homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fumatul ar trebui interzis?-3

#39 2009-08-16 23:56:37

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Fumatul ar trebui interzis?

katami a scris:

pill... de acord cu tine... DAR pune pb si invers... si nefumatorii merg in bar sa se simta bine... ceea ce NU se intampla din cauza fumului... eu nu pot sa merg intr-o crasma la un concert cu prietenii, sa zicem, pt ca ies de acolo intoxicata... nu imi place fumul, nu il suport SI NU E CORECT sa-mi busesc io sanatatea pt ca altul a ales PT EL sa si-o buseasca pe A LUI.

da, iti inteleg si punctul tau de vedere, sincer nush care ar fi solutia de mijloc, daca exista, dar... in momentul asta, barurile sunt "monopolizate" de fumatori, chestie care ma afecteaza in mod direct smile

subscriu

#40 2009-08-16 23:56:52

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

am fost la cateva petreceri unde pur si simplu eu eram singura nefumatoare... si se fuma in casa lol
ma rog, nu e amuzant deloc.... si cand ii apuca pe toti sa fumeze imi lacrimau ochii si simteam ca lesin, dar na... n am comentat niciodata "opriti-va toti, ca nu suport eu "
mai ieseam afara, mai una-alta... dar de obicei era iarna si trebuia sa ma adaptez.
rezist"eroic" la fumul de tigara, dar e aiurea fiindca nefumatorii simt imediat, eu daca tin o tigara in mana 10 secund, imi "pute"mana o ora... si dupa genul de petrecere descrisa mai sus, cand intram in casa - la mine in familie fumeaza nimeni - ma intrebau ai mei daca am fumat... si simteam eu ca duhnesc a tigari... ca sa nu mai zic de par lol 

concluzie: nu ma dranjeaza fumul... depinde de la cate tigari vine
mie personal mi ar placea sa le scumpeasca, sa le faca un milion tongue sa vedem atunci

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#41 2009-08-17 16:03:24

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

nu va fi interzis fumatul.dar ar trebui sa fie intelegere si respect intre fumatori si nefumatori.ceea ce nu este NICIODATA.
sefii mei ma intreaba in fiecare saptamana de ce nu fumez eu sau familia mea
sau imi zic ca vai un om fara vicii e un prost.
ei nu mai spune.eu cred ca dovada de lasitate si lipsa de caracter o are o persoana cu vicii.nu mai este de f mult timp COOL sa fumezi/te droghezi/sa bei nspe sticle de vin/bere/altele

dar, cum zicea si heimdall, o persoana are dreptul sa decida ce sa faca cu banutii si sanatatea lui

Ultima oara a fost editat de annabel (2009-08-17 16:04:20)

#42 2009-08-17 16:12:25

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

de ce carmen_21 sa faca 1 milion tigarile...pentru faprtul ca nu suporti tu fumul de tigara sau fumatorii?
dar daca s-ar face 1 milion ceva ce tie iti face placere si altuia nu? atunci cum ar fi?
hai sa nu judecam asa...daca nu suporti fumul cauti sa nu stai prin preajma fumatorilor,iti alegi prieteni nefumatori,sau pur si simplul le accepti viciul pentru ca iti sunt dragi, si mergi in baruri unde sunt locuri special amenajate pt nefumatori.
o persoana care nu fumeaza nu este lasa, sau proasta pentru ca are un astfel de viciu...pana la urma e decizia fiecaruia pe ce da banii si cum isi distruge sanatatea

Ultima oara a fost editat de ionela (2009-08-17 16:14:26)

#43 2009-08-17 16:18:20

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

ionela a scris:

hai sa nu judecam asa...daca nu suporti fumul cauti sa nu stai prin preajma fumatorilor,iti alegi prieteni nefumatori si mergi in baruri unde sunt locuri special amenajate pt nefumatori.

acuma ar fi culmea sa ne alegem prietenii dupa acest criteriu rotfl asta ar insemna ca ar trebui sa ma despart de al meu pt ca el fumeaza lol iar baruri cu locuri special amenajate pt nefumatori sunt foarte putine
deci in cocluzie, oricum nefumatorii sunt dezavantajati in ceea ce priveste acesta problema asa ca dupa cum spunea cineva mai sus ar trebui putina intelegere si din partea fumatorilor(caci din partea noastra o aveti, crede-ma) si nu sa ne trimiteti la plimbare in baruri pt nefumatori wink

Publicitate

loading...

#44 2009-08-17 17:12:57

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

subscriu,lady. adica,acum imi spuneti mie si celor ca mine unde sa mergem? de ce? noi nu sarim cu bataia la voi ca ne umpleti de fum,si ne faceti sa mirosim ca naiba,si ne cresteti sansele la cancer. dar voi sariti la gatul nostru ca,scuzati expresia,sa plecam in aia mamii noastre daca nu ne convine. care parte din chestia asta ti se pare fair?

#45 2009-08-17 17:31:52

carmen_21
Insomniac member

ionela a scris:

de ce carmen_21 sa faca 1 milion tigarile...pentru faprtul ca nu suporti tu fumul de tigara sau fumatorii?
dar daca s-ar face 1 milion ceva ce tie iti face placere si altuia nu? atunci cum ar fi?

nu am scris nicaieri ca nu suport fumul... ca orice nefumator ma deranjeaza -in sensul ca imi lacrimeaza ochii- atunci cand multe persoane fumeaza langa mine
si iubitul meu fumeaza, si prietenele mele, asa ca  sunt obisnuita  wink
si ca am zis sa le scumpeasca... parca gata, am luat eu o decizie oficiala...  chicot dar mie nu mi se pare normal ca toti pustanii sa aibe bani de tigari, asa ca ar fi si asta o solutie, dar in niciun caz n ar depinde de parerea mea

#46 2009-08-17 17:32:57

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Sa le fie interzis sa fumeze... NU.

Sunt de acord ca face rau sanatatii dar fiecare doarme cum isi asterne. Daca ei asa vor...

... dar sa fie obligati sa ii respecte si sa nu ii deranjeze pe ceilalti... DA.

Adica sa nu li se permita sa fumeze decat in locuri special amenajate  (ex in birouri unde lucreaza fumatori si nefumatori, "viciosii" ar trebui sa iasa  pe terasa sau in locurile speciale pentru fumatori, si NU sa ii oblige pe ceilalti sa respire fumul lor)

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#47 2009-08-17 17:35:10

skumpi
Vizitator

dc sa`l interzica ? mai trebuie sa se curete si pamantu asta lol
fiecare e liber sa faca ce vrea cu corpu/sanatatea lui...

#48 2009-08-17 17:50:44

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

carmen_21 a scris:

dar mie nu mi se pare normal ca toti pustanii sa aibe bani de tigari, asa ca ar fi si asta o solutie, dar in niciun caz n ar depinde de parerea mea

nu au bani neaparat pt tigari.au bani si daca ei vor sa cumpere tigari e problema lor,banii lor sau ma rog...ai parintilor,plamanii lor,si lista poate continua.
tu nu ai incercat niciodata sa fumezi?

expect the worst , hope for the best!

#49 2009-08-17 17:53:42

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

katami a scris:

andra04 a scris:

Mi se pare o prostie..fara vicii am fi doar niste roboti.

yikes glumesti, nu? in asta consta "viata" pt tine? trist TARE....

ce e trist pt tine, nu e trist si pt mine. e, pur si simplu o chestiune de alegere, atata tot. am o perspectiva mai ampla asupra vietii si de-aia...cu ce ma incalzeste ca mor la 30 de ani de cancer, asta dupa ce am dus o viata sanatoasa, fara tutun, alcool, cola samd? am garantia ca daca nu fumez traiesc 100 de ani? nu si nici nu vreau. plus ca topicul era despre interzicerea fumatului, care nu mi se pare corecta, avand in vedere ca pt unii dintre noi e o placere. e adevarat, nu sunt toti capabili sa o inteleaga, dar, cu toate astea e. daca ai stii ca de la sex, mai devreme sau mai tarziu, o sa faci cancer, n-ai mai face sex? refuz sa cred. de asta zic, viata e ceva mult prea incert ca sa merite sa renunt la micile placeri. daca as avea o certitudine asupra ei, atunci da, poate ca as renunta. dar cum nu am, nu vad de ce as face asta. da, repet, e perspectiva mea, trista, netrista, e a mea. punct.

Ultima oara a fost editat de andra04 (2009-08-17 17:55:33)

#50 2009-08-17 17:54:21

carmen_21
Insomniac member

"incercat"  da lol dar un fum, doua... si alea cu tusit si inecat
n am putut niciodata sa trag cum trebuie, dar nici n am insistat
m am prostit asa, ca sa nu zic ca nu m am afumat niciodata

#51 2009-08-17 18:16:56

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

La mine nici nu se pune problema... sunt alergica la fumul de tigara din imediata mea apropiere,cum as fi la cel din plamani...? big_smile

#52 2009-08-17 21:32:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

andra04 a scris:

katami a scris:

andra04 a scris:

Mi se pare o prostie..fara vicii am fi doar niste roboti.

yikes glumesti, nu? in asta consta "viata" pt tine? trist TARE....

ce e trist pt tine, nu e trist si pt mine. e, pur si simplu o chestiune de alegere, atata tot. am o perspectiva mai ampla asupra vietii si de-aia...cu ce ma incalzeste ca mor la 30 de ani de cancer, asta dupa ce am dus o viata sanatoasa, fara tutun, alcool, cola samd? am garantia ca daca nu fumez traiesc 100 de ani? nu si nici nu vreau. plus ca topicul era despre interzicerea fumatului, care nu mi se pare corecta, avand in vedere ca pt unii dintre noi e o placere. e adevarat, nu sunt toti capabili sa o inteleaga, dar, cu toate astea e. daca ai stii ca de la sex, mai devreme sau mai tarziu, o sa faci cancer, n-ai mai face sex? refuz sa cred. de asta zic, viata e ceva mult prea incert ca sa merite sa renunt la micile placeri. daca as avea o certitudine asupra ei, atunci da, poate ca as renunta. dar cum nu am, nu vad de ce as face asta. da, repet, e perspectiva mea, trista, netrista, e a mea. punct.

eu ziceam ca e trist ca astea sunt singurele placeri care te definesc in viata sad nici eu nu vreau sa traiesc 100 de ani, dar viata mea nu sta, cu siguranta, in ce manac/beau/fumez.... total altele sunt placerile vietii...

cat despre comparatia cu sexul... as face sex, dar ASTA NU AR DERANJA PE NIMENI DIN JURUL MEU. l-as face eu si partenerul meu, deci noi 2 am ales sa ne punem sanatatea in pericol pt asta, e alegerea noastra pt noi. dar cand placerea unora provoaca neplacere altora (atatea cazuri expuse mai sus).... nu mai e corect pt cei din urma...

si ca si Shine, nu gasesc o solutie, chestia cu delimitatul fumatori/nefumatori presupune, intr-adevar, sa iti triezi si prietenii pe criteriul asta... pai ce fac, stau intr-un colt de bar si amicii mei in celalalt? nu merge sad si da, probabil ca vad lucrurile din perspectiva mea de nefumator, dar mi se pare mult mai corect ca si in baruri cine vrea sa fumeze, sa iasa afara/intr-un loc special amenajat, sa iti traga "doza" si apoi sa revina....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#53 2009-08-17 21:39:00

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

chestia cu delimitatul s-a incercat si fara vreo solutie. oamenii nu tin cont si nu e vorba numai de fumatori aici, nu aruncati cu pietre. am vazut nefumatori care nu tin cont de spatiile delimitate din baruri si se aseaza la fumatori, iar din asta eu inteleg ca nu-i deranjeaza. suntem o tara mult prea subdezvoltata ca sa se poata face ceva. trebuie mentalitate si libertate ca oamenii sa-si dea seama de multe lucruri. nu schimbi cuiva obiceiurile daca ii pui interdictii. Germania, Olanda, unde sunt perfect legale drogurile, unde prostitutia e o meserie si unde sunt acceptate casatoriile gay, sunt tari cu muuult, dar cu mult peste noi. dar oamenii nu se comporta asa, nu sunt nesimtiti, nu fumeaza langa o femeie insarcinata, tin cont de semne si legi. dar, din nou, e vorba de mentalitate. nu putem schimba lumea daca nu ne schimbam intai pe noi. sunt fumatoare si inteleg cand deranjez pe cei din jur, cand nu e cazul sa-mi aprind o tigara samd.

#54 2009-08-17 21:43:06

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Dar fumatorii nu fumeaza pt "doza" cu pt ca le face placere. Asa ca optiunea cu iesitul afara pt a fuma nu e viabila dpdv al unui fumator. Lui ii place sa stea cu berea intgr-o mana si paharul in alta. Am mai zis, si repet, in baruri oamenii vin sa se simta bine. Nu te simti bine alegi alt bar unde te poti simti si tu bine. Daca s-ar interzice fumatul in abrurile de metal clar ar da faliment. Nu vad 100 de fumatori metalisti iesind pe strada si intrand la loc.

#55 2009-08-17 21:49:43

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

PillBlast a scris:

Dar fumatorii nu fumeaza pt "doza" cu pt ca le face placere. Asa ca optiunea cu iesitul afara pt a fuma nu e viabila dpdv al unui fumator. Lui ii place sa stea cu berea intgr-o mana si paharul in alta. Am mai zis, si repet, in baruri oamenii vin sa se simta bine. Nu te simti bine alegi alt bar unde te poti simti si tu bine. Daca s-ar interzice fumatul in abrurile de metal clar ar da faliment. Nu vad 100 de fumatori metalisti iesind pe strada si intrand la loc.

stiu sad din pacate.... sad

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.