ERAD..Intrebari!-6
- teo_doriss
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-02-18
Re: ERAD..Intrebari!
Madalina Tudose a scris:Am uitat sa-ti spun la clinica am fost...Mediplus...DR POIANA....superrrr....medic. Am fost pt un control de rutina sa ma pot apuca de un bebe si uite ce probleme mi-a gasit....acum astept sa se vindece sa ma pregates de un bebe....am 26 de ani. Multa Sanatate!
Am auzit si eu numai de bine de dr. Poiana. Totul este sa gasesti un dr bun si apoi sa ai incredere deplina. Foarte bine ca ai aflat din timp si ca ai rezolvat problema.
Legat de ce ai scris mai inainte, sa stii ca sunt normale eventualele sangerari (si eu am fost alarmata si apoi linistia de o persoana draguta de pe forum). Pot dura cateva zile bune... Fii pregatita!
Sanatate multa iti doresc si sa te ajute Domnul sa faci repede apoi si un bebe!!
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
teo, am editat mai sus
- teo_doriss
- New member
gargarita a scris:teo, am editat mai sus
Am vazut !!! La tine ma refeream cand am scris "o persoana draguta de pe forum". M-am gandit la tine, ti-am mai scris...
Ai fost la control?! Totul e bine, sper!! Cu drag
- gargarita
- Moderator
da teo, am scris mai sus, la colpo e totul frumos, sa vedem ce zice si Pap-ul, dar ma astept sa fie bine imi pare bine ca esti mai linstita acum
- teo_doriss
- New member
gargarita a scris:da teo, am scris mai sus, la colpo e totul frumos, sa vedem ce zice si Pap-ul, dar ma astept sa fie bine imi pare bine ca esti mai linstita acum
Da, am vazut cu intarziere si restul raspunsului tau. (e un decalaj de timp pana sa apara tot ce se editaza). Ma bucur mult pt tine si sunt sigura ca si PAp-ul o sa fie bine!
Intre timp am fost si eu la control: rezultatul este, intr-adevar, bun si colposcopia de dupa Erad (facuta ieri) a aratat ca totul este in ordine. M-a chemat peste 6 luni pt pap si colpo.
p.s. nu conteaza ca nu ai vazut ca-ti scrisesem, importante sunt vestile bune!
te pup!
- gargarita
- Moderator
ma bucur ca e totul e bine . sanatate multa
- Madalina Tudose
- New member
- Inregistrat: 2009-07-21
Saptamana trecuta spuneam ca totul este ok.....insa vineri am ajuns de urgenta cu hemoragie .....sunt fff speriata ....nu stiu ce mi s-a intamplat.....doctorul m-a linistit un pic ca vezi doamne mi-a cazut coaja (sunt in a 3 sap dupa primul erad si in prima dupa al 2 erad)......ca a ajuns la concluzia ca tre sa-mi faca din nou cauterizarea ....si nu mai mi-a facut anestezie si mi-au dat lacrimile de durere.. A mai patit cineva asa ceva? E grav? histopatalogicul nu mi-a iesit inca ....Este cumva greseala doctorului?...nu m-a pastrat eu cum trebuia (mi-am facut irigatii asa cum mi s-a spus, am pus ovul in fiecare seara, .....am facut intradevar 2 dusuri mai reci ....sa fi fost de la astea?....a si inca ceva era ziua cand trebuia sa-mi vina ciclul.. Daca imi poate raspunde cineva macar la cateva din intrebarile mele v-asi fi ffff recunoscatoare.......sunt fff ingrijorata....abia astept sa merg la control vineri din nou sa-l iau l-a intrebari pe medic ...ca at am fost fff speriata si nu am apucat sa-l intreb mare lucru... Va multumesc!!!Multa sanatate la toata lumea
- Madalina Tudose
- New member
Voi ati mai mers la pansat dupa ERAD?......sau aceasta interventie nu mai necesita pansat.....doar interventiile clasice cu bisturiu sau cu ce s-or fi facand necesitau?....ca pe mine toata lumea (mama, nasa, matusa ) m-a intrebat Cum nu te-a mai pansat?....sunt ele in urma cu tehnologia?....probabil asa se facea pe timpul lor
- Jessie
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-10-08
Eu am fost la pansat dupa ERAD, am fost pana la controlul de dupa interventie.
Ti-a mai facut un ERAD la 3 sapt dupa primul? Mi se pare un pic ciudat. Nu a vazut din prima cat trebuie sa scoata sau cum?? Madalina, editeaza ca iei warn.
Ultima oara a fost editat de Jessie (2009-07-29 15:38:42)
"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel
- Madalina Tudose
- New member
Jessie a scris:Eu am fost la pansat dupa ERAD, am fost pana la controlul de dupa interventie.
Ti-a mai facut un ERAD la 3 sapt dupa primul? Mi se pare un pic ciudat. Nu a vazut din prima cat trebuie sa scoata sau cum?? Madalina, editeaza ca iei warn.
Pai am ajuns cu hemoragie ( aveam 17 zile de la ERAD) si ca sa mi-o oprasca mi-a spus ca trea sa puna niste puncte de coagulare......si la receptie am platit 200 cauterizarea.....deci am pp ca mi-a facut din nau ERAD..
- teo_doriss
- New member
Madalina Tudose a scris:Voi ati mai mers la pansat dupa ERAD?......sau aceasta interventie nu mai necesita pansat.....doar interventiile clasice cu bisturiu sau cu ce s-or fi facand necesitau?....ca pe mine toata lumea (mama, nasa, matusa ) m-a intrebat Cum nu te-a mai pansat?....sunt ele in urma cu tehnologia?....probabil asa se facea pe timpul lor
Madalina, uite-ma din nou, sunt teo, ti-am mai scris si data trecuta si imi spun si acum parerea, poate iti va fi de folos. - dr. mea, la controlul de la o luna de la ERAD, spunandu-i ca am avut cateva zile (4-5) de hemoragie destul de abundenta, mi-a spus ca este f. posibil, ca in unele cazuri (de la organism la organism), sa sa intample si asa si sa fii nevoita sa ajungi chiar si la spital din cauza respectivei pierderi de sange. Asta pe de o parte. Altfel, pot spune ca in cazul tau, avand in vedere ca este si timpul ptr. menstra, e f. posibil ca aceasta, asa-zisa sangerare, sa nu fie de fapt altceva decat menstruatia. Gandeste-te si la varianta aceasta. - in privinta mersului la pansat, sa stii ca este, se pare, o moda deja apusa cu asa zisul pansat, ca :kiss: nu se mai prea practica... Eu nu am mers la control decat dupa 1 LUNA de la interventie! Asa ca nu trebuie sa fii derutata din pricina asta. - sunt si eu putin mirata de ce doua interventii asa, una dupa alta, si nu una singura?... s-a respectat intervalul acela optim ptr ERAD, respectiv in primele 10 zile de CM? Dar cum dr. tau este unul bun, cred ca trebuie sa ai incredere in ce-ti spune el si sa fii optimista. Totul va fi bine, fii sigura de asta si da-ne repede vesti bune! Sanatate multa!
- Madalina Tudose
- New member
teo_doriss a scris:Madalina Tudose a scris:Voi ati mai mers la pansat dupa ERAD?......sau aceasta interventie nu mai necesita pansat.....doar interventiile clasice cu bisturiu sau cu ce s-or fi facand necesitau?....ca pe mine toata lumea (mama, nasa, matusa ) m-a intrebat Cum nu te-a mai pansat?....sunt ele in urma cu tehnologia?....probabil asa se facea pe timpul lor
Madalina, uite-ma din nou, sunt teo, ti-am mai scris si data trecuta si imi spun si acum parerea, poate iti va fi de folos. - dr. mea, la controlul de la o luna de la ERAD, spunandu-i ca am avut cateva zile (4-5) de hemoragie destul de abundenta, mi-a spus ca este f. posibil, ca in unele cazuri (de la organism la organism), sa sa intample si asa si sa fii nevoita sa ajungi chiar si la spital din cauza respectivei pierderi de sange. Asta pe de o parte. Altfel, pot spune ca in cazul tau, avand in vedere ca este si timpul ptr. menstra, e f. posibil ca aceasta, asa-zisa sangerare, sa nu fie de fapt altceva decat menstruatia. Gandeste-te si la varianta aceasta. - in privinta mersului la pansat, sa stii ca este, se pare, o moda deja apusa cu asa zisul pansat, ca nu se mai prea practica... Eu nu am mers la control decat dupa 1 LUNA de la interventie! Asa ca nu trebuie sa fii derutata din pricina asta. - sunt si eu putin mirata de ce doua interventii asa, una dupa alta, si nu una singura?... s-a respectat intervalul acela optim ptr ERAD, respectiv in primele 10 zile de CM? Dar cum dr. tau este unul bun, cred ca trebuie sa ai incredere in ce-ti spune el si sa fii optimista. Totul va fi bine, fii sigura de asta si da-ne repede vesti bune! Sanatate multa!
Multumesc mult pt incurajari..... Deci primul ERAD l-a facut pe 07.07.09 dupa care am mers la control pe 17.07.09 si mi-a spus ca se vindeca ff bine ca ovulele isi fac treaba.......si pe 24.07.09 am ajuns cu hemoragie (sincer nu am avut niciodata asa ceva....nu stiu cum sa numesc ce mi s-a intamplat.....cert este ca in 40 de min mi s-a umplut absorbantul si m-am si patat destul de mult).......cand m-a vazut medicul a incercat sa ma linisteasca si mi-a spus ca punem acolo 2,3 puncte de coagulare si nu mai trebuie sa-mi pun absorbant...(adica se opreste de tot sangerarea)....asa s-a si intamplat. La receptie mi s-a spus sa achit 200 lei cauterizarea.........de aici am dedus ca mi s-a facut din nou ERAD. Multa Sanatate tuturor.......maine merg la control si va tin la curent.....sper sa fie bine...Doamne ajuta!!!
- Printesika20
- New member
- Inregistrat: 2009-01-27
Buna fetelor...vreau sa va spun ca am facut si eu ERAD.Sincer...mi-a fost tare frica...dar vreau sa va spun ca nu am simtit absolut nimik.Mi-au facut anestezie totala care a durat in jur de 30 de minute.Nu ma durut deloc dupa ce m-am trezit din anestezie...si am fost foarte multumita...ba chiar seara mi-au dat si drumu acasa.M-a chemat la pansat de doua ori pe saptamana...si mi-au dat niste ovule.Acum astept rezultatul de la biopsie care vine cam in trei saptamani.Va pupacesc fetelor si va doresc multa sanatate
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
ne bucuram ca ai scapat multa sanatate!
- gargarita
- Moderator
madalina, nu mi se pare nimic ciudat din ceea ce ti s-a intamplat. asta cu pansamentele nu prea se mai practica, se prefera tratament cu ovule. hemoragie poate aparea, iar in ceea ce priveste al 2-lea ERAD, nu cred ca a mai fost de fapt ERAD ci o simpla cauterizare, fara sa mai scoata nimic de acolo. pe mine doc m-a avertizat ca s-ar putea sa mai fie nevoie de un "retush" dar din fericire nu a mai fost nevoie, i-a iesit frumos din prima. asta presupun ca se intampla la leziunile mai mari si cu anestezie caz in care apar sangerari "in campul de lucru" si ingreuneaza procedeul cum mai esti? ai fost la control?
Printesika20 bafta cu rezultatul
- teo_doriss
- New member
gargarita, te-am vazut online si am vrut sa te salut! sper ca esti bine, sanatoasa! cu drag.
- gargarita
- Moderator
teo_doriss a scris:gargarita, te-am vazut online si am vrut sa te salut! sper ca esti bine, sanatoasa! cu drag.
- Madalina Tudose
- New member
gargarita a scris:madalina, nu mi se pare nimic ciudat din ceea ce ti s-a intamplat. asta cu pansamentele nu prea se mai practica, se prefera tratament cu ovule. hemoragie poate aparea, iar in ceea ce priveste al 2-lea ERAD, nu cred ca a mai fost de fapt ERAD ci o simpla cauterizare, fara sa mai scoata nimic de acolo. pe mine doc m-a avertizat ca s-ar putea sa mai fie nevoie de un "retush" dar din fericire nu a mai fost nevoie, i-a iesit frumos din prima. asta presupun ca se intampla la leziunile mai mari si cu anestezie caz in care apar sangerari "in campul de lucru" si ingreuneaza procedeul cum mai esti? ai fost la control?
Printesika20 bafta cu rezultatul
Intr-adevar al 2 lea EARD a fost de fapt 3 puncte de coagulare. Ieri am ajuns din nou cu hemoragie si mi-a pus din nou 3 puncte de coagulare ....mi s-a explicat ca am niste vase foarte vascularizate si in momentul cand cade "coaja" incep si sangereaza....nu vor ele sa se lipeasca.........pe partea superiara a colului s-a vindecat....pe cea inferioara mai am acele 3 "izvoare" pe care nu au reusit sa mi le lipeasca ( ieri mi-a facut coagularea alt medic pt a al meu este in co....sper sa fi avut mana mai buna ).....doamne ajuta la toata lumea Multa Sanatate!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|