Sinuciderile-4
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Re: sinuciderile
Jeanine, nu stiu... ma gandesc ca cea mai buna solutie e un psihoterapeut foarte bun cu care sa poti discuta. Eu una asa as proceda daca ar fi vorba de mine sau de cineva apropiat. Daca nu ar merge, abia apoi as apela la psihiatru
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
eu nu pot sa inteleg ce ti se poate intampla atat de grav in viata incat sa te determine sa faci gestul asta! cu totii trecem prin momente nasoale, nimeni nu scapa de asa ceva. si eu am avut momente cand nu vedeam nicio solutie, nicio iesire si ma gandeam ca ar fi mai bine sa se sfarseasca totul, dar nu as fi putut face un asemenea gest, pentru ca intotdeauna am crezut ca oricat de greu mi-ar fi la un moment dat, sigur se va rezolva cumva si va fi bine. nu stiu, mie pana acuma viata mi-a dovedit mereu ca tot raul e spre bine si pot sa spun f sincer ca in momentul asta sunt chiar recunoscatoare pt cateva necazuri pe care le-am avut, pt ca am invatat niste lectii importante din ele si mi-au deschis niste usi care altfel probabil ca ar fi ramas inchise.
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
exact dea!
si eu am invatat ca tot raul este spre bine si ca nimeni si nimic pe lumea asta nu merita sa imi iau viata
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Sustin si eu ideea "tot raul spre bine" si adaug "tot ce se intampla, se intampla cu un motiv"
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
oamenii care se sinucid sunt bolnavi! cei care ameninta ca o vor face doresc sa vada ca sunt oameni care tin la ei. vor sa li se demonstreze ca sunt importanti si iubiti, vor atentie. nu pot sa vorbesc de un nr, un procentaj, dar, de cele mai multe ori, asa cum ati spus si voi, cei care ameninta ca se vor sinucide nu o fac pana la urma.
ma numar printre persoanele care ii blamau pe cei care isi luau viata. dar ma bucur ca acum n-o mai fac. consider ca a judeca un om care s-a sinucis e ca si cum ai judeca pe cineva ca s-a imbolnavit de cancer. nu putem vorbi de egoism in cazul sinucigasilor. clipa in care cineva vrea sa se sinucida se numeste delir - "tulburare a constiintei [...] intalnita in unele boli mintale [...]". cred ca asta spune multe...
V., soarele si luna
- chryss-tina
- Full member
- Inregistrat: 2010-07-21
Putin . La subiectul asta se potriveste filmul " Veronika decides to die ". Ea a reusit sa depaseasca aceasta "etapa" dificila din viata. Cred ca in noi este solutia. Daca avem putere si curaj putem trece peste orice obstacol pe care il intalnim viata.
I don't want a perfect life, I want a happy life Cea mai fericita mamica de gemenasi!
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
persoanele care ameninta ca se vor sinucide, in majoritate (procentual si in litera cartii) o vor si face. este metoda de a atrage atentia asupra gestului lor, nici macar nu este vorba de a cere ajutor deja.
in tarile civilizate - se pare ca nici din acest punct de vedere noi nu ne calificam - amenintarea de sinucidere este o urgenta medicala. genul de urgenta medicala care poate sustine o internare impotriva vointei. pacat ca familia se face ca nu vede, iubitul se sperie, prietenii nu iau in serios, medicii neglijeaza, nu au timp si dau doar o reteta...
Ultima oara a fost editat de moksha (2011-12-17 19:56:38)
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
Ma bag si eu fara sa fii citit ce ati scris voi in urma Doua cazuri de sinucidere a 2 cantarete extraordinare in decurs de 2ani Eu intotdeauna am avut impresia ca Madalina Manole era dusa de-a dreptul (imi cer scuze pentru limbaj;jos palaria pentru cine a fost ea)daca si-a luat viata stiind ca avea un puisor de numai 1an. Intotdeauna mi s-a parut o tipa dezechilibrata psihic. Iar Malina Olinescu chiar m-a uimit prin gestul ei. Dar din cate am citit,avea ceva probleme cu alcoolul,drogurile. In orice caz,ideea e ca au fost persoane sensibile care nu au putut sa treaca peste ceva,si nu april,nu sunt de acord cu tine ca e ca si cum am judeca pe cineva care s-a imbolnavit de cancer,in astea 2cazuri care le-am expus eu mai sus,ele au avut de ales,ele au vrut asa,in schimb cancerul nu il alegi tu. In fine...am o parere destul de complexa despre persoanele care isi pun capat vietii,dar nu imi permit sa o scriu aici pe forum.
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
april sunset a scris:oamenii care se sinucid sunt bolnavi! cei care ameninta ca o vor face doresc sa vada ca sunt oameni care tin la ei. vor sa li se demonstreze ca sunt importanti si iubiti, vor atentie. nu pot sa vorbesc de un nr, un procentaj, dar, de cele mai multe ori, asa cum ati spus si voi, cei care ameninta ca se vor sinucide nu o fac pana la urma.
ma numar printre persoanele care ii blamau pe cei care isi luau viata. dar ma bucur ca acum n-o mai fac. consider ca a judeca un om care s-a sinucis e ca si cum ai judeca pe cineva ca s-a imbolnavit de cancer. nu putem vorbi de egoism in cazul sinucigasilor. clipa in care cineva vrea sa se sinucida se numeste delir - "tulburare a constiintei [...] intalnita in unele boli mintale [...]". cred ca asta spune multe...
exact!!!
eu nu cred ca Malina avea pb cu drogurile si alcoolul, mass-media debiteaza vrute si nevrute, ca de obicei, ce ma revoltat la maxim a fost atitudinea nepasatoare si indiferenta a iubitului ei!
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2011-12-17 20:40:56)
- _Summer_
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-27
Biannca a scris:Ma bag si eu fara sa fii citit ce ati scris voi in urma Doua cazuri de sinucidere a 2 cantarete extraordinare in decurs de 2ani Eu intotdeauna am avut impresia ca Madalina Manole era dusa de-a dreptul (imi cer scuze pentru limbaj;jos palaria pentru cine a fost ea)daca si-a luat viata stiind ca avea un puisor de numai 1an. Intotdeauna mi s-a parut o tipa dezechilibrata psihic. Iar Malina Olinescu chiar m-a uimit prin gestul ei. Dar din cate am citit,avea ceva probleme cu alcoolul,drogurile. In orice caz,ideea e ca au fost persoane sensibile care nu au putut sa treaca peste ceva,si nu april,nu sunt de acord cu tine ca e ca si cum am judeca pe cineva care s-a imbolnavit de cancer,in astea 2cazuri care le-am expus eu mai sus,ele au avut de ales,ele au vrut asa,in schimb cancerul nu il alegi tu. In fine...am o parere destul de complexa despre persoanele care isi pun capat vietii,dar nu imi permit sa o scriu aici pe forum.
Cred ca april vroia sa spuna ca nici boala psihica nu ti-o alegi, la fel cum nici cancerul. Depresia e cea mai frecventa tulburare psihica ( si este in crestere, atentie! ) si cauza celor mai multe sinucideri ( aprox. 15% din persoanele cu depresie majora se sinucid ). Cand vorbesti de o persoana depresiva, vorbesti de o persoana cu o imagine total distorsionata asupra ei, a vietii sale sau a viitorului. Persoana respectiva nu mai vede NICIO solutie la problemele sale, dar NICIO solutie, NICIUN rost pe lume, sau NIMIC bun in viata sa si atunci alege sa-si puna capat vietii. Noi, oamenii sanatosi, sau nediagnosticati cu depresie ne ridicam, cadem din nou dar gasim puterea de a ne ridica si de a merge mai departe. Persoanele depresive nu. Si nu conteaza daca ceea ce simt are vreun fundament logic sau nu, atata timp cat interpretarea lor li se pare reala si adevarate. E greu sa intelegi si sa nu judeci dar cand stii toate datele problemei ti se pare oarecum normal si nu mai ai cum sa condamni omul respectiv. Ideea e sa se faca distinctia intre un om sanatos psihic, care evident, nu ar recurge niciodata la solutia extrema si o persoana depresiva care nu mai vede niciun viitor. In situatii de genul asta, daca nu ai langa tine oameni care sa recunoasca simptomele depresiei sau care nu iau in considerare anumite gesturi sau amenintari e foarte probabil sa iti duci "planul" la bun sfarsit. Sincer, nu stiu de ce mai e nevoie in tara asta si in lume in general ca problema asta a depresiei sa fie considerata o reala problema si de o reala importanta!!!
Ultima oara a fost editat de _Summer_ (2011-12-17 21:12:19)
- heart_beat
- Insomniac member
- De la: ♫
- Inregistrat: 2009-12-18
summer f bine zis si da trebuie avut grija cu persoanele care ameninta ca se sinucid pt ca nu iti dai seama pe moment daca e doar santaj emotional sau problema psihica, nu toate depresiile au simptome ca la carte sa le observe oricine
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
off topic
ryanna, mie nu mi s-a parut atat de nepasatoare si indiferenta atitudinea iubitului ei. nu suntem noi in masura sa judecam sentimente si atitudini. multi oameni nu urla si nu isi pun poalele in cap, asta nu inseamna ca nu sufera. mai mult, nu avem de unde sti ce a fost intre ei si exact ce s-a intamplat pana la urma.
de asemenea, atitudinea asta tip iubitul ei trebuia sa o salveze, dar de ce nu a ajutat-o mi se pare un pic fortata. un om normal nu poate sa lupte cu o depresie majora care conduce la suicid. nu are cum si chiar nu cred ca este el cel care trebuie condamnat, cum am vazut ca se face in mass-media si din pacate chiar de catre apropiati. in fine, durerea pierderii indeamna la multe astfel de atitudini.
on topic
tocmai asta se intampla in depresie, dispar argumentele logice. si ceea ce e si mai grav, dispare tendinta de autoconservare. un om care are ratiune si nu are un fond emotional zgaltait stie ca daca se arunca pe geam isi va face rau si lui si celor care il iubesc etc. o persoana care se sinucide nu mai are acest instinct uman pana la urma. poate sa il piarda in urma unei drame, a unei depresii, sa aiba o personalitate speciala, dar in orice caz cei care se sinucid sunt persoane tulburate psihic, chiar daca doar episodic.
Ultima oara a fost editat de moksha (2011-12-17 22:04:22)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|