homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27-89

#1673 2013-11-06 15:16:07

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 27

Alinutza , nu exista "sa pierzi laptele", poti cel mult sa ai probleme temporare. Sunt mamici care relacteaza, odata ce ai avut, nu se poate sa pierzi. Stai linistita, e ceva trecator.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#1674 2013-11-06 15:16:10

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

alinutza, vezi ca e topic de alaptare, mai bine scrii acolo, ca citesc fetele care mai alapteaza si acolo si o sa-ti rapsunda...eu una zic ca sanii se regleaza, nu ca nu mai ai laptic, cred ca cuvantul de ordine e RELAX, atata timp cand nu stai sa analizezi fiecare picatura de lapte si bebe ia in greutate inseamna ca e smile.

cris ma bucur sa aud ca incepe sa se formeze o relatie cu bona, import e , ca copilul sa se simta bine si sa fie ingrijit, pe tine nu te va uita niciodata, si tot timpul vei fi totul pt ea smile ( eu intr-adevar nu am avut bona si am stat cu ea pana la 2 ani, dar iti zic ca desi de la 2 an petrece mai mult timp cu altcineva decat cu mine, eu sunt totul pt ea , nu exista ceva in care sa nu intre si cuvantul,, mamica,,...eu stiu sa o tin in brate cel mai bine, eu o sterg cel mai bine la fund (asta asa, ca dimineata eu ma spalam pe dinti, ea pe olita in camera si nu a vrut sa o sterga taica-su si a venit in fundul gol la mine in baie), cu mine doarme, eu sa-i dau sa manance cand nu mai vrea singura, eu, eu peste tot....asa ca stai linistita smile  puss

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2013-11-06 15:17:12)

9 ani de copilarie ....

#1675 2013-11-06 15:25:36

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

hello mamici
am reusit sa ma enervez citind un pic pe aici

JanisJoplin a scris:

Neata

Ochi foarte urat ti-a zis tanti aia.dar are pe jumate dreptate.nu cred ca a zis-o cu rautate
.dar asa cum ai vazut sambata ai putut fi inlocuita de mama ta fara probleme,nu? Ca mama nu poti fi veci inlocuita,normal...dar daca ai fi alaptat nu ar fi putut sta fara tine tongue

janis, cu tot respectul, mi se pare foarte trist ca cineva de varsta ta sa gandeasca asa
de la femeia aia in varsta ma mai asteptam, dar de la tine....
cam in ce lume crezi tu ca esti mai mama decat una care a alaptat 1 luna, 10 sau deloc??
ti-ai facut obiceiul sa arunci cu niste vorbe cand vine vorba de alaptat fara sa te gandesti la cei care se pot simti jigniti de afirmatiile tale
nu ma intereseaza ce ai facut tu ca sa alaptezi sau ce n-au facut alte mame si cat au insistat sau nu
cat si cand si cum doreste o mama sa alapteze sau nu, daca poate sau nu, este o problema strict intre ea si copilul ei
si asta nu o face cu nimic mai putin mama sau inlocuibila!

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#1676 2013-11-06 15:25:55

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

adina puss multumesc pt tot. Asa ma gandesc si eu, ca mama e una singura pe lumea asta, in burtica noastra au crescut, cand am nascut dupa ce au taiat cordonul mi-a zis o asistenta : stati linistita doamna ca mai ramane un cordon nevazut pe care nu il poate taia nimeni niciodata. Mi-au dat lacrimile atunci, si cred ca are multa dreptate..
Eu ma bucur ca fata o accepta bine pe bona, conteaza ca si bona stie sa vorbeasca cu ea, ii canta, ii spune poezii, se joaca cu ea, cred ca o sa fie bine. Si ce e important am vazut ca bona e atenta la ce ii spun, i-am zis ce asteptari am de la ea si o sa ii spun mereu, am vazut ca isi doreste o colaborare buna si mai lunga, si cred ca o sa isi dea interesul. I-am spus ca daca suntem cu adevarat multumiti de ea, nu voi da  fata la gradinita decat dupa 3 ani, si ca de ea depinde sa avem o colaborare cat mai lunga. smile
Oricum, multumesc pt recomandare, parca e altceva totusi sa iei pe cineva "testat". smile

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1677 2013-11-06 15:34:03

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

Hello

Alinuta se regleaza cantitatea,nu pierzi nimic

Bubu,Rux...ba pot sa cred ce vreau asa cum altele pot crede ca lp e mai bun...mi se pare o chestie de interes universal si cu vorbe usoare se ia in deradere,nu se intelege seriozitatea...lp nu este o chestie de dat la bebelusi!!.mai bine puternic spus si apasat sa se inteleaga.
Stiti ca cmin s-a muls luni de zile? Voia sa relacteze cand avea copilul aproape un an?
Nu judec pe nimeni atata timp cat exista vointa...dar sa zici ca si cu lp e bine...pai sa ma scuzati.....
Asa cum femei in parc imi spun ca de ce-i mai dau san ca e apa chioara asa zic si eu cu lp....fiecare cu ale lui
Nu ma scuz cu nimic caci n-am gresit.daca va deranjeaza banati-ma si la revedere

6 ani de dragoste  hjarta

Publicitate

loading...

#1678 2013-11-06 15:39:16

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Alinuta nu iti face griji caci nu pierzi nici un lapte; este normal ce ti se intampla, se regleaza "productia" lol. Trebuie sa fii calma si sa crezi in tine.

Buna ziua, mamici!

Am primit bilet de la profesorii lui Carol in care ni se cere sa le explicam de ce are fatza rosie si rani la ochi. Este tare aiurea cand primesti asa ceva pt ca asta inseamna ca au inceput sa investigheze (adica au anuntat social workers ca sa vina acasa si sa vada ce relatie avem cu copilul, daca plange mult, daca este sau nu batut etc). Le-am scris o scrisoare de trei pagini, single space, in care le-am explicat ce se intampla, cum s-a nascut cu canalele lacrimale infudate, cum a avut prima interventie de deschidere a canalelor, cum s-au infundat din nou, cum ii curg ochii nonstop si ea se freaca si asa face rani sub ochisori, cum lacrimile sarate ii irita fatza si cat de neputinciosi suntem noi ca nu putem sa facem nimic decat sa o dam cu creme naturale in fiecare seara.
Pe 15 Nov avem sedinta-interviu cu toti profesorii ei. Interviul dureaza 15 min sau chiar mai mult si ni se explica progresul ei (sau regresul, dupa caz). Am emotii!

Fetelor sunt desene animate foarte lente, ca sa ma exprim politicos. Fara reclame, fara schimbari bruste de imagine si de la care pot sa invete multe lucruri si, mai ales, vocabular. INSA nimic nu se compara cu lasatul sa se joace cu ce are la indemana. Nu numai ca se misca dar isi antreneaza imaginatia.
Noi am mai lasat-o pe C cand era mica la Tv. Nu regret dar nici nu ma felicit ca am facut-o. Niciodata Tv nu a fost pe reclame, filme violente sau stiri ci numai pe desene pt copii pana in 4 ani si pe un program de mancare. Am renuntat la cablu caci plateam degeaba. Ea s-a uitat mult la Tv in Romania ca bunicii o lasau cat lucram eu.
Acum nu are voie la Tv si computer in cursul saptamanii. Doar sambata sau duminica. Se uita cu tati la cate un film animat mult, mult mai "matur" decat 3 ani si 10 luni dar pe care il intelege caci vorbim nonstop despre acel film. DE ex, suntem toti innebuniti dupa Rango. Mi se pare un film destept. Ce a luat ea din acest film? Importanta apei, muzica, curajul de a actiona chiar daca ti-e frica. Dar atat, nu ne intindem prea mult la Tv, nu il lasam nici in background. Deci, eu nu recomand Tv-ul
La computer...Pass a pus mai demult niste links cu un grup de copii care cantau tare frumos sau cu Barney. Astea mi se pare tare ok.

Vor avem timp sa se uite la Tv cand vor mai creste, dar nu acum cand au atatea de explotat.
Spuneati pe aici ca alti copii se uita si stiu personajele. Adevarat! Magazinele sunt invadate de tot felul de caractere. Dar poti sa mentii balanta in echilibru daca ii arati un desen (de ex. Dora the explorer sau Plusica sau Sofia sau cum s-o numi) si sa ii vorbesti de alte personaje (ex. Batmen). Eu asa vad lucrurile.

Va pup; am treaba si clasa de intinderea muschilor aka yoga. Sa va zic cum ma invadeaza romancele mele de aici cu emails ca sa ma certe ca ma duc la yoga? Yoga asta de aici este sport mai lent. Nimic despre meditatie, India si alte din astea care le orilileaza pe fete ci pur si simplu sport. Aseara, de ex, am facut exercitii pt muschii de la gat si de respiratie (asta nu mi-a iesit caci fie nu pricep ce spune instructoarea fie pur si simplu sunt eu tolomaca si nu imi iese). Dar m-am smtit bine, nu m-a mai durut gatul,coloana cervicala.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2013-11-06 15:40:16)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1679 2013-11-06 15:39:22

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu nu banez pe nimeni dar repet, nu e deloc treaba ta. Tu poti sa alaptezi pana la 5 ani si chiar si mai mult, nu ma priveste dar nici pe tine nu te priveste ce fac altele cu copiii lor. Nu e treaba ta sa militezi printre noi pentru alaptare si sa tot spui nu pentru lp. Atata timp cat tu si copilul tau sunteti ok cu lm exact la fel sunt si eu cu ai mei cu lp si tu nu ai nici un drept sa vii sa-mi spui ca nu e asa.
Ca sa nu mai zic de modul in care o spui....macar daca ai spune-o mai finut (poate ca nici nu m-as fi bagat) dar atata timp cat tu vii si arunci cu niste vorbe acide nu e ok.
Nu ma intereseaza sa te scuzi, nu ma incalzeste cu nimic, as aprecia doar daca de acum incolo te-ai abtine.

#1680 2013-11-06 15:40:57

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

JanisJoplin a scris:

Hello

Nu judec pe nimeni atata timp cat exista vointa..

Nu ma pot abtine si trebuie sa iti spun: nu ai oricum dreptul sa judeci pe nimeni, crede-ma... dar la asta sunt cei mai buni romanii: sa ii judece pe altii...

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1681 2013-11-06 16:03:17

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

janis, tot nu ai inteles despre ce vorbesc eu
nu ai absolut niciun drept (si nici dreptate) sa spui ca o mama poate fi inlocuita usor daca isi hraneste copilul cu lp si nu il alapteaza
mi se pare strigator la cer ca NU iti dai seama cat de tare ai jignit cu chestia asta
si nu este prima oara cand spui astfel de lucruri
si nu trebuie sa baneze nimeni pe nimeni ci trebuie sa intelegi ca lucrurile nu sunt intotdeauna albe sau negre
ti-am mai atras o data atentia la topilcul despre alaptare de felul in care pui tu problema ...
in fine, nu mai continui discutia

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#1682 2013-11-06 16:12:42

Alinutza30
Sr. member
De la: Busteni
Inregistrat: 2013-02-22

Rose ,sper sa fie bine si sa nu dea inapoi puss

Kate,relax e cuvantul cheie dar uneori chiar cedez.

Janis nu stiu ce sa mai cred am avut si o perioada tare urata sad

Flower cred ca o iau razna,ti-au mai raspuns profesorii la scrisoare?

Pui mic Maximus Andrei 15.09.2013 bebe

#1683 2013-11-06 16:14:39

flowerpot
Insomniac member

razu a scris:

Buna, mamici!
Va mai citesc, pe sarite, pe apucate...
Like, am citit prin ce ati trecut. Ma bucur ca sunteti bine., invatam de la voi sa ne ferim.
Noi luptam tare cu constiipatia, daca asta o fi, in sensul ca nu mai face zilnic scaun, ci la doua zile, cu dureri, tipete, nu mai stiu ce sa fac. Medici competenti nu gasesc, toti ma bat la cap ca asa e la varsta ei, dar noi turbam, saracuta plange, spune ca nu iese kk....Voi va confruntati cu asa ceva?Sunt sigura ca problema asta o avem de cand nu mai alaptez. Va dati seama ce e in inima mea...
Va pup pe toate, pe mititei si mititele!

Razu cate 5 ore/zi ne chinuiam (si ea urla efectiv) ca sa faca o bobita. Daca ii place kefir sau orice probiotic da-i asa ceva (un pic de varza murata, un pic de iaurt, kefir, limonada fermentata). Multe fructe si legume (mai ales, castraveti) si apa multa.
Sa stii ca dureaza un pic perioada asta de constipatie - este ceva mental, frica de defecatie dar brusc o sa se regleze. A durat la noi cam 6-8 luni. De asemenea, alearg-o prin casa. Faceti sarituri, un pic de sport alert. Ajuta mult!

Rabdare multa!

Eu atat intreb: mamicile care au adoptat un bebe si care nu au lapte-n tzatze nu-s mamici? eu, care nu alaptez de ceva timp desi unele mame alpteaza si la 8 ani ai copilului lol nu mai sunt o mama buna?

Putem vorbi de o mama "nu buna" despre una care isi abandoneaza copilul intr-o punga in parc, despre una care nu ii da sa manance si il lasa sa moara de foame (a fost un caz aici) dar nu despre o mama care sta si dezinfecteaza biberoane si cheltuie bani grei pt o cutie cu lapte praf cand poate sa isi ia ceva de mancare mai bun si sa ii bea lui bebe lapte de vaca indoit cu apa.

Alina abia am trimis-o la scoala. Sa vedem deseara. Important este sa stie ca noi nu o batem, ca nu are o alergie care sa afecteze pe ceilalti copii si ca sufera de ceva ce nu poate fi vindecat decat prin operatie si introducerea unor tubulete pe canalele lacrimale pt 2 luni de zile.
Nu am stiut ca se naste asa; nu putem sa controlam tot. Si nici nu am insistat cu masajul in zna nasucului si a ochilor pana in 6 luni caci nu prea am stiut si am fost prea bleaga sa ma informez mai mult. Acum stau si ma uit la copil cum are pielea crapata pana la sange in jurul ochilor de la atata frecat si cum ii curg lacrimile de zici ca ploua.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2013-11-06 16:19:15)

bebe

#1684 2013-11-06 16:23:17

n_loredana2008
Hero member
Inregistrat: 2009-07-20

JanisJoplin a scris:

Hello

Alinuta se regleaza cantitatea,nu pierzi nimic

Bubu,Rux...ba pot sa cred ce vreau asa cum altele pot crede ca lp e mai bun...mi se pare o chestie de interes universal si cu vorbe usoare se ia in deradere,nu se intelege seriozitatea...lp nu este o chestie de dat la bebelusi!!.mai bine puternic spus si apasat sa se inteleaga.
Stiti ca cmin s-a muls luni de zile? Voia sa relacteze cand avea copilul aproape un an?
Nu judec pe nimeni atata timp cat exista vointa...dar sa zici ca si cu lp e bine...pai sa ma scuzati.....
Asa cum femei in parc imi spun ca de ce-i mai dau san ca e apa chioara asa zic si eu cu lp....fiecare cu ale lui
Nu ma scuz cu nimic caci n-am gresit.daca va deranjeaza banati-ma si la revedere

ma intreb daca nu ai fi alaptat, oare tot asta spuneai ??

Iannis-04.05.2011
Dominic- dpn 31.12.2017
Daca vreodata ma vei intreba ce am simtit in momentul in care ai venit pe lume, nu am sa iti pot spune, pentru ca sentimentul e unic si nu se poate descrie in cuvinte! Pentru ca tu, copilul meu, esti cel mai mare dintre toti si toate!!

#1685 2013-11-06 16:29:39

Alinutza30
Sr. member

Flower si cum ti-ai dat seama de problema ei la cat timp?

#1686 2013-11-06 16:40:04

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Alina, nu eu am zis, ci Adina. tongue Dar sunt de acord cu ea. smile

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1687 2013-11-06 16:43:37

Alinutza30
Sr. member

Imi cer scuze cred ca am citit gresit,sunt tare intoarsa azi.

#1688 2013-11-06 16:51:00

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

Nu-i problema. smile

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1689 2013-11-06 17:12:16

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

mamici puss

ce discutii aprinse aici.
dpmdv da, alaptarea e grea, f grea, nu multe isi dau silinta suficient incat sa o duca la bun sfarsit. nu e usor sa te scoli din 15 in 15 min doar ca cel mic sa mai ia o gura de tzitzi si sa ti simta mirosul. cele cu lp nu au pb asta, sug copiii si dorm tun 4-5 ore, nu? deci eu personal consider ca am facut eforturi mult mai mari decat toate mamicile pe lp pe care le cunosc. daca ma face asta o mama mai buna nu stiu, insa una care-si sacrifica noptile si sanii cu ragadele si sangele si ranile de rigoare, da.
urasc si eu militarea asta pro alaptare insa recunosc ca eu mi-am sacrificat sanatatea si am facut TOT ce a tinut de mine ca bebelusii mei sa primeasca laptele meu. daca nu reuseam sa alaptez, mergeam prin medici, ma cautam , sunam la nr ala unde te consiliaza in ale alaptarii, faceam ORICE... eu nu cunosc mamica personal care sa fi INCERCAT macar sa alapteze, a bagat repede lp-ul si iete ca nu mai e in tzatza, vai, vai, nu am lapte....  bullshit.
nu stiu, or fi si cazuri cand nu s-a putut, dar eu nu cunosc nici unul.
relatia formata intre mama si copil alaptat e cu mult mai stransa, si nu o zic eu, ci zeci de studii.  hjarta

Ultima oara a fost editat de passenger (2013-11-06 17:14:29)

#1690 2013-11-06 17:38:18

n_loredana2008
Hero member
Inregistrat: 2009-07-20

pass, in calitate de mama tot BUNA, ca si celalalte care fie ele alapteaza sau nu, care a alaptat copilul doar 2 luni si apoi i-am dat lapte praf (am avut niste motive) sa stii ca nu e asa usor cu lapte praf pe cum crezi. Asta bineinteles depinde de fiecare caz in parte. Iannis se trezea din ora in ora sa manance...si nu lm ci lp. Deci nu cred ca i am dat lp de comoditate. Cand era alaptat statea aproape tot timpul la san....si manca de ziceai ca nu i am dat de zile, laptele era aproape ca apa. Nu ma intereseaza ce studii s-au facut sau ce recomanda unii si altii, eu am trait pe pielea mea asta ca, copilul sa nu se sature.

Iannis-04.05.2011
Dominic- dpn 31.12.2017
Daca vreodata ma vei intreba ce am simtit in momentul in care ai venit pe lume, nu am sa iti pot spune, pentru ca sentimentul e unic si nu se poate descrie in cuvinte! Pentru ca tu, copilul meu, esti cel mai mare dintre toti si toate!!

#1691 2013-11-06 17:38:49

flowerpot
Insomniac member

Alinuta de la cateva zile dupa ce am nascut-o am vazut ca avea ceva galben la ochi, un fel de puchin si, cel putin odata pe sapamana, avea ochii lipiti. La 6 luni am fost in Romania si o dr. ne-a dat un antibiotic sa ii dam la ochi. Asta a vindecat-o un timp si iarasi i-a aparut. Cand am fost aici, la pediatrul ei, ne-a zis din prima ce are.

Deci, trebuie sa nu aiba puchin mai mereu si sa nu ii curga lacrimi pe obraz exceptand cand plange. O sa caut niste poze sa le pun. Sper sa nu mai fie nicio mamica asa ca mine, sa nu se informeze cand vede ceva neinregula la copil.

bebe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.