Constructie casa-3
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
Re: Constructie casa
o camera e de 20 m2-camera de zi,dormitoru e de 15 m2,baia de 4,si balconu luuuung:)
eu,tu si restul lumii...
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
uffff a scris:pink_martini a scris:Insa, n-am inteles un lucru. Cele care ati spus ca pentru un teren de 100mp, 80 mp casa e mult, la ce anume v-ati referit ???
PS Voi avea un perete comun cu casa vecinului. Stiu ca trebuie sa am acordul lui and stuff. Dar ca sa iasa , cred ca imi voi lipi un perete de peretele lui. Credeti ca este ok ?
ti-am explicat mai sus....sunt niste legi care trebuie respectate...si anume casa nu are voie de se apropie la o distanta X de gardul vecinului......altfel ai toate sanse sa construiesti si sa te trezesti ca nu primesti acordul primariri la final.......stiu persoane in cauza si apoi ca sa poata definitiva constructia (vila f mare) au mai cumparat o fasie de pamant de la vecini ca sa poata sa obtina autorizatia finala.......
poti sa unesti de casa vecina daca cunosti bine prorietarii....pentru ca mai pot sa apara probleme (te vei lega de acoperisul lor) ....de aici dispute ....am stat o perioada intr-o casa cuplata si era nasol......ceilalti proprietari erau niste magari.......si mereu erau certuri.....
plus ca eu zic ca 65m2 de suprafat la pamant este sufiecient....scapi si mai ieftin si plus este loc suficient..... si asa vei mai avea si o mica curte
cum ma pot lipi de vecin daca trebuie sa am distanta de x metri de el ???
2 la mana ... s-a spus despre constructia de lemn ca atrage umezeala. Daca se izoleaza si toate cele ... asta nu protejeaza de umezeala ?? Sau nu exista o anumita izolatie speciala pentru structurile de lemn si care sa impedice aparitia umezelii ??
3 la mana: daca imi fac structura de lemn, dar trebuie sa mai investesc in alte izolatii etc , nu ma aduce la acelasi pret daca as construi din beton sau alte materiale?
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
ba da, materialul este ignifugat, tratat cu solutie pt insecte si anti- umiditate prin nu stiu ce metode. la constructia de care vorbeam eu, cu panouri sandwich, este nevoie de aceasta izolare, pt ca nu poti aplica tencuiala direct pe OSB. si atunci se imbraca in polistiren expandat, dupa care se tencuieste. si nu, nu te ajunge la aceleasi costuri. dar, cel mai bine, cand va hotarati, discutati cu echipele de constructori si sigur va vor da ei toate detaliile.
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- pink_martini
- Hero member
- Site
pokemon a scris:ba da, materialul este ignifugat, tratat cu solutie pt insecte si anti- umiditate prin nu stiu ce metode. la constructia de care vorbeam eu, cu panouri sandwich, este nevoie de aceasta izolare, pt ca nu poti aplica tencuiala direct pe OSB. si atunci se imbraca in polistiren expandat, dupa care se tencuieste. si nu, nu te ajunge la aceleasi costuri. dar, cel mai bine, cand va hotarati, discutati cu echipele de constructori si sigur va vor da ei toate detaliile.
Acum am inteles, cat de cat. Am impresia ca echipa de constructori sau arhitectul/proiectantul nu or sa fie sinceri pana la capat si poate o sa ne recomande ce e mai scump.
"manopera" la o constructie de lemn e aceeasi ca cea din beton ??? (ca si pret ma refer)
Sau mai mi-e frica sa nu intalnesc un arhitect/proiectant/constructor care sa fie setat pe propriile convingeri si sa zica ca structura de lemn de varza. Pentru ca , stii si tu, sunt pareri si pro dar si contra.
Si in plus vreau si eu sa ma interesez inainte, sa vad cum stau lucrurile.
Kiss, mersi mult de toot pentru sfaturi , de fapt tuturor
Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-01-09 16:51:47)
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
- pokemon
- Diamond member
pink, sunt constructori specializati. cei care fac betoane nu fac si lemn si invers. eu ziceam sa intrebi si dintr-o parte si din alta, citeste si tu forumurile de pe net si apoi poti lua o decizie in cunostinta de cauza. in general, cei care lucreaza in lemn, profesionisti cu adevarat sunt cei din harghita-covasna. poti cauta firme pe net le trimiti un email si discutati. noi asa am facut.
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
materiale izolante sunt f multe si un constructor bun stie ce trebuie folosit astfel incat sa fie casa protejata de umezeala, foc, etc.....problema este ca nu stiu exact care sunt costurile acestor materiale....in principiu lemnul e mai ieftin dar cu tot cu izolatie poate ajungi la acelasi pret cu o casa cu zidarie din BCA de exemplu...trebuie sa va interesati la depozitele de materiale de constructii.....ei stiu mai bine si nici nu baga adaosuri ca firmele de constructii..
- pokemon
- Diamond member
lady, pe lemn sau pe betoane/caramida?
- pokemon
- Diamond member
ii bine de stiut, atunci
- LadyPink
- Platinum member
- De la: el din brate
- Inregistrat: 2008-12-20
- Site
Tocmai ce a avut o lucrare mai mare in Craiova, Poke Ceva cu o hala mare
- skumpi
- Vizitator
de asta isi permite Lady sa stea acasa bai nu mai ai loc de una, doua ?
- pink_martini
- Hero member
- Site
LadyPink a scris:Pink, cand te-oi hotari, sa-mi zici, te bag pe felie cu tata care are firma pe asa ceva si e inginer constructor. Ca sa stii macar ca nu te tepuieste la pret Asta daca nu te orientezi catre altcineva
wow , super ! Dar asta va fi peste cel putin 1 an Sper sa mai pot lua legatura cu tine pana atunci ... Insa crezi ca l=ai putea intreba pe tatal tau cam cat ar costa o casa, structura lemn, 80mp per nivel , parter+etaj ? Momentan asta e marea buba la noi, ca nu stim cam cat ar costa... ca sa stim daca ne putem permite sau nu. M-ar ajuta foarte mult... macar un cost estimativ ... in jurul sumei x sppre exemplul. Ti-as ramane recunoscatoare si multumesc pentru ajutor.
- LadyPink
- Platinum member
- Site
Pink, sigur, il intreb dupa-amiaza si revin cu un raspuns. Sper doar sa nu uit
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
m-am indragostit pe loc!!!
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- pink_martini
- Hero member
- Site
LadyPink a scris:Pink, sigur, il intreb dupa-amiaza si revin cu un raspuns. Sper doar sa nu uit
ok, thank you very much.
- LadyPink
- Platinum member
- Site
Pink, vin cu urmatoarele informatii: - pentru a demara orice proiect iti trebuie certificatul de urbanism eliberat de primaria sectorului in care e terenul; fara certificatul asta tu nu poti sa te gandesti cat ar insemna o constructie de 80 de mp pentru ca e posibil sa nu ai voie sa construiesti pe 80 de mp in zona respectiva. Certificatul de urbanism reglementeaza, in functie de zona unde e terenul, ce e pe terenul si de vecinatati cat ai voie sa construiesti ( ca si lungime si inaltime).
- certificatul e valabil un an de zile (si costa vreo 5 lei sau cam asa ceva). Tot certificatul asta iti va spune si de ce avize vei avea nevoie in continuare. Pe baza lui poti sa te apuci sa faci proiectul si sa aduni din autorizatii... iar asta iti va mai da inca 2 ani de zile in care poti construi. Cu alte cuvinte, daca demarezi treaba acum, poti sa-ti ridici casa in cel mult 3 ani de zile.
- apropo de ce spuneai tu cu lipirea de zidul vecinului : se poate daca zidul lui este lipit de curtea ta. - pret estimativ ar fi de minim 200 de euro / mp
Cu alte cuvinte, avand in vedere ca ai zis ca pe anul viitor ati vrea sa va ocupati de treaba, puteti sa demarati hartogaraia de acum si in functie de asta o sa va pot spune mai mult. Sper ca ce ti-am scris a fost de ajutor
- pokemon
- Diamond member
lady, multumesc si eu pt informatii!
- LadyPink
- Platinum member
- Site
Cu placere, Poke
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|