homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12-70

#1312 2011-12-30 15:44:38

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12

ally_na hjarta

Eu nu-i zic nu e voie lui David smile Daca e vorba de pericole mici, gen isi prinde degetele sau a pune mana pe calorifer, ai explic consecintele si daca tot e curios, il las, dupa care il invat cum sa evite 'pericolul'. Asa a invatat sa inchida dulapurile si sertarele cu manerele aferente si sa puna doar degetelul pentru a verifica temperatura caloriferului.

Cand e vorba de lucruri mai serioase, gen butoanele aragazului sau prizele, prefer sa securizez decat sa-i zic nu e voie, pentru ca nu intelege DE CE nu e voie si nici nu-i pot demonstra, fiind vorba de foc sau curent... Si stau si eu linistita, ca nu se curenteaza sau imi da foc la casa lol

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1313 2011-12-30 15:49:39

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

mai m-am linsitit big_smile, unerori chiar am senzatia ca persoanele ce imi spun, din cauza presupunerilor din sarcina si a problemelor ce le-ai avut exagerezi cu el , il lasi sa faca orice , cand el saracul e un copil super activ si in continua cercetare si descoperire a vietii si a pericolelor smile

de ex, i-am zis de n ori sa NU se mai impinga cu pricioarele in pat cand sta pe scaun '' se da uta, uta '', si nimic, am preferat sa ii pun atunci o perna dupa scaun si , normal ca a cazut intr;o zi...s;a lovit putin, dar totusi perna a atenuat din lovitura, a venit la mine cu fatuca trista .. '' mama, da buba...puuuu ( adica pupa)'', de atunci , cauta sa evite sa mai faca asa

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1314 2011-12-30 15:51:05

Papucica
Insomniac member
Inregistrat: 2007-06-30

Eu ma tot gandesc cum sa fac sa fie mai bine, pt ca ea nu va intelege de ce eu pot folosi aragazul si ea nu, de ce pot sa bag si sa scot ceva din priza si ea nu, etc.

#1315 2011-12-30 15:51:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pass, "nu e voie" ala NU e benefic

eu procedez ca blue. daca situatia e PREA periculosa si nu suntem, de ex, acasa (presupunem ca suntem intr-o vizita si nu-s capace la priza), ii distrageam atentia sau, daca nu si nu, ii zceam NU. dar "nu" simplu e mai CONCRET decat "nu e voie" (io am mai zis asta... "voia" ia e cevaf abstract pt un copil, eu ma tin mnte PE MINE intreband-o pe mama "ce e aia voie" si, apoi, "voia cui"? smile ).

si NU, nu-ti fa griji ca se arunca. oamenii au o "memorie colectiva" sau cum s-o numi, adica experienta acumulata de mii de generatii, care ne face sa ne temem INSTINCTIV de foc, intuneric, zgomote etc etc. da, cu rol de supravieturie toata treaba, f sanatoasa. baiul zilelor noastre e ca tehnica a evoluat mai repede decat o poate face codul nostru genetic... si noi AVEM prize, dar NU avem frica instnctiva de ele smile

si asa ajungem la ce a zis blue: decat sa il  frustrezi interzicandu-i ceva ce el nu pricepe (pt ca din "nu e voie" NU va intelege ca tu, mami buna, ii salvezi viata; va intelege ca tu, scorpia cu autoritatea bazata pe forta, ii interzici ceva dupa buna ta "voie"). securizezi si gata smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1316 2011-12-30 15:52:33

ally_na
Hero member

tummenupp  tummenupp  tummenupp  tummenupp  hjarta

Publicitate

loading...

#1317 2011-12-30 15:54:28

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

o abordare de genul "mami daca pui mana pe aragaz o sa te frigi (eventual incalzit putin cuptorul cat sa sesizeze ca e cald si sa ii arati ca intradevar e "fierbinte" si nu vorbesti tu aiurea) si o sa te doara. " adica in sensul de "ai voie sa pui mana dar daca pui mana o sa te doara"?
acum nu stiu cat intelege un copil de 2 ani din treaba asta, imi dau si eu cu parerea, nu ma punish

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#1318 2011-12-30 16:01:03

katami
Platinum member

em, io nu prea sunt nici pt "o sa te firgi si o sa te doara". ok, zis, explicat, da fara insistat, ca dup-aia dam in altele, de tipul copchil anxios (iarasi ma dau de exemplu pe mine, desteapta de bunica-mea mi-a repetat "nu te apropia de caine ca te musca" pana am ajuns, pe la 7-8 ani, sa urlu daca vedeam un caine pe aceeasi strada cu mine. am depasit chestia asta prin muuuult efort de vointa).

la noi sistemul asta a dat roade, cris NU se mai baga la nimic periculos acum, la 2 ani. am dat-o in bara, de ex, cu cutitele. pt ca NU am reusit sa-mi dresez sotul suficient sa nu lase cutitele aiurea pe masa, copilul le tot lua, iar reactia mea era de tipul "aaaaaaaaa, nuuuuuuu, lasa ala jooossss". eh, plodu' s-a prins care e treaba, acum, cand prinde un cutit, il i frumusel de coada (f atent, de altfel), vine ranjind la mine, mi-l da in mana si striga (deci nu zice, striga), NU supa de cate ori il vad, imi vad propria reactie idioata si propria greseala sad

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1319 2011-12-30 16:07:46

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

mda, ai dreptate...
atunci decat sa stai paznic nu prea ma pot gandi la nicio solutie, cel putin pana la o varsta la care te poti intelege cu el

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#1320 2011-12-30 16:08:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ma bag si eu sa va spun ce am invatat la pedagogie acum 100 de ani : creierul uman nu raspunde la comenzi negative, efectiv ignora NU-ul pus in fata, asa ca daca observati ca o persoana (copilul in speta) face exact ce i-ati spus sa NU faca, nu e fiindca e rau, ci fiindca asta a procesat creierul lui din toata fraza... a "auzit"verbul, nu si si interdictia
caz in care e recomandat sa spuneti intotdeauna : Fa X lucru (opusul celui pe care nu vreti sa-l faca)... works like a charm smile

#1321 2011-12-30 16:10:14

katami
Platinum member

heim tummenupp asa e, exact asa, pe baza asta merge si chestia cu programarea neurolingvistica poz/neg ("nu fa rau" programeaza subconstient creierul spre ideea de "rau", in timp ce " fa bine" pe ideea de bine).

#1322 2011-12-30 16:37:08

ally_na
Hero member

applause  applause  applause

#1323 2011-12-30 16:44:07

katami
Platinum member

singura mea pb fata de programarea pozitiva e cum conving personajul sa se orienteze spre altceva, cand lui i s-a pus, deja, pat RAU pe ceva "interzis". tre muuulta putere de convingere si o alternativa taaare atractiva (pe la 1 an si-un pic, cand cris a inceput sa inteleaga bine ce i se spune, a fost cea mai lejera faza... ajungea sa-i zic ceva de genul: "du-te si da creionul sta lui tati" si lasa orice, de bucuria de a arata ca PRICEPE ce i se zice si executa cu o seninatate de invidiat. pe acelasi principiu imi era ff usor sa-l fac sa cedeze altor copii jucariile acestora: "hai, cris, da lui bebe masinuta asta". dar faza n-a tinut prea mult lol acu ma trateaza cu "nu" daca vede ca il rog ceva bang rotfl )

ally puss

#1324 2011-12-30 16:48:44

prigatel
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-09-06

am revenit din oras. sunt obosita rau dar macar am scapat de alergat si maine.

danone NU i-am luat ca am auzit numai lucruri rele despre el. ori ii gasesc ceva bio ori nu ii dau deocamdata.

cereale i-am dat insa de la 5 luni. chiar atat de nebuni sa fie  medicii? ma refer si la cei din tara si de aici, din state sau din canada unde avem rude. de ce dzeu le mai fabrica si le recomanda daca fac rau? chiar numai banii si profitul conteaza? ea le-a tolerat bine, dar inteleg ca ?daunele? se vad peste ani. sa nu ii mai dau?

legat de legume, i-am pregatit piureul (cartof, morcov), carnita, putin lapte si cateva picaturi de ulei. i-am dat vreo 10 lingurite cu gandul sa ii dau in completare lapte. nu a fost chip. scuipa laptele si plangea. am lasat-o, ne-am jucat si iar am incercat, si iar... la fel. in final am adus iar piureul si a papat pana a inceput sa il scuipe si sa intoarca capul. am cantarit  - 105 gr!!!!!! acum e vesela si se pregateste de nani. i-o face rau ca a mancat atat?

multumesc tuturor pt raspunsuri. aaaa, continuam cu suzetele de pana acum si cele de 6+ i le dau mai incolo. mi se par prea mari pt gurita ei. sper sa nu gresesc. asa ciuda imi e ca nu imi mai amintesc multe lucruri cum le-am facut cu vlad.

lore, daca nu a trecut mai mult de un sfert de ora de cand ai preparat solutia poti sa o refolosesti.

Ultima oara a fost editat de prigatel (2011-12-30 16:53:42)

IOANA ALEXANDRA este in bratele noastre - 27.06.2011     http://lb2f.lilypie.com/HJICp2.png
VLAD ANDREI primul nostru pui - 20.10.2005     http://dhbf.daisypath.com/Nfqsp2.png

http://www.fertilityfriend.com/home/prigatel

#1325 2011-12-30 16:58:07

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cumva  offtopic
fetelor, eu la discutiile despre mancare nu m-am bagat, ca se starnesc repede controverse, insa cand si daca o fi cazul am de gand sa aplic si pentru copil obiceiurile legate de alimentatie pe care le-am adoptat si care exclud cerealele pe cat posibil
oi avea eu o intoleranta la gluten probabil, insa mi-am rezolvat toate poblemele de sanatate pe care le aveam reducand consumul de carbohidrati simpli, si nu exagerez... carbohidrati = inflamatie, scaderea imunitatii, aciditate excesiva (care sta la baza tuturor bolilor grave)
pentru cine vrea sa vada teoria, eu mai citesc pe blogul lui Cristian Margarit, de curand are si un site cu retete de mancare pentru copii in acelasi spirit low-carb, mie mi se par foarte interesante si ingenioase
evident ca fiecare decide pentru el si copilul lui, dar mai ales daca aveti anumite probleme e bine sa studiati si sa vedeti ce anume din alimentatie va face rau
si da, cerealele se recomanda si se vand fiindca sunt ieftine, oamenii sunt din ce in ce mai multi si nu-si permit alimente de calitate si e usor sa obtii profituri enorme din asta

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-12-30 16:58:22)

#1326 2011-12-30 17:04:36

katami
Platinum member

priga, avea blue linkul care explica de ce aceste "cereale pt copii" sunt o MARE industrie si atat, de moment ce ei amilaza pancreatica o produc abia la 9 luni (si nu, dr nu-s "evil", doar obositi si neatenti... s nu tocmai invatati, din facultate, sa faca CONEXIUNI LOGICE. adica daca intrebi un dr, separat, la cat se dau cereale si la cat dse produce amilaza el va raspunde, seaprat, AUTOMAT, 4-6 luni, respecticv 9 luni... dar fara sa faca conexiunea ntre ele tongue parerea mea, cel putin, de prin exp cu dr smile si fara sa vreau jignesc pe nimen, e vina sistemului care-i pune sa memoreze tomuri si atat, nu a lor)

#1327 2011-12-30 17:13:25

daenarys
Vizitator

eu nu stiam de treaba asta cu cerealele.da de cand ma stiu am avut o tendinta cand vad in farmacie sa resping cutiile de cereale si lapte praf de port bebe ce sa mai zic ca ma lua groaza cand il vedeam.noroc cu tine kata si cu wrapurile smile

#1328 2011-12-30 17:13:54

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

katami, si eu am aceiasi reactie cand D se intinde sa ia cutitele si nu stiu cum sa-i explic ca sa fie corect... Cred ca pana la urma o sa-i dau unul care nu taie deloc, ca sa vada ce e, ca dupa aceea nu-l mai intereseaza (asa am facut si cu furculita) nustiu

subscriu la faza cu cerealele neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1329 2011-12-30 17:16:55

prigatel
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-09-06

ma apuc sa caut link-ul la diversificare, kata.
sunt chiar suparata ca nu pot sa ma bazez pe sfaturile ?profesionale? primite. tocma am vorbit cu o prietena careia si ei i-a recomandat medicul cerealele de la 6 luni. ba mie medicul, mi-a mai zis ca papa putin 3 linguri pe zi. ca sa ii pun in biberon, in cereale sa ajunga la 6 pentru varsta ei ca ii sunt necesare pentru crestere. dzeu sa ii mai inteleaga ca inebuneeesc.
ce pot sa ii dau fetelor sa pape sanatos? ii dau piure de fructe, dar sunt fructele din piata ca alea bio sunt prea scumpe si sincer ma indoiesc ca sunt asa de curate cum se zice. piure de legume si carne, desi am auzit ca daca nu ai puiul din curte mai bine nu il mananci la ce baga in el ca sa creasca. si in afara de asta mai adaug ceva la diversificare?
am sentimentul ca imi nenorocesc copii cu mana mea. supa

Ultima oara a fost editat de prigatel (2011-12-30 17:18:26)

IOANA ALEXANDRA este in bratele noastre - 27.06.2011     http://lb2f.lilypie.com/HJICp2.png
VLAD ANDREI primul nostru pui - 20.10.2005     http://dhbf.daisypath.com/Nfqsp2.png

http://www.fertilityfriend.com/home/prigatel

#1330 2011-12-30 17:27:20

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Mamici mai am de citit 2 pagini si va ajung lol
Am terminat si noi petrecerea si abia astept sa va arat niste poze. Sunt tare bucuroasa ca au mancay musafirii pana nu au mai putut lol - va dau reteta ca sa scapati si voi usor cand aveti vreo petrecere.

Am de facut curat in bucatarie ca aseara am cazut ca eroul. Si la pranz iesim la padure cu saniuta.
Aveti vreun "tratament" pentru o fatza foarte, foarte uscata?

Si inca ceva: exact de ieri, de cand a implinit 2 ani, copilul meu intreaba numele la orice vede in jur (a trebuit sa gasesc vreo 20 d enume pt ursii ei din plus, vrea numele la anumite personaje dintr-o carte, numele la copaci, flori etc. Deja nu mai stiu ce nume am pus la jucarii, imi fac liste, vine tati si spune alte nume. Ne termina rotfl2

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.