homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella vaginalis-16

#286 2010-03-29 21:17:20

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: gardnerella vaginalis

faci spalaturi doar daca ti-a zis medicul si daca da, le faci atunci cand ti-a spus el, nu farmacista

#287 2010-03-30 08:53:41

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

pam00 a scris:

buna.am fost saptamana trecuta la doctor si mi-a spus ca am gardnerella si mi-a dat tratament insa cand m-am dus la farmacie sa il iau mi-a dat si niste pliculete de septovag ca sa fac spalaturi dimineata. eu stiam ca spalaturile se fac seara inainte sa-mi pun ovulul. este bine sa fac si dimineata? va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede pt ca as vrea sa incep tratamentul si nu stiu exact cum sa fac cu spalaturile. Ca si ovule dr mi-a dat macmiror complex iar pastile metronidazol

Pam00 ai warn pentru postare multipla. Citeste si respecta regulamentul forumului.

Fericita mamica de Aida Maria!

#288 2010-06-25 14:27:31

christyne
New member
Inregistrat: 2010-06-25

am si eu o intrebare  doctoressa , de cateva luni am garnerella si am impresia ca nu o sa ma scap de ea vreodata , doctorita mea mi-a dat tratament cu flagyl  cred ca e a 3 oara, si pastile apoi cu ovule flagyl apoi macmiror si tot nu mi-a trecut , nu i-a trecut prin cap sa imi schimbe tratamentul daca tot nu a dat  rezultate , m-a acuzat pe mine ca nu am luat tratamentul de aia nu imi trece  caci  nu exista rezistenta la tratamentul asta dupa spusele ei, insa eu am luat tratamentul corect de fiecare data si eu si partenerul si nu stiu ce sa ma mai fac de 7 luni am aceasta problema, exista si alt tratament pt aceasta garnerella ? Am facut si analiza pt microplasma si ureaplasma si chlyamidia  sau ceva de genul nu cred ca am scris corect, tricomonas nu am,  candida nu am, am fost si la urolog si nu am decat putin nisip la rinichi doar pt gonoree nu am facut analize  (dar nu am simptome ca as avea asa ceva) si papa nicolau nu l-am facut inca .Am facut cat mai multe analize caci am gandit ca poate am si alceva insa nu  este decat aceasta gardnerella  ce ma sfatuiti  sa mai fac, ce alte tratamente mai sunt, am auzit ceva de niste vitamine pt intarirea imunitatii eu chiar as avea nevoie sincer, si despre spalaturi cu iaurt,  ce fel de iaurt? si dupa spalaturile cu iaurt nu se clateste?pot anticonceptionalele avea un rol in aparitia sau intretinerea gardnerellei? eu iau de 3 ani yasmin  si nu am avut probleme pana acum.

Ultima oara a fost editat de christyne (2010-07-02 01:39:34)

#289 2010-07-31 20:29:56

gia_nina
New member
Inregistrat: 2010-07-31

Buna seara, am urmat un tratament pentru garderella (testul a iesit: rar gardnerella), un tratament mai mult pentru inflamatie, pt k la mine s-a manifestat printr-o inflamatie ingrozitoare, cu o secretie urat mirositoare si usturime la contact sexual. Tratamentul a constat in diclotard 100mg (7 zile/1 pe zi), Ospexin 1000 mg (7 zile/ 2 pe zi), si Gynophilus capsule vaginale dim si seara. Mi-a trecut, spre mirarea mea dupa ce am citit de pe acest forum. Ultima analiza a secretiei efectuata a iesit astfel: numeroase leucocite, numeroasa flora mixta, spori de candida RARI. Am urmat un tratament pentru candida si momentan mi-a venit menstruatia, deci nu pot sa zic daca a avut efect sau nu tratamentul. In orice caz, sa ajung si la o concluzie, prietenul meu ce tratament ar trebui sa ia pentru gardnerella? Medicul a prescris antibiotice de ampicilina 500 mg timp de 6 zile. Sincer mi se pare cam mult timp si foarte aiurea de luat, din 6 in 6 ore, nu prea e ok din punct de vedere servici/somn/etc.(fata de ce tratamente am citit de pe acest forum pentru partener).
Va rog sa imi spuneti si alte tratamente pentru partener, pentru ca vreau si el sa se trateze, nu mai vreau sa trec prin ce am trecut in acele clipe.

Va multumesc anticipat pentru raspuns. Sanatate!

#290 2010-08-02 22:50:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gardnerella nu e boala cu transmitere sexuala
deci nu e musai sa tratam partenerul
daca totusi vrei sa se trateze, oricare din tratamentele de pe forum(pe care zici ca le-ai gasit) cred ca sunt ok
atentie insa ca si el risca sa faca candida de la antibiotice, cum ai facut si tu, deci va trebui sa ia tratament si pentru asta

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#291 2010-08-03 10:41:00

gia_nina
New member
Inregistrat: 2010-07-31

Multumesc mult de raspuns doctoressa. Voi incerca un tratament cu Fasigyn doza unica 4 pastilute pentru partener, (sau credeti ca cel cu Flagyl 8 pastilute doza unica e mai indicat?)...el nu are nici un simptom...dar totusi eu sunt de parere ca e mai bine sa previi decat sa tratezi si din aceasta cauza as vrea ca si el sa ia un tratament. El nu este in tara si nici nu se va intoarce de aceea vreau sa ii iau un tratament de aici.  Va multumesc mult pentru ajutor. Astept raspuns Doctoressa...

#292 2010-11-21 18:32:20

Royan
New member
Inregistrat: 2010-10-21

mda si eu am auzit ca nu s-ar transmite aceasta gardnerella, pe internet de fapt parerile sunt impartite, sunt articole care spun ca se transmite, articole care spun ca nu se transmite. noi am depistat-o la amandoi, doctorii ne-au dat la amandoi tratament, deci... chiar nu stiu ce sa mai cred. de fapt cand au citit spermiograma lui m-au intrebat si pe mine si invers, cand au citit analizele mele m-au intrebat si de el daca a facut analize! (doctori diferiti, evident).

#293 2012-03-23 17:02:19

oana-maria
Membru
Inregistrat: 2012-03-23

Buna ziua , am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta.
Initial , dupa un consult la ginecolog, am tratat o candida spp si am dat de gardnerella vaginalis, de care ma chinui sa scap de ceva timp . Am schimbat si medicul , am facut si ecografie tv ( pt ca eram suspecta de hpv) ,partenerul nu l-am schimbat big_smile si el sustine acelasi lucru despre mine si inclin sa-l cred . Dar nu inteleg de ce nu scap de aceasta infectie , am facut tratament cu macmiror si flagyl si numeroase spalaturi cu care nu sunt de acord dar imi tot sunt recomandate de catre medici si farmacisti . Am luat atat eu, cat si partenerul ,medicamente , al caror nume imi scapa , cred ca trinidazol. Eu am luat mai multe dar chiar nu le mai stiu denumirea(toate cu prescriptie medicala) . Azi am mers iar la medic si mi s-a prescris acelasi tratament a 3-a oara , dar nu stiu daca sa il mai iau sau nu.
Astept un raspuns de la doctoressa cat mai curand . O zi buna!

#294 2012-03-23 17:07:26

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

da, tinidazol/ tinizol/ metronidazol se da pt. asa ceva, numai ca tu ai facut spalaturi vaginale, pai tocmai alea creeaza vaginita! stiu ca farmacistii le baga pe gat, dar ei trebuie sa-si vanda produsele, nu? crezi ca o persoana care a facut facultatea de farmacie (care este crima de grea) nu stie ce efecte au? unii medici ori gandesc tot undeva pe acolo, ori sunt invechiti. si mie mi-a dat pt. candida spalaturi si peste o luna ma intorc cu candida si gardnerella... nu le mai face. ia tinidazolul, si ovule daca ti-a dat si atat.
dupa tratament, la vreo saptamana daca nu ma insel poti sa pui ovule cu lactobacili (se dau fara reteta, de ex. gynophilus e 40 ron cutia), pui cate unul pe zi seara sau chiar doua, unul dimineata, altul seara timp de o saptamana, si mai pui eventual dupa menstruatie, prima sapatamana doar cate unul seara, tot o saptamana si asa si dupa urmatoarea menstra. refac flora vaginala, dar abia dupa tratament.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 17:10:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.