Rog din suflet ajutor interpretare Pap...-3
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: rog din suflet ajutor interpretare Pap...
mda....eu uitindu-ma pe pap si pe colposcopie as spune doar....sa evitam tampoanele intravaginale, eventual sa facem tratamente semi-cosmetice vaginale, poti lua linistita contraceptive orale combinate(de tipul yaz) si sa refacem papanicolau...eventual ihn alta parte....nu cred ca ai endometrioza si nimic nu ma indeamna sa cred ca ai vreo problema grava... sigur, simptomele...in special cele anale, ma pun pe ginduri....nu sunt sigura ca trebuie sa le legam de sfera genitala neaparat.... pina una alta insa, ideea cu mersul la sala mi se pare foarte buna
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
:-) Multumesc din suflet doctoressa... :-) Intre timp am luat Markerul Ca 125 care a iesit 14... deci... ma gandesc cu capu' meu ca nu-i endometrioza iar chistul aparut in ultima luna cred ca e unul functional si nu alta belea... atata timp cat luna trecuta nu-l aveam... (am vreo 3 eco de luna trecuta...). Simptomele anale, slava Domnului, nu le mai am... poate ca le aveam din cauza tratamentului indelungat cu doxiciclina, apoi pt ca am toot bagat toate supozitoarele existente. Am facut o anuscopie care a aratat ca totul e-n regula pe-acolo...iar Dr. mi-a zis sa nu mai bag nimic si sa iau detralex. De atunci nu am mai avut nimic ...
simptomele cu care am ramas sunt urmatoarele: zilnic ma simt ca inainte de ciclu, uneori exacerbandu-se inflamatia pe uter si simt ca ma strange o gheara, momente cand urinez mai des si mult chiar daca nu beau lichide... habar n-am de ce (un mare urolog mi-a spus ca n-am probl. urinare si mi-a interzis sa fac vreo investigatie ascendenta). Apoi este o semi-usturime vaginala... ceva, nu foarte deranjant dar ma intreb ce e. Doctorii vad un vagin mai rosu, uneori cu "petesii" dar la analize nu-i nimic... In rest, am reinceput sa traiesc, mi-am dat seama ca imi faceam rau prin frica pe care o aveam... Cand vad insa ca doctorii (multi) ca nu sunt ingrijorati, m-am mai linistit si eu... O sa asimilez durerea asta si poate va trece candva... (ciudat insa ca tine de 6 luni)... Inca nu iau Yaz pt ca alt doctor mi-a dat Duphaston 21 de zile pt chist si am inceput deja trat. Pe 5 ma asteapta Dr. Virginia Tarlea cu analizele nou facute ale mele si ale partenerului. L-am pus sa faca analiza complexa a spermei, poate acolo voi gasi cauza necazurilor. Tot in ianuarie voi reface pap in mediu lichid. Dr. Tarlea mi-a pus diagnosticul de BIP cu infectie banala... Banala nebanala, eu prin sex am luat-o, clar, sau, in perioada aia am mers la Rin Hotel la piscina si jacuzzi... am facut sarituri in apa... o fi posibil sa fie ceva luat de-acolo? un alt microb necunoscut? Dar ce sa fie sa nu treaca cu atata doxiciclina si gentamicina?
Apoi... de ce oare, atunci cand iau antibiotic mi se inflameaza si simt uterul iritat mai rau?
Acum sunt doar sub trat homeopat, Duphaston, Imunostim, extract de samburi de gref si spalaturi cu marul lupului. Atat. M-am gandit macar luna asta sa treaca fara antibiotic. Dealtfel, cu analizele curate, nimeni nu mi-a mai dat antibiotic. Mentionez ca am facut analiza Ureaplasma din tot ce se putea luna asta: secretie, culturi, PCR, real time PCR, urina. N-a mai iesit...
Multumesc inca o data :-)
PS. In multitudinea de analize mi-am facut si CMV IgM care mi-a iesit reactiv. Poate Citomegalovirusul sa-mi dea simptomele genitale ? Probabil ca nu, ca doar am citit despre el... Nasol sa nu poti pune degetul pe ceva si sa zici: asta e!!! ii venim de hac...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-19 19:10:51)
- Adalberta
- Full member
am refacut azi colposcopia pt ca de cateva zile simt pe col o bobita mica... cam la ora 6, in limbaj colposcopic. A iesit bine, adica spune cam asa:
1. Examinare col fara preparare: x inflamatie, x secundara
2. Test cu acid acetic x JSC vizibila x zona de remaniere periorificiala
3. Test cu Lugol (Lahm-Schiller) x zona iod negativa absenta
Recomandari: asteptarea rez pap, Gynophylus
iar bobita cica ar fi un mic chist Naboth care poate disparea de la sine.
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-13 18:23:48)
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
gynophylus sunt ovule pentru refacerea florei? imi poti spune te rog ce medic ti le-a recomandat? daca imi amintesc bine mergeai si tu (la fel ca si mine ) la dna dr. V. Tarlea.
- Adalberta
- Full member
da, Lavinia, sunt pt. refacere... eu le-am mai luat in ultimele 2-3 luni...
Tarlea de data asta nu mi-a recomandat decat sa merg la gastro ca cica n-am nimic gineco. Desi, peste 3 zile am fost la urgenta unde m-au diagnosticat cu anexita dreapta.
Gynophilus mi-a fost prescris de Violeta Dumitrache de la Filantropia/Medlife, unde am facut a doua colposcopie. O doamna de treaba care daca mergi la colposcopie sta si de vb. cu tine si iti da si tratament nu ca alte naziste care-ti dau raportul medical al colposcopiei si trebuie sa te mai programezi odata pt citire... Ce tzara, Doamne...
- Al Pacino
- Administrator
Adalberta a scris:am refacut azi colposcopia pt ca de cateva zile simt pe col o bobita mica... cam la ora 6, in limbaj colposcopic. A iesit bine, adica spune cam asa:
1. Examinare col fara preparare: x inflamatie, x secundara
2. Test cu acid acetic x JSC vizibila x zona de remaniere periorificiala
3. Test cu Lugol (Lahm-Schiller) x zona iod negativa absenta
Recomandari: asteptarea rez pap, Gynophylus
iar bobita cica ar fi un mic chist Naboth care poate disparea de la sine.
pai vestile sunt bune... eu insist sa cred ca nu de sfera ginecologica tin neaparat durerile tale...stiu ca tu le simti in zona uterului...doar atit ca vezica cit si niste mate pot sa doara pe acolo, inervatia zonei fiind difuza, imprecisa....in plus, nu intotdeauna o astel de durere traduce o afectiune....ma rog...in ciuda aparentelor, medicina nu e o stiinta extrem de precisa, sunt nenumarate variante ce trebuie luate in calcul si tot asa...daca ne mai gindim si ca omul e o masinarie complicata pe care nu am reusit sa o descifram decit partial ne dam seama ca e si mai complicat....
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Adalberta
- Full member
Perfect adevarat , doctoressa... Macar am iesit din starea de panica... acum, astept usor, usor, sa vad ce se mai intampla. Pana una alta, astept rezultatul celui de-al doilea pap, de data asta in mediu lichid, la distanta de 3 luni de cel cu ASCUS... Multumesc :-)
- Adalberta
- Full member
Am primit rezultatul Pap-ului de la MICOMI (in mediu lichid). Doctoressa, ai avut dreptate Iata cum suna:
Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediu lichid, etalare in monostrat si colorare prin metoda Papanicolaou. Frotiu citologic recoltat in ziua 11 a ciclului menstrual, la pacienta cu citologie modificata (interpretata ASC-US) asociata cu test genotipare HPV-negativ in urma cu 2 luni. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilintrice endocervicale si metaplazice normale, scuame keratinizate cu nucleu picnotic.
CONCLUZIE:
Frotiu actual negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari celulare reactive non-neoplazice de tip parakeratozic.
Tinand cont de antecedente, recomandam continuarea supravegherii medicale cu repetarea examenului citologic peste 6 luni. Daca intre timp survin probleme cum ar fi neregularitati menstruale sau sangerare la contact, recomandam solicitarea imediata a unui consult ginecologic.
am inteles ca daca am doua d-astea succesive, adica doua NLIM, pot sa trec la screeningul anual obisnuit, nu?
Deci, am mai scapat de ceva. Acum am chiar toate analizele bune. Iar simptomele m-au mai lasat de cateva zile... A ramas acea durere ca la ciclu dar mult diminuata si intepaturi intravag. dar mai rare... Doamne-ajuta! Va tin la curent...
PS. Cum o fi vazut madam Gramada de la Medsana koilocite (rare) si discarioze (usoare) ??? Trei luni de amar si frici si milioane pe analize de HPV si alte alea... :-( ma rog, bine ca-i bine...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-20 20:49:39)
- Adalberta
- Full member
Treaba e ca toate astea m-au afectat atat de tare incat gandul la sex imi da fiori pe sira spinarii. De unde pana acum era o delicatessa preagustata, peria mea de aruncat peste umar la ananghie, ei bine, cele 6 luni de shoc continuu m-au preschimbat in maica tereza, d-na Danvers si mamalualbacazapada la un loc .... Cand aud de cuc mi se face rau. Cred ca de-abia acum tre sa merg la psihoterapeut... asta da problema... Cum sa ma faca sa-mi iasa HPV-ul si condyloamele si vegetatiile din cap ca numai io stiu cat m-am zgait in oglinda lunile astea. Juma' de an de chin si sperietura... Acum ma gandesc la marci de prezervative safe si de modalitati de super-precautie de l-am speriat pe printzu consort si se uita la mine ca la alta creatura...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-22 10:15:03)
- Al Pacino
- Administrator
Adalberta a scris:Treaba e ca toate astea m-au afectat atat de tare incat gandul la sex imi da fiori pe sira spinarii. De unde pana acum era o delicatessa preagustata, peria mea de aruncat peste umar la ananghie, ei bine, cele 6 luni de shoc continuu m-au preschimbat in maica tereza, d-na Danvers si mamalualbacazapada la un loc .... Cand aud de cuc mi se face rau. Cred ca de-abia acum tre sa merg la psihoterapeut... asta da problema... Cum sa ma faca sa-mi iasa HPV-ul si condyloamele si vegetatiile din cap ca numai io stiu cat m-am zgait in oglinda lunile astea. Juma' de an de chin si sperietura... Acum ma gandesc la marci de prezervative safe si de modalitati de super-precautie de l-am speriat pe printzu consort si se uita la mine ca la alta creatura...
eu am incredere in mintea ta...sigur poti sa rezolvi cuy puterea ei problema asta...cu nitel efort, nu zic nu...da poti!
- Duduioana
- New member
- Inregistrat: 2010-01-21
Pentru Doctoressa. In sfarsit am intrat in posesia rezultatelor de la examenul Papanicolau, care suna astfel: Sistem bethesda/frotiu conventional: satisfacator pentru evaluare; peste 50% din frotiu acoperit cu celule inflamatorii Diagnostic descriptiv: Status hormonal compatibil cu varsta si anamneza 1. Modificari celule benigne: microorganisme - lactobacili; modificari celulare reactive asociate cu inflamatie, fenomene regenerativ-reparatorii 2.Modificari ale celulelor epiteliale: celule scuamoase-NILM (negativ pentru leziuni intraepiteliate sau malignitate) Coloratie Papanicolau: CII inflamator BP TBS inflamator.
Mi-as dori tare mult sa stiu interpretarea rezultatului si daca inflamatia are legatura cu faptul ca in luna decembrie 2009 am facut o intrerupere de sarcina.
Multumesc.
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Trebuie sa faci o analiza de secretie ca sa vezi exact cine cauzeaza acea inflamatie si sa o tratezi. In urma avortului e posibil sa fii mao sensibila, si de aici pe fond de frig au dereglare a florei sa fi aparut inflamatia.
Fericita mamica de Aida Maria!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|