homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

YAZ intrebare

#1 2011-10-16 11:55:06

zamfirc
New member
Inregistrat: 2011-10-16

YAZ intrebare

buna fetelor. iau YAZ de aproximativ o luna, si sunt momentan in a 3a zi de comprimat placebo. din cate am inteles, trebuie sa se prezinte o sangerare, numita sangerarea de intrerupere. eu in schimb am o scurgere maronie destul de abundenta, asa ca as vrea sa va intreb daca asta este din cauza comprimatului placebo, si daca totul e ok in legatura cu mine. mentionez ca n-am uitat nicio pilula, am luat-o in fiecare zi la aprox aceeasi ora, si am facut sex protejat. (s-a intamplat o data sa facem fara prezervativ, pe perioada pilulelor, dar fara finalizare) ce parere aveti? mi-e putin teama.. prezint insa toate simptomele de menstruatie (iritabilitate crescuta, ma dor sanii teribil). va rog, astept raspuns!

Ultima oara a fost editat de zamfirc (2011-10-16 12:52:29)

#2 2011-10-16 11:58:21

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: YAZ intrebare

cand iei anticonceptionale, menstra se modifica cantitativ si calitativ smile in "termeni populari", se poate spune ca orice sangerare din timpul comprimatelor placebo e menstra.

daca iei pastilele corect si aveti analizele la zi, renuntati la prezervativ smile nu-si are rostul.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-10-16 12:11:58

zamfirc
New member

nu mi se pare ca e sangerare, e mai degraba o secretie maronie destul de abundenta asa.. adica suficient de abundenta cat sa-mi pun un tampon zilnic.

#4 2011-10-16 12:15:25

yoyolina
Moderator

e maro din cauza sangelui uscat tongue

#5 2011-10-16 12:17:37

zamfirc
New member

inteleg. merci mult de tot pentru raspuns! mai astept si alte opinii de la celelalte fete, poate mai are cineva idei  va

Publicitate

loading...

#6 2011-10-16 14:55:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, asa e, secretia maronie e menstruatia

#7 2011-10-16 15:40:19

zamfirc
New member

au inceput sa apara si durerile de burta, respectiv mijloc. sper sa fie menstruatia.. sa nu mai stau asa ingrijorata!  supa

#8 2011-10-18 10:08:11

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

zamfirc a scris:

au inceput sa apara si durerile de burta, respectiv mijloc. sper sa fie menstruatia.. sa nu mai stau asa ingrijorata!  supa

Nu mai sta ingrijorata deloc ca nu ai de ce.E menstra, garantez

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2011-10-18 10:12:45

pasatn23
Membru
Inregistrat: 2011-10-18

As avea asa o intrebare la doctoreassa, am foarte mari probleme cu somnul de vreo 2 ani si am tot incercat diverse metode care nu au avut nici un efect. As vrea sa aflu ce somnifere mai puternice fara prescriptie medicala as putea lua ca sa nu scada efectul pastilelor anticonceptionale care le iau "Exluton" de la firma Organon. As avea nevoie de un raspuns cit de curind, daca aveti posibilitate. Multumesc anticipat.

#10 2011-10-18 15:44:09

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

zamfirc a scris:

buna fetelor. iau YAZ de aproximativ o luna, si sunt momentan in a 3a zi de comprimat placebo. din cate am inteles, trebuie sa se prezinte o sangerare, numita sangerarea de intrerupere. eu in schimb am o scurgere maronie destul de abundenta, asa ca as vrea sa va intreb daca asta este din cauza comprimatului placebo, si daca totul e ok in legatura cu mine. mentionez ca n-am uitat nicio pilula, am luat-o in fiecare zi la aprox aceeasi ora, si am facut sex protejat. (s-a intamplat o data sa facem fara prezervativ, pe perioada pilulelor, dar fara finalizare) ce parere aveti? mi-e putin teama.. prezint insa toate simptomele de menstruatie (iritabilitate crescuta, ma dor sanii teribil). va rog, astept raspuns!

daca iei pastilele cu scop contraceptiv si nu ca tratament puteai sa faci sex fara prezervativ din prima zi de menstruatie daca le-ai inceput in prima zi, sau dupa 7 pastile inghitite daca le-ai inceput in orice alta zi. am precizat pentru ca mi s-a parut efectiv ciudat ca ai spus ca ai facut sex cu prezervativ toata luna (eu asa am inteles)

#11 2011-10-24 18:22:15

princessoanamasha
New member
Inregistrat: 2011-10-24

Mi-a fost prescris de medic Yaz, doar ca doamna doctor mi-a recomandat sa iau numai 21 de zile si sa fac pauza de 7 zile, desi ulterior am vazut pe prospect ca acest contraceptiv are 24 de pastile active si doar 4 placebo. Intrebarea mea este daca iau Yaz numai 21 de zile sunt protejata in pauza de 7 zile? Si daca il iau asa, atunci cand incep o folie noua sunt protejata imediat, sau am nevoie de protectie suplimentara?

Va multumesc !

#12 2011-10-24 18:32:36

daenarys
Vizitator

da esti protejata.iei 21 de apstile,faci pauza 7 zile in a8a zi incepi o alta folie.
si eu am luat la fel yaz si a fost ok smile

#13 2011-10-24 19:54:10

odette
New member
Inregistrat: 2011-10-08

Buna, tuturor!

Am 39 de ani, nu sunt fumatoare, nu sunt obeza, sunt hipotensiva. Medicul ginecolog mi-a prescris Yaz pentru contraceptie. Dar eu am varice, usoare si discrete, pe care le tratez 3 luni pe an cu detralex (asta e schema de tratament). Eu am mai luat contraceptive orale pana acum 10 ani, dar le-am intrerupt cand mi-au aparut varicele. In ultimii 10 ani am utilizat contraceptie locala, contracept si pharmatex, dar luna trecuta n-au mai fost de partea mea.
Doctoritei i-am spus de varicele mele, dar mi-a zis ca atata vreme cat sunt discrete si nedureroase (aspectul lor e de vase capilare sparte), n-ar trebui sa fie un impediment pentru Yaz.
Steriletul nu prea e optiune, din cauza uterului cicatrizat in urma cezarienei.
Eu nu am vazut inca un prospect al acestor ac. Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc!

#14 2011-10-24 20:06:52

daenarys
Vizitator

cu ce anume sa te ajutam?
ce ai tu cred ca sunt capilare sparte si nu pun probleme,adica poti lua contraceptive.in rest analize la fiecare 6 luni si mers la medic pt discutie.
cel care ti a prescris ac stie de tratamentul cu Detralex?

#15 2011-10-27 13:14:06

03alina
Membru
Inregistrat: 2011-10-27

Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Sper sa ma puteti ajuta. Pastilele YAZ de culoare roz au toate aceeasi compozitie sau difera de la una la alta? Eu am pierdut o pastiluta dintr-un blister. Nu mai stiu exact din ce rand era si acum o inlocuiesc cu o alta pastila din alt blister. Insa, nu neaparat din acelasi rand din care era si acea pastila pierduta. Acum nu stiu la ce sa ma astept, sper sa nu difere pastilele intre ele (ma refer strict la cele roz).

#16 2011-10-27 13:17:29

yoyolina
Moderator

nu difera smile

#17 2011-10-28 08:07:14

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pasatn23 a scris:

As avea asa o intrebare la doctoreassa, am foarte mari probleme cu somnul de vreo 2 ani si am tot incercat diverse metode care nu au avut nici un efect. As vrea sa aflu ce somnifere mai puternice fara prescriptie medicala as putea lua ca sa nu scada efectul pastilelor anticonceptionale care le iau "Exluton" de la firma Organon. As avea nevoie de un raspuns cit de curind, daca aveti posibilitate. Multumesc anticipat.

Draga mea, nu stiu sa te indrum in privinta problemelor cu somnul....si nici nu sunt de parere ca exista vreun fel de somnifer, puternic sau nu, care sa poata fi prescris pe internet.
Mergi deci la medicul psihiatru sa te indrume

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#18 2011-11-18 10:45:21

camy86
New member
Inregistrat: 2009-06-11

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca Silimarina, urisan si biotics interactioneaza cu Yaz?

#19 2011-11-18 12:19:29

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

camy, nici unul nu ineractioneaza pentru ca sunt suplimente alimentare nu medicamente in sine, si in plus nu sunt antibiotice sau antidepresive (doar acestea interactioneaza cu contraceptivele orale pe langa gref si ceaiul de sunatoare).

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.