Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12-71
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12
Va citesc de mancarea bebeilor si ma ingrozesc . cati dr atatea pareri... parca mi-e groaza ca vine momentul sa ma apuc si eu . Ma gandesc pe de alta parte cum au crescut ai mei, cu mamaliga-n lapte sau gris si ce-or mai fi mancat ei bebei fiind si uite-i ca nu-s tyerminati... . Nici nu stiu prea multe de subiect ca n-am avut timp de documentat.
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- Lallica
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-08-12
Buna seara,
Am revenit si noi de pe meleaguri straine si nu prea am mai apucat sa intru. Asa ca, daca mai primiti felicitari de la intarziati, uram si noi sarbatoritilor de sf Stefan "La multi ani", pt Stef, Ianis, David si sper ca nu am uitat pe nimeni. Si Carol si David pt anisorii impliniti.
Nici eu nu prea am folosit nu e voie, sau nu pana acum, dar se pare ca trebuie introdus incet- incet o formula care sa delimiteze ce poate face si ce nu. L-a speriat pe taica-miu zilele trecute cand s-a dus la priza si a bagat degetelul. Noi avem protectii la toate si se duce, pune mana pe rama, se uita la mine, eu ii fac semn cu mana ca NU, se intoarce si pleaca.Ei, la ai mei acasa nu-s protectii si cand a vazut ea o gaurica pe masura degetului...a strigat tata la ea de s-au speriat si ea si el. Deci ceva trebuie facut sa stie putin ce e bine si ce nu.
Ultima oara a fost editat de Lallica (2011-12-30 18:07:15)
Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011 https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
hello!
in sfarsit am reusit si eu sa mai citesc, mai mult n-a mers netul meu azi decat a mers si cand a mers mai bine nu mergea decat in halul ala
priga, eu zic un Nu categoric la Danone. cred ca am mai povestit ce mucegaiuri multicolore a facut un iaurt uitat cateva zile desfacut in frigider. lucru pe care nu l-am patit cu alte iaurturi. cu suzetele si tetinele faci cum crezi. alea sunt niste repere si nimic mai mult. eu i-am schimbat lui stef suzetele inainte de 6 luni si a fost ok. in schimb tetinele le-am schimbat mai tarziu pentru ca se ineca daca curgea mai mult lapte. cantitatile sunt si ele orientative, doar n-o sa-i bagi fortat daca nu vrea 250. oricum, ioana e o mancacioasa din cate povestesti, o sa pape ea cat o sa vrea
LE pe aici iaurtul se recomanda mai tarziu, dupa 7 luni parca si de regula facut in casa. fasolea verde noua ni s-a spus dupa 8 luni. ii dai cu precautie, e posibil sa produca gaze.
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
ohooo.... pai sebastian se repede si face multe chestii pe care nu are voie sa le faca; arunca jucarii in wc, trage pisicile de labute si ele riposteaza si sar cu ghearele, tranteste telecomenzi/telefoane, trage de sertare si apoi le impinge tare inapoi si uita sa isi scoata o mana de acolo, baga in gura TOT ce prinde,... la toate astea nu am putere fizica sa stau sa il iau in brate si sa il duc in alta bucata de camera unde ghici gaseste iar ceva de trantit/inghitit,.. deci. eu da, mai stau langa el in picioare si ii spun NU e voie, si ma asculta . cat de cat. eu am o veioza mica de veghe si i s-a stricat "palaria" protectia si a ramas doar un bec care arzand toata noaptea este fierbinte evident. intr-o perioada numai acolo voia sa stea, sa atinga becul ala. i-am zis de cateva ori nu e voie si a urmat o perioada cand trecea pe langa veioza si se stramba la ea de la distanta , dar se vedea clar ca ar vrea sa o atace, apoi gata, de la sine nu l-a mai interesat. acuma nu stiu daca ramane copilul cu traume vizavi de veioze, eu m-am speriat cand a vrut pt prima data s-o atinga si am tipat NU. la fel, sunt ca naiba de panicoasa si daca se repede sa ia un cutit nu stau calma sa i-l iau din mana si sa ii zic o poveste cu spiridusi sa ii distrag atentia, tot asa ii spun ca Nu e voie. eu nu stiu cat intelege un copil de un an, dar daca incep sa ii povestesc ca se poate rani cu acel cutit stiu clar ca nu pricepe asta. La 3-4 ani altfel te intelegi cu un copil, dar cand are 8-9 luni poti tu sa ii povestesti teoria chibritului ca el nu intelege, nu stie cuvinte, nu pricepe ce zici acolo, vede gura miscandu-se dar de unde sa inteleaga ca se poate taia si e bai...
eu ii dau lui Sebi cereale, nu-mi ziceti ca si astea duc la cancer ca ma mut in alt Univers
aseara a bagat in gura o ratusca mica de plastic ce era prinsa cu un surub mic, am scos ratusca dar unde e surubul ???? eu SPER din suflet sa fi cazut pe dupa tarc sau pe undeva, si sa nu fie in stomac. Si toate astea sub stricta mea supraveghere. Este de 1 milion de ori mai iute ca mine, nu am ce face, nu pot reactiona mereu asa cum as vrea.
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-12-30 19:58:49)
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
blue , poti te rog sa imi zici de cine e ''fabricata'' spirulina ta ( al meu sot nu se descurca la palfar )
pass parca povestesti de Andu
Ultima oara a fost editat de ally_na (2011-12-30 20:02:45)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- sweetgirl27
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-26
am facut si eu 2 blaturi pt tort...maine le fac crema...
ca tot voiam s ava intreb sicum de abia intru pe aici, stiti ca v-am zis ca in ziua de craciun mi-au venit uratii...pai atunci ni prima zi,doar ff putin am avut,in a 2 a zi ,ceva mai mult si in a 3 a zi la fel ca in prima si gata, e normal sa am asa? ca pe aici am auzit tine mult atunci cand iti vine dupa nastere...na intreb si eu ca nu stiu,poate ma lamuriti...
razu voi aveti vreun dintisor? la noi parca s-ar vedea sus ceva...dar inca nu sevede asa bine sa-mi dau seama,mai asteptam sa vedem ce e...
"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Am un tata de toti banii! Nu am vazut asa ceva...v-am mai zis ca au trimis pachete anul asta la greu si au platit sute de roni (dolari). Ultimul insa a pus capac. Jucariile trimise au fost o papusa chinezeasca, mica, vai de capul ei ca se rup toate (maini, picioare etc). SI o bucata de plastic in forma de chitara, cu nist sarme pe post de corzi. Ce sa faca un copil de 2 ani cu asa ceva? Cu ce o stimuleaza porcariile astea? In Ro a inceput acea campanie anti-chinezisme din cauza de calitate, vopsea etc si tata ii cumpara toate ciurucrile si i le trimite in canada. Le-am zis ca apreciem gestul dar sa nu mai trimita numic caci sunt slab calitative si se raneste copilul si nici macar nu s-a uitat spre ele. No bine! Ghiciti? S-a suparat domnul tata. Ieri numai mama a venit la computer la fratele meu sa ii zica LMA lui Carol. Astazi cand sun si intreb ce este cu tata imi spune ca este suparat ca nu mi-au placut jucariile. Am crezut ca iinebunesc! I-am explicat ca nu mai vreau sa fiu depozitul lor, ca sa tina banii aia acolo la ei si sa ii ia ceva lui C cand vin aici, ceva de calitate, ceva evoluat si nu o bucata de plastic made in China. M-am suparat si enervat atat de rau si nu ii mai sun. Toata sarcina mea nu am vb cu el tot din cauza unui pachet (au pus carne care s-a stricat...si cica imi fac surpriza: cand au vazut ca nu ma gasesc acasa ca eram la serviciu nu au lasat mesaj pe robot ci au sunat la altii ca sa ma sune pe mine si sa imi spuna sa sun la parinti. Mi-au sarit mintile, am crezut ca ceva rau s-a intamplat cu ei).
Eu nu ii mai sun! Deloc! Vrea orgoliu, ii dau orgoliu ca nu mai rezist. Asa a fost mereu si problema este ca nu intelege ca am si eu o varsta si Carol este copilul meu si eu hotarasc cu ce se imbraca si se joaca. Le-am scris si o scrisoare de mana ca sa priceapa...avem nevoie de ei sa stea cu Carol din sept la anul dar o sa apelez la socri. Asta este! Nu m-au ajutat deloc cu copilul; nici macar o secunda. Speram sa ma ajute la anul dar nu se poate. Nu am cu cine.
M-am descarcat. Scuzati de
Ruxxy merci pt reteta. Nu am vitamina A dar gasesc eu o crema pe baza pe vit A (mai multa). Referitor la ce vorbeati voi cu interdictiile: aseara au venit musafiri printre care si mama nasei lui Carol. Intentiile ei erau bune pt ca ea vroia sa o protejeze pe C dar i-a zis de o mie de ori: nu mai alera, nu pune mana pe lumanarile de la tort(stinse), nu face asta ca te lovesti etc. Pana cand Carol i-a zis "go away, nana". Insa aproape incepuse sa planga. Eu nu ii interzic decat rar ceva. SI o fac cam asa: vrea sa puna mana la cuptor ca ma vede pe mine ca o fac...ii zic: ok,pune mana, dar este ft fierbinte. Este treaba ta daca te ranesti ca s-ar putea sa faci un big, big bubu. In conditiile astea nu pune mana. SI daca pune mana si se loveste/arde etc nu zice nimic. Realizeaza imediat ca nu trebuia sa faca acea treaba. Ii explic MEREU de ce nu are voie acolo. Nu ii zic niciodata "nu-i voie". Ii zic ca adultii pot sa umble la aragaz ca este special cionceput pt ei si ca bb nu au voie dar daca ea vrea este ok, poate umbla dar pe riscul ei. O asigur mereu ca sunt langa ea si o sa o ajut daca se raneste. II cam complex ce fac eu dar nu am probleme, mereu intelege ce vreau si este linistita ca stie ca are libertatea sa faca ce vrea. Ii dau mereu oportunitatea sa aleaga ea insasi.
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2011-12-30 20:42:24)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- passenger
- Addicted member
vai flow parintii se duc, sunt batrani,... candva vei regreta ca gandesti asa... el nu a vrut decat sa va faca fericite pe tine si Carol... ai fi putut sa te prefaci ca te bucuri si astfel se bucura si el. Atat si-a permis sa ia, jucariile de calitate mai buna aici in Ro sunt ca dracu de scumpe. Eu nu pot nicio secunda sa nu ma gandesc ca in viitorul poate apropiat ne vor lipsi atat de tare, eu alor mei le trec cu vederea ORICE. Si carnea pe care ti-a trimis-o... a vrut sa aiba grija de tine. Vezi si scopul acestor gesturi, esti fetita lor si acum si incearca sa faca tot ce e mai bun pt tine, ei atat pot/stiu.
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-12-30 20:48:10)
- razu
- Hero member
- Inregistrat: 2008-12-11
Nu am apucat sa citesc tot. Sweety, nu avem niciun dintisor....si nici nu vad eu mari semne. Parca se vede ceva, parca nu...
11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Pass saru' mana! Tata este un om foarte orgolios, as indrazni sa zic violent de orgolios . Au cheltuit 800 de dolari canadieni numai si numai pe transport, numai la posta plus alte cateva sute pe ce au trimis ei. Ma doare cand vad cum isi termina pesnia si salariul pe astfel de gesturi. Le-am explicat ca inteleg de ce fac asta dac cu banii astia sa ii cumpere ceva de aici sau sa ii deschida un cont in tara, la banca si sa ii dea banii cand ii mai mare Carol. Eu nu vreau ceva de la ei; ii vreau pe ei aici si nu vin cum vin alti parinti la copii lor sa ii ajute, sa stea cu fata lor care a nascut, sa stea cu nepoata lor. Insa cumpara toate chinezismele refuzate din Bucuresti si le trimit lui C. Am tone de jucarii. Nu pot sa mai inchid ochii pt ca daca nu le zic raspicat si nu iau nici o masura mai dura ei continua sa trimita asa ceva. Nu-i corect nici fatza de ei si nici fatza de copilul meu. Si nici fatza de mine caci eu sunt mama acestui copil. Ei trebuie sa tina seama de ce zic eu! Ce hotarasc eu este pe primul loc. Ei trebuie sa asculte sau sa ma lase in pace daca eu-s de doi lei in fatza lor. Problema este ca tata, asa cum am mai spus, este culmea orgoliului. Am suportat atatia ani, gata mi-a ajuns. Stiu ca suna foarte dur cand spun ce spun dar incerc sa protejez pe toat alumea si, mai ales, pe ei doi facand ce fac. Ok, am zis ca sa nu mai trimita pachete caci lucrurile sunt slabe calitativ si o ranesc pe Carol. S-a suparat pe mine dar cu Carol ce a avut? De ce nu a vorbit cu ea ieri ca a implinit 2 ani? Intelegi ce caracter are tatal meu? Stii cum este sa fii in miljocul scolii, sa fii gravida sa iti promita parintii ca vin sa te ajute si sa te lase cu c.......in balta ca ei au job si nu pot veni? Stii cum este sa iti rpomita ai tai ca vin la tine in vizita si sa zica asta ani de zile si,apoi, sa te amane ca "ramai gravida ca venim" si nu vin? Stii cum este sa iti ingheti anul scolar si apoi sa incerci sa inveti cu un copil de 8 luni? Sa stai nopti in sir si sa plangi ca nu mai poti sa faci fatza si la scoala, si cu copil si cu casa? Nu m-au ajutat cu nimic ca au serviciu...si au serviciu sa dea sute de dolari ca sa imi trimita ultimele chinezisme din piata. Ursuleti cred ca de la second h. rupti, spalati, cusuti cu ata rosie peste blana alba etc... Sorry din nou. Este jale cu parintii astia!
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- passenger
- Addicted member
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
buna seara mamici
pass cand ai povestit de cum reactionezi cu sebi m-am recunoscut si pe mine. chiar ieri umbla intr-un sertar ( in care eu deja alesesem ce ar putea fii periculos) insa nu stiu cum dumnezeu mi-a scapat un ditamai cutitul care era mai in spate. daria umbla pe acolo.. eu linistita ca sunt plastice si linguri de lemn nu am fost f atenta. cand ma uit si o vad cu cutitul in mana am incremenit. bineinteles ca am tipat ca NU are voie si sa dea repede la mama.
legat de parinti.. flow.. eu te inteleg. in seara asta a fost o scena de toata jena intre ai mei si mine. s-a lasat cu plansete.. si tipat la mine sa ies din casa lor. tata e un om f autoritar, capos, orgolios.. nu a stiut niciodata sa-si arate sentimentele desi stiu ca ma iubeste. tot timpul el are impresia ca le stie pe toate, iti face teoria chibritului si daca indraznesti sa nu fii deacord cu el te toaca marunt marunt pana isi impune pctul de vedere. in seara asta era si putin baut. noi cand si cand o mai lasam la ei 2-3 ore dupa-masa sa mai mergem la cumparaturi in voie, sau sa ne relaxam cumva. azi aflu de la el ca aproape de fiecare data ii da sa pape mar si nici macar ras ci direct ii da sa muste, ii da visine.. in conditiile in care eu am impus regula ca daria din cauza gazelor din burtica nu papa fructe seara. era vb ca maine seara o lasam la ei. azi scoate din frigider sa-mi arate ca i-a luat sunca de praga ca doar trebuie sa manance si copilul ceva de revelion. mi-a sarit tzandara pur si simplu. am simtit ca e prea mult. (aaaa si mai face cate o chestie cand sunt de fata - daca daria da sa faca ceva ce nu e bine ii spune f serios ca hai sa plecam de aici ca ne cearta mami - adica el e cel bun, eu sunt un bau bau pt copilul meu) i-am zis sa inceteze sa se mai comporte cu mine ca si cu un copil de 10 ani si ca daca vrea sa o mai las pe daria acolo sa faca bine sa asculte intocmai ce hotarasc eu pt daria. in primul rand e copilul meu si punct. au inceput cu texte ca ei m-au crescut pe mine si uite ce bine sunt si de aici o intreaga filozofie. si eu sunt impulsiva si am ridicat tonul in discutie amandoi si totul s-a terminat ca lui ii e rau (e hipertensiv) a urlat la mine sa ies afara din casa lui si sa-mi zica ca maine sa merg sa-i aprind lumanari. a fost oribil. nu vreti sa stiti cum ma simt.. au mai fost discutii aprinse intre noi insa eu am cedat intotdeauna. insa acum fiind vb de daria si eu am de gand cum ziceai si tu flow.. daca vrea orgoliu ii arat si eu ca am orgoliu
Daria Ioana - 06.08.2010
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
flow io te inteleg, nu cu jucariile de 2 bani, ci cu parinti orgoliosi si caposi cu care iti faci mai mult rau si nervi decat te ajuta. ref la interdictii, m-ai uns pe suflet
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- passenger
- Addicted member
fetelor, ei ne-au crescut pe noi asa cum au stiut ei, si de bine de rau suntem ajunse intregi si sanatoase la varsta asta. pentru ei nu e asa tragic daca nepotul papa un pic de mar crud, sau, in cazul nostru , ciocolata ... trebuie sa ii luam altfel, mai cu duhul blandetii. Si eu am tipat la tata zilele trecute cand il gasesc pe bebe la el in brate plans TOT fiindca tata i-a dat o felie de ceapa rosie cruda si sebi mancacios cum e a infulecat-o si il ustura si plangea de mama focului ... era sa lesin cand am vazut isprava!!! Dar mi-a parut rau toata seara ca am reactionat asa, si mi-am cerut scuze si am lamurit problema si a inteles. Daaaar am exagerat, copilul nu a patit nimic, nu s=a intamplat nicio tragedie asa cum crezusem eu
referitor la interdictii, eu una nu imi asum riscul de a se opari, frige ca sa inteleaga ca nu e bine
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-12-30 21:58:09)
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Sanca imi pare rau
Si eu am avut cu mama discutii legate de mancarea Mariei dar se pare ca m-a inteles si acum nu ii mai da prostii. Inainte ii dadea biscuiti intre mese, paine etc si i-am explicat frumos ca daca ii da asa ceva clar nu mai imi mananca la urmatoarea masa si a inteles. Dar am insistat de fiecare data.
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- n_loredana2008
- Hero member
- Inregistrat: 2009-07-20
Ma doare cand vad cum isi termina pesnia si salariul pe astfel de gesturi. Le-am explicat ca inteleg de ce fac asta dac cu banii astia sa ii cumpere ceva de aici sau sa ii deschida un cont in tara, la banca si sa ii dea banii cand ii mai mare Carol. Eu nu vreau ceva de la ei; ii vreau pe ei aici si nu vin cum vin alti parinti la copii lor sa ii ajute, sa stea cu fata lor care a nascut, sa stea cu nepoata lor. Insa cumpara toate chinezismele refuzate din Bucuresti si le trimit lui C. Am tone de jucarii. Nu pot sa mai inchid ochii pt ca daca nu le zic raspicat si nu iau nici o masura mai dura ei continua sa trimita asa ceva. Nu-i corect nici fatza de ei si nici fatza de copilul meu. Si nici fatza de mine caci eu sunt mama acestui copil. Ei trebuie sa tina seama de ce zic eu! Ce hotarasc eu este pe primul loc. Ei trebuie sa asculte sau sa ma lase in pace
Flow daca ai sti cat de bine te inteleg, insa la mine problema este cu socrii, ca nu ne intelegem. Ei vor sa il cresc pe iannis cum l-au crescut ei pe marian si eu nu vreau, nimic de zis este respectos, sanatos dar....eu vreau sa il cresc cu imi dicteaza mie inima. In seara asta de ex. iannis face tratament cu aerosoli si stodal 3 ml/2 ori pe zi. I am dat dimineata siropelul si socra-miu imi zice sa ii ma dai niste sirop sa bea. Ma deranjeaza f mult cand se comporta ca si cand eu nu as sti ce si cand trebuie sa ii dau copilului. am spus ca i-am dat de dim si urmeaza mai pe seara. Dupa care, ii spune sotului sa ii curete o portocala si sa ii faca suc lui iannis (aici nu stiu daca am avut sau nu dreptate si va rog sa ma corectati) care el are rosu in gat m-am gandit ca portocala nu-i face tocmai bine chiar daca are vitamina C. Ma pun eu in locul lui sa ma usture in gat si sa beau suc de lamaie....dupa care el a iesit afara si eu m-am certat cu sotul...ca mereu sunt impulsiva, ca ridic tonul, ca nu ascult de sfaturile lor...etc etc.
Pass tu ai fi nora ideala ptr ai mei socri
Mereu cand nu sunt de acord sa ii dea ceva lui iannis, imi tranteste replica asta ca inainte....corect de acord cu el, insa vremurile de azi nu mai sunt cele de "ieri", poluare maxima..etc etc. Imi spunea sa ii mestec in gura lui iannis, categoric am zis nu, ca ce a mea soacra numai mestecat in gura i a dat lui M. In primul rand eu fumez, poate mai am o carie, si nu e deloc igienic... As mai avea o gramada de spus da ma intind
Ultima oara a fost editat de n_loredana2008 (2011-12-30 22:14:20)
Iannis-04.05.2011 Dominic- dpn 31.12.2017 Daca vreodata ma vei intreba ce am simtit in momentul in care ai venit pe lume, nu am sa iti pot spune, pentru ca sentimentul e unic si nu se poate descrie in cuvinte! Pentru ca tu, copilul meu, esti cel mai mare dintre toti si toate!!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|