homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale Mercilon

#1 2011-09-28 23:32:33

meary
Membru
Inregistrat: 2011-09-28

Anticonceptionale Mercilon

Buna seara am si eu o intrebare.De 2 zile iau anticonceptionale Mercilon si am citit in prospect ca trebuie sa renunt la fumat,cand am fost la control am uitat sa intrb medicul daca pot fuma sau nu.Voi ce ziceti?Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc astept rasp voastre.O seara buna:*

#2 2011-09-29 06:44:38

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

Re: Anticonceptionale Mercilon

problemele cu fumatul se pun dupa 35 ani pentru ca esti mai predispusa la probleme cu inima/circulatia sangelui

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#3 2011-09-29 10:17:37

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

daca esti fumatoare inraita, incearca sa le reduci de pe acum.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#4 2012-02-27 16:24:25

a.s.
New member
Inregistrat: 2011-01-27

Buna,

Am observat ca de cand iau anticonceptionale Mercilon (de 10 luni deja) in fiecare luna am avut candidoza .

Primele luni am crezut ca e de la mine, pe urma am crezut ca de la partener, si am hotarat ca pana face analizele corespunzatoare prietenul meu sa facem dragoste cu prezervativ dar sa continui cu pastilele.

I prima luna cu prez. nu mi-a aparut , dar acum iar mi-a aparut si 99% cred ca in tot acest timp mi-a aparut de la pastile , de cand le iau mi s-a modificat si secretia foarte mult, e mai vascoasa.

As dori sa stiu daca a mai fost cineva in situatia mea, o sa ma duc luna viitoare la doctoressa sa mi le schimbe, in afara de acest incovenient, mercilon au fost foarte bune, nu m-am ingrasat, n-am avut probleme cu ele.

As dori sa stiu si parerile voastre, ca de ex am mai luat anticonceptionale da n-am facut niciodata candidoza de la ele, dar imi creau alte probleme.

Credeti ca intradevar poate fi de la pastile? Ca alt motiv nu vad :-?

Multumesc

#5 2012-03-03 16:51:55

a.s.
New member

nimeni nu are o parere?

Publicitate

loading...

#6 2012-03-03 17:00:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu stiu ce sa zic, in teorie AC favorizeaza candidoza, dar poate ai avut si tu probleme cu imunitatea, incat sa o incurajeze
daca zici ca de la alte AC nu ti-a aparut, poti incerca sa le schimbi, dar nu vad ce ar avea Mercilonul mai special incat sa-ti apara doar de la el
si fa o antifungigrama pentru candidoza ca sa o tratezi cum trebuie

#7 2012-03-25 20:07:29

a.s.
New member

daca pana sa le iau n-am avut probleme si cum am inceput aceste pastile imi apare in fiecare luna, luna asta iar mi-a aparut, si mereu imi apare in a 3-a saptamana de pastile, m-am saturat de aceasta infectie, iar cu imunitatea nu am avut niciodata probleme, de racit racesc extrem de rar, n-am alte boli, nu-mi explic, astept sa ajunga adeverinta de salariat sa fac o vizita doamnei doctor, de tratat o tratez de fiecare data cum trebuie, ca doar fac analiza dupa tratament si n-am nimic, of... altfel nu-mi explic... nu-mi explic... mersi mult ca mi-ai raspuns... deja stiu cand trebuie sa apara ma pregatesc din timp pentru ca mereu vine in aceeasi perioada... nu stiu ce-a fost in capul meu sa suport aproape un an de zile, luna de luna, aceasta infectie... ma gandeam daca nu vine adeverinta pana joi (cand trebuie sa-mi vina menstra) sa renunt la mercilon o luna si pe urma la sfatul doamnei Cristescu sa incep alte a.c. . off... sper sa nu ma creada nebuna ca suspectez pastilele ca fiind cauza infectiei...

#8 2012-04-28 17:59:00

alix71
New member
Inregistrat: 2009-02-04

am si eu o mare problema si anume de 8 zile nu mi se mai opreste ciclul menstrual e tot sange rosu ,in ultimele zile nu e foarte abundent dar nu se opreste mi-e frica deja sa nu fac cine stie ce hemoragie,am stat la soare in ultimele zile dar putin maxim o ora si jumatate dimineata,asta am mai facut si vara daca eram in concediu,dar nu am avut probleme,cand se oprea se oprea si gata.iau Mercilon de 8 luni ,dupa ce am luat Logest un an si jumatate dar nu l-am mai suportat tot din cauza menstruatiilor abundente,si durere de sani foarte mare,mentionez ca am 40 de ani si un fibrom intramural de 2,5 cm.ajutor va rog sa-mi dati un sfat,acum doua luni am fost la ginecolog si nu mi-a pomenit de renuntarea la Mercilon sau sa il schimb.va multumesc mult.ceea ce am uitat sa spun este ca cele 7 zile au trecut si azi am luat a treia pastila din blister si tot nu s-a oprit ciclul.altadata in maxim o zi jumate nu mai exista ciclul dupa ce incepeam folia noua.

Ultima oara a fost editat de alix71 (2012-04-28 18:03:34)

#9 2012-04-29 16:59:25

alix71
New member

ce pacat ca nu mi-a putut raspunde nimeni.....dar asta e,in sfarsit probabil toata lumea e in vacanta de 1 Mai.

#10 2012-04-29 17:18:55

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Ali,nimeni nu este obligat sa stea pe forum si sa raspunda instant,daca se nimereste sa dam peste postarea ta este foarte bine,daca nu,asta este.

Se stie foarte bine ca la femeile mai invarsta sunt periculoase anticonceptionalele iar daca tu ai observat ceva nou si neobsnuit la corpul tau trebuia sa te duci imediat la doctor,pentru ca imi pare rau sa iti spun,dar stand pe forum nu ti se opreste menstra.

Nimeni de aici nu este doctor inafara de D-na Evelyn care este medicul de plannning.

Two souls don't find each other by simple accident

#11 2012-04-30 07:57:00

alix71
New member

imi pare foarte rau ca am suparat anumite persoane,nicidecum nu asta era intentia mea,voi merge miercuri la medic,pentru ca toata problema a aparut sambata si din nefericire nu am de unde sa scot un ginecolog sambata cand sunt toti liberi pana miercuri la spitalul din orasul in care locuiesc fac garda doar chirurgi,internisti si pediatrii,asa ca nu prea am pe cine consulta ca am fost la garda si mi-au spus sa revin miercuri daca nu e o hemoragie masiva,si ce-i drept nu e masiva dar este.cu siguranta sper sa vad un ginecolog miercuri.multumesc.curios ca acum o luna si jumatate cand am fost la ginecoloaga mea,si la medicul de planning niciunul nu mi-a spus ca la 40 de ani trebuie sa schimb Mercilon-ul cu altceva sau ca ar trebui sa il scot,nu avem decat o singura doctorita de planning,si ea mi-a recomandat Mercilon iar ginecoloaga a spus ca e ok,atunci eu ce ar trebui sa fac?pentru ca se spune ca trebuie sa faci ce spune medicul nu ce iti trece prin cap,eu doream doar o parere a voastra pentru ca sincer nu stiu ce sa fac dar numai maine nu e miercuri asa ca sper sa nu mai supar pe nimeni pe forum.si desigur imi cer mii de scuze pentru deranj,nu o voi mai face,intotdeauna cand am pus o intrebare aici mi s-a raspuns fara ofuscare prompt,si foarte corect asa ca acest forum pentru mine este de cel putin nota 1000.pa joanna sau cum ti s-o fi scriind numele!

#12 2012-04-30 22:28:27

Johanne
Platinum member

Cred ca cea "ofuscata" dumneata,te-ai suparat ca o adolescenta de 15 ani pentru ceea ce am spus.

Eu ti-am spus doar ca nimeni nu sta aici non-stop pentru ca mi s-a parut ironica si o nemultumire din partea ta in fraza "ce pacat ca nu mi-a putut raspunde nimeni.....dar asta e,in sfarsit probabil toata lumea e in vacanta de 1 Mai"

nu ti-am zis nimic de rau.Oricum,parerea mea ramane ca la frumosii dumneavoastra 40 de ani(multi inainte) este cam neindicat sa luati anticonceptionale mai ales daca fumati

#13 2012-05-01 07:38:25

alix71
New member

nu fumez si nu am fumat niciodata ,dar ok daca sunt periculoase ac la varsta mea macar spune-mi te rog de ce spui asta,nu fumez ,nu sunt obeza,nu am varice ,am o tensiune chiar prea mica, cu ele s-a mai reglat si asta,pana acum 7 luni nu stiam ca am un fibrom uterin dar dimensiunea lui e destul de mica 2,5 cm,adenomioza s-a redus de la 3,8 cm la 0,8 cm,si atunci spune-mi te rog ce sa fac?medicii de planning sustin ca se pot lua ac pana la instalarea menopauzei,intr-adevar daca as fi fumat era indicat sa iau doar cele pe baza de progestative de ex.Cerazette dar nu au considerat necesar sa iau asa ceva inca pentru ca si 40 de ani si mai ales dupa si estrogenul isi are rolul lui,in ostoporoza de ex,daca tu la anii tai ai auzit de ea,sper sa nu auzi niciodata dar batranetea vine la fiecare cu ajutorul Domnului.o zi buna si sa te distrezi,sa te relaxezi si sa vi mai bine dispusa pe forum,sincer eu speram sa-mi raspunda Heimdall sau altcineva pentru ca tu nu prea stii multe dupa cate observ .si nici macar nu esti moderator lasa-i pe ei sa raspunda si tu vezi-ti de ale tale ok?sau apuca-te de invatat sau daca nu iti intra in cap atunci macar citeste si poate,poate vei ramane cu ceva,pentru ca asa cum spuneam anterior,nu stii prea multe dar te hazardezi sa dai raspunsuri,si iaca cu una ca tine pe forum vine ziua de maine si imi intreb ginecoloaga,deci nu te mai obosi sa-mi dai raspunsuri tampe.am scris aici fix degeaba,am fost sincera am spus tot ce trebuia despre mine si asteptam un raspuns de la un moderator daca putea evident dar ma rog nu a fost sa fie,am schimbat replici cu tine si asta mi-a displacut enorm, si pana la urma nu am aflat absolut nimic.abtine-te sa mai dai raspunsuri unui subiect daca nu esti in masura.cum spuneam in alta postare acest forum este de nota 1000 si e chiar pacat sa apari tu cu idiotiile tale.

Ultima oara a fost editat de alix71 (2012-05-01 07:45:35)

#14 2012-05-01 10:00:12

alix71
New member

am o mare rugaminte sa nu-mi mai raspunde joanne ca nu ma intereseaza deloc parerile ei mai are mult de invatat ca sa se hazardeze sa-si spuna parerea .multumesc moderatorilor.

#15 2012-05-01 10:15:24

Johanne
Platinum member

Pe forum ca sa stii si nu ti-o spun cu rau nu se pun etichete si cine vrea sa raspunda raspunde,daca spunem ceva gresit suntem corectate.

Si imi sustin parerea pentru ca aveti o varsta frumoasa.Cand utilizati pilule peste 35 de ani este riscul de a face infact mult mai usor si v-am intrebat daca fumati pentru ca tromboza apare mult mai usor la femeile fumatoare si peste 35 de ani.

NU v-am spus sa nu le mai luati,daca medicul va spus sa le luati si ati vorbit cu un medic nu aveati de ce sa mai stati pe ganduri.Este foarte posibil ca acea scurgere abundenta sa fie foarte usor si hemoragie pentru ca sunteti in prag de menopauza si ciclurile menstruale o iau razna.Mama mea a patit exact ca dumneavoastra si nu a facut nimic pentru ca pana la urma i-a trecut si nu i-a anticonceptionale.

Urmati cu incredere sfaturile medicului pentru ca ele sunt cele mai bune si v-as ruga frumos sa nu ma mai jigniti pentru ca eu doar am incercat sa ajut.

#16 2012-05-01 10:30:47

alix71
New member

daca la 40 de ani sunt in prag de menstruatie la 50 cum sunt?la menopauza deja?asculta fatuca draga eu lucrez intr-un spital si nu tocmai spalatoreasa dar profesiunea mea este biolog si nu MEDIC de aceea pana maine am cerut parerea MODERATORILOR de pe forum nu a ta desi dupa ce am scris eram convinsa ca vei fi terbil de prompta cu raspunsul,cunosc psihologia umana mai mult decat iti inchipui.menopauza la 40 de ani este o problema de sanatate nu incepe in mod normal sa se instaleze la 40 de ani,imi pare sincer rau pentru mama ta ca a patit chestia asta are toate sansele sa dezvolte osteoporoza precoce si nu ii doresc asta pentru ca e dureroasa si periculoasa pentru fracturi.de aceea nu doresc menopauza la 40 de ani desi e foarte comod sa scapi de menstra.de aceea ti-am spus sa pui mana pe carti si sa mai citesti cate ceva mai ales ca eu nu ti-am cerut parerea ,mai mult te-am rugat sa nu ti-o mai exprimi in cazul meu,in al altora e problema lor.CITESTE!CITESTE!CITESTE!pentru ca INVATA! cred ca e inutil sa iti spun.

#17 2012-05-01 10:36:38

Johanne
Platinum member

Multumesc frumos pentru jigniri.Citesc,mai mult decat va inchipuiti,fac parte din generatie "NU STIU ACUM,DAR VOI AFLA".

Asa patesti cand incerci sa faci un bine,atat m-am priceput nu am vrrut sa dau cu parul in cap la nimeni si nici sa etalez ce stiu sau ce nu stiu.

Imi pare rau.

#18 2012-05-01 13:12:33

alix71
New member

nu ar trebui sa iti placa tot ceea ce faci si sa nu regreti nimic dupa cum iti este sloganul FAPTUL CA VREI SA AJUTI NEFIIND INFORMATA CORECT!!!!!!!!!STRICI SCUMPO! si poti stica rau,nu stii taci,ca e mai corect asa si cum spuneam pune mana si citeste ca poate iti ramane ceva in capsorul acela si nu mai dezinformezi oamenii pe ce forumuri bantui!oricum e un avantaj daca recunosti ca faci parte din generatia CARE NU STIE dar incearca sa afle,bine ar fi sa se mai faca scoala in tara asta nu chiul si droguri,si cu ocazia asta sa mai prinzi si tu ceva stiinta.

#19 2012-05-01 13:19:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

alix, in primul rand nici eu nu stiu de ce sangerezi, ma gandesc ca o avea legatura mai degraba cu fibromul decat cu AC, deci nu stiu sa te sfatuiesc decat sa mergi la medic cand s-o putea, sa faci o echografie
in al doilea rand te-ai suparat cam tare, Johanne are doar 17 ani, e normal ca noi sa-i parem niste dinozauri si la menopauza si cu un picior in groapa smile asa eram si noi la varsta ei
imi pare rau ca s-a ajuns la multe discutii inutile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.