homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Constructie casa-4

#58 2010-01-11 11:54:43

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Re: Constructie casa

LadyPink a scris:

Pink, vin cu urmatoarele informatii:
- pentru a demara orice proiect iti trebuie certificatul de urbanism eliberat de primaria sectorului in care e terenul; fara certificatul asta tu nu poti sa te gandesti cat ar insemna o constructie de 80 de mp pentru ca e posibil sa nu ai voie sa construiesti pe 80 de mp in zona respectiva. Certificatul de urbanism reglementeaza, in functie de zona unde e terenul, ce e pe terenul si de vecinatati cat ai voie sa construiesti ( ca si lungime si inaltime).

- certificatul e valabil un an de zile (si costa vreo 5 lei sau cam asa ceva). Tot certificatul asta iti va spune si de ce avize vei avea nevoie in continuare. Pe baza lui poti sa te apuci sa faci proiectul si sa aduni din autorizatii... iar asta iti va mai da inca 2 ani de zile in care poti construi. Cu alte cuvinte, daca demarezi treaba acum, poti sa-ti ridici casa in cel mult 3 ani de zile.

- apropo de ce spuneai tu cu lipirea de zidul vecinului : se poate daca zidul lui este lipit de curtea ta.
- pret estimativ ar fi de minim 200 de euro / mp

Cu alte cuvinte, avand in vedere ca ai zis ca pe anul viitor ati vrea sa va ocupati de treaba, puteti sa demarati hartogaraia de acum si in functie de asta o sa va pot spune mai mult.
Sper ca ce ti-am scris a fost de ajutor

Mersi pentru raspuns smile
Despre hatzoage sunt la curent pentru ca jumatate din familia mea lucreaza la primarie... deci sunt informata despre ce trebuie si ce costuri sunt.
Insa nu stiam despre constructia in sine ce costuri exista. Multumesc mult pentru cifre , chiar mi-am facut o imagine mai clara .

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#59 2010-01-11 12:39:57

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Cu placere. Insa deocamdata zic eu ca e devreme sa estimezi ceva din moment ce nu stii cam cum ar putea sa stea treaba smile Daca mai ai intrebari sau ai nevoie de ajutor... ma gasesti pe aici sau pe mail wink

#60 2010-01-11 14:49:12

pink_martini
Hero member
Site

LadyPink a scris:

Cu placere. Insa deocamdata zic eu ca e devreme sa estimezi ceva din moment ce nu stii cam cum ar putea sa stea treaba smile Daca mai ai intrebari sau ai nevoie de ajutor... ma gasesti pe aici sau pe mail wink

La ce anume te referi ? Cu certificatul de urbanism ?
Eu am discutat cu matusa mea ... care lucreaza la primarie, mi-a spus ca imi trebuie si un PUZ ( plan urbanistic zonal)
Initial imi spusese ea ca nu se poate consturi pe o suprafata mai mica de 150 mp si am fost la primarie la rel publice, am discutat cu cineva de la urbanistica si mi-a zis ca se poate construi si pe un teren de 100 mp, insa imi trebuie PUZ - care costa 2000Eur

Nu prea imi fac griji in privinta autorizatiilor&stuff pentru ca am familia de partea mea, mai ales matusa , care la o adica poate face anumite derogari si poate grabi procesele.

Insa iti multumesc mult pentru tot, chiar m-ai mai luminat si acum vad si eu cu alti ochi.

PS 200e pe metru patrat ar inseamna 200 * 160 nu ?  (80 mp pentru fiecare nivel) .. daca e asa se ajunge cam la 32 000 euro - minim cum ai spus si tu . S-ar putea sa coste si mai mult  cesafac

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-01-11 14:56:29)

#61 2010-01-11 17:23:48

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Cam asa ceva, asta in varianta de cel mai ieftin. Acum, din momentul asta si pana cand va veti apuca voi, cine stie care vor mai fi preturile. Dar estimarea de care vorbeam eu se referea, da, la certificatul de urbanism, ca poate aveti voie sa construiti doar pe 60 de mp spre exemplu si atunci mai tai din suma finala smile Sau 45 sau cat o fi. D-aia zic ca intai il scoti pe ala, vii cu el la tata la firma (daca nu ai pe altcineva) si te rezolvam big_smile

Intr-o prima faza nu cred ca-ti trebuie PUZ-ul (pentru eliberarea certifactului de urbanism - mi-ar fi zis tata daca era ceva asa exorbitant inca de la inceput tongue). Dar oricum mi se pare enorm 2.000 de euro!

#62 2010-01-11 18:58:08

pink_martini
Hero member
Site

LadyPink a scris:

Cam asa ceva, asta in varianta de cel mai ieftin. Acum, din momentul asta si pana cand va veti apuca voi, cine stie care vor mai fi preturile. Dar estimarea de care vorbeam eu se referea, da, la certificatul de urbanism, ca poate aveti voie sa construiti doar pe 60 de mp spre exemplu si atunci mai tai din suma finala smile Sau 45 sau cat o fi. D-aia zic ca intai il scoti pe ala, vii cu el la tata la firma (daca nu ai pe altcineva) si te rezolvam big_smile

Intr-o prima faza nu cred ca-ti trebuie PUZ-ul (pentru eliberarea certifactului de urbanism - mi-ar fi zis tata daca era ceva asa exorbitant inca de la inceput tongue). Dar oricum mi se pare enorm 2.000 de euro!

tummenupp

Publicitate

loading...

#63 2010-10-17 21:53:30

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

fetele stie careva cat trebuie sa aiba latime un drum de servitute  pentru a putea lua autorizatie de la pompieri pentru constructia unei case?.....daca e cineva din Iasi mi-ar trebui si mie un arhitect de acolo...multam

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#64 2010-10-18 09:58:33

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

camy, daca tin eu bine minte, 4 m. mai intreaba insa, ca nu mai stiu exact smile

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#65 2010-10-18 10:12:28

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Codul civil prevede o servitute legala de 3m. Dar regulamentul general si regulamentele locale de urbanism spun ca latimea drumului trebuie sa fie de minim 4 metri iar in cazul in care adancimea terenului care se lotizeaza este mai mare de 150m atunci drumul de acces trebuie sa aiba latimea de minim 7 metri.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#66 2010-10-18 12:08:34

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

coraline a scris:

Codul civil prevede o servitute legala de 3m. Dar regulamentul general si regulamentele locale de urbanism spun ca latimea drumului trebuie sa fie de minim 4 metri iar in cazul in care adancimea terenului care se lotizeaza este mai mare de 150m atunci drumul de acces trebuie sa aiba latimea de minim 7 metri.

ai idee si unde pot cauta ( lege) conditia cu 7 m?.....terenul nu are nici pe departe 150 m adancime iar drumul actual este lasat de 4 m latime......se ocupa cineva de acte si cam e in favoarea lui sa bage bete in roate ca nu se faca constructia acolo  big_smile

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#67 2010-10-18 13:23:56

coraline
Addicted member

latimea minima a drumului de acces nu este data de codul civil, ci de actele normative adoptate de consiliile locale.
din pacate s-au construit multe cartiere cu cai de acces foarte mici, de 4-5 m asa ca in caz de incediu este destul de dificil de ajuns cu masinile pompierilor, de aceea apare si conditia sa fie de 7m uneori. cel mai bine te interesezi la primaria din zona ta, cum am spus mai sus nu tine de nici o lege.

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-10-18 13:24:48)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#68 2010-10-18 14:20:41

cleopatr@
Full member
Inregistrat: 2010-01-19

O casuta la rosu de 80 mp cam 30 000 eur.Nu as recomanda structura din lemn dar fiecare face ce vrea pe banii lui.

#69 2010-10-18 14:42:45

coraline
Addicted member

si mie mi se pare micuta amprenta la sol de 80 mp si apoi sa ramana 20mp pentru curte, este foarte inghesuit, dar poate pink s-a hotarat deja pana acum smile

#70 2010-10-18 15:02:46

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

nu e mica ampreta la sol de 80 de metri patrati, eu am apartamentul de 78 de metrii patrati, apartamentul meu are 4 camere, si holul e cat o camera (e practic o camera despartita de un zid la mijloc, dar daca nu ar fi zidul de despartire ar fi cam cat dormitorul principal) .Pentru o bucatarie spatioasa (asta insemnand cam cat o sufragerie mai mare de bloc) , living, baie de serviciu si dormitoare pe alt nivel este de ajuns spatiul asta , dar 20 mp pentru curte sunt intradevar putini

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.