homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-19

#343 2011-09-18 12:54:42

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

Normal ca se poate sa si lucrezi si sa ai o familie, nu asa foace toata lumea?

Dar nu o sa fac un copil fara sa stiu sigur ca pot sa-i asigur o viata cat de cat decenta, oricat de tare mi-ar suna ceasul biologic, pentru ca nu-l putem creste  numai din iubire, ca nu iubirea plateste scutecele, vaccinurile, hainulele care raman mici vazand cu ochii, s.a.m.d. Si ma sperie destul de tare faptul ca daca intru in concediu de maternitate, nu stiu nici daca o sa primesc ceva ajutor pt copil, iar daca o sa-l primesc o sa fie semnificativ mai mic decat ce castig acum lucrand. Habar n-am cum am trai 3 oameni cu mult mai putin decat traim in mod normal 2.

Ma sperie gandul ca 1-2 ani pana ma intorc in campul muncii nu o sa mai pot sa-mi permit mai nimic, pentru ca i-as lua copilulul in primul rand tot ce are nevoie.
De aceea preferam sa tragem tare acum sa mai punem  ceva deoparte iar apoi cand copilul ar fi suficient de mare tot  m-as intoarce la ritmul initial de lucru pentru ca mai bine stau 2 - 3 ore in plus la munca dar stiu ca apoi putem sa ne asiguram un trai mai bun decat "minimum necesar", cu tot ce inseamna asta - iesit in oras, concedii etc.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#344 2011-09-18 17:35:47

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Eu vreau sa imi cresc copilul decent, adica un pic peste medie daca se poate...vreau sa ii pot plati asigurare medicala facultativa de exemplu, vreau sa manance corect si sanatos, vreau sa aiba pe cat posibil tot ce isi doreste
Ori daca nu ii pot oferi astea la 25 de ani cat am acum, prefer sa astept inca 5 sau 10 ani. Si imi doresc un copil, chiar foarte mult, dar nu pot sa fiu egoista si sa il aduc pe lume intr-un moment neprielnic. Da, as avea bani sa supravietuim, dar nu asta imi doresc de la viata.
Stiu ca mai tarziu poate fi mai greu, dar 30 de ani nu mi se pare deloc o varsta problematica pentru a duce o sarcina, pana la urma daca e sa am probleme, o pot pati si acum la fel.
Si probabil o sa mai fiu judecata pentru ca vreau sa ma intorc la birou dupa cateva luni, posibil 6 daca este ok bebelusul. Stiu ce important e sa fie cu mama lui cat mai mult timp, probabil nici cei 2 ani nu sunt suficienti, dar pe de alta parte, la fel de necesari sunt si banii si pana la urma, realizarea mea profesioanala. Si sper sa fac fata astfel incat in timpul liber pe care o sa il avem sa ne putem simti bine impreuna toti trei.

#345 2011-09-18 18:05:43

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

fetele,va doresc sa reusiti sa aveti destui bani sa va cresteti copilul mai mult decat decent.si sunteti tinere,puteti sa mai asteptati.eu am asteptat dupa examene,dupa bani mai multi si in afara de invatat si stors creierii n-am reusit nimic.bani mai putini atat.si fara copil la in curand 31 de ani....trist..fff trist....

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#346 2011-09-18 18:18:14

ioana_4
Diamond member

nu e trist deloc, sonia, te rog nu mai gandi asa ca iti faci rau singura puss
o sa vezi ca 30, 30 si un pic e o varsta f buna pentru a face copil, te-ai maturizat, ai o relatie pe care te poti baza, un om pe care il iubesti, ai o cariera..gandeste-te numai la cate satisfactii ti-a adus invatamantul si ceea ce faci

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-09-18 18:19:33)

#347 2011-09-18 18:20:28

sonia30
Moderator

ioana puss iti multumesc.da sincer e cam tarziu acum.tot ce pot sa sper si sa ma rog e sa imi dea Dumnezeu si mie un copil.as fi cea mai fericita.asa,cu bani putini.om vedea noi ce facem.da,ceea ce fac imi aduce multe multumiri,copii care ma iubesc si pe care ii iubesc nefiind ai mei.acolo in mijlocul lor e locul meu.dar e timpul si pt copilul meu.si cred ca in curand o sa il am.

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2011-09-18 18:21:51)

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

Publicitate

loading...

#348 2011-09-18 18:26:37

ioana_4
Diamond member

o sa il ai sigur! si pe langa asta ai si multumirea profesionala care nu e de neglijat.
si eu ma gandeam ca e tarziu, ca am trecut de 25 si nu mai am cand, dar mi-am dat seama de ceva timp ca nu e deloc asa si exageram. fiecare etapa are rolul si farmecul ei, acum vreau sa muncesc sa ma dezvolt profesional si imi place, iar peste cativa ani imi doresc un copil, mi se pare firesc sa fie asa.
asa ca tine capul sus si gandeste pozitiv sa apara bebe si sa fie totul ok puss

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-09-18 18:34:37)

#349 2011-09-18 18:47:40

sonia30
Moderator

ioana puss  puss asa sa faci!da sa nu astepti prea mult

#350 2011-09-18 18:54:39

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

smile acum vreo 2-3 ani nu voiam sa aud de copil pana nu ma "implineam financiar". aveam destui banuti amandoi, insa a urmat si o perioada nefasta... in care firma unde lucra al meu a intarziat destul de mult timp cu salariile sau nu le mai dadea intregi si a trebuit sa mai taiem de unde am putut. nici acum nu e totul pe roze, eu de la anul nu voi mai avea contract (fetele mai vechi stiu cu ce ma ocup smile ), nu cred ca primesc vreun ajutor de la stat si nici nu am de gand sa stau dupa ajutorul de la stat la ce se intampla in tara big_smile.
  toate cate s-au intamplat m-au facut sa ma gandesc mai bine. ok, avem job-uri bune 2-3 ani dar dupa aia se poate alege praful de tot. strangi niste bani dar stiti cat de repede se duc banii sau pot apare x situatii in care ai nevoie de ei. pentru ca, sa fim seriosi, cam greu sa aiba toata lumea peste 20-25 milioane smile si cu o casa/chirie etc nu strangi cine stie ce averi
   asa ca acum, cand ne-am hotarat sa avem un copil, nu ne-am gandit ca trebuie sa avem nu stiu ce salarii enorme sau nu stiu cati bani stransi. important e ca ne vom descurca cat de cat, chiar daca vom avea bani destui nu ii voi lua cele mai scumpe haine sau cele mai scumpe jucarii..nu am facut asta nici cu mine smile atata timp cat credem ca ne vom descurca intr-o limita normala, chiar nu ne mai pasa cariera. si suntem in pline schimbari, cu job-urile, cu o casa ca trebuie sa o avem si pe aia si totusi ne-am facut curaj smile. daca vrei se poate..

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.