|
Nu esti logat.
Escapelle !#1 2011-12-21 21:46:18
Escapelle !Buna seara. Am o urgenta.. Ieri dim am avut un contact sexual neprotejat... si acum vreau sa ies escapelle, dar problema este ca am luat o data luna trecuta...pe 25 nov..stiu ca nu este indicat atat de des, dar nu stiu ce sa fac..sa risc sau sa iau pastila desi stiu ca mi va da organismul peste cap.. ce sfat imi dati? Offline #2 2011-12-21 23:04:02
Re: Escapelle !spune-mi te rog cand ti-a venit ultima oara Offline #3 2011-12-21 23:24:30
Re: Escapelle !hello happy? e important Offline #4 2011-12-21 23:28:44
Re: Escapelle !pai..avand in vedere ca am luat escapelle pe 25 nov..mi a venit pe 30.. si a tinut cam 4-5 zile.. si am luat deja pastila ca nu mi a raspuns nimeni si mi era frica..acuma sunt curioasa cat de rau am facut si ce o sa patesc Ultima oara a fost editat de Happy4Life (2011-12-21 23:31:23) Offline #5 2011-12-21 23:42:22
Re: Escapelle !pai daca aia chiar a fost menstra si nu sangerarea de la escapelle, si dupa cum zici ca a tinut 4-5 zile si dupa nu ai mai avut snagerari din cate inteleg, atunci eu zic ca e bine ca ai luat-o pt ca erai cam in mijlocul ciclului, acum depinde si daca ciclul tau e regulat sau vine cand are el chef, si cate zile dureaza (adica 33, 21 etc.). daca erai imediat dupa menstra sau trebuia sa-ti vina peste cateva zile iti ziceam sa nu o iei, decat daca chiar nu vrei sa risti nici macar 0,001%. dar din moment ce ai facut neprotejat in primul rand cred ca ai fii acceptat riscul. nu stiu daca ai idee de ovulatie si de perioada fertila, si cum se calculeaza, dar practic de aia de intrebam cand a fost ultima menstra. dupa mine, erai cam in perioada fertila sau la spre sfarsitul ei, deci cam prea priculos. in plus, nu am intrebat daca a ejaculat in interior sau nu. sa faci abuz de contraceptia de urgenta este o problema mare. iti dai organismul peste cap, acum nu o sa 'mori', dar nu mai pui escapelle in gurita urmatoarea jumatate de an! asta e clar. iei frumusel anticpnceptionale, decat sa bagi escapelle iti garantez ca e de un miliard de ori mai bine sa iei zilnic contraceptive orale, sau inel vaginal iti explic eu totul daca vrei. de prezervativ nu mai spun ca e clar ca nu va 'place' din moment ce nu-l folositi. Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-21 23:44:27) Offline Publicitateloading...
#6 2011-12-21 23:47:04
Re: Escapelle !da..clar nu voi mai lua escapelle sau altceva de genul multa vreme..sper niciodata.. si se pare ca va trebui intr adevar sa iau din nou anticonceptionale..desi mi am zis ca nu mai iau niciodata tocmai din cauza ca stiam ca dauneaza organismului... acum sa astept sangerarea care vine de la escapelle sau urmatoarea ca sa incep anti? sau cum imi dau seama care e menstra si care e sangerarea? si multumesc de raspuns .. Offline #7 2011-12-21 23:54:00
Re: Escapelle !pai sangerarea de la pilula de a doua zi daca apare ca nu e obligatoriu, e mai scazuta cantitativ, sau alta culoare, practic parca nu e menstra ta obisnuita. dar, nu trebuie sa astepti nimic. poti lua chiar de maine. eu in locul tau oricum nu m-as baza pe luat pastile din prima zi de menstra nefiind 100% sigura care-i prima zi. ia le oricand si primele 7 zile te abtii sau folosesti prezervativul... ai luat la sfatul medicului? ce ai luat? ce stii despre ele? cum dauneaza? am impresia ca ai renuntat aiurea bazandu-te pe mituri si ai 'daunat' organismului muuult mai tare cu cele doua escapelle luate una dupa alta. escapelle e ca si cum ai inghitii o folie de pastile intreaga o data, ca sa fac o comparatie stupida... pastilele au si efecte pozititve, iar cele negative nu sunt capat de lume, iar daca te duci la un medic de planning si unul ca lumea iti va explica si te va convinge. inelul poate e o solutie ma buna, pt ca contine chiar mai putini hormoni si scuteste ficatul pe jumatate de 'chin'. in plus, te scuteste pe tine de luatul la aceeasi ora in fiecare zi si de posibiliatatea de a uita. il pui doar o data pe luna, dar este 50 lei pe luna, fata de cat sunt pastilele tale. Offline #8 2011-12-22 00:04:09
Re: Escapelle !Am luat la sfatul medicului Yaz, nu mi au fost bune, in sensul ca ma ingrasasem cateva kg, apoi tot la sfatul lui am schimbat cu Logest..cu ele am mers mai bine, dar auzind tot felul de reportaje..(ce i drept, am actionat ca majoritatea) am hotarat sa renunt..acum nu stiu..voi merge din nou sa mi dea un sfat..Yaz cam tot in jur de 50 lei era pe luna..din cate mi aduc aminte.. eu stiam ca anti se iau doar in prima zi, dupa ce ti vine.. Offline #9 2011-12-22 00:08:02
Re: Escapelle !probabil stiai asta pt ca ti le-a dat ginecologul, caruia ii este permanent lene sa spuna tot adevarul... doamne ce boala am pe ei! si eu tot logest iau si ma inteleg perfect cu ele ingrasatul cum am scris de multe ori aici nu este de la ele in mod direct. ele pot doar dar nu obligatoriu sa creasca putin apetitul. si de la postinor care este tot un fel de escapelle, toate colegele mele din liceu care au luat de vreo 2 ori s-au facut cat casa eu am jurat ca nu iau pilula de a doua zi niciodata. pana acum mi-a mers, sa vedem in continuare pastilele le da oficial medicul de planning este mult mai bine sa ti le dea el, si iti explica cum se iau, nu ca d... aia de ginecologi poti incepe in ce zi vrei, dar trebuie sa astepti 7 zile plus 4 ore, sa se absoarba a 7-a pastila ca sa se instaleze protectia. in schimb numai daca iei din prima zi de menstra esti protejata din ziua aia dupa doar 4 ore. dar sa astepti nu mi se pare o idee bune, pana atunci poate mai iei vreun escapelle... daca nu a trecut mult timp, adica ani de la logest, poti lua logest fara sa te duci la medic daca te-ai impacat cu ele. daca a trecut mult timp si te tenteaza inelul, mergi la planning, daca esti din bucuresti la doctoressa e gratis cu adeverinta de salariat sau student si copie dupa buletin. o sa caut si un link de pe forum cu inelul ca sa citesti sa vezi daca te tenteaza. http://forum.anticonceptionale.ro/t1435 … le....html Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-22 00:17:28) Offline #10 2012-01-06 11:30:46
Re: Escapelle !buna:) sunt foarte ingrijorata,desi nu prea cred ca as avea de ce...pe 31.12 am avut un contact neprotejat, iar la o ora dupa am luat escapelle...problema este ca nu am avut acea sangerare sau alta reactie adversa..ceea ca ma duce cu gandul la faptul ca pastiluta nu si-a facut efectul:-s ..ultima menstr am avut-o in intervalul 16.31-23.31...credeti ca e posibil sa fi ramas insarcinata? pastila am luat-o la timp...numai ca stiam ca trebuie sa imi curga ceva km in 5-7 zile .... Offline #11 2012-01-06 13:35:12
Re: Escapelle !sangerarea respectiva nu este o garantie ca pastila si-a facut efectul, poti la fel de bine sa n-o ai deloc. daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|