homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

ERAD..Intrebari!-5

#77 2009-07-01 21:53:34

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: ERAD..Intrebari!

teo_doriss a scris:

Am facut un ERAD si am nevoie de un sfat...
In urma cu 10 zile am facut la o clinica privata  ERAD-ul, cu anestezie locala, fara dureri sau neplaceri. Evident cu biopsie cu tot... Nu am avut nimic special nici atunci, nici dupa.
Am primit un tratatament cu ovule Colposeptine, apoi Viviflor, iar in paralel, ceva imunostimulatoare Catinofort, Betacaroten si calciu.
Totul a decurs normal, iar din ziua a 5-a a a parut o usoara secretie rozalie, care treptat - treptat, in 2-3 zile s-a transformat intr-o adevarata sangerare. La inceput timid, dar acum, deja, destul cantitativ. Nu este f. abundenta, dar totusi mi se pare ca este cam prea mult... devenind  si destul de stresanta.
Doctorita mi-a spus ca, aproximativ cu ziua a 10-a, s-ar putea sa am o sangerare, dar nu mi-am imaginat ca va fi chiar de felul acesta... si oricum la mine totul s-a declansat mai repede...
Ce ma mai preocupa acum, ar fi ca peste toata povestea asta, sa nu se suprapuna si menstuatia, care uneori se mai "grabeste", iar daca asa s-ar intampa, as fi intr-o totala deruta...
Pin pacate, nu pot cere nici parerea d-nei doctor, care este in concediu in strainatate. Iar pentru control sunt programata oricum, abia pe 20 iulie. Asa ca mai am de asteptat...
De aceea va rog, daca cineva a patit ceva asemanator, sau are o parere, sau poate sa-mi impartaseasca din experienta...
Multumesc.

la mine sangerarea dupa ERAD a inceput in seara celei de a 6-a zi si a durat 10 zile. in unele zile a fost destul de abundenta...
evolutia colului a fost cat se poate de buna.
normal ar fi fost sa faci ERAD cat mai curand dupa menstra.

#78 2009-07-02 07:10:14

teo_doriss
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-18

Multumesc mult, Gargarita pt raspuns!
Inteleg din ce-mi spui, ca n-ar trebui sa fiu ingrijorata. Intr-adevar si la mine pana acum, zilele au fost diferite ca si manifestare legata de sangerare, dar eu o vedeam parca mai altfel, nu atat de continua si intens colorata timp de
2-3 zile consecutiv. Desi fusesem avertizata, am avut totusi nevoie de confirmarea cuiva care mai trecuse prin asa ceva...

In privinta interventiei, ai dreptate, stiu ca trebuie facuta in primele zile dupa menstra, dar din pacate, la clinica unde am mers (Sanador), abia am reusit cu greu o programare in a 11-a zi, doctorita fiind extrem de cautata si solicitata. Si impreuna cu ea am decis sa fac totusi ERAD-ul, chiar si la limita perioadei pt ca ea apoi intra in concediu si apoi  timpul tot trecea si chiar voiam sa  scap de stres... Numai ca acum am dat peste un altul, acesta cu sangerarea, si altul cu rezultatul... si tot asa...
Iti multumesc inca o data si lasa-ma, te rog, daca voi mai avea nelamuriri sa te mai intreb, iar daca vei vedea intrebari de la mine sa-mi raspunzi, poate.
Sanatate multa!

#79 2009-07-02 09:02:41

gargarita
Moderator

asta am vrut sa spun, ca nu trebuie sa fii ingrijorata. daca voi sti, iti voi raspunde cu placere si la alte intrebari. sanatate si tie smile

#80 2009-07-02 09:12:42

teo_doriss
New member

gargarita a scris:

asta am vrut sa spun, ca nu trebuie sa fii ingrijorata. daca voi sti, iti voi raspunde cu placere si la alte intrebari. sanatate si tie smile

Esti foarte draguta!
Merci mult!
O zi buna!  smile

#81 2009-07-09 16:52:52

teo_doriss
New member

Buna fetelor!
Va scriu iarasi si astept  sfatul vostru. Legat de perioada post ERAD si de prima menstruatie. Sunt in a 19-a zi de la interventie si in a 29-a zi a CM. Asa cum mai scriam, am avut cateva zile, 5-6  la nr., o sangerare, mai mult sau mai putin abundenta, apoi s-a oprit; ocazional, mai apare o usoara secretie rozalie, dar pana acum nici un semn de menstra. Oare ce trebuie sa cred?
Va astept parerile si va multumesc mult.
P.S. Poate ma vede gargarita si-mi spune din nou o parere.

Publicitate

loading...

#82 2009-07-09 17:01:36

gargarita
Moderator

ERAD-ul nu influenteaza cu nimic aparitia menstrei. daca va avea vreo abatere de la obisnuit cauzele sunt sigur altele

#83 2009-07-09 17:08:35

teo_doriss
New member

gargarita a scris:

ERAD-ul nu influenteaza cu nimic aparitia menstrei. daca va avea vreo abatere de la obisnuit cauzele sunt sigur altele

multumesc mult pentru raspunsul promt. E adevarat, mi se mai intampla "dereglari", dar acum ma gandeam si la o eventuala legatura...
Despre acea secretie roze,  ce crezi ? Pana la rezultat, imi fac o mie de ganduri...
Nu te supara de insistenta! sad

#84 2009-07-09 17:38:20

gargarita
Moderator

cred ca este normala... nu mai asa mult pana la control. ceva tratament ti-a dat sa faci in perioada asta?

#85 2009-07-09 17:57:37

teo_doriss
New member

gargarita, controlul este pe 20 iulie, rezultatul il voi lua tot atunci, pt ca mi-e teama sa-l iau mai devreme, desi poate ca va fi gata, dar  sa stau cu el fara a putea sa-l interpretez, cred ca mi-ar da un mare stres...Poate ca par exagerata, dar sunt cam lipsita de curaj, ce sa fac?!
Tratament am avut,  12 zile ovule colposepine, apoi o data la 3 zile viviflor tot ovule si in tot timpul acesta catinofort, betacaroten si calciu. Atat. Si bineinteles, restrictiile.
Multumesc mult pentru raspunsuri!

#86 2009-07-09 18:33:15

gargarita
Moderator

curaj iubita, de ce-ti faci stres degeaba?...bafta

si eu ma duc la colposcopie+ papanicolau saptamana viitoare. la mine este deja controlul la 1 an dupa ERAD. sper sa fie bine smile

#87 2009-07-09 18:42:09

teo_doriss
New member

Multumesc mult pentru vorbele bune. O sa ma gandesc mai des la ce mi-ai spus... sa-mi creasca moralul!!
Iar tie iti pumnii si sa-mi dai si mie vestile cele mai bune in privinta ta!
Abia le astept!
Cu mult drag

#88 2009-07-09 19:42:13

gargarita
Moderator

multu'  puss

#89 2009-07-13 16:29:18

teo_doriss
New member

Un raspuns si in special pentru gargarita!

Draga mea, mi-am luat inima in dinti si, afland ca rezulatul de la biopsie este gata, si mai cu seama ca si doctorita se intorsese din concediu si avea si program azi, m-am dus si iata ce-am aflat: Rezultat histopatologic piesa mica ERAD/conizatie (1-3 blocuri) Anatomie Patologica - Fragmente de col uterin prezentand zonal hiperplazie de celule bazale a exocolului; glande endocervicale dilatate chistic. Punct.
Atat si nimic mai mult. Fara nici o clasificare, nimic.
Am intrat la doctorita, care mi-a spus ca este totul in regula, ca este asa cum se astepta si imi si spusese de fapt, iar la insistenta mea de ce nu apare o clasificare ceva, mi-a raspuns ca nu  avut unde sa incadreze portiunea analizata. Sa stau linistita, sa merg in continuare cu tratamentul, iar lunea viitoare sa vin la control,  sa vada cum  a evoluat rana.
Am tinut mult sa-ti spun toate astea, pt ca tu ai fost extrem de draguta, m-ai sfatuit si mi-ai mai si sustinut moralul cam daramat, dupa cum ti-ai dat seama...
CE parere ai?
In ceea ce te priveste, tare as vrea, cum am mai spus, sa-mi scrii si mie ce vesti (bune) vei primi saptamana asta la control.

Astept vesti.
Cu drag

#90 2009-07-13 21:56:05

teo_doriss
New member

gargarita, nimic?!

#91 2009-07-21 16:18:02

teo_doriss
New member

Madalina Tudose a scris:

pt teo_doriss

Buna ....si eu am facut o interventie ERAD tot la o clinica particulara ......imi poti spune cat a costat la Sanador......eu am platit 650 cu laborator cu tot.
Multumesc anticipat!

Madalina, cu multa placere iti raspund: eu am platit  mai mult, respectiv 1050 ron, din care 480 ron ERAD - Vaporizari laser 3x80 ron - anestezie locala 30 ron - exam. histopatologic 300 ron.
Asa ca,  acestea sunt preturile acolo, iar eu am ales clinica, "nevoita", pt ca acolo are consultatii doctorita mea.
(Gabriela Dinca).

Iti doresc multa sanatate, sa treci usor si cu mult curaj peste perioada asta, (daca tocmai ai facut interventia), iar daca mai ai intrebari, nu ezita, am trecut prin asta si stiu ce inseamna sa te ajute cineva cu un sfat sau o parere...

#92 2009-07-21 16:22:38

Madalina Tudose
New member
Inregistrat: 2009-07-21

Si eu am facut o interventie ERAD.....am facut cu anestezie locala, la clinica particulara......am simtit intr-adevar o caldura si un pic dureros (mai mult disconfort), a durat 5 minute, rana a fost de marimea monedei de 50 bani (5 mii vechi).....am urmat un tratament cu diclofenac duo si ciprinol 5 zile si 24 de ovule macmyror (sper ca am tinut minte bine)......astazi sunt in a 14 zi de la intervenie si am vazut ca incep scurgeri cu firicele de sange.....sper sa fie ceva normal...Am fost la control dupa 10 zile de la interventie si mediucul mi-a spus ca se vindeca ff bine sa astept sa cada coaja..
Am o intrebare pt teo_doriss.....cat a costat la Sanador interventia?
Sanatate multa la toata lumea!

#93 2009-07-21 16:26:20

Madalina Tudose
New member

teo_doriss a scris:

Madalina Tudose a scris:

pt teo_doriss

Buna ....si eu am facut o interventie ERAD tot la o clinica particulara ......imi poti spune cat a costat la Sanador......eu am platit 650 cu laborator cu tot.
Multumesc anticipat!

Madalina, cu multa placere iti raspund: eu am platit  mai mult, respectiv 1050 ron, din care 480 ron ERAD - Vaporizari laser 3x80 ron - anestezie locala 30 ron - exam. histopatologic 300 ron.
Asa ca,  acestea sunt preturile acolo, iar eu am ales clinica, "nevoita", pt ca acolo are consultatii doctorita mea.
(Gabriela Dinca).

Iti doresc multa sanatate, sa treci usor si cu mult curaj peste perioada asta, (daca tocmai ai facut interventia), iar daca mai ai intrebari, nu ezita, am trecut prin asta si stiu ce inseamna sa te ajute cineva cu un sfat sau o parere...

Multumesc mult pt raspuns....si pe mine m-a dus pana acum 1020 lei , am platit prima oara consultatia , colposcopie si PAP 370, si ERAd-ul 650, 120 reteta....asta e sanatatea costa ....mai nasol e ca ne mai opresc astia si atatea miliane din leafa pt asigurari si cand ai probleme te costa de te indoaie.....si ca fiecare pt sanatate nu te mai uiti......asta e romania!...

#94 2009-07-21 16:28:27

Madalina Tudose
New member

Am uitat sa-ti spun la clinica am fost...Mediplus...DR POIANA....superrrr....medic. Am fost pt un control de rutina sa ma pot apuca de un bebe si uite ce probleme mi-a gasit....acum astept sa se vindece sa ma pregates de un bebe....am 26 de ani.
Multa Sanatate!

#95 2009-07-21 16:32:36

gargarita
Moderator

madalina, chiar am vrut sa te intreb unde ai facut ERAD-ul ca imi suna familiar formula diclofenac duo+ macmiror  tongue . si eu tot acolo am facut dar la alt medic.

teo, acum am vazut mesajul tau mai vechi, scuze, nu stiu cum am ratat topicul.
nu ma pricep sa-ti pun ce inseamna rezultatul de la ex. histopatologic dar nu suna nimic dubios  tongue  ma bucur ca esti bine smile

si la mine e totul bine conform colposcopiei, acum astept rezultatul la Pap smile

Ultima oara a fost editat de gargarita (2009-07-21 16:37:43)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.