Metode pentru a economisi bani . . .-4
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Re: Metode pentru a economisi bani . . .
De cand ma stiu am fost "strangatoare". Cand eram la scoala si ma trimiteau ai mei in tabere si excursii, intotdeauna veneam cu bani de acolo, ca stiam ca altii nu mai primesc prea curand
Acum am un sistem propriu de economisire, pus in aplicare de cand lucrez. Am asa: - bani "de buzunar" (suma variabila in fct de cat am castigat in luna anterioara si sunt pt maruntisuri, gen ceva de mancare daca mi-e prea somn dimineata sa-mi pun sandwich, cosmetice de prima necesitate (sampon, balsam), chestii neprevazute, un medicament) - bani de benzina - 150 - 200 lei pe luna - tot in functie de cat am castigat. - restul banilor din care pun o mare parte in depozit la banca ca metoda de economisire + ca primesc dobanda (si de aici iau bani pt concediu cand e cazul) si din ce ramane: taxe, impozite, factura mobil, haine, pantofi (astea nu in fiecare luna), cosmetice, cadouri - cand e cazul, etc.
Niciodata nu iau la mine prea multi bani daca n-am nimic concret de cumparat. Asta inseamna nu mai mult de 10-20 lei, just in case. Bani pe card nu tin, ii pun doar cand vreau sa-mi comand ceva de pe net. Daca am bani pe card, exista sanse mari sa-i cheltui, in special pe lenjerie, ca de la asta ma abtin cel mai greu. In rest, cand imi place ceva, cuget bine daca sa-mi iau sau nu, indiferent cati bani am la mine. Daca imi mai doresc lucrul acela si peste o zi sau doua, inseamna ca mi-l doresc cu adevarat.
Deocamdata e ok, ca locuiesc cu parintii, dar dupa ce o sa ma mut cu prietenul va trebui sa revizuiesc sistemul, ca vor aparea alte cheltuieli.
Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-02-22 18:34:42)
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- baby pink
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-07-18
D. Loredana a scris:Şi eu m-am g?ndit să-mi pun banii pe card, dar dacă cumva ?mi fură cineva portofelul sau ?l pierd, doamne fereşte! Toată agoniseala mea ar fi ?n zadar. Să fac depozit bancar, iar nu este o idee bună, dacă dă banca faliment. Ştiu că g?ndesc cam negativ, dar orice este posibil. Cred că cel mai bine este să str?ngem noi, acasă, dar eu nu pot, nu sunt ?n stare. Am cheltuit 400 de lei ?n 3 zile pe nimic, iar apoi am suferit. Cred că trebuie să ai o calitate ca să ştii cum să administrezi banii!
Loredana, chiar esti un picutz cam negativista.. hihi...
Problema cu PIN-ul din portofel, as zice ca o poti rezolva destul de simplu: in agenda telefonului, introduci un nume de cod (bine, sa nu fie ceva foarte evident, gen "Card Unicredit" ) si ca numar de telefon, orice cifre, numai ca ultimele 4 sa fie PIN-ul. Nu stiu daca m-ai inteles.. sa zicem ca PIN-ul este 7542, tu iti treci in telefon: Serviciu 31 (de ex, pentru ca pe card iti tii banii pe care ii iei de la serviciu pe data de 31 ) si acest contact are nr de tel: 0724.707.542 Iar depozitul nu-l pierzi chiar daca banca da faliment, pentru ca FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR IN SISTEMUL BANCAR garanteaza suma de 50.000 EUR de persoana. Deci orice s-ar intampla, iti iei inapoi pana la 50.000 EUR. Si presupun ca nu vorbesti de economii mai mari..
Acum, pe de alta parte, eu NU STIU la ce varianta sa ma mai gandesc pentru a reusi sa pun un ban deoparte. Pot sa zic totusi ca luna aceasta a fost un succes.. este prima luna dupa foooarte mult timp cand mai am putintel pana la ziua de salariu si totusi mai am bani in cont. Nu multi, e adevarat, dar in trecut se terminau cam prin saptamana 2, 2 si 1/2
I'll be there for you, When the rain starts to pour... I'll be there for you, Like I've been there before... I'll be there for you, 'Cuz you're there for me too - That's what friends are for...
Iubesc copiii, dodolashi frumosi...
- kreed
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-13
well, cand am de platit taxa la master si mai ai si medicamente de platit, atunci claaar te motivezi sa economisesti:))
- D. Loredana
- Hero member
- De la: Timişoara
- Inregistrat: 2008-09-24
- Site
baby pink a scris:D. Loredana a scris:Şi eu m-am g?ndit să-mi pun banii pe card, dar dacă cumva ?mi fură cineva portofelul sau ?l pierd, doamne fereşte! Toată agoniseala mea ar fi ?n zadar. Să fac depozit bancar, iar nu este o idee bună, dacă dă banca faliment. Ştiu că g?ndesc cam negativ, dar orice este posibil. Cred că cel mai bine este să str?ngem noi, acasă, dar eu nu pot, nu sunt ?n stare. Am cheltuit 400 de lei ?n 3 zile pe nimic, iar apoi am suferit. Cred că trebuie să ai o calitate ca să ştii cum să administrezi banii!
Loredana, chiar esti un picutz cam negativista.. hihi...
Problema cu PIN-ul din portofel, as zice ca o poti rezolva destul de simplu: in agenda telefonului, introduci un nume de cod (bine, sa nu fie ceva foarte evident, gen "Card Unicredit" ) si ca numar de telefon, orice cifre, numai ca ultimele 4 sa fie PIN-ul. Nu stiu daca m-ai inteles.. sa zicem ca PIN-ul este 7542, tu iti treci in telefon: Serviciu 31 (de ex, pentru ca pe card iti tii banii pe care ii iei de la serviciu pe data de 31 ) si acest contact are nr de tel: 0724.707.542 Iar depozitul nu-l pierzi chiar daca banca da faliment, pentru ca FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR IN SISTEMUL BANCAR garanteaza suma de 50.000 EUR de persoana. Deci orice s-ar intampla, iti iei inapoi pana la 50.000 EUR. Si presupun ca nu vorbesti de economii mai mari..
Bună idee cea cu numărul de telefon, nu m-am g?ndit! Da, ai dreptate !
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
pau a scris:Hmm la mine cea mai buna metoda e sa nu imi iau banii la mine...chiar daca vad ceva prin oras si vreau sa-mi cumpar, pana a doua zi cand revin am timp sa ma gandesc daca imi trebuie intr-adevar lucrul ala sau e doar un moft
exact asa fac si eu de obicei.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- blackberry
- Insomniac member
- De la: Bucureşti
- Inregistrat: 2009-06-23
Metoda mea : ii cheltui cat mai rapid, pe orice prostie, pentru ca apoi sa nu mai am ce sa economisesc
zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|