Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 25-90
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 25
Ioana, eu am cosuri multe
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Ioana, toxoplasmoza nu se face doar de la pisici. De fapt eu cred ca de la ele se ia chiar mai greu. Se ia in primul rand din carne insuficient preparata termic si mai ales din fructe/legume spalate insuficient. Asa ca faptul c ai avut sau chiar ai pisica nu inseamna nimic. Plus ca daca ai fi facut boala acu vreo 2-3 ani n-ai avea niciun stres acum, ai avea anticorpii si aia e
- Ioana84
- Insomniac member
- De la: In Europa
- Inregistrat: 2012-05-12
Elenus multumesc de raspuns.
Happy deci nu e totul pisica,greseam eu,adevarul ca majoritatea fructelor le curat de coaja,si legumele le las in apa,le spal bine.Carnea niciodata nu mi-a placut mai cruda,acum sa vedem maine ce va iesi.Multumesc.
- Alinutza30
- Sr. member
- De la: Busteni
- Inregistrat: 2013-02-22
Happy,multumesc mult pentru raspuns ,cand ajung acasa iti scriu si valorile de laborator.Sunt varza ,daca ar fi toxoplasmoza este grav,nu poate fi tratat?
Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna "dimineata" si la multi ani! sa aveti o zi frumoasa, sa primiti multe, multe flori!
elena doamne ajuta sa fie totul bine! ma rog pt tine si puiuta ta. nu-mi pot imagina prin ce clipe de cosmar ai trecut . faptul ca nu mai sangerezi e un semn foarte bun, trebuie sa fie bine .
alinutza, nu cred ca bioclinica da gres (mi-as schimba radical parerea despre ei daca rezultatul ar fi fals), dar nici ca ar trebui sa te ingrijorezi (off, intai a fost sperietura cu rh-ul, acum asta ). poate se intampla ce zice happy - ai avut infectia undeva in trecuttul apropiat si igg-ul e in scadere acum. mi se pare totusi mica valoarea, nu cred ca e o infectie activa. eu as repeta analiza la acelasi laborator peste... un timp (nu stiu cat e necesar - cateva sapt sau luni, iti va spune medicul). dar stai linistita, nu cred ca e vreo problema .
LE: nu stiu cum se procedeaza in sarcina, dar in rest, toxoplasmoza e asimptomatica si nu se trateaza, trece de la sine.
va pup pe toate!
Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-03-08 15:03:29)
- be_happy
- Platinum member
Alinutza eu nu cred ca e IgM-ul pozitiv. Prin oricare dintre cele doua metode ar fi fost testate, rezultatul e mic, o sa te uiti sa vezi valorile laboratorului si banuiesc ca o sa-mi confirmi ca e destul de aproape de negativ, de asta as inclina spre un rezultat fals pozitiv. Dar daca e totusi pozitiv, avand in vedere ca si IgG-ul e tot pozitiv se verifica mai intai cam cat de recenta e infectia. Daca e recenta, se poate face tratament ( tratamentul e destul de controversat, din cate stiu eu are si el ceva riscuri) si in prinicpiu se face ( daca vrei) fie amniocenteza fie biopsie de vilozitati coriale ( asta din urma are avantajul ca se poate face mai devreme in sarcina, ptr amniocenteza ar trebui sa astepti pana spre 17 sapt) ca sa vezi exact daca a trecut la fat. Daca trece la fat poate fi neplacut. Dar sincer eu nu cred ca e cazul.
Cel mai bine o sa te sfatuiasca si lamureasca medicul, el stie ce conduita se impune. Dar ti-am zis, eu musai as repeta analiza.
Anca, in mod surprinzator torch-ul meu a fost lucrat la Bioclinica. Presupun ca e aceeasi retea de laboaratoare. Si a dat gres
Ultima oara a fost editat de be_happy (2013-03-08 15:11:20)
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
anca, multumesc! Tu cum esti?
- anca90
- Platinum member
serios, happy? eu aveam o impresie buna despre laboratoarele astea. acum ca spui ca si tie tot la bioclinica ti-a iesit fals pozitiv - tot asa era, ft aproape valoarea de negativ? - inclin sa cred ca si la alinutza e o greseala, cum spui si tu.
elena, eu sunt bine. s-au mai rarit zilele cu greturi. aa, vroiam sa te intreb: la cate saptamani ai simtit-o prima data pe bebelina (parca 12, nu?) si cum era senzatia? eu de 3 zile simt gadilaturi in interior, in anumite momente ale zilei. stiu ca e prea devreme, dar daca nu sunt miscarile lui bebe, atunci ce sa fie? mai stiu ca apar mancarimi de piele atunci cand creste burtica. am avut si asa ceva, dar gadilaturile astea sunt diferite, le simt in interior, ca si cum ar misca ceva acolo si ma gadila. poate e alta explicatia, dar sunt curioasa sa aflu totusi ce e, ce se simte asa?
sa va spun ca m-a lovit si pe mine pofta de cola?
Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-03-08 15:21:19)
- be_happy
- Platinum member
Anca ma gandesc ca nu tine musai de labortaor. Sunt laboratoare bune,dar nah oricare poate da gres. Si mai ales la Torch. Nu, la mine era putin mai mare rezultatul. Aveam 1.355 si peste 0.599 era considerat pozitiv. Imi mai si scria cu CapsLock si semne de exclamare ca rezultatul a fost controlat in doua serii diferite
- anca90
- Platinum member
hmm, poate chiar e dificil de numarat anticorpii astia si de aici rezulta o probabilitate mare de eroare...
- Ioana84
- Insomniac member
- De la: In Europa
- Inregistrat: 2012-05-12
Cine doreste un mucenic/sfintisor?? Asa stiu cum ii impart. Ma apuc sa-i impletesc,si sa macin nucile.
Anca buna si la multi ani de 8 Martie!!
- glencora1
- Full member
- Inregistrat: 2013-02-25
Ioana...pisica si cainele sunt de principiu ultimii de la care iei toxoplasomoza. Am aflat si eu cand mi-as spus doctora mea ca eu nu prea intelegeam de ce nu am anticorpi desi am avut mai bine de 10 ani pisici care ieseau afara, veneau in casa si mancam din acelasi pahar de lapte (eram mai mica si iubesc matzele la nebunie, nu dati cu pietre; promit ca o sa fiu o mamica responsabila ).
Pe langa ce a zis Happy trebuie sa te feresti si de ouale crude, gen maioneza cu galbenus crud si spalat bine bine pe maini inainte sa papi ca nu se stie cu ce intri in contact.
Elena...eu sunt 100% convinsa ca o sa fi bine si tu si BB (asa am eu un feeling interior). Toate suntem langa tine cu gandul, pozitiv desigur.
1z+ de fericire
- anca90
- Platinum member
- Alinutza30
- Sr. member
- De la: Busteni
- Inregistrat: 2013-02-22
Happy scrie asa:
la igg: - 0.0< igg<1.6 ui/ml subiect neimunizat
1.6<igg<3.0 ui/ml neconcludent
3.0 "< igg imunizare probabila ,in functie de contextul clinic se recomanda repetare dupa 2-3 sapt.
la igm : 0.0<index igm<0.499 negativ
0.500< index igm <0.599 neconcludent
0.599<index igm pozitiv
Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013
- betty200
- Full member
- Inregistrat: 2012-02-27
Of fetelor cu virusii astia de primavara, anul asta au fost turbati rau, eu am scapat pana acum dar fata mea desi n-a fost racita niciodata in 16 ani, anul asta a muscat-o cu o tuse urata si durere de gat, deci clar a fost o natie de virusi mai speciali ...
Cu mersul la baie noaptea n-am probleme, cred ca din cauza ca-s mai plinutza vezica mea nu e ingramadita iar pitica mea are loc suficient de manevre, ma trezesc la 8-9 dimineata normal si merg la baie. probabil si uterul are loc suficient in burtanul meu pentru ca inca nu mi-i intinsa pielea pe burta deloc, burta e doar foarte usor mai mare decat inainte. Kg inca n-am pus deloc, am tot 2 minus, iar necunoscatorii nu m-au intrebat nici unul daca sunt gravida deci clar nu banuiesc nimic. Sunt si eu odata in avantaj fata de cele siluete ...
Incep sa le inteleg pe tipele alea de la emisiunea de pe TLC "Insarcinata fara sa stiu" asa cumva se numeste, care afla ca sunt insarcinate doar cand nasc copilul. Pana acum mi se parea chiar imposibil sa patesti asa ceva, acum realizez ca nu-i chiar asa imposibil, eu daca nu-mi doream asa mult sa raman insarcinata si nu monitorizam in detaliu totul, pana acum puteam foarte usor sa ignor tot ce tine de simptome, avand in vedere ca greturi n-am avut, am pierdut si 2 kg nu mi s-ar fi parut nimic diferit, poate ca ziceam ca-s putin balonata tot timpul si ca am intrat la menopauza (asta pentru lipsa ciclului )
Azi am bagat la intuneric, ca nesimtita, o jumatate de pizza (din care o felie foarte picanta) si 2 pahare de cola (mari) ... cred ca ma injura Daria la greu dar io asa bine ma simt ... ca un gandac. Oricum cola beau de 2-3 ori pe an.
Ultima oara a fost editat de betty200 (2013-03-08 16:33:42)
- anca90
- Platinum member
alinutza, nu cred ca e relevant pt ca eu am facut torch-ul la RM, dar pe rezultatele mele, la igm pt toxo scrie asa: Negativ : < 0.9 Ratio Echivoc : 0.9 - 1.1 Ratio Reactiv : >= 1.1 Ratio dupa intervalele astea, ar fi negativ rezultatul tau. acum nu stiu daca sunt cei de la bioclinica mai exigenti si au scazut de la ei stacheta, sau chiar au alt sistem de evaluare, conform caruia, igm-ul devine pozitiv de la 0.6, nu de la 0.9, cum e la RM.
betty, norocoaso! la mine a cam crescut burta in ultimele zile. am si mancat mult, nu-mi dau seama exact care e cauza . cand am facut analizele, in fata mea era o graviduta in 16s si nu i se vedea deloc burtica, m-a socat. era inalta si destul de slaba, dar avea sunculite pe solduri. alea i se vedeau din cauza ca avea pantalonii cam stramti . dar in fata, nicio umflatura . ma gandeam ca la varsta asta e vizibila burtica.
- be_happy
- Platinum member
- lazy_cat
- Full member
- Inregistrat: 2012-07-25
- be_happy
- Platinum member
Vai Lazy ce m-ai nimerit!!! Fix cu ceaiul de ceapa ma chinui acum, e senzational!!!! NOT!!!
Te inteleg perfect cand zici ca nu stii ce s-a mai intamplat cu bebe...Si eu eram linistita destul de putin dupa eco, apoi iar ma apucau gandurile. Si acu la fel! Dar trebuie sa fii pozitiva! N-ai sangerari, contractii ar trebui sa te gandesti ca n-ai motive sa-ti faci griji! Intentionezi sa mai mergi la eco? Faci morfofetala de trim 1 sau sari peste?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|