homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

YAZ intrebare-2

#20 2011-12-07 17:40:15

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: YAZ intrebare

Draga Doctoressa,

Am si eu o intrebare cu referire la aceste AC: in urma unui control ecografic, mi s-a descoperit un chist ovarian in dimesniune de 4 cm pentru care medicul ginecolog mi-a prescris Yaz pentru 3 luni. Dupa ce le-am cumparat si am citit prospectul, am vazut ca nu sunt indicate in caz de migrene (eu sufar de migrene,, mostenite pe cale genetica, insa sunt normale daca pot spune asa, nu din cele cu aura). Vazand acest lucru, nu le-am mai luat si am revenit la medic sa il intreb ce sa fac, le iau sau nu. Raspunsul a fost: ia-le, vezi cum te simti si mai vedem. Pe mine nu prea ma incalzeste acest raspuns, nu stiu ce sa fac. Mentionez ca am mai luat Diane 35 si Yasmin si nu am avut probleme (la Yasmin am mai vazut parca mentiuni cu privire la migrene).
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, daca e bine sa le iau sau nu... multumesc anticipat!

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#21 2011-12-07 20:35:35

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

eu stiu ca la toate anticonceptionalele scrie ca sunt contraindicate daca suferi de migrene. acum sper ca stiu bine. vezi ce spune un medic de planning. daca doctoressa nu raspunde pe forum.

#22 2011-12-08 17:39:23

Soleil
Addicted member

multumesc, frankie pentru raspuns! astept poate raspunde si doctoressa...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#23 2011-12-08 18:04:57

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

offtopic Soleil  puss
poate lasa vreuna din fete link doctoressei

#24 2011-12-10 18:54:32

lori2012
New member
Inregistrat: 2011-10-28

buna fetelor. am si eu o intrebare. iau yaz de 2 luni, azi am luat prima pastila de culoare alba. dar cu citeva zile inainte simt niste dureri in sini, mai ales sinul drept, in partea inferioara a lui. foare tare ma ingrijorez oare nu sunt insarcinata, am primit toate pastilele la aceiasi ora , foarte strict, dar de ce asa ma doare sinul, un pic parca s-au intarit??? asa e normal? de ce luna trecuta nu am avut asa dureri? stiu ca cind esti insarcinata sinii tot dor, am facut si test, mi-a aratat o liniuta:), poate e prea devreme sa-mi arate pozitiv testul. am deja fobie, sa nu fiu insarcinata.  daca sunt insarcinata, cu toate ca iau pastilele astea albe, ar trebui sa am ciclu sau nu?? va rog ajutati-ma , va multumesc mult smile

Publicitate

loading...

#25 2011-12-10 18:56:08

heimdall
Diamond member

e normal sa te doara sanii de la pastile, mai ales in primele luni, stai calma

#26 2011-12-10 19:45:21

lori2012
New member
Inregistrat: 2011-10-28

iti multumesc foarte mult, astept cu nerabdare sa-mi vina ciclu zilele acestea, pupici wink

#27 2011-12-10 19:46:08

heimdall
Diamond member

cu placere  smile

#28 2011-12-10 19:55:43

Soleil
Addicted member

heimdall a scris:

offtopic Soleil  puss

offtopic  par heim.
eu mai astept raspuns. nu stiu ce sa fac inca.

Thé à la menthe hjarta

#29 2011-12-10 19:57:41

heimdall
Diamond member

pai teoretic Yaz = Yasmin cu mai putin estrogen, progestativul e acelasi... asa la modul simplist te-ai gandi ca daca tolerai Yasmin ar merge si astea, dar nu stiu

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-12-10 19:59:11)

#30 2011-12-10 20:26:23

Soleil
Addicted member

Da, am vazut si eu asta. Doar ca pe prospect la yasmin nu sunt 100% aceleasi interdictii ca la yaz, inclusiv vorbind de migrene. yasmin le-am luat acum cativa ani, timp de cateva luni tot pentru chisturi si tin minte ca m-am acomodat greu cu ele. Iar acum poate sunt mai paranoia, dar chiar vreau sa am grija la ce bag in mine si la sanatatea mea.

Thé à la menthe hjarta

#31 2011-12-10 20:27:21

daenarys
Vizitator

pai,yaz e mai ok pt migrene ca sa zic asa pt ca are estrogen mai putin smile

#32 2011-12-12 14:11:57

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Soleil a scris:

heimdall a scris:

offtopic Soleil  puss

offtopic  par heim.
eu mai astept raspuns. nu stiu ce sa fac inca.

Uite cum stau lucrurile...am sa mai citesc si eu odata cu atentie prospectul de la Yaz, sa vad daca scrie chiar asa ca nu sunt indicate in caz ca ai migrene(sau nu cumva atrage in mod clar atentia asupra migrenelor cu aura asa cum cred eu)
Pe scurt: daca ai migrene cu aura, nu lua
daca nu ai migrene cu aura ci doar migrene pur si simplu si anume nu foarte des, ia-l si vezi ce se intimpla...revi la medic cu intrebari daca dupa macar o luna de Yaz constati ca migrenele s-au intetit sau sunt mai puternice sau mai stiu eu ce

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#33 2011-12-12 21:21:16

Soleil
Addicted member

Buna seara,
multumesc foarte mult pentru raspuns. Din cate stiu eu, nu am migrene cu aura (nu am avut niciodata acele fenomene vizuale sau amorteli), insa migrenele mele normale sunt destul de dese (cam 1 pe saptamana). cred ca mai meditez asupra problemei... oricum, trebuie sa gasesc cumva un tratament pentru chistul ala.

Numai bine va doresc!

Thé à la menthe hjarta

#34 2011-12-16 14:18:09

ayleea
New member
Inregistrat: 2011-12-16

Buna la toata lumea! Am si eu o problema si sunt f ingrijorata, de aceea astept un raspuns cu sufletul la gura. Am inceput sa iau yaz acum aprox 7 luni la recomandarea medicului, pentru tratarea ovarelor polichistice. Toate bune si frumoase, nu am avut nicio reactie adversa, pana cand duminica, pe 4 decembrie, am uitat sa iau pastila. Trebuia sa o iau pe la ora 11 ziua si mi-am adus aminte de ea luni pe la ora 16 (deci si cea de luni luata cu intarziere). Din prostie am aruncat-o pe cea de duminica si am luat-o doar pe cea de luni. Dupa 3 zile mi-a aparut o sangerare dar mai putin cantitativ ca la menstra si chiar simptome de menstra. Problema este ca de nu mi-a trecut nici acum acea sangerare (a trecut o saptamana). E adevarat ca de vreo 3 zile raman doar usoare urme rozalii pe hartie, dar totusi exista. Sunt foarte ingrijorata...

#35 2011-12-16 15:20:01

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ayleea, buna!
este spotting si este din cauza pastilei uitate. nu-ti face griji. in schimb, ai grija sa te protejezi suplimentar pana inghiti corect 7 pastile consecutive.

#36 2011-12-16 15:27:52

ayleea
New member

Multumesc din suflet pentru raspuns! Dar sa tina atat de mult? O saptamana si inca vad ca exista.... Peste 3 zile ar trebui sa iau pastilutele albe. Ce sa fac: sa le iau sau sa le sar avand in vedere ca am avut aceasta sangerare?Multumesc inca o data

#37 2011-12-16 15:52:44

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

daca sangerarea a fost redusa eu zic sa faci pauza normal ( ma refer la pastilele albe, inactive). daca renunti la pastilele albe si incepi folie noua, n-o sa mai apara menstra propriu zisa dar nimic nu-ti garanteaza ca spottingul se va opri.

#38 2011-12-16 16:25:43

ayleea
New member

Am inteles, m-am mai linistit acum. Dar cat mai poate dura acest spotting? E atat de nesuferit...

Ultima oara a fost editat de ayleea (2011-12-16 16:26:04)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.