homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-6

#96 2011-07-21 22:42:17

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

Blue ! sad

Eu in seara aata am vazut o iar pe tantea aia cu carutul si bebe care plange acolo singur grater o fi bona aau bunica. Habar nu am dar cred ca ii zic pana la urma sad

#97 2011-07-21 22:56:33

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Pai nu Kata ?! smile
Blue cand am citit prima parte eram decisa sa iti sugerez sa ii zici mamei ce face bona ... dar citind pana la capat  neutral  no comment  grater
Apropo de bunici mama mea o prea pupa pe A  lol  si ma enerveaza uneori  dumbom (dar nu i-am zis niciodata si nici nu cred ca o sa-i zic pt ca vad ca tine la pitica enormmmmmm de mult) cred ca is prea posesiva  dumbom  In cealalta extrema sunt parintii alui meu: socru n-a vazut-o din iarna/primavara(decat 2-3 min 1 data pe luna maximmm cand ne inatlnim ocazinal pe undeva) si soacra de la paste (in rest tot ocazional 2-3 min) Da imi convine asa diablo

#98 2011-07-22 08:53:43

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Blue  supa

Am o fetita de 3 ani la bloc care este la cresa. Este ff activa si nazdravana dar este si se plictiseste repede daca nu are actiune.Intr-o zi la cresa s-a plictisit teribil la masa si ca sa invioreze situatia a inceput sa-i presare unui coleg frimituri in cap  chicot si ingrijitoarea a vrut sa dea in ea  spranceana dar ea a sarit ca arsa si i-a atras atentia "tu dai in mine eu te spun la mama mea si astazi vine si bunica si te spun si ei si te bat si ele pe tine"  chicot bineinteles ca nu a mai avut tupeu si cand s-a dus mamica o ia de la cresa si-a amintit fata si a luat-o de mana si a dus-o la ingrijitoare "mami tanti a vrut sa dea in mine dar i-am spus ca o parasc la tine si azi vine si bunica si o parasc si la ea"

L.E:Eu nu inteleg cum isi pot permite asa ceva  skitarg  skitarg  skitarg

Ultima oara a fost editat de mirik (2011-07-22 08:54:41)

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#99 2011-07-22 09:00:53

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

be_happy a scris:

Faza cu educatoarele/invatatoarele care lovesc copiii ma sperie cel mai mult. Pentru ca e locul in care nu poti fi de fata, sa vezi ca da in el si sa poti sa reactionezi. Daca iti spune copilul, afli, daca e amenintat/tacut s-ar putea ca saracul sa primeasca pedepse/lovituri fara ca parintii sa afle. Si a mea invatatoare avea " darul" sa ne loveasca cu rigla de lemn dupa numarul de greseli din caiet. Ori eu daca as sti ca al meu copil ar fi supus unui astfel de tratament nu stiu cum as reactiona. E problema parintilor cat invata un copil si cat nu.

Si pe noi ne bateau educatoarele iar mai apoi invatatorul de ne snopeau. De la gradinita nu imi amintesc prea multe, dar la scoala tin minte ca o luam constant. Si aproape numai peste fata deci imaginati-va ca nu se compara forta unei femei cu cea a unui barbat. Si nu o sa ii pot ierta pe ai mei vreodata pentru ca au stiut de treaba asta dinainte de a ma inscrie la clasa lui. Cand s-au interesat la scoala de invatatori le-a spus respectiva persoana pe care  au intrebat-o
"Da, X e foarte bun dar si "atinge copiii" (eram de fata imi aduc aminte perfect discutia)
la care ai mei "Eeei, nu-i nimic"  yikes

Ce mai conta ca dupa un an se certa mama cu el ca veneam cu urme de palme pe fata acasa?In fiecare zi ma rugam sa se imbolnaveasca sa nu mai vina la scoala.
L-am revazut in clasa a 12-a la bac, era supraveghetor la o clasa paralela, nu am resimtit atata ura in viata mea sincer va spun.
Ca printe nu stiu cum as reactiona sa imi vina copilul batut acasa, dar cu siguranta nu bine. Pai nu-l bat eu acasa ca sa mi-l palmuiasca vreo una care sta prost cu nervii?

Ultima oara a fost editat de Emilya (2011-07-22 09:01:46)

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#100 2011-07-22 11:06:11

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

emilya grater

fetele trist tare ce ati povestit sad

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

Publicitate

loading...

#101 2011-07-22 12:46:07

ginutza
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-19

fff trist, am si eu asmenea specimene langa noi,pacat

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#102 2011-07-22 16:46:27

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

dana ... subscriu !

eu una i-am avertizat si pe ai mei : cine ridica mana la copilul meu primeste si dobanda ! mama nu a fost genu sa ne bata ca exercitiu, dar am mancat cateva de la ea . i-am zis clar ca cea mai mica palmuta primita de natalia are recul puternic, de la mine ! cam asa am pus problema si cu cealalta jumatate a familiei extine ... sper sa nu trebuiasca niciodata sa ma tin de cuvant.

blue .. m-ai intristat atat de tare ... saracutul ... asa mic si singur  ....

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#103 2011-07-25 15:21:36

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

adina84 a scris:

Flower, acolo vezi astfel de cazuri ? Paeinti si bunixi care isi bat copiii pe strada ? Sau doar la noi functioneaza principiul "eu te am facut, eu te omor" ?

Nu Adina. Daca ai dat in copil pe strada, altii suna la politie si ti-l ia statul (pe copil). Esti decazut din drepturile parintesti. De asta multi romani isi ameninta copii cu...Romania ("mergem noi in Ro si o sa vezi tu ce iti fac acolo lol. Am mai vazut ca mai strigau in limba natala (de ex, in rusa) la copii sau mi s-a mai povestit ca il mai pisca cand face o criza prin magazine dar niciodata in anii astia de cand stau aici nu am vazut pe careva sa ridice mana la un copil.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#104 2011-07-30 07:39:57

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

cred ca si noi parintii din ro suntem vinovati ca nu luam atitudine fata de cei care isi bat copiii. eu, m-am hotarat sa nu mai inghit asa ceva. am sa iau apararea copilului. probabil o sa o incasez si eu rotfl

iubesc+Camelia+Matei

#105 2011-07-30 09:07:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

tomina, eu citesc si un alt forum de mamici, care practica attachment parenting. din experientele lor, se pare ca MAI RAU FACEM daca ne bagam in conflictele altora, pt ca parintele se enerveaza mai rau si tot copilul o incaseaza (am citit zeci de astfel de povesti, in care tot ce a priceput parintele agresor a fost ca "plodu' l-a facut de ras in public, merita  batuta zdravana" grater )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#106 2011-07-30 09:09:47

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

vai Kata, ce trist grater

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#107 2011-07-30 13:58:05

tomina
Hero member

da, m-am gandit si eu la asta Kata. dar atunci? ce sa fac? nu pot sa stau asa disperat

iubesc+Camelia+Matei

#108 2011-07-30 14:09:36

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Mi s-a intamplat si mie zilele trecute sa merg in parc cu fratiorul meu sa se dea cu rolele. Eu fiind mai mare (9 ani), nu avea treaba cu (,) copilasii mici, se plimba, iar eu stateam pe banca si il supravegheam. Langa spatiul verde e o groapa cu nisip, unde copiii se joaca. Era o tanti cu un baietel si nu-l lasa deloc sa se joace si el. Copilul dadea sa plece spre nisip, ea il tragea de mana inapoi si tipa la el: "Nu! Stai aici! Te joci singur, nu te duci acolo ca iti iau copiii jucariile!" O atitudine asa de rece, incat aproape ca am inceput sa plang. Copilul era foarte trist si i se impunea sa nu se joace cu ceilalti copii, ca si cum ar fi fost ceva gresit, sub termenul "nu e voie" i se adresa femeia.  sad

#109 2011-07-30 14:15:27

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

vaaai, ce oribil grater

tomina, nu stiu, eu niciodata n-am vazut violenta fizica in parc, sincer nu stiu cum as reactiona...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#110 2011-07-30 14:31:29

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

citesc si parca nu ma mai satur  smile

eu mai vad violenta in parc, bunici isterice care tipa la copii , parintii care-si bruscheaza copii, offf...

mai zilele trecute eram cu ana pe la gardutul mic din parc, (merge pe langa el) si undeva pe iarba o piatra imensa pe care stateu niste mamici cu 2 fetite si vreo 2 catei, fetitele marisoare (5-6 ani), una urla de mama focului, nu era deloc bagata de mama ei in seama, eu am mers cu ana la catei, ne-am uitat la ei ( e innbunita dupa caini), dar nu i-am atins, ca na unii stapanaii nu accepta, plus ca nu stiu cat de sterilizati sunt toti...dar nu ne mai puteam intelege de urletele fetitei, mama ii dadea ignor, m-am dus cu ana la ele si am  rugat-o sa nu mai planga ca uite se sperie ana , bla ,bla, nu a tinut, am intrebta-o ce are?, mi-a zis ca cealalta fetita nu o alsa sa deseneze si pe ea pe pamant langa ea, cealalta a zis ca e terenul ei, am rugat-o sa deseneze langa, dar erau chiostoce si terenul destul de tare , asa ca am laut frumusel un bat si am indepartat ce era acolo, si i-am facut loc de desenat....a tacut copila instant, a inceput sa-mi deseneze si sa-mi arate ce a desenat ( o casa, copil, flori) m-a intebat la final ce nota ii dau, i-am zis ca 10 cu felictari si era tare fericita , si eu la fel....maica-sa se uita cu coada ochiului nu zicea nimic ,m-a deranjat ca nu incerca sa o linisteasca, de fapt incercase mai devreme cu niste urlete....ok nu te bagi in jicurile copiilor, dar nici sa urle incat sa nu te mai poti intelege cu cel de langa tine, nu stiu nu sunt neaprat pt a fi arbitru, dar totusi uneori se mai impune....

9 ani de copilarie ....

#111 2011-07-30 15:08:20

tomina
Hero member

la noi in parc vesnic vine o mamica si de fiecare data isi bate fetita. nu mai poooooot! chiar trebuie sa fac ceva. ma roade chestia asta deja de 4 luni.

iubesc+Camelia+Matei

#112 2011-07-30 22:16:33

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

katami a scris:

vaaai, dana, ce idioata sad

si eu am dat azi peste un specimen similar, tot bunica bang urla non stop la nepota de 4-5 ani, da' CONTINUU o tolocanea si o umilea, ca nu are voie aia/ailalta/uita-te cum te-ai murdarit (da' uita-te cand iti zic, cum nu vezi, uite aici!/vezi a nu lovesti copiii cu nisip CA IEI BATAIE/NICIODATA sa nu daiin ochi cu nisp etc grater majoritatea erau nefndate, copila se juca absolut normal.ssi tot majoritatea f rastite. nu i-a tacut gura nici2 minute legat, cred box

pana a pus-o al' rau sa se ia de fata ca daduse cu putin niip pe mine big_smile atat mi-a trebuit, i-am turnat tot ce aveam de zis, pe un ton senin, zambind diablo
i-am zis ca poate sa dea cat nisip vrea pe mine, ca de aia am masina de spalat acasa, de al;tfel, si copilul meu o face. a dat-o ca nuuu, sa nu-i dea lui bebe in ochi si sa nu-l murdareasca. i-am zis ca am eu grija lui bebe, ca de aia is ma-sa si, oricum, isi toarna si singur galeata cu nisip in cap. ca nu-mi pasa ca se murdareste, doar acum pot, cat sunt copii si nu se uita nimeni urat pt fiecare umbra de pata de pe tricou (da, stiu, sunt rea lol ). ca daca imi pasa de murdarit, nu-l mai aduceam la nisip dupa ploaie (si am adaugat catre cris: "da' bre mami, acu e cel mai bun nisipul pt construit" big_smile big_smile ).

dupa care cris a vrut o lopatica de-a fetitei, aia a inceput sa urle, bunica-sa i-a luat-o fortat din mana desi eu i-am zis sa n-o faca... si atunci i-am zis lui cris calm: "hai da-i lopatica asta fetitei". si cris i-a dat-o, la fel de senin ca mine big_smile

dupa care ne-am jucat cu baloane de sapun, fetta, cris, eu si inca un baiat mai mare. si radeau in hohote.

dupa care baba a vrut sa-mi "tina trena" la legatul wrapului, "sa nu se murdareasca", i-am zis sa o lase ca nisipul se usuca si cade, ea pe a ei, i-am smuls-o din mana la fel de zambind, a dat inapoi "vaai, io nu ma pricep", i-am zis sec ca eu da, asa ca sa ma lase big_smile apoi a inceut sa laude ce bine sta cris acolo in spate (asta dupa ce tot a mancat-o sa aranjeze ceva pe schinare, desi era f ok box ), am salutat si am plecat

pt mine a fost un deliciu, m-am distrat in sinea mea gozav, dar biat copila supa supa ca baab n-a pricep[ut oricum nik.

Kata ..te admir.. smile esti o mamica si o persoana grozava..nici nu stiu cum sa ma exprim.mereu din cate citesc din cate scrii eu am de invatat multe..esti un om super. big_smile  Rosesc deja..  rodnar  sper sa nu te deranjeze..

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#113 2011-07-30 23:35:12

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

blueeyes a scris:

Am si eu o intamplare trista din parc: acum vreo 5 luni, deci cam prin februarie, a venit o tanti mai batrana la mine si m-a intrebat daca sunt doamna Corina. Am zis ca nu, asa ca s-a dus mai departe. La vreo 2 zile dupa, am vazut-o plimbandu-se cu una din mamicile din parc, deci mamica o angajase ca bona pentru baietelul ei. La nici o saptamana, baba il plimba singura pe bebe, care urla din gura de sarpe in carut, dar ea nu-l baga in seama, parca nici nu era acolo  supa  Asa face zi de zi, de 5 luni de zile, cel mult ii baga biberonul in gura si merge mai departe cu carutul  bang

Zilele trecute s-a nimerit ca baietelul sa se dea pe leagan langa noi, era asa de trist si tacut, David chicotea si radea ca ma maimutaream la el, dar asta mic nimic, mort de serios.  hmm  La un moment dat a incercat sa-si bage manuta in gura, baba japs o palma peste mana, cu 'Nu e voie Vlad, de cate ori ti-am zis, nu intelegi, tantalaule???' Saracul bebe nici nu mai plangea, probabil era obisnuit cu acest fel de purtare  supa

Azi dimineata (ca de altfel si joia trecuta, deci o fi un fel de program al ei) am vazut-o pe mama lui cu el la plimbare, in jumatatea de ora cat il plimbam eu pe David in wrap si dadeam de mancare la porumbei sau ne uitam la arteziana sau la autobusuri, mama nu i-a zis nici un cuvant, saracul se uita cu asa jind cand ma auzea pe mine ca vorbeam cu David, sau le cantam la porumbei... Mi-au dat lacrimile  grater  Nu inteleg de ce nu-i pasa acelei mamici, e un copil asa de frumos si blajin, nu merita sa fie tratat asa  supa

neutral Ce o fi in sufletul acelui copil..nici nu mai vreau sa ma gandesc neutral mai bine nu mai citeam

Adinagrig,  hjarta  hjarta  ce mi a placut cum ai luat o pe fetita aceea smile

Ultima oara a fost editat de LikeIt (2011-07-30 23:45:05)

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#114 2011-07-31 00:28:09

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

likeit multumesc, sincer prima data nu am crezut ca o sa am succes, gandindu-ma ca na e mare, eu o straina, dar incet incet am reusit sa o calmez, imi era asa draga cand nu m-ai plangea , si vb si frumos, era tabhre fericita ca poate sa deseneze si chiar se pricepea.....

blue e de-a dreptul traumatizant ce povesti tu, saracul copil.....

9 ani de copilarie ....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.