homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O casnicie fericita...sau o cariera reusita?-18

#324 2011-09-16 16:44:34

Dreamgirl
Full member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: O casnicie fericita...sau o cariera reusita?

eu aleg o casnicie fericita.cand ai alaturi de tine persoana potrivita,le poti face pe toate.si nu-mi trebuie neaparat cariera.pot sa fiu fericita si cu un job decent platit..atata timp cat acasa ma asteapta persoana cea mai draga.si o sa stau pe banii sotului pana termin facultatea ca sa pot invata cum trebuie,nu sa ma impart intre facultate si servici.cat despre copii,consider ca trebuie facuti atunci cand ai ce sa le oferi si sa nu duca lipsa de nimic,asha ca acest subiect la mine va fi pus pe "asteptare",nu conteaza daca o sa am mai mult sau mai putin decat 30 de ani.daca eu sunt pregatita sa fiu mama,nu vad de ce ar conta varsta

Sunt femeia visurilor tale.Sa nu cumva sa uiti acest lucru daca nu vrei sa devin femeia cosmarurilor tale.

#325 2011-09-16 17:15:08

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Fiindca am vazut ca se vorbeste despre persoana/familia potrivita pe care nu o poti pierde niciodata, tin sa mai imi dau o data cu parerea.
Cred ca mult mai usor e sa pierzi un om, decat cariera (a inceput sa ma si enerveze cuvantul asta). Normal, si in acest caz se pot intampla multe, dar e vorba de abilitatile/talentul/experienta pe care daca le ai, nu ti la poate lua nimeni.  Adica astea iti apartin si nu le poti pierde, oamenii in schimb nu isi apartin unul altuita oricat de mult s-ar iubi si oricat de bine s-ar intelege.

Bineinteles, e extrem de important sa ai pe cineva langa tine, nici nu ma imaginez singura, insa am comentat strict sintagma "familia potrivita".

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#326 2011-09-16 17:55:38

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu nu inteleg cum au inteles unii ca daca pui cariera [pe planul 2 automat stau cu mana in fund pana la 30 de ani si torni plozi. A pune cariera pe planul 2 inseana ca lucrezi numai orele necesare, si oferi tot ce poti familiei in loc sa oferi tot ce poti jobului ca sa iti creezi o cariera si doar minimul necesar familiei.

#327 2011-09-16 19:19:05

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

@Monica999
Orele necesare mi se par prea multe.
Acum programul este de la 9 la 18, si de regula mai faci 40-60 de minute pe drumul pana la serviciu.Orele suplimentare nu ti le alegi tu de regula si ti le impune patronul ca el te preseaza.
Sa zicem ca nu lucrezi ore suplimentare...
Sotia: lucreaza de la 9 la 19, pleaca de la 8 de acasa si ajunge la 19.Cand ajunge acasa, trebuie sa faca mancare, curat, sa spele si alte treburi casnice.Banuiesc ca pe la un 11-12 se baga la somn.Cei doi soti se vad doar cateva ore pe zi pe care nu si le dedica lor in intregime, ba chiar se neglijeaza.
Daca mai e si un copil trebuie sa il mai verifici si pe el la lectii, sa mai vorbesti cu el.Toate astea mananca timp.
Daca unu dintre soti lucreaza in schimburi si il cand e unu nu e celalalt e mai nasol.

Sa nu mai zicem ca se poate ca cei doi soti sa nu castige suficienti bani incat sa le ajunga si sa nu stea cu grija zilei de maine.In foarte multe cazuri este asa.

Oare intr-o societate moderna omul mai are timp sa fie fericit?Mai poate sa fie fericit?

Eu cred ca nu poti sa le faci pe ambele in acelasi timp foarte bine si pana la o varsta sa te concentrezi pe cariera.(30 de ani zic eu) si dupa pe familie.

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

#328 2011-09-16 19:56:23

Monica999
Hero member
Site

dudu, eu lucrez 4 ore pe zi, dimineata pana la 12 merg la facultate si la 5 sunt acasa, si sincer cred ca as putea foarte binje sa am o familie fericita tongue Nu toti au ghinionuk de ore nepotrivite la munca.

Publicitate

loading...

#329 2011-09-16 20:10:44

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

imi pare rau cocoleta sad
eu am ales familia desi in ziua de azi e mai logic sa alegi cariera fiindca faptul ca ai un job platit mai prost nu inseamna ca ai si timp de familie si cum au mai spus si unele dintre voi familia o poti pierde mai usor decat cariera.. dar decat sa ma vad cu o cariera stralucita si fara familie la o varsta mai inaintata si sa regret ca nu am ales ce vroiam mai bine aleg ce ma face fericita cu riscul de a pierde fericirea mai usor

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#330 2011-09-16 21:15:25

dudu.f
Sr. member

@Monica999
Am lucrat si eu 4 ore cu facultate si pot sa zic ca nu aveam timp de nimic.Programul meu era in primele 3 zile din saptamana de la 7-9 dimineata pana la 8-9 seara si ma culcam la 1-3 dimineata si ma trezeam la 6:30.Nu aveam timp nici pt mine.Vroiam sa le fac pe ambele foarte bine. tongue . Serviciu l-am facut foarte bine..facultatea..mai slabutz dar incercam sa fiu
..Cat despre ghinion..Muncesti putin, castigi putin si cum cu putin nu se poate intretine o familie..o sa muncesti mai mult.
Banuiesc ca ai prieten.Cu ce castigati puteti sa va asigurati tot ce este nevoie incat sa puteti face o familie? (chirile/rata casa , intretinere , mancare , alte cheltuieli).In caz de nu munceste dubleaza salariul tau (presupunem ca el munceste 8h) si intreaba-te din nou."puteti face o familie?"

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

#331 2011-09-16 21:41:06

Cheers
New member
Inregistrat: 2011-08-31

dudu,depinde de situatie daca te descurci sau nu.si eu lucrez part-time si logodnicul meu full-time si ne descurcam f.bine,chiar mai punem si cativa banuti deoparte.insa nu muncim in Romania smile

#332 2011-09-16 21:49:48

dudu.f
Sr. member

@Cheers
Eu inca sunt in Romania si ma raportam la ce e aici.
Sunt sigur ca fiecare caz in parte depinde de alte lucruri, ba chiar sunt si cupluri/familii care nu muncesc ca au o matusa Tamara sau o firma de 'turnat borduri'.
La orice regula/afirmatie exista si exceptii de la regula/afirmatie.

#333 2011-09-17 20:41:13

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Si eu am 21 de ani, si sotul meu la fel, sunt casatorita de 1 an si sunt in ultimul an de facultate. Ne dorim si un copil, care speram sa se "prinda" prin iarna, cand termin tratamentul pe care-l fac tocmai pentru a putea ramane graviduta. Cu banii nu pot sa zic ca stam foarte bine dar pot sa zic ca ne descurcam.. Si nu ne plangem, ne multumim cu putin deocamdata, ca suntem tineri si avem timp sa fim "promovati" spre joburi mai bune smile 
Deci cred ca se poate face scoala/ cariera si cand ai o familie, atata timp cat exista vointa smile

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#334 2011-09-17 20:49:00

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Monica999 a scris:

Eu nu inteleg cum au inteles unii ca daca pui cariera [pe planul 2 automat stau cu mana in fund pana la 30 de ani si torni plozi. A pune cariera pe planul 2 inseana ca lucrezi numai orele necesare, si oferi tot ce poti familiei in loc sa oferi tot ce poti jobului ca sa iti creezi o cariera si doar minimul necesar familiei.

un job normal presupune 8-9 ore de stat la munca si iti ofera un salariu decent de cele mai multe ori.. in romania, cu 4 ore de munca nu cred ca isi permite nimeni sa isi sustina familia(cel putin cam asta e in Romania, poate la tine in afara e altfel)
si ma gandeam ca avand un job din asta in perioada 20-30 de ani, nu ai cu ce sa cresti un copil, iar la 30 de ani cand vrei un job mai bine platit iti e mult mai greu decat unul care a muncit full time undeva
eu asa vad lucrurile, mai intai sa ai bani sa faci un copil, iar bani= cariera, in general

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-09-17 20:51:10)

#335 2011-09-17 21:13:36

elena.plahatca
Addicted member
De la: iasi
Inregistrat: 2011-01-06

Nu am citit tot topicul, si nu stiu daca s-a mai adus argumentul pe care vreau sa il zic:
  Eu la 21 de ani am dificultati in a face un copil, si numai in cercul apropiat al familiei am peste 5 cupluri care nu pot concepe un copil, si e prea tarziu pentru ei, au in jur de 40 de ani, trompe legate si utere extirpate. Si in tinerete se putea, dovada fiind faptul ca s-au facut avorturi.
  Ideea este ca la o varsta mai frageda, sa zic ( 20-30 de ani) sansele de a concepe sunt considerabil mai mari.
  Si atata timp cat nu imi pot imagina viata fara copii, am ales sa ii fac acum, pentru ca acum ni-i dorim, avem energie sa facem mai multe lucruri deodata.
Dificultati sunt sigura ca vom avea, nimic nu e usor in viata, trebuie sa mai si risti uneori. Parintii mei m-au facut si mai tineri, si ce? Au 21 de ani de casatorie si se iubesc si acum si au si cariera de succes.

Zbor lin Maria 
Doi soricei iubiti
Grafic FF

#336 2011-09-17 22:17:48

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

sunt de acord cu ioana si la postul asta si la cel de pe pagina anterioara.
in plus, apropo de ce zicea monica999, daca muncesti minimul de ore necesare se cheama ca ai loc de munca, nu cariera. ca sa iti faci o cariera trebuie sa sacrifici ceva, de undeva, din timpul petrecut cu copilul, sau cu sotul sau timpul liber in general. nu zice nimeni ca nu poti sa ai si cariera  se succes, si sot si copil si viata sociala dar ca sa le faci bine pe toate, tre sa fii un fel de wonderwoman.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#337 2011-09-18 00:50:06

Monica999
Hero member
Site

aoleu, dar de unde intelegeti ca eu imi propun sa lucrez 4 ore pana la 30 de ani, ziceam ca acum cat fac si facultate lucrez 4 ore. Fratilor, daca voi vreti sa credeti ca nu poti LUCRA, accentuez lucra undeva, nu sa faci mare cariera si sa ai un plod, nu stiu ce sa zic.

Din partea mea puteti astepta cat vreti pentru familie, dar cum zicea cineva mai sus, a concepe un copil in ziua de azi e destul de dificil. Si fete tinere au probleme, dupa 30 de ani devine din ce in ce mai greu, si dupa ce treci de pragul de 35, good luck. Si ca sa nu sara nimeni, nu spun ca e imposibil, dar e foarte dificil. Eu decat sa risc sa raman fara copil mai bine il fac acum si nu ma fad in top 500 richest women tongue

Ultima oara a fost editat de Monica999 (2011-09-18 00:53:36)

#338 2011-09-18 00:56:39

Monica999
Hero member
Site

PLUS sa fim seriosi, ce procent din cei care isi propun au o cariera, si nu doar un job care le aduce destui bani cat sa se intretina? Decat cu un job oarecare si singura, mai bine un joboarecare si o familie langa mine care ma iubeste.. wink

#339 2011-09-18 09:47:57

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

din cele 2 situatii mentionate in titlu eu aleg o familie fericita...

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#340 2011-09-18 10:18:44

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Cred ca depinde si de unde vin cele mai mari satisfactii...pentru fiecare. Pentru mine jobul conteaza doar pentru ca e sursa de venit, as vrea sa ma formez mai bine tot ptr bani , nu pentru ca acolo ma simt implinita sau fericita. Fericita si implinita ma simt in timpul liber, adica acasa, in familie. De aici si dilema mea in prezent: copil sau mai trag cativa ani cu munca in speranta ca voi castiga mai bine?

Oricum, fiecare stie ce il multumeste si isi cunoaste prioritatile.

Monica999 a scris:

PLUS sa fim seriosi, ce procent din cei care isi propun au o cariera, si nu doar un job care le aduce destui bani cat sa se intretina? Decat cu un job oarecare si singura, mai bine un joboarecare si o familie langa mine care ma iubeste.. wink

De acord cu tine! Putem sa ne propunem toti sa avem cariere infloritoare, dar nu toti vom reusi! Si vrand nevrand tot la jobul banal vom ramane! Dar prefer sa nu sacrific familia in dorinta de ascensiune profesionala, si daca nu voi reusi macar stiu ca nu am pierdut nimic!

#341 2011-09-18 10:36:00

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

eu n-am vrut sa fac copil acum 3 4 ani pt ca vai domne,nu aveam bani sa cresc un copil cum trebuie!acumcand ne-au taiat astia salariile avem si mai putini bani.numai ca acum bebe intarzie...

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#342 2011-09-18 11:01:51

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

eu sunt pe cale sa renunt la o "cariera"pt ca nu ma satisface stresului jobului---nu imi place ca alti oameni depind de mine...nu imi place ca stau 10 ore la munca si ca nu mai am timp decat de zacut..
si cel mai important..pt ca nu pentru asta m-am pregatit 5 ani in facultate..nu sa fiu manager ..ci altceva, si e frustrant sad

Ultima oara a fost editat de mykutza (2011-09-18 11:28:53)

Sa nu te astepti sa te salut!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.