ERAD..Intrebari!-8
- teo_doriss
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-02-18
Re: ERAD..Intrebari!
Draga mea, in ceea ce o priveste pe dna dr. Gabriela Dinca, pe care o cunosc foarte bine, iti spun cu siguranta ca, daca tu ii vei spune, ca doresti sa-i ramai pacienta si pe viitor, nu te va refuza! Poti sa fii sigura de asta! Si sa nu ai nici o retinere, este extrem de amabila si draguta, ai sa fii pe maini bune si sigur va gasi cea mai buna rezolvare pentru problema ta. Iti spun din experienta mea, proprie! Curaj si mult succes! Sa ai vesti bune!
- Pistruiata
- New member
- Inregistrat: 2009-07-23
teo, saru-mana pt incurajari! Intrebam pt ca m-am lovit de intrebari de genul: si de ce veniti la mine si nu mergeti tot la d-na...(ca numai dansa stie ce a facut acolo, vezi doamne) ?
- teo_doriss
- New member
Pistruiata a scris:teo, saru-mana pt incurajari! Intrebam pt ca m-am lovit de intrebari de genul: si de ce veniti la mine si nu mergeti tot la d-na...(ca numai dansa stie ce a facut acolo, vezi doamne) ?
Pistruiata, chiar nu ai de ce sa-mi multumesti... Ma bucur sa-ti pot da un sfat! Tot ce-ti pot spune e, ca si eu, la randul meu, am mers pentru prima data la dna doctor (acum circa 3 ani) venind de la o alta doctorita care ma dusese pe o pista tare derutanta si, simtind ca am nevoie de un alt sfat, o alta parere, am incercat sa aflu la cine ar fi cel mai bine de mers pentru o a doua opinie, si nu numai... Si asa se face ca am ajuns la doctorita Dinca si la dansa am ramas de-atunci, si din 6 in 6 luni, imi fac programare si merg la control, cu consecventa. Daca cumva te-am mai ajutat, impartasindu-ti din experienta mea, m-as bucura sa-mi spui ce-ai facut si ce hotarare ai luat!
- Pistruiata
- New member
Teo, , esti tare draguta! Pe 26 aprilie m-am programat la dansa ,insa la spital (m-a golit la buzunare histeroscopia, am lasat tot salariul meu pe-o luna).N-am avut alta optiune, deocamdata. Sper sa nu ma procopsesc cu ceva de pe-acolo. Tu unde ai fost?
- teo_doriss
- New member
Pistruiata, draguto, uite ce cred eu: ai facut foarte bine ca ai ales sa te duci, chiar si la spital. E adevarat, ca aici poti avea nesansa sa fie foarte prinsa si greu de abordat: operatii, nasteri, consultatii, etc. Sa speram ca va avea timpul necesar sa stea cu tine de vorba, pe indelete. Este genul de doctorita cu multa rabdare si intelegere, doar daca, nu cumva, ceva o preseaza tare de tot. Dar poate ca nu va fi asa. Tu du-te cu incredere, dar si inarmata cu rabdare... Si eu am mers la spital cand a trebuit sa fac o interventie pe uter. Conditiile sunt civilizate. Sigur, in limitele unui spital de stat. De regula, programarile mi le fac la Sanador, (unde am si facut un ERAD), nu ca as sta mai putin sa astept, ba din contra, dar tocmai ca stiu cat este de prinsa in spital, prefer programarea la cabinet. Atata doar, dansa e aceeasi oriunde m-as duce. Asa ca, ai procedat f. bine! Te rog, sa nu uiti sa-mi spui ce ai facut la control si sper sa fii multumita pe deplin! Iti doresc toate cele bune si sanatate multa!
- Pistruiata
- New member
Buna si Hristos a inviat!
Teo, am fost ieri la d-na dr. Dinca. Ai avut dreptate, e o doctorita de exceptie...numai din cateva vorbe, fara s-apuce sa-mi vada colul, in timp ce-i scria reteta altei paciente, si-a dat seama ca de vina de sangerarea mea sunt sechelele. Apoi, in timp ce ma consulta, m-a-ntrebat unde am facut eradul si in care iaurt trebuia sa suflu ( exprimarea d-nei dr. care mi-a recomandat eradul), motiv pt care ma face sa cred c-a fost vorba de-o eroare medicala .
Ce-i drept, am asteptat ceva la spital. Am ajuns pe la 10 si am plecat in jur de 14. Dansa a coborat din spital pe la 11.15, a apucat sa stea 5 min dupa care a fost chemata la o urgenta timp de 2 ore. Cand s-a-ntors intram cate 2,3. Nici n-am mai apucat sa-i arat catastiful cu analizele . Oricum nu mai contau ; s-a purtat de parca dansa se ocupase pana acum de colul meu . Iar cea care chiar a facut-o cu greu m-a diagnosticat...dupa 2 ani sangerosi .
Trebuie sa urmez un tratament o perioada cu extract de afine si detralex ( tratament al manifestarilor insuficientei venoase) . M-as bucura sa raspund la el. Oricare ar fi procedura ulterioara, eu de la d-na dr. nu mai plec. Daca nu ma trimitea ginecologul meu la clinica unde m-am investigat ( una foarte cunoscuta pe patologia colului), acesti 3 ani de chin, poate o depistam pe d-na dr. de atunci si colul meu era cel mai frumos
Sanatate tuturor!
- teo_doriss
- New member
Adevarat a-nviat! Pistruiata!
Ma bucur ca ai scris, si-ti multumesc ca nu ai uitat si mi-ai dat vestile tale, dupa vizita ta, la dna doctor. Eu, sincer, nu sunt surprinsa de nimic din ce ai spus: nici de asteptare, nici de atitudine. O cunosc foarte bine. Tot ce pot sa-ti spun e ca esti pe maini bune, bune, ca merita efortul si rabdarea cand trebuie sa mergi la controale si ca daca vei fi consecventa si ii vei urma sfaturile, nu vei regreta! Te pup si iti doresc tot binele din lume!
Ma bucur mult daca ti-am putut fi de folos, iti doresc numai bine, si multa sanatate, si oricand daca crezi, nu ezita sa ma intrebi. Stiu si eu cat de bine venit este uneori un sfat.
- Pistruiata
- New member
Teo, nu ti-am multumit... o fac acum din tot sufletul: sa-ti dea Dumnezeu sanatate si multe, multe bucurii ; Am alta stare de spirit, sunt alta femeie acum si ...inca nu m-am vindecat. Am un feeling ca nu va dura mult pana o sa se-ntample minunea. Si ca sa vezi pe ce maini am ajuns, dupa ce m-a consultat d-na dr, sunt ca noua; mi-a oprit sangerarea cu nu stiu ce substanta tamponata, in timp ce de alte dati, la alti medici, am fost lasata asa, intr-o " balta de sange". Adevarat profesionalism si umanism...jos palaria!
- teo_doriss
- New member
Pistruiata, esti f. draguta. Multumesc si eu pentru cuvintele frumoase. Si daca vei vrea vreodata, putem vorbi si in privat! Intr-adevar, cand ai optimism si esti increzator si starea de sanatate se imbunatateste! Oricum ai facut f. bine mergand la dna doctor. Cand ma gandesc ca si eu, acum cativa ani ma duceam cu multa teama si derutata, dupa ce fuseesm pe mai multe cai sa mi se dea un diagnostic si un tratament. Si clinica de unde veneam eu (una in zona materitatii Giulesti, condusa de o dr renumita in probl colului) era una buna, dar pana la urma, increderea pe care ti-o inspira medicul si priceperea lui este totul!
Sa fii sanatoasa, sa te linistesti si sa auzim numai de bine!
- Pistruiata
- New member
teo, cum se face ca amandoua am plecat de la aceeasi clinica , intr-adevar renumita...doar cu numele. Acolo m-am investigat de cand m-a trimis obstreticianul meu; de exemplu, bucatica de la erad mi-a taiat-o in 14 blocuri de m-a costat 9 mil si de-abia acum ma-ntreb daca nu cumva au exagerat...am mers precum calul, inainte, si-am facut exact cum mi s-a spus , cu speranta ca odata si odata, ma voi vindeca definitiv. Ca apoi sa-mi zica ca "nu ma asteptam nici eu sa arate in halul asta colul" , dupa atatea rugaminti, telefoane, analize peste analize . Ma plangeam ca ma doare colul si dansa-mi zice "colul n-are cum sa doara, mergeti si faceti alte investigatii" si uite asa m-a trimis la plimbare. Si uite ca , colul, chiar poate durea cand ramane cu sechele, dupa interventii facute alan'dala , fara simt de raspundere...
- teo_doriss
- New member
Pistruiata, te imbratisez! Da, ai dreptate, avem niste "intamplari" comune... Eu, de la cabinetul cu pricina, plecasem stiind ca trebuie sa fac, biopsie, RMN de pelvis... etc., etc. si apoi, sigur, o operatie... Eram incurajata ca este si bine si urgent sa fac toate neroziile alea de investigatii. Noroc ca am tinut sa am o a doua opinie! In final, am facut un ERAD, dar nu asa, aruncandu-ma cu capul inainte, ci dupa ce am fost urmarita de dna dr. Dinca, dupa ce am urmat niste tratamente premergatoare, si am fost linistita in tot acest timp, cu mult tact si rabdare, ca nu am nici un motiv sa iau lucrurile asa in tragic, si sa ma grabesc cu analize care traumatizeaza fizic si psihic... De aceea, iti spuneam ca e atat de important, pe ce maini de dr. incapi. Iar acum, privesc in urma cu detasare si o revad cu placere pe dna dr din 6 in 6 luni... Ceea ce, te sfatuiesc si pe tine sa faci Pana la noi vesti sau impresii, te imbratisez cu mult drag,
- Pistruiata
- New member
Teo, eu exact in perioada aceea o aveam pe mama in metastaze. A acceptat boala si stia ca nu scapa de ea , decat printr-o minune .Ei, eu n-am vrut sa repet greseala ei si de aceea "m-am aruncat in bratele doctorei". Mai nasol e ca, cu greu se anticipeaza aceste repercursiuni . Asta e, a fost ghinionul meu. Am mai cautat si pe alte forumuri: cred ca sunt singura care a ramas cu nenorocirea asta. Insa, la cum a vb d-na dr.dinca, ar parea ca nu e asa.
Abia astept sa merg la dansa din nou : papul, secretia si culturile de col le facusem cu putin timp in urma, deci n-as avea motive sa ma ingrijorez, ca toate au fost ok . Sper sa nu am vreo surpriza...
pup si mai vb
- teo_doriss
- New member
Pistruiata, te salut si eu cu mult drag. Imi pare tare rau sa aud cate necazuri te-au incercat... Slava Domnului, acum lucrurile, se pare, ca sunt spre mai bine! Iar, in ceea ce te priveste, daca ai primit deja, in urma consultului, o prima parere care, inteleg ca este una buna, fii sigura ca asa va fi! Si analizele, spui chiar tu, ca te indreptatesc a fii optimista! Lasa in urma tot ce a fost si bucura-te de fiecare veste buna primita. Nu ai mai spus nimic despre starea ta de acum...Cum stai cu sangerarile? Sper ca, deja, mai bine! Oricate indoieli te mai incearca, optimismul trebuie sa invinga!! Te imbratiez cu drag. Pe curand, cu cele mai bune vesti,
- Pistruiata
- New member
Teo, Nu stiu cum faci ca, de fiecare data cand iti citesc mesajele, ma simt mult mai bine. Nu pot sa zic c-am scapat de sangerari pt ca nici n-am inceput tratamentul. Cand m-am vz cu d-na dr. eram in a-16-a zi de ciclu. Am sangerat la colpo, in schimb, a avut grija sa nu plec si sa raman asa. Mi-a dat c-o solutie care m-a protejat pana-n-a-21-a zi, dupa care, am inceput sa sangerez din nou pt ca se apropia menstra si probabil atunci vasele de sange sunt si mai puternic vascularizate. Azi, a-26-a, zi a aparut menstra si cum se termina incep tratamentul dat de dansa, cel cu extract de afine si detralex. Oricum sapt. viitoare ne vom revedea pt ca apar rezultatele analizelor si plus ca mi-a recomandat sa fac si o eco transvaginala. Abia astept! E prima oara cand ma duc la gineco ( de cand au aparut problemele) fara teama si sigura pe mine .
Primeste de la mine, te rog, multi Si sigur, am sa vin cu vesti bune,
- teo_doriss
- New member
Pitruiata, si mie imi face mare placere cand vad vesti de la tine ! Cred ca tot rationamentul tau in privinta starilor tale este corect. Iar daca nici nu ai inceput tratamentul, este de inteles ca si lucrurile sa treneze in aceeasi forma Acum s-ar putea ca si cele doua medicamente pe care le vei lua sa nu-si spuna imediat "cuvantul" Dar este bine ca in curand vei merge din nou la control, si sigur, vazandu-te a doua oara, pe langa ca va vedea ca esti decisa sa-i urmezi sfaturile, (sa nu fii mirata sa constati ca mai si tine minte parte din "povestea" ta ), o sa si poata sa-si intregeasca parerea. Si mie, din 6 in 6 luni, cu toata consecventa,imi recomanda si fac colpo, tansvaginala si papa+secretii. Si asa stiu ca orice ar interveni, pot sa fiu cu un pas inainte.
du-te, deci, cu fruntea sus, Dumnezeu te va ajuta sa treci cu bine si de incercarile astea!
Ma gandesc deja ca nimic nu e intamplator in lumea asta ... nici forumul asta, nici intamplarile unora sau altora dintre noi,povestite mai departe...
cu mult drag.
- Crissm
- Membru
- Inregistrat: 2011-05-09
Am o intrebare ante-ERAD, poate are cineva idee.. Sunt programata pentru interventie peste 2 zile si am citit ca este contraindicat sa se ia antiinflamatoare cu 2 saptamani inainte de procedura. Din pacate, in ultimele 3 zile am luat nurofen raceala si gripa.. Iar in urma cu ~ 6 zile.. in prima zi de menstra, mai luasem 2 nurofen forte. Deci se pare ca am destul de mult ibuprofen administrat.. Exista riscuri mari, in acest caz? (Din cate am inteles problema e ca ibuprofenul e anticoagulant). Pot aparea complicatii importante in timpul interventiei, sau dupa aceea? Nu sunt sigura cum ar trebui sa procedez, daca este suficient doar sa informez medicul/anestezistul in momentul in care ma prezint la clinica, sau daca trebuie sa anulez .
- Pistruiata
- New member
Buna la toata lumea!
Teo, azi m-am vazut cu d-na doctor. Am fost sa-mi citeasca rezultatele analizelor si mi-a dat un tatament pentru inflamatie ( cerviron, polyginax, feminella hyalosoft pt atrofie vaginala si sotului macmiror). Culmea e ca de la Micomi am plecat cu examen de secretie curat, la fel si pap-ul, si contact sexual o). Asta ma pune pe ganduri... inseamna ca eu ma culcam pe doua urechi, nu pe una. Cine stie de cand aveam inflamatia asta. Nu-mi vine sa cred ca la o clinica renumita in patologia colului analizele lasa de dorit... De exemplu: in martie 2011, leucocitele polimorfonucleare erau rare, dupa o luna, in aprilie , frecvente ; asta-i o eroare grava, mai ales in situatia mea este vorba doar de-o luna intre rezultate...
Peste 2 luni, cam atat dureaza tratamentul, merg din nou si programam o interventie pentru cauterizarea vaselor de sange. Ele fiind, in momentul de fata, pe-o suprafata mare, cu tratam premergator speram la o micsorare a acestora, in felul asta sa ramana mai putin de cauterizat. Oricum, nota 11 d-nei dr. Dinca. Mai rar intalnesti oameni ca dansa, cu atat mai mult, doctori... se observa ca-i pasa de pacient; Mai mult de atat, m-a certat cand i-am spus ca de un an n-am mai avut relatii cu sotul, din cauza sangerarii .
criss, imi pare rau ca nu ti-a raspuns nimeni; sper ca esti bine...sanatate si refacere grabnica dupa erad!
- teo_doriss
- New member
Bun gasit, Pistruiata! Ce bine-mi pare sa "te aud". Ma bucur sa stiu ca, in continuare, esti convinsa ca esti pe cele mai bune maini. Intr-adevar, ai mare dreptate: si eu am plecat de la aceeasi clinica, cu sentimentul ca nu este locul meu acolo. Si bine am facut. Si cu atatea semne de intrebare in capul meu, am ajuns sa o cunosc, printr-o prietena comuna a mea si a dnei doctor, pe doctorita noastra, de acum... Asa a fost sa fie... Uite, ieri eu nu am fost asa norocoasa: n-am gasit-o la Sanador, unde tocmai facusem o eco transvag. si pe care voiam sa mi-o vada. Stii, de la erad incoace, din sase in sase luni, fac un set intreg de analize si acum era vremea. O sa vorbesc la telefon sa aflu cand o pot vedea.
Despre tine, inteleg ca e numai de bine! Bravo, dar te rog, tine-ma la curent cu ce mai faci si in intervalul dintre vizitele la doctor. Sa nu ne uiti! Succes in tot ce faci si sanatate maxima iti doresc. Numai bine, tuturor!
- Crissm
- Membru
- Inregistrat: 2011-05-09
Buna tuturor, Am revenit dupa interventie. Se pare ca ibuprofenul nu a avut efecte nedorite, am inteles de la dr. ca aspirina este cea care ar fi putut pune probleme. Am zis ca ar fi bine sa scriu asta in cazul in care mai exista persoane care s-ar stresa din acelasi motiv. Acum.. astept si eu sa ma recuperez si sper sa fie bine. Felicitari pentru faptul ca impartasiti experientele de acest gen. Am citit multe zile multe pagini web, speriata fiind inainte de erad, si pot spune ca e destul de incurajator sa vezi ca au mai trecut si altii prin asta si a fost in regula pana la urma. Sanatate multa!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|