ca iei bataie; ia hai in casa ca nu ai fost cuminte...etc...etc...etc  neutral Astea sunt putinele replici pe care le-am auzit azi si mereu comenteaza tare fara sa se opreasca. E trist sa te porti asa cu niste copii care ar trebui sa se joace cu placere ca doar asta ii incanta cel mai mult, nu?

#95 2011-07-21 22:28:49

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

Vai Blue grater  grater  grater Cand aud de cazuri de astea parca mi se pune un nod in piept si imi vine sa plang  grater Fara cuvinte..

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.