homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele karissa-5

#77 2011-12-26 02:18:10

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: anticonceptionalele karissa

gargarita, daca crezi ca are cineva rabdare sa citeasca poate fii facut sticky?

#78 2011-12-26 09:11:04

liviutza27
New member
De la: Roman
Inregistrat: 2011-12-25

da da am citit tot! unele dintre ele le stiam... celelalte nu!! ms mult pt raspuns! acum mai lamureste-ma cu ceva big_smile daca nu am luat pastila in prima zi de  si am luat-o dupa si am facut sex neprotejat asta inseamna ca e posibil sa fii ramas insarcinata? :-?  nu am facut sex neprotejat si voi astepta dar vreau sa stiu asa ca sa fiu informata bine big_smile .....

Suntem doi si singuri, si-n loc de inima ne bate luna....hjarta
tillfreds big_smilebig_smile
Invata din ziua de ieri, traieste astazi si spera pentru maine...cesafac

#79 2011-12-26 12:09:27

Daniela_C
Membru
Inregistrat: 2011-12-07

Buna ziua! Am si eu oproblema care ma cam sperie, folosesc de 2,5 ani contraceptive triquilar, permanent le-am luat la timp dar astazi respevtiv trebuie sa incep o folie noua dar nu o am si nici la farmacii nu sunt; e ceva grav daca o sa incep de miine?  multumesc anticipat...!

#80 2011-12-26 12:28:43

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

frankie a scris:

gargarita, daca crezi ca are cineva rabdare sa citeasca poate fii facut sticky?

exista deja un topic sticky facut de emilya numit FAQ anticonceptionale, care contine cam ce ai scris tu acolo (daca il citesti si ti se pare ca ar mai trebui adaugat ceva, anunta); si nu, nu se oboseste nimeni sa-l citeasca.

daniela, nu-i problema, doar ca va trebui sa te protejezi suplimentar 7 zile.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#81 2011-12-26 12:45:37

Daniela_C
Membru
Inregistrat: 2011-12-07

multumesc mult

Publicitate

loading...

#82 2011-12-26 13:40:34

eph
Hero member

liviutza ma bucur ca te-am ajutat cu informatii suplimentare puss daca te referi la prima zi de dupa pauza daca ai avut contactul sa zicem la 12 noaptea si tu trebuia sa incepi folia la 22 in ziua aia, esti protejata, chiar daca tu a doua zi nu iei pastila pana in 10 dimineata deci se pune ca uitata. contactul daca a fost in alea 12 ore este protejat, dar dupa uitare, dupa cele 12 ore, va trebui sa te protejezi cu prezervativ 7 zile. sper ca am inteles bine intrebarea. puss
yoyo, macar cea careia i-am scris sta sa citeasca... stiu de topicul emyliei, e foarte bine facut, cred ca o sa dau copy paste la link de fiecare data cand gasesc vreo intrebare din care se intelege ca fata/femeia nu stie toate regulile. am zis daca vreti sa-l faceti ca tot m-am chinuit o data sa scriu tot ce mi-a venit in minte pe subiect. puss

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-26 15:43:30)

#83 2011-12-26 14:10:49

yoyolina
Moderator

atunci fa un subiect nou, numeste-l "reguli de administrare a ac-urilor" sau ma rog, ceva ce sa sara in ochi, da un copy-paste la ce ai scris, si eu il fac sticky nustiu

#84 2011-12-26 21:46:29

liviutza27
New member

ms mult! eu totusi nu inteleg:d este posibil sa fiu insarcinata daca nu am luat pastila in prima zi a menstruatiei si am luato dupa menstra?big_smile

#85 2011-12-26 23:58:30

eph
Hero member

ai zis ca iei doar de o saptamana deci inteleg ca te referi la prima folie daca nu o iei din prima zi de menstruatie. daca faci sex fara prezervativ inainte sa treaca 7 zile si sa inghiti 7 pastile, da, poti ramane insarcinata de la contactul sau contactele din alea 7 zile. asta intrebai?

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-26 23:58:41)

#86 2011-12-27 10:30:00

liviutza27
New member

da da asta intrebam...multumesc mult de raspuns:*

#87 2011-12-27 13:12:08

eph
Hero member

puss

#88 2011-12-27 13:49:34

liviutza27
New member

frankie mai am o intrebare big_smile norfloxacinu este antibiotic tare nu? ieri am racit foarte tare jos si azi farmacista mia dat sa iau norfloxacin a spus ca sunt foarte bune de raceala jos big_smile daca iau pastilele astea, anticonceptionalele isi mai fac acasa tare efectul? sau nu si-l fac deloc?? cesafacs

#89 2011-12-27 14:17:24

yoyolina
Moderator

daca prin "raceala jos" te referi la infectie urinara, e ok; daca te referi la altceva, nu lua antibiotic pana nu-ti faci analizele.

si ca sa-ti raspund la intrebare, atata timp cat iei antibiotice, anticonceptionalele nu mai "functioneaza" corect dpdv al contraceptiei, deci trebui prezervativ pe durata tratamentului + 7 zile dupa.

#90 2011-12-27 14:20:07

eph
Hero member

(nu ma refer la yoyo!) dar nu e ok sa iei antibiotice pt 'infectie urinara' fara analize si fara diagnostic! livia, farmacista nu pune diagnostice ca nu e medic. nu va inteleg oroarea de medici, si cum puneti joi diagnostice de 'raceli jos' ce naiba o fii aia ca am deschis si topic pe subiect acum ceva vreme... nu conteaza cat de 'tare' e antibioticul, nici nu stiu daca exista antibiotice 'slabe' si 'tari'. e antibiotic, interactioneaza! ai grija sa nu faci candidoza de la antibiotice. ia probiotice de la farmacie, astea se dau fara reteta. sunt niste ovule, supozitoare vaginale.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 14:24:03)

#91 2011-12-27 14:24:56

yoyolina
Moderator

de obicei se prescrie tipul asta de antibiotic pt infectii urinare, pt ca mai mereu e vorba de aceeasi clasa ( sau grupa, sau cum i-o fi zicand) de tulpini care determina infectia smile intradevar, e mult mai ok sa tratezi simptomele, pana ai posibilitatea de a-ti face analizele.
cat despre termen, pe la noi se intelege orice forgetit de la o banala durere de spate dupa ce ai stat desculta pe gresia rece, pana la infectii urinare si mai nou si anexita.

#92 2011-12-27 14:30:23

liviutza27
New member

este cistita acuta...azi cand am fost la farmacie dimineatza mia spus ca vezi doamne e doar o raceala...si dupa aceea am fost la medic si iam spus ca farmacista mi-a spus sa iau norfloxacin dupa ce m-a consultat  mi-a spus ca farmacista a spus bine sa iau acele antibiotice dar sa le iau 3 zile si nu 7 zile cat mi-a spus ea! mi-a explicat ca un tratament de 7 zile se da numai la femeile gravide... in fine...eu am uitat sa ii spun medicului ca iau anticonceptionale si asta vream sa te intreb frankie daca iau antibioticele astea, anticonceptionalele isi fac efectul normal sau nu si-l mai fac decol?? sad aaa nuu e bine de mine ca am covoare in casa:X si nu stau descult! bine am si gresie da mereu umblu cu  papucei de casa:D X_X

Ultima oara a fost editat de liviutza27 (2011-12-27 14:32:20)

#93 2011-12-27 15:19:46

eph
Hero member

e bine de tine ca eu am gresie si parchet si numai desculta umblu lol da, mai protectia se pierde sau scade, asa ca nu poti risca, ti-a spus si yoyo, cat timp iei antibiotic plus inca 7 zile plus 4 ore dupa tratament incepand din prima zi 'curata' adica in care nu ai ai mai luat antibiotic, ori te abtii, ori prezervativ, dar folosit corect adica de la inceput! vezi, mai bine ca ai fost la medic, a avut noroc farmacista ca a nimerit-o poate era o durere de spate, rinichi sau mai stiu eu ce care se rezolva cu un no-spa. dar am impresia ca si medicul a spus-o tot pe ghiceala ca analizele se fac doar dimineata si dureaza 3 zile sa-ti dea reultatul... daca e cistita, nu infectia uretrei ci a vezicii urinare, si mai ales acuta, insemana ca e veche si netratata corespunzator, medicul tau acum s-ar putea sa-i faca mai rau. ori faci analizele, adica urocultura acum, ori daca ai inceput antibioticul, termina-l, si dupa 10 zile faci urocultura, costa vreo 20 lei nu o sa saracesti, si vei vedea daca mai este, daca era asta in the first place si exact ce antibiotic trebuie! daca te prind pe forum peste 2 ani cu un topic de genul 'ajuuuutooor! am cistita de 2 ani si nu imi mai trece!' n-o sa-ti zic I told you so, ci e vina ta! (si a medicului)
yoyo forgetit romania e plina de mituri, asta fiind unul dintre cele mai stresante  va

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 15:25:14)

#94 2011-12-27 15:46:47

liviutza27
New member

aha am inteles:asta am sa fac cu ati spus...termin tratamentu ca alta solutie nu am si dupaia voi merge si voi face analizele:D ...sper sa nu fie ceva si mai grav:d oricum multumesc pentru sfat:Ppuss

#95 2011-12-27 15:51:55

eph
Hero member

pai deja ti-a pus diagnostic de cistita acuta, daca nu a dat-o de tot in bara si sa fie cu totul altceva (ceea ce nu cred) prea 'rau' de atat nu cred ca se poate. nu te speria, nu e grav, doar ca initial infectia din cate stiu eu este urinara, adica la nivelul uretrei si urca daca nu o tratezi devenind cistita. doar atat. nu e motiv de panica, ci doar inca un motiv sa te asiguri ca e tratata corect. abia in cazuri extreme poti face rau rinichilor dupa zeci de ani cred lasand-o netratata. ai grija sa astepti dupa tratament 10 zile ca altfel nu ies analizele cum trebuie. intreaba si medicul, sau la laborator, al meu mi-a zis 10 cand am avut infectie urinara.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.