homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele karissa-4

#58 2011-11-24 12:04:17

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: anticonceptionalele karissa

iei azi 2 pastile (cea uitata + cea de azi); nu se intarzie nimic, tu termini folia ca de obicei daca iei azi 2 pastile.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#59 2011-11-24 12:11:59

girlicious
New member
Inregistrat: 2010-12-27

aa..voi lua una cand ajung la munca si cealalta la 21:00 cum trebuie sa iau in fiecare seara.. Sper sa fie in regula ,sa nu mi se intampla mai stiu eu ce. Mersi smile

p.s. din cate inteleg eu frankie mi`a spus altceva decat mi`ai spus tu .. cesafac

Ultima oara a fost editat de girlicious (2011-11-24 12:14:27)

Love to be loved by you .. !

#60 2011-11-24 12:15:30

yoyolina
Moderator

n-ai decat sa faci cum vrei; eu ti-am zis varianta usoara, fara pastile in plus, folii unite, si matematici complicate.
ce vroia frankie sa spuna e sa incepi pauza de ieri (ca am inteles ca ieri era pastila uitata) si sa incepi folia noua in a 8a zi; oricum trebuie protectie suplimentara in pauza+primele 7 zile
sau sa iei dintr-o alta folie inca 4 pastile (ca sa ai 7) si dupa aia faci pauza si incepi folie noua.

#61 2011-11-24 12:21:42

girlicious
New member
Inregistrat: 2010-12-27

pai la frankie nu prea am inteles in mare parte ce a vrut sa`mi spuna .. am vazut doar diferenta dintre mesaje. Acum ma gandesc, ca sunt bune ambele variante neutral ,sa nu fac vreo prostie ceva . smile

Love to be loved by you .. !

#62 2011-11-24 12:26:24

yoyolina
Moderator

alegi ce-ti convine mai mult: ori termini folia, ori consideri ca ai inceput ieri pauza.
iar de luna viitoare, incearca sa iei pastilele corect smile

Publicitate

loading...

#63 2011-11-24 14:10:51

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

girlicious am gandit eu in locul tau inclusiv lucruri personale cum ar fii ca pari mica si era foarte posibil sa nu poti iesii din casa asa tarziu sa cauti farmacii non-stop, si alte detalii, pentru ca sunt obisnuita sa gandesc in locul altora... si imi place sa ajut pana la capat nu pe jumatate. si ti-am oferit si explicat toate variantele disponibile, daca nu ma exprim clar imi cer scuze desi eu consider ca tot ce am scris acolo nu numai ca este clar dar am si inteles (nu stiu cum am reusit) exact situatia alambicata pe care o ai tu cu foliile smile eu zic ca merit un premiu tongue si inca un sfat: ai sau ar trebui sa ai un prospect al anticonceptionalelor acasa... pe care ar trebui oricum deja sa-l stii pe dinafara rotfl2 citeste-l de mai multe ori si cu mare atentie, si pastreaza-l in caz ca nu ai cum sa intrebi pe cineva, spre binele tau, pentru ca tot ce am scris eu si ce a scris yoyo este scris acolo smile

#64 2011-11-29 16:30:39

marusia15lv
New member
Inregistrat: 2011-11-29

am o nelamurire...aproape 2 ani am luat milligest, dar nu le`am mai gasit in farmacii, am facut o luna pauza, apoi am asteptat sa`mi vina menstruatia si sa le inlocuiesc cu karissa. mi`a venit intr`o zi de miercuri la ora 22:00 si atunci am luat prima pastila. e ok cum am procedat?

#65 2011-11-29 16:34:18

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, e ok

#66 2011-11-29 16:34:25

daenarys
Vizitator

da,e ok smile

#67 2011-11-29 16:36:48

marusia15lv
New member
Inregistrat: 2011-11-29

multumesc frumos!

#68 2011-12-22 15:10:11

an_deia
Membru
Inregistrat: 2011-12-22

buna! sunt noua pe forum si as avea cateva intrebari despre karissa. medicul mi-a recomandat sa le folosesc si mi-a spus sa incep cate o folie noua la fiecare menstruatie. este acesta modul corect de a le lua? si as mai dori sa stiu daca este o ora de preferat pentru a le lua.

#69 2011-12-22 16:12:00

eph
Hero member

nu, nu este modul corect. ori nu a explicat bine, ori nu ai inteles tu. doar la prima folie se incepe din prima zi de menstruatie preferabil pt a fii protejata chiar din ziua aia dupa 4 ore de la inghittirea pastilei. daca ai ratat prima zi, nu e bai o poti incepe in oricare alta zi a ciclului nu a menstrei, adica si cand nu mai esti pe stop sa zicem in a 15 zi de ciclu. dar, foarte important, daca incepi in orice zi dar nu prima zi de menstra, protectia se instaleaza abia dupa 7 zile, 7 pastile inghitite corect plus 4 ore dupa a 7-a pastila sa aiba timp sa se absoarba si ea. cand termini folia faci 7 zile de pauza si in a 8-a zi incepi alta folie, ziua din saptamana in care incepi va fii mereu aceeasi. menstruatia iti va venii in oricare zi din pauza de obicei intre a 3-a si a 4-a. incepi pastilele din folia noua indiferent daca menstra mai curge sau ti-a trecut. nu faci niciodata pauza mai lunga de 7 zile, ca se pierde protectia. karissa este un contraceptiv monofazic, adica toata pilulele de pe folie sunt identice, au aceeasi compozitie si aceeasi culoare si daca cumva pierzi o pastila sau ceva asemanator o poti inclocui cu oricare alta. karissa sunt si bihormonale, adica combina un estrogen cu un progesteron, karissa mai este si un contraceptiv cu doza mica de hormoni, este identic cu altele de pe piata ca substante folosite si cantitati daca se va intampla vreodata sa fie scos de pe piata. ce sa-ti mai spun: succes cu el, sper sa te impaci perfect. alte detalii despre cum se ia corect gasesti pe prospect si te asteptam cu orice alta intrebare puss

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-22 16:19:12)

#70 2011-12-25 23:40:05

liviutza27
New member
De la: Roman
Inregistrat: 2011-12-25

Buna seara fetelor! Folosesc AC KARISSA de o saptamana (sincer va spun) si am o nelamurire in legatura cu folosirea lor! cesafac am observat ca de fiecare data ati spus ca prima pastiluta de in prima zi de menstruatie...mie medicul ginecolog cand mi-a prescris aceste AC mi-a spus sa le iau dupa ce mi se termina menstruatia si sa le iau in fiecare zi la aceeasi ora! Asta am si facut! Dar acuum m-ati pus un pic pe ganduri este vreo problema daca nu le-am luat in prima zi de menstruatie?? Adik nah eu am facut cum mi-a spus medicul:-ss Voi ce spuneti exista vreo problema in legatura cu chestia asta?:-? ...Va rog sa imi rasp big_smile Multumesc anticipat!!

Ultima oara a fost editat de liviutza27 (2011-12-25 23:41:38)

Suntem doi si singuri, si-n loc de inima ne bate luna....hjarta
tillfreds big_smilebig_smile
Invata din ziua de ieri, traieste astazi si spera pentru maine...cesafac

#71 2011-12-26 00:14:17

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu este problema. doar ca trebuia sa te protejezi suplimentar pana inghiteai 7 pastilute.

#72 2011-12-26 00:17:33

eph
Hero member

eu zic ca este totusi o mare problema ca folosesti ac ca contraceptie si nu stii sa le folosesti. medicul trebuia logic sa explice, nu e vina ta, dar acum informeaza-te complet si corect. sunt mai multe reguli, si trebuie sa le si pui cap la cap, de asemenea este util sa stii si cum functioneaza ele. gasesti totul pe forum si pe prospect. sau le pot scrie pe toate aici daca vrei (acum).

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-26 00:18:38)

#73 2011-12-26 00:46:38

liviutza27
New member

stiu cum sa le folosesc...dar imi este frica de ce ati spus voi...adik nah medicul ala oare e asa batut in cap sa imi zica sa iau dupa ce mi se termina menstruatia?? :-? problema e ca ce trebuie sa fac acum neutral sad sincer va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac..... :-<

#74 2011-12-26 00:50:14

eph
Hero member

pai vad ca nu stii sa le iei... in fine, nu stiu de ce sustii ca stii... nu e nimic rau sa nu stii. aflii. se pot lua oricand, doar ca numai daca iei din prima zi de menstruatie esti protejata instant de la prima pastila (dupa cam 4 ore sa aiba timp sa se absoarba). daca incepi in orice alta zi a ciclului (ciclu nu egal menstruatie ci perioada de la prima zi de menstra pana la ziua cand incepe urmatoarea menstra) atunci trebuie sa astepti 7 zile, adica sa inghiti 7 pastile corect in 7 zile consecutive plus 4 ore dupa a 7-a pastiluta. sa inteleg ca nu ai asteptat? nu te supara, zic ca nu stii sa le iei pt ca asta e prima regula de aur si vad ca nu o stiai. daca ai asteptat 7 zile e ok, nu dauneaza cu nimic ca ai luat dupa menstra, daca nu ai asteptat e risc de sarcina.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-26 00:51:48)

#75 2011-12-26 00:59:37

liviutza27
New member

ma eu am facut ce mi-a spus medicu ala!!  faza e ca eu nu inteleg de ce mi-a spus sa iau asa!! faza e ca eu am fost la medic cu o zi inainte sa imi vina menstruatia si mi-a dat sa iau AC acestea si l-am intrebat cu ci cand se iau si mi-a spus in felull urmator: trebuie sa astepti sa iti treaca menstruatia si dupa aceea sa incepi sa iei pastilele in fiecare zi la aceiasi ora (adik daca azi e vineri eu trebuie sa incep cu pastila care este scis acolo sub ea VI ) asa am si facut, si l-am intrebat faza cu 7 zile pauza ca nici chestia asta nu o intelegeam si mi-a pus ca in alea 7 zile trebuuie sa ast sa vina menstruatia. acu e sincer nu mai inteleg nimik! sad m-am derutat de tot forgetit

#76 2011-12-26 01:25:00

eph
Hero member

da mai am inteles ca ai facut ce a spus medicul. te-am intrebat daca ai asteptat cele 7 zile sau ai facut sex neprotejat in cele 7 zile? ca sa stim ce discutam aici.

pe scurt regulile care-mi vin acum pt ca evident nu le stii (desi nu e vina ta):
1. pastilele se incep cand iei prima oara sau dupa ce ai intrerupt administrarea pentru cateva zile (exceptand  cele 7 zile de pauza), saptamani, luni sau ani, fie din prima zi de menstruatie fiind protejata dupa 4 ore, fie in orice zi vrei tu, in ziua a 2-a, a 3-a, a 4-a cand inca mai sangerezi sau chiar si in a 15-a cand nu mai sangerezi demult, in cazurile astea protectia instalandu-se abia dupa 7 zile + 4 ore.
2. pastila se ia in fiecare zi la orice ora ai stabilit tu ca vrei, poate fii dimineata, seara, dupa-amiaza, cum poftesti, la aproximativ aceeasi ora, nu ceas ca antibioticele, poti sa intarzii cu luarea unei pastile maxim 12 ore de la ora uzuala si protectia nu se pierde!
3. pastilele se iau toate de pe folie daca sunt active, daca sunt si placebo (sunt unele care au 28 de pastiel, nu doar 21, ultimele fiind placebo adica nu contin hormoni, sunt puse din obisnuinta de a lua pastila in fiecare zi, pentru cele carora le este mai usor asa). daca nu iei toate cele 21 de pastile, in pauza si 7 zile din folia urmatoare nu esti protejata!
4. dupa ce iei corect toate cele 21 de pastile, faci o pauza de 7 zile, in care iti va venii menstruatia (daca ai 28 de comprimate, iti va venii la pastilele inactive, adica ultimul rand). poate sa apara menstra in orice zi a pauzei, de obicei insa apare in a 3-a, a 4-a sau a 5-a.
5. in a 8-a zi incepi alt blister. pauza nu se face niciodata! mai lunga de 7 zile ca se pierde protectia si trebuie iar sa astepti 7 zile e ca si cum ai intrerupe daca lungesti pauza sau uiti sa le incepi cand trebuie. pauza incepe mereu in aceeasi zi din saptamana (de exemplu miercuri) in funcite de ziua in care incepi blisterele. menstra vine de obicei in aceeasi zi din saptamana depinzand de cand incepi blisterul si de in a cata zi de pauza iti vine de obicei (de exemplu sambata. am pus cazul meu). folia noua se incepe mereu in aceeasi zi din saptamana, de ex. miercuri, din nou cazul meu.
6. pauza o poti scurta, poti face doar 6 zile, sau 5 doar daca vrei sa amani menstra sau sa schimbi zilele cand incepi blisterul sau cand iti vine etc. totusi nu abuza de metoda sa nu apara spottingul
7. foliile se pot unii adica sa nu mai faci pauza deloc, logic ca vei sari peste o menstruatie, poate sa apara spottingul, asta se face cand uiti o pastila in saptamana a 3-a sau daca iei antibiotice si vrei sa ai 7 pastile
luate dupa tratament ca sa reinstalezi protectia.
8. cand uiti o pastila te protejezi suplimentar cu prezervativ folosit corect si de la inceputul actului sau te abtii 7 zile dupa uitare, si inghiti pastila cand iti amintesti indiferent daca asta insemana sa iei doua deodata. o poti lua si la sfarsitul foliei daca vrei dar sa nu te incurci si daca nu scurtezi pauza vei schimba zilele cand incepi si cand iti vine.
9. cand iei antibiotice, antidepresive/barbiturice (nu suplimente alimentare cu efect antibacterian sau antidepresiv, nu antibiotic crema locala sau picaturi de ochi, ci pastile de inghitit) sau daca bei ceai de sunatoare, suc de gref sau mananci gref (astea toate interactionand cu anticonceptionalele si scazandu-le protectia) te protejezi cu prezervativ sau te abtii pe toata durata tratamentului (inclusiv ziua in care incepi indiferent daca este distanta de ore intre ele si anticonceptionale, si ultima zi cand iei antibiotic sa zicem, trebuie sa treaca 24 de ore intre ora cand ai laut ultimul antibiotic si prima pastila 'curata') plus 7 zile si 4 ore dupa terminarea lui.
10. in pauza poti lua/bea/manca tot ce interactioneaza cu ac-urile fara probleme la fel cand iei pastilele placebo daca ai asa ceva, dar sa alsi 24 de ore intre antibiotic sa zicem si ac.
11. daca ai uitat pastila de azi sa zicem ca trebuia sa o iei la 19 seara si faci sex acum la 2 dimineata, esti inca protejata de pastilele dinainte daca le-ai luat corect. esti protejata pana la 7 dimineata (asta pe principiul ca ai voie sa intarzii 12 ore maxim). deci contactele dinaintea uitarii nu pun probleme.
12. daca ai luat gresit pastilele si ai avut contact cand nu erai protejata poti luat pastila de a doua zi = contraceptia de urgenta si sa continui normal cu pastilele contraceptive asteptand 7 zile sa fii protejata.
13. cand uiti o pastila in saptamana a 3-a adica ultima va trebui cum am zis mai sus sa astepti 7 zile, 7 pastile consecutiv corect luate, si cum esti in ultima saptamana nu vei avea 7! asa ca ori unesti foliile ca sa faci 7 pastile, ori astepti pana dupa pauza, dupa primele 7 zile din noua folie timp in care nu vei fii protejata!
14. daca vomiti o pastila, o inlocuiesti cu urmatoarea avand grija sa nu te incurci si vei mai lua o pastila din alta folie la sfarsitul acesteia ca sa ai 21 sau poti inlocui cu una de pe o folie de rezerva e bine sa ai asa ceva.
15. daca ai diaree sau vomiti in primele 4 ore imediat dupa inghititrea unei pastile, e cazul sa iei inca una si sa faci ca mai sus
16. ai grija sa nu scapi pastila pe jos sau sa se rupa amabalajul firav si sa cada vreuna prin geanta si sa crezi ca ai luat-o si de fapt sa nu fie asa.
17. ia-le cu apa, nu pe gol
18. alcooul nu influenteaza numai sa nu vomiti de la el in cele 4 ore, alte ceaiuri sau sucuri in afara de gref si sunatoare nu infleunteaza, nici alte medicamente decat ce am mentionat. cele de raceala parasinus etc, nu interactioneaza decat daca sunt antibiotice.
19. partenerul poate ejacula fara grija in vagin de fiecare data inclusiv in pauza esti protejata de celelalte pastile daca le-ai laut corect, se cheama pauza, pt ca nu mai iei apstile, sau iei dar sunt inactive cu glucoza sau fier.
20. sa iei pastile peste sarcina poate fii epriculos pt fat asa ca daca doresti sa pastrezi fatul daca ai ramas, daca suspectezi ca ai ramas sau exista sanse si inca nu se vede la test, intrerupe-le, dar nu face neprotejat.
21. un test de sarcina este valabil la minim 3 saptamani de la contactul riscant, in caz ca ai nevoie vreodata. sarcina mica de cateva saptamani sau o luna, nu se vede la ecografia normala, nici la endovaginala, doar in sange.
22. pastilele se iau la recomandarea medicului de planning familial dupa o consultatie in care se si explica toate astea in mod normal, sau in cel mai rau caz de ginecolog care de obicei nu explica nimic si mai vand si mituri false. nu se schimba pastilele fara recomandarea medicului, nu alegi ce vrei tu dupa nume, de pe net, de la farmacist, de la prietene, cel mai probabil nu ti se vor potrivii si te vei simtii rau cu ele.
23. protectia pastilelor este aceeasi, nu conteaza marca sau numele, sau concentratia de hormoni. nu exista pastile 'bune' sau 'rele' ci doar pastile care ti se potrivesc tie sau nu.
24. pastilele daca iti convin ca metoda contraceptiva se intrerup doar cand vrei un copil (astepti prima menstra normal si dupa poti incepe), daca ai probleme de sanatate care nu permit utilizarea lor (asta va hotari medicul) sau daca pt o periodata lunga stii sigur ca nu vei face sex.
25. cand le reiei se aplica regula 1 in primul rand si toate de mai sus.
26. cand intrerupi te poti deregla adica sa-ti vina mai devreme sau mai tarziu dar nu e obligatoriu si trce intr-o luna maxim 2, 3. imediat dupa intrerupere nu te poti baza pe metoda calendarului, din cauza asta.
27. pastilele nu afecteza in vreun fel fertilitate (capacitatea de a face copii).
28. pastilele nu ingrasa, iar efectele adverse (spotting, greata etc.) trec dupa prima folie, maxim a 2-a, a 3-a.
29. cand iei pastile corect nu mai exista ovulatie si perioada fertila sau mai putin fertila, deci fara metoda calendarului. cand uiti o pastila sau nu incepi cand trebuie sau faci vreo greseala, scazi protectia cumva, poate aparea ovulatia si poti ramane. in rest luate corect esti imposibil sa ramai.
30. cum functioneaza?: tripla metoda din cate stiu eu: mucusul cervical se ingroasa si nu mai permite spermatozoizilor sa treaca in uter, ovarele nu mai elibereaza ovule, iar endometrul se ingroasa, dar nu cat sa sustina o eventuala sarcina. de aceea este asa de eficienta.

acum daca ai avut rabdarea sa citesti tot rotfl stiai toate astea? sper ca nu am uitat vreo regula sau explicatie.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-26 02:11:13)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.