homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt.doctoressa:mastoza chistica-14

#248 2008-05-29 12:21:55

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: pt.doctoressa:mastoza chistica

evilpink a scris:

avand in vedere relatia stabila care se va solda cel mai probabil cu o nunta si dorinta noastra de a avea un copil mult mai tarziu... am si eu o intrebare daca iau pt.urmatorii 7-8 ani contraceptive are ceva avand in vedere ca am mastoza asta chistica? evident o s aimi fac controale regulate la sani si la medicul de planning smile

rodnar visslar

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#249 2008-05-29 12:48:48

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

ginutza77 a scris:

andreea_andy, am inteles ca ai urmat tratament cu mastodinon....trebuie iau si eu 90 zile de doua ori pe zi cate 30 picaturi, este cumva un medicament greu de suportat, ai avut vreo reactie de la el...provoaca dureri de stomac si crestere in greutate?

Singura problema pe care am avut-o cu el a fost din cauza gustului. Are un gust foare rau. Nu il pot lua decat in combinatie cu ceva dulce. In rest nu am avut nici un alt efect secundar.

Fericita mamica de Aida Maria!

#250 2008-06-02 12:48:40

evilpink
Banat

evilpink a scris:

avand in vedere relatia stabila care se va solda cel mai probabil cu o nunta si dorinta noastra de a avea un copil mult mai tarziu... am si eu o intrebare daca iau pt.urmatorii 7-8 ani contraceptive are ceva avand in vedere ca am mastoza asta chistica? evident o s aimi fac controale regulate la sani si la medicul de planning smile

visslar

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#251 2008-06-02 12:55:03

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu, nu are nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#252 2008-06-02 12:55:50

evilpink
Banat

ms. puss

puss puss puss

Publicitate

loading...

#253 2009-06-02 19:28:50

ladyG
Membru
Inregistrat: 2009-06-02

buna ziua. am fost diagnosticata cu mastoza chistica la sani,iar doctorul mi-a interzis sa mai iau anticonceptionale. luam marvelon 21. chiar nu am voie sa iau? este in neregula marvelonul sau nu am voie sa iau nimic?

#254 2009-06-03 08:44:40

andreea_andy2
Moderator

Si eu am mastoza si iau anticonceptionale. Mergi si discuta cu un medic de planning.

#255 2009-06-03 14:09:47

ladyG
Membru
Inregistrat: 2009-06-02

multumesc de raspuns.am fost astazi la medicul de planning si mi-a schimbat marvelonul cu microginolul.presupun ca este mai bun in cazul meu,datorita numarului redus de hormoni.

#256 2009-06-03 15:41:13

andreea_andy2
Moderator

Daca medicul ti l-a recomndat ia-l cu incredere.

#257 2009-06-04 21:04:45

Al Pacino
Administrator

ladyG a scris:

multumesc de raspuns.am fost astazi la medicul de planning si mi-a schimbat marvelonul cu microginolul.presupun ca este mai bun in cazul meu,datorita numarului redus de hormoni.

sincer microgynonul are fix aceeasi cantitate de estrogeni ca si marvelon...
eu m-as fi asteptat sa ti se recomanda un produs cu 20 micrograme de estrogen(chiar daca pe acela trebuia sa il cumperi de la farmacie)....of....

#258 2009-07-13 12:01:35

hasty4you
New member
Inregistrat: 2009-06-24

in sfarsit am gasit subiectul la care ma incadrez si eu!! am avut un fibroadenom juvenil orerat la varsta de 18 ani, (acum am 23) dupa care mi-a revenit fix in acelasi loc. nu am mai facut niciun control pana in prezent cand am fost diagnosticata cu mastoza fobrochistica (nodul de 12 mm) si mi s-a interzis sa iau anticonceptionale. mi s-au dat analize, dar numai am cand sa le fac...peste 1 luna am nunta si trebuie sa iau Ac, chiar daca dr. a zis ca nu. ma bucur ca am gasit acest forum, unde observ ca parerile sunt impartite.. difera chiar de la un medic la altul. si uite asa am ajuns noi, pacientii sa hotaram singuri. m-ar interesa fetele care au asa ceva ce AC folosesc? credeam ca doar Karissa are cea mai mica concentratie..

#259 2009-07-13 16:59:46

camysh
Moderator

hasty4you ti s-a raspuns deja de aseara la un alt topic din cele 3-4 la care ai postat...
ai primit deja warn. citeste te rog regulamentul.

#260 2009-08-16 20:52:04

iunie62
Membru
Inregistrat: 2009-08-16

Buna seara,
In urma cu trei luni m-am operat: histerectomie totala incusiv anexe (bilateral). Am 47 de ani. Imediat am inceput sa am bufeuri. De aproximativ 2 saptamani iau Luminita de seara si bufeurile au disparut. Dar de doua zile ma doare sanul drept. Este o durere localizata undeva in profunzime. La palpare simt ca este ceva tare. In ultimii 20 de ani am mai avut de doua ori mastoza. De fiecare data am scapat cu tratament cu antibiotice (penicilina injectabila-prima data si agumentin- a doua oara) si cu Mastoprofen unguent. De aceasta data mi-e teama sa nu fie altceva. La externare, dupa operatie, mi s-a atras atentia sa urmaresc cu atentie, de-acum incolo, sanii. Nu am facut niciodata ecografie mamara sau mamografie. Nu as vrea sa iau tratament hormonal. In urma cu 2 ani am luat Duphaston si mi-a fost fff rau. Ce ma sfatuiti?

#261 2009-08-16 21:03:21

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

am sa las link doctoressei

#262 2009-08-18 10:01:39

Al Pacino
Administrator

avind in vedere operatia, esti in menopauza chirurgicala...de unde simptomatologia tipica
Produsul naturist pe care zici ca il folosesti ar trebui sa iti rezolve durerea de sin, nu sa ti-o induca...
parerea mea e sa mergi la un medic, sa faci o echografie mamara macar, ca e timpul...
nu stiu pentru ce ai facut asa o operatie de extinsa, insa nici firca ta de terapia de substitutie hormonala nu o inteleg

#263 2009-10-06 19:43:41

rocssana
Membru
Inregistrat: 2009-10-06

buna ziua:)
mama mea a fost diagnosticata la inceputul lunii septembrie cu mastoza chistica, chistul avand aproape 2 cm.Si medicul ecograf si cel oncolog i-au spus ca este de operatie. Doctorul oncolog a zis ca in maxim o luna trebuie operat pentru ca poate duce mai tarziu la complicatii grave ( cancer...presupun eu..? ). Apoi a consultat un doctor homeopat care i-a cam dat sperante ca acel chist poate da inapoi si i-a prescris un tratament. Acum mama zice ca ar mai fii dat inapoi si nu mai vrea sa se opereze; pe de-o parte o inteleg ca-i este frica, dar eu cred ca la  2 cm este mare si nu poate da inapoi atat de mult incat sa nu mai fie nevoie de operatie...neutral
Nu reusesc s-o conving de acest lucru...Mai are putin si termina tratamentul homeopat si i-am zis sa mearga sa-si faca alta mamografie ca sa se convinga ca tot are nevoie de operatie.
As dorii ,va rog frumos, parerea doctoressei:)
Multumesc anticipat:)

Ultima oara a fost editat de rocssana (2009-10-06 19:46:51)

#264 2011-02-21 13:37:45

memoc
Membru
Inregistrat: 2011-02-21

Buna Ziua.Am, 24 Ani si in urma cu 3 luni  am fost diagnosticata cu "mastoza chistica".Mi s-a dat tratament  de la medicul endocrinolog Mastodynon-30 picaturi pe zi,jodid- 1 pastila dimineatza de luni pana vineri ,sambata duminica pauza,dicoflenac gel,si osteocare 10 zile/luna tratamentul repetandu-se 3 luni dupa care vizita la doctor cu analiza de TSH in manutza. De asemenea sunt diagnosticata de  vre-o 5 ani si cu  "gusa difuza".Am luat tratamentul mai sus mentionat doua luni;zilele aceastea ma intrat in a trei-a luna  de tratament dar tot acest timp am continuat sa iau si anticonceptzionale "mercilon" deoarece doctoritza cand mi s-a dat tratament nu a intrebat daca iau a.c iar eu am uitat daca va vine sa credetzi sa intreb.La o luna si jumatate de tratament cu Mastodinon... etc... am  inceput sa simt gretzuri,ametzeli,dureri de cap,si avand si o fiere mai sensibila am dat vina pe efectul negativ al medicamenteleor asupra ei.Mai nou de  vre-o saptamana incoace obosesc foarte repede si am palpitatzii ale inimii chiar si cand nu depun efort sau cand ma trezesc din somn dimineata de ma ridic din pat .De asemenea sunt si foarte nervoasa si in ultimul timp nici somnul nu imi mai e linistit  dorm iepureste,ma trezesc il aud pe sotul meu sforaind (apropo nici cu treaba asta nu stiu ce sa mai fac) si apoi  efectiv simt ca  mi se ridica nervii in gat si nu mai pot adormi. Ce pot face?ceea ce ma ingrijoreaza f mult sunt palitatiile inimii fara motiv si imi e teama ca nu cumva sa interactioneze cumva negativ a.c cu tratamentul pt glanda si mastoza.
Multumesc anticipat pt raspuns.

#265 2011-02-21 15:17:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

parerea mea e ca ai luat cam multe medicatii in astea 2 luni si probabil simptomele de acum sunt o urmare a acestui fapt. ar fi bine sa mergi la un doctor sa ii spui tot ce ai luat (cu tot cu AC) si sa decida el ce sa tai de pe lista. cat de grava era mastoza asta? ai chisturi sau dureri mari?

#266 2011-02-22 13:00:25

memoc
Membru
Inregistrat: 2011-02-21

mi s-a spus ca nu e ceva grav am facut chiar si markeri tumorali si au iesit ok.Am o "plaja" de chsituri chiar asa s-a exprimat doctorul de la ecograf iar in urma tratamentului dat de doctoritza endocrinolog chisturile s-au mai micsorat in dimensiuni (se simte la palpat) iar durerile au disparut.Nu este scris nicaieri dar din cate am inteles eu chisturiel nu erau mai mari de 2.5 cm iar durerile nu erau prea mari dar deranjante mai ales inaintea menstruatiei.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.