Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27-87
- ochii_mei
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2009-04-24
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27
Janis...usor de spus. Si aici am incheiat discutia ....imi pare din nou rau ca am deschis.o.
Doamne,Iti multumim pentru minunea aparuta in viata noastra!
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
'Neata. Aspiratorul ala de tras cu gura e bun de ceva? E plecat sotul si nu pot sa-l aspir cu batista bebelusului singura...Cu aspiratorul electric nu iese nimic...O fi mai eficient ala de tras cu gura?
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
neata! hm...si eu sunt de acord ca nu e mai putin mama cea care nu alapteaza. pana la urma, am citit intr-o carte si ziceau ca nu difera cu nimic alaptatul de hranirea artificiala, atata timp cat copilul atunci cand e hranit e tinut in brate. ca intr-adevar, e mai greu pt el sa se adapataze daca nu ii e satisfacuta nevoia de afectiune, dar spuneau ft clar ca in procent de aproape 100% e ok pt copil daca e tinut in brate cand e hranit. ochisori, ii dai cate 8 bulinute de cate ori e nevoie. osanit mai gasesti pe okazii. flow, e personalitatea ei puternica. eu cred ca e vba doar de o faza. apropo de tv, mamici cu copii in jur de 2 ani, sau mai mari, cat ii lasati la desene/clipuri, etc.R pana acum o luna statea max 10 min sa se uite la cantecele, insa in ultimul timp petrecem cam 30 de min pe zi la pc. eu nu vad ca pe ceva daunator, invata ft multe, aseara de ex a invatat sa zica si in rom si in engleza, ambulanta si ambulance.plus ca deosebeste culorile, doar cateva le incurca, stie sa ceara trenul portocaliu,verde, albastru, stie fiecare cantecel (are vreo 10 favorite) invata sa fredoneze refrenurile, a invatat cum va fi cand vom impodobi braul, multe...multe. bine, eu de multe ori stau langa el si ii povestesc efectiv imaginile, dar recunosc ca il mai si las singur si imi fac si eu treburi pe care nu le pot face cu el in carca. uneori ar vrea sa stea mai mult,mai ales cand vine si finuta la noi si se uita impreuna. vi se pare periculos sa ii lasam la asa filmulete? mentionez ca nu sunt agresive, etc, ne uitam la TuTiTu, hooplakidz, babyeinstein, din astea... in rest, el nu se uita mai deloc la tv, doar cand mai vede reclame mai arunca un ochi.
Mmm, buna ideea cu pestisorul ala, Adina. Mi-a placut si mie Stii cumva cam la cat ajunge? si poti detalia un pic si despre bombonelele cu propolis? saru'mana!
Pt copiii cu varsta cam de 10-12-14 luni mie mi se par fantastice jucariile alea cu mingi, pe care le bagi pe o parte si aluneca prin carusel, gen asta https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater sau cele de genul asta https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater mingea v-tech, sau asa...tot cu bile https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater
razvan a avut vreo 3 de genul asta si s-a jucat mult de tot cu ele, le-a primit la 11 luni si pana pe la 1 an jumate, le-a calarit la greu. acum sunt ascunse o sa incerc peste ceva timp sa i le dau sa vad daca ii mai plac. rose, nu e mai eficient
Ultima oara a fost editat de pokemon (2013-11-06 10:20:16)
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Neata.
Ochisori nu pune la suflet ce a zis respecitva femeie, nu merita. Pana la urma si tigancile alapteaza dar isi trimit copiii la cersit. Alea-s mame doar ptr ca alapteaza?mai mult decat o femeie care ofera copilului siguranta, iubire, confort mai ales sufletesc , dar care nu alapteaza?? Si exemplele ar putea continua cu femeile care alapteaza dar sunt violente cu ai lor copii..etc etc
- Rose
- Hero member
Poke, televizorul e naspa dpdv neurologic, faptul ca invata unele lucruri nu compenseaza asta. Am o carte despre dezvoltarea creierului, nu am citit-o inca, cand o citesc iti zic si explicatia exacta, dar am frunzarit-o si zicea chestia asta. E naspa si dpdv al continutului, adica eu personal nu imi voi lasa copilul niciodata sa se uite la un canal TV, mi se pare odios sa dai reclame pe canalele de copii si nu imi voi lasa copilul niciodata sa fie un recipient pasiv pentru asa ceva, nu vreau sa fie un "zombi", daca azi i se dicteaza cu ce jjucarii sa se joace, maine i se va dicta ce sa gandeasca, poate il voi lasa sa se uite la DVD-uri cu desene, dar nici asta nu sunt bune, simplul fapt ca stau si se uita hipnotic la un ecran luminat intens le afecteaza creierasul in dezvoltare.
...Cu ce sa-l aspir???
Ultima oara a fost editat de Rose (2013-11-06 10:37:17)
- pokemon
- Diamond member
rose, tocmai, el nu prea se uita la tv, ci la comp. chiar sunt curioasa de explicatie si de ce din pdv neurologic si nu psihologic. adica, da...stiu ca timpul pierdut la tv 'atrofiaza' creierul, duce la sedentarism, inhiba dezvoltarea imaginatiei, etc. e referitoare la copii sau o fi in general? ca sunt si eu de acord ca emisiuni gen 'acces direct' te indobitocesc, dar pe de alta parte teleenciclopedia unde o situam? sa nu intelegi ca te contrazic, chiar sunt curioasa ce scrie in cartea aia, eu nu m-am informat deloc 'stiintific' vorbind despre acest fenomen.
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- Rose
- Hero member
Teleenciclopedia e una, sa te uiti la un documentar pe "National Geographic" e iarasi una, dar sunt copii care se uita la doi ani ore intregi la 'desene'. Explicatia era ceva legat de faptul ca intra intr-o stare hipnotica si de faptul ca la TV lucrurile se intampla foarte repede, deci vor deveni " cautatori de senzatii" , nu vor avea rabdare sa se concentreze ---> ADHD. Uite, o sa ma uit azi in carte la cap respectiv, daca am timp, si iti zic. Este despre copii cartea. Asta este: http://brainrules.net/brain-rules-for-baby Vezi ca poate zice si pe site ceva...
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Neata mamici! va multumim pentru sustinere.
Flower
Ochisori
Pe zi ce trece e mai bine Ana,asa ma bucur ca si a revenit. am cantarit o ieri seara dupa baie are tot8kg. a inceput iar sa manance 170 laptic, si i am dat si supa crema de morcv cu zeama de la supa cu carnita de pui de tara a papat 60ml. dar nu prea vrea sa ia cu lingurita , i am pus tot in biberon. azi vreau sa i dau banana cu branzica sa vad daca vrea.
Rose ce bine ca ne zici, e foarte util si important. eu nu prea il las la desene decat 20 min pe zi nu prea sta sa se uite nu are rabdare trebuie sa faca ceva amandoi.
Ultima oara a fost editat de LikeIt (2013-11-06 10:53:45)
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- pokemon
- Diamond member
o sa ma uit sa vad ce gasesc.mersi! eu am specificat ca el se uita la pc si nu la tv, si am spus si ce gen de filmulete vedem si pt ce perioada. intrebam personalizat, ca altfel stiu si eu ca TV-ul nu e bun. iar reclamele la care se uita, nu sunt reclamele de pe posturi cu desene, sunt reclamele de pe posturile nationale
Ultima oara a fost editat de pokemon (2013-11-06 10:53:12)
- Rose
- Hero member
Like...nu e cam mult? Stomacelul ei nu e tocmai in regula... Carne...branzica...si banana e cam disputata asa devreme...De ce nu mai stati voi cu morcovelul si radacinoasele, ca sunt mai sigure?
Poke, vei vedea ca peste tot se zice "absolutely no screen time before two". Nu cionteaza ca e educativ, ca e filmulet "baby einstein"...nimic!
Ultima oara a fost editat de Rose (2013-11-06 10:55:23)
- pokemon
- Diamond member
si mie mi se par prea multe, like, mai ales ca e inca in convanlescenta... ei, daca tot am aflat acum, zic si eu ca n-o fi foc ca s-a uitat cu 2 luni inainte
Ultima oara a fost editat de pokemon (2013-11-06 10:58:14)
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Rose a scris:Like...nu e cam mult? Stomacelul ei nu e tocmai in regula... Carne...branzica...si banana e cam disputata asa devreme...De ce nu mai stati voi cu morcovelul si radacinoasele, ca sunt mai sigure?
Poke, vei vedea ca peste tot se zice "absolutely no screen time before two". Nu cionteaza ca e educativ, ca e filmulet "baby einstein"...nimic!
Rose,Poke, Nu i am dat carnita ci doar zeama de la supa care era cu carnita. deci doar morcov pana acum ca i am dat si in spital in fiecare zi obligatoriu trebuia sa manance. si doctora de la spital a zis obligatoriu sa incep sa i dau o lingurita , 2- maxim pe zi de branza si banana. cam asta e regimul in afara de lapte. oricum nu cred ca o sa vrea branzica. dar doar atat o lingurita 2 nu mai mult. si dupa 2 saptamaqni pot sa i dau mai mult. deocamdata mai mult doar morcov cu zeama de la supa, ca sa o stranga la burtica sa nu mai aibe scaun moale sau diarie. dar ea n a mai avut scaun din spital, deloc. i am pus eu un supozitor alataieri si a facut foarte putin dar nu moale. singura data cand a facut diarie a fost in spital o data si acasa inainte sa plecam la spital inca o data.
Deci doar supita de morcov pana acum de vreo saptamana ii dau . Imi dadea, v am spus, si la spital una din mese pe care o manca cu placere era supa de morcov. I am spus si eu doctorei ca nu e prea devreme pentru ei mai ales ca abia am scos o din spital cu stomacelul care inca nu e refacut total si mi a zis ca cica nu are nimic daca ii dau o lingurita -2, daca vrea...eu m am mirat , ce sa mai zic. stiu ca asa e, am sa raman doar la supa de morcov deocamdata mai bine cu care s a obisnuit si nu are nici o alergie sau sa i faca rau la stomac. si las eu branzica si banana ca sa nu o dau peste cap sa o doara stomacul. Crampe a avut destul pena acum, rotavirusul ii da crampe dureri de stomac, normal daca are infectie acolo , eu nu stiam de ce are crampe ..
Poke, asa e, cred ca nu o sa mai faca moale , din contra cred ca e un pic constipata dar nici nu i mai pun supozitor , o las sa faca singiura. o las asa pe supa sa nu mai fac vreo prostie.
Ultima oara a fost editat de LikeIt (2013-11-06 11:14:14)
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- pokemon
- Diamond member
like, parerea mea e sa nu ii dai banana aia. desigur nu sunt medic, dar are seminte-potential alergenic, este fruct crud dat din prima, sunt 2 alimente noi, introduse in aceeasi zi, la un copil care a avut probleme cu stomacelul. daca vrei, da-i branzica, si asta strange la stomac. plus ca fata nu a mai facut caca de 2-3 zile,ce rost are sa incerci sa o strangi la stomac? macar de avea scaun moale, dar cand tu i-ai pus si supozitor si ea tot nu a scos mare lucru
Ultima oara a fost editat de pokemon (2013-11-06 11:14:46)
- JanisJoplin
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-12-26
Poke e 50 lei robofishul..
Rares a dormit pana la 11
6 ani de dragoste
- ochii_mei
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2009-04-24
Poke...merci. asa parca tineam minte va spunea si kate ca i.a dat nataliei. Ai dreptate happy. Cum e sara? Like....ce bine ca papa ana. Doamne, prin ce ati mai trecut.
Doamne,Iti multumim pentru minunea aparuta in viata noastra!
- pokemon
- Diamond member
sar'mana, janis! cred ca o sa merg dupa el, mi se pare haios! nooooo, uite cand ziceam ca sa ii iau jucarii, m-au sunat nasii ca ne trimit iara o cutie m-am scos! R s-a trezit la 6.30 Adina, am gasit aici papusa aia la preturi ok http://haratoys.ro/index.php/jucarii/ju … 3godEToAKw
Ultima oara a fost editat de pokemon (2013-11-06 12:08:26)
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
neatza... poke da in jur de 50-60...ca uniimai au si accesorii fen plasa, corali, etc...
kate, da anul trecut pe ana o incanta mult ideea de impachetat cadou, de desfacut, etc, dar tine minte anul trecut avea 2.6 ani, deci cu 1 an mai mare ca voi....eu zic ca inca e mica....oricum luati-i ceva o jucarie pt ea, pe langa saniuta, clar se va bucura...eu atunci i-am luat papusa ioana care vorbeste si ea ii spunea ,, mami,, ca asa vorbeste ea cu mami.
ana se uita la tv la desene, si la laptop tot la desene, asta e, stiu ca nu e foarte ok, dar nici sa desfintez tv nu pot, anul trecut se cam uita , dupa ce veneam acasa de la gradi, si in zilele cand e bolnava doar la desene vrea...offf...
9 ani de copilarie ....
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
a circulat intens un video pe fb, despre efectul tv-ului asupra dezvoltarii creierului copilului mic. poate ma mai intersectez cu el si il pun aici daca nu il stiti.
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
buna fetele,
eu nu sunt de acord cu ce spuneti voi ca nu este indicat sa se uite la tv ca le afecteaza neuroni asa cum zice si sotul meu: in colectivitate toti copii se uita la desene si vb despre asta, cel care nu se uita habar nu are despre ce este vb si automat este exclus din discutie, va fi privit ca pe unu care nu stie pe ce lume traieste,iar el la randul lui se va simti exclus si automat devine introvertit si nu intelege de ce este exclus si va ajunge sa se uite pe ascuns la ce se uita colegii lui. Din puntul meu de vedere,DA eu una sunt de acord sa se uite la desene fara violenta si limitat, tu ca si parinte trebuie sa stii sa impui o limita . este mult de discutat pe aceasta tema,dar fiecare face cum crede . noi ne uitam zilnic .
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|