homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Constructie casa-2

#20 2010-01-08 15:38:13

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Re: Constructie casa

Am vazut f multe case, pe terenuri mici, facute cu gust si ingeniozitate care aratau bestial, deloc ingramadite. Va trebui sa calculeze spatiul ceva mai bine, dar e imposibil sa nu iasa ceva frumos.

Failure teaches Success!

#21 2010-01-08 15:39:27

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

eu sunt de acord cu ufff ... se poate ... apartamentul alor mei e cu 3 camere si are 64 mp ... ce-i drept camera mica (a mea, e mica-mica, da' are farmec) ... restu' e ok ...

oricum, eu ?s ?mpotriva căsoaielor roll

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

#22 2010-01-08 15:41:41

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Pai casa mea are 160 mp amprenta la sol P+1. Pai sa vezi tu incalzirea cat costa iarna... si e prea mare, prea impesonala.... efectiv nu are cine sta in ea.

Failure teaches Success!

#23 2010-01-08 15:45:37

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

BratzG a scris:

In  60 de m2 cate camere iti incap?O mini mini baie,o mini bucatarie ,un mini hol si un mini dormitor:)

Măi dacă nu ai simţul spaţiului nu zi. Eu am Ap. de 56 mp si am dormitor foarte mare, living huge, ditamai bucataria impreuna cu holu de intrare, iar in baie am si dulap si masina de spalat si loc sa dau din buric. In spatiu asta e inclus si balconul. Iar cum spunea Ufff, suprafata e la pamant. Ca Pink dacă vrea ?şi face 3 etaje plus mansarda si o sa aiba si 200 de mp

Goodnight moon

#24 2010-01-08 15:47:03

BratzG
Sr. member
Inregistrat: 2009-02-12

Eu la 200 de m (parter+etaj) platesc in jur de 2 3 mil pt ca am 2 centrale.Cred ca  deaia mi`e greu sa`mi imaginez o casa asa mica chicot

Crede`ma ca il am.Spatiul meu e cat tot terenu ei.E ca si cand ai baga o mini casa la mine in casa..si sa mai ai loc si de o curte..

Ultima oara a fost editat de BratzG (2010-01-08 15:50:36)

eu,tu si restul lumii...

Publicitate

loading...

#25 2010-01-08 16:21:09

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

tantosica a scris:

pink, casele de lemn sunt f rezistente la cutremure si realizate ca la carte nu au absolut nici o pb de rezistenta sau de confort.
Ca inginer constructor ce sunt ,le recomand cu caldura big_smile

sigur esti mai in tema: cam care este diferenta de pret intre o casa cu structura de lemn cu izolatia necesara (ca sa fi asigurat ca nu sunt probleme) si una cu structura de beton?

#26 2010-01-08 16:26:48

skumpi
Vizitator

daca ar face parter + etaj si un proiectant bun sau ce trb ar putea sa iasa ceva dragut si pe 60-70 mp... eu in partea de jos as face o bucatarie, o sufragerie mare, o baie iar in parte de sus 2 dormitoare, o baie...si daca ar mai intra ceva camera mai mica ar fi ideal.
Cred ca totu consta in a gasi pe cineva care se pricepe la amenajat spatii mici smile

#27 2010-01-08 16:29:34

uffff
Insomniac member

problerma acum este si forma terenului....cat de lat si lung este sau daca e patrat....
oricum se poate si sa-ti raman acolo loc de intrat cu masina in fata casei si un metru patrat de flori smile

#28 2010-01-08 19:48:28

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

BratzG a scris:

Eu la 200 de m (parter+etaj) platesc in jur de 2 3 mil pt ca am 2 centrale.Cred ca  deaia mi`e greu sa`mi imaginez o casa asa mica chicot

Crede`ma ca il am.Spatiul meu e cat tot terenu ei.E ca si cand ai baga o mini casa la mine in casa..si sa mai ai loc si de o curte..

Mai, intr-adevar este mic. Insa fiecare trebuie sa isi fructifice oportunitatile, asa cum sunt ele. Nu-mi permit sa-mi cumpar nici garsoniera. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am si palma asta de pamant si imi pot construi ceva. Si o camera si o bucatarie daca mui-as construi probabil ca as fi fericita.
Cine are bani si posibiliotati, sa-si faca palate. Eu pana una alta sunt saraca si asa 30 de mii mi se pare mult si nush de unde sa-i iau.
Fetelor care spuneti ca este putin ... 80mp pentru o bucatarie hol si living nu mi se pare putin. Sau la etaj 80 mp pentru 2 dormitoare ...
Probabil trebuia sa mentionez ca vor fi 80mp pe fiecare nivel. Iar despre lipsa gradinii... asta e! Macar sa am un acoperis deasupra capului.

Insa, n-am inteles un lucru. Cele care ati spus ca pentru un teren de 100mp, 80 mp casa e mult, la ce anume v-ati referit ???

PS Voi avea un perete comun cu casa vecinului. Stiu ca trebuie sa am acordul lui and stuff. Dar ca sa iasa , cred ca imi voi lipi un perete de peretele lui. Credeti ca este ok ?

Multumesc din suflet pentru toate posturile. Chiar m-au ajutat

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#29 2010-01-08 19:49:59

skumpi
Vizitator

mie nu mi se pare putin 80 hmm mai ales 80+80, vorba aia faci o casa imensa si tot intr-o camera stai da platesti dupa ea la greu . mi se pare snobism curat sa-ti faci palat in conintiile in care in casa stau 2-3 persoane...
pink, eu zic ca o sa va ajunga numa trb sa gasiti pe cineva care sa valorifice ff bine spatiul...

#30 2010-01-08 19:52:58

skumpi
Vizitator

cred ca se refereau ca nu o sa-ti mai ramana spatiu de nimic...
eu am vazut case lipite da acuma depinde, ca daca are o gramada de geamuri pe partea respctiva nu cred ca o sa te lase sa-i iei lumina...ca nah

#31 2010-01-08 19:54:31

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Nici mie nu mi se pare putin 80 mp. Apartamentul de 2 camere in care stam noi are cam 55 de mp si e ok. Ce sa mai spun de o casa al carei fiecare nivel are 80 de mp. Mi se pare mai mult decat multumitor.

#32 2010-01-08 21:01:40

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

mie nu mi se pare deloc mica o casa cu amprenta la sol de 80 de m patrati.
apartamentele in care stam majoritatea si care au 3 camere, bucatarie, baie, holuri, baie de servici si unul sau doua balcoane, nu depasesc 75 de m.
ori, asta ar insemna deja sa ai spatiu cat in 2 apartamente, ceea ce nu mi se pare deloc putin.
eu am vrut asta vara sa ma apuc de construit casa pe structura de lemn si panouri sandwich. vreau sa spun ca am citit zile intregi despre astea, o multime de forumuri, am vorbit cu constructori, am vazut case facute asa.
da, intra-adevar trebuie ignifucate si tratate anti-mancatoare de lemn, dar de treaba asta se ocupa constructorii.
si da, e o casa care are o rezistenta garantata cam 50 de ani, deci nu e o casa pe care o faci ca sa o lasi mostenire stranepotilor, dar daca ma gandesc, cred ca noi ca oameni nu avem garantia cat a caselor de genul asta lol
in rest, toti cei pe care i-am auzit au fost super multumiti. e o casa extrem de calduroasa, cu o flexibilitate crescuta in caz de cutremure.
dezavantajul e ca se cam aud zgomotele din camerele alaturate, dar am citit ca au aparut nu stiu ce plase inovatoare care antifoneaza cumva.
intr-adevar, se face baza tot din beton, dar se foloseste o alta tehnica decat aia clasica...adica se baga niste piloni in pamant si se leaga intre ei cu centuri...ma rog, detalii smile
eu am fost extrem, extrem de incantata de aceasta idee pentru ca: are un cost mai redus, este relativ ecologica, este foarte calduroasa, se contruieste repede...

sincer, dupa tot ce am citit pe net, parerile celor care au deja si dupa ce am vazut cum e intr-o casa cu structura din asta, in vecii vecilor nu m-as muta in caramida sau ciment.
iar in bca...il consider cel mai prost material de constructie. spunea cineva ca lemnul atrage umiditatea... dar igrasia din bca-uri?
am cunostinte care si-au facut case din bca si care pt ca nu au incalzit toate camerele, ca nu le foloseau, s-au imbolnavit de astm. si nu e vb de 1-2 persoane...
acum, fiecare alege ce vrea, dar trebuie gandit faptul ca nu iti construiesti o casa din 2 in 2 luni smile

ah si ce voriam eu...si inca mai vreau, numa' sa ne ajute cel de sus wink era chiar mai mica de atat
va pun aici ce vroiam eu smile
jos
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/2221_l061204131438.jpg
sus, doar ca ar fi un dormitor mic in loc de acea camera de primire
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/2221_l061204131450.jpg
si exterior hjarta
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/2221_l250804111350.jpg

Ultima oara a fost editat de pokemon (2010-01-08 21:11:01)

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#33 2010-01-08 21:14:08

uffff
Insomniac member

pink_martini a scris:

Insa, n-am inteles un lucru. Cele care ati spus ca pentru un teren de 100mp, 80 mp casa e mult, la ce anume v-ati referit ???

PS Voi avea un perete comun cu casa vecinului. Stiu ca trebuie sa am acordul lui and stuff. Dar ca sa iasa , cred ca imi voi lipi un perete de peretele lui. Credeti ca este ok ?

ti-am explicat mai sus....sunt niste legi care trebuie respectate...si anume casa nu are voie de se apropie la o distanta X de gardul vecinului......altfel ai toate sanse sa construiesti si sa te trezesti ca nu primesti acordul primariri la final.......stiu persoane in cauza si apoi ca sa poata definitiva constructia (vila f mare) au mai cumparat o fasie de pamant de la vecini ca sa poata sa obtina autorizatia finala.......

poti sa unesti de casa vecina daca cunosti bine prorietarii....pentru ca mai pot sa apara probleme (te vei lega de acoperisul lor) ....de aici dispute ....am stat o perioada intr-o casa cuplata si era nasol......ceilalti proprietari erau niste magari.......si mereu erau certuri.....

plus ca eu zic ca 65m2 de suprafat la pamant este sufiecient....scapi si mai ieftin si plus este loc suficient.....
si asa vei mai avea si o mica curte

#34 2010-01-08 21:19:41

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

daca chiar vrei sa fie fix 80 de m, si sa nu ai probleme cu vecinii se cere aprobarea acestora si te lasa sa construiesti.

eu acum sincer, pt o familie de 4 membrii, nu vad de ce ar fi nevoie de mai mult de un living si 2 dormitoare? maxim 3... nustiu
si in zilele noastre, cine mai face mai mult de 2 copii?
eu nu mi-as face o haragaie de casa, pt ca ar fi bani bagati aiurea in...constructii, in mobilare, in intretinere si in caldura big_smile
oricum, in mom asta nu dispun de suma necesara, dar si de ar fi, mai bine i-as pune la banca, m-as plimba prin lume, as face altceva...decat sa construiesc camere in care nici macar sa nu dorm nustiu pe care sa nu le folosesc...neah!

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#35 2010-01-08 21:20:24

uffff
Insomniac member

poke...e superba si e mai mult decat multumitoare la spatiu....75m2 la sol....are si un dormitor la parter....asa ca eliminand dormitorul ala poti face o casa f faina pe 65m2

#36 2010-01-09 11:29:25

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

skumpi a scris:

mie nu mi se pare putin 80 hmm mai ales 80+80, vorba aia faci o casa imensa si tot intr-o camera stai da platesti dupa ea la greu . mi se pare snobism curat sa-ti faci palat in conintiile in care in casa stau 2-3 persoane...
pink, eu zic ca o sa va ajunga numa trb sa gasiti pe cineva care sa valorifice ff bine spatiul...

asa ca socrii mei.sunt 2 persoane si stau intr-o camera
sau am mai vazut la cineva care, copil fiind, avea 2 dormitoare yikes wtf?

#37 2010-01-09 11:38:02

BratzG
Sr. member
Inregistrat: 2009-02-12

Si eu am 2 dormitoare,baia mea proprie,balcon...la astea 2 camere una e dormitor si alta camera de zi,unde e calcu biblioteca etc.

eu,tu si restul lumii...

#38 2010-01-09 11:48:44

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

sunt mici bratz?
la tipul ala erau mari.cat camera mea.camera mea e mai mare ca o garsoniera micuta.si incap biblioteca, patul, masa pt flori, 2 birouri..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.