homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina ectopica-4

#58 2013-04-18 13:25:52

cristi_cristi
New member
Inregistrat: 2013-04-08

Re: sarcina ectopica

am intrebat despre ce impact are utrogestanul asupra sarcinii care nu e in uter si doctorita mi-a spus ca utrogestanul actioneaza doar asupra sarcinii din uter, nu si asupra unei sarcini extrauterine.
despre ciclurile mele pot sa spun ca erau regulate pana ce am pierdut prima sarcina, dupa asta erau la un interval de 30-34 zile. din 15 martie a fost un contact pe 5 aprilie, dar in data de 5 aprilie imi apareau deja testele pozitive. ecografista mi-a spus ca uterul nu e bine ingrosat pentru sarcina, acum o saptamana in general nu era pregatit de sarcina. acum o saptamana uterul era 57x33x41 mm iar azi e 55x36x51 mm. oare exista posibilitatea sa fie totusi normala sarcina, dar se dezvolta ceva mai greu? n-ar trebui sa am eliminari de sange si dureri daca ar fi extrauterina? am avut niste eliminari care au durat 2 zile, dar erau putin cantitative, se observau doar pe hartie

#59 2013-04-18 13:41:44

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

durerile si sangerarile pot aparea mai tarziu (poate prea tarziu) sau deloc, daca sarcina e oprita din evolutie. nu cred ca e posibil sa fie sarcina intrauterina si sa se dezvolte atat de incet incat sa nu fie vizibila ecografic la 5 sapt de la ovulatie. eu iti inteleg speranta, dar trebuie sa fii realista si sa iei atitudine, pt a nu risca sansele de a mai avea copii in viitor.

#60 2013-04-18 22:21:55

flori1977
New member
Inregistrat: 2013-04-11

Nu Anca , nu mai sangerez de sambata , doar ceva roz sau mai nimic .... sper sa fie totul ok si sa auzim numai de vesti bune la toti userii .... multumesc de sustinere si de incurajari , si sfaturi ...

#61 2013-04-19 10:20:04

anca90
Platinum member

pt putin par. sa fie bine!

#62 2013-04-29 17:12:52

anca90
Platinum member

flori, cristi, ce faceti? cum mai sunteti?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-04-29 17:13:03)

Publicitate

loading...

#63 2013-04-30 10:17:58

madlav
Membru
Inregistrat: 2013-04-30

Buna fetelor. Va citesc de multa vreme, insa abia acum mi-am facut curaj sa va si scriu. Povestea mea incepe in urma cu doua luni, mai precis pe 26 feb am avut ultima menstruatie normala. Contact in 9, 16 si 23 martie, test slab pozitiv in 29 martie. Semene de sarcina: sani durerosi, mictiuni frecvente, apetit crescut, greata. In 31 martie si 1 aprilie dureri ca la menstruatie, sangerari inchise la culoare cu cheaguri. Pe 2 aprilie Eco la care mi s-a spus ca nu am nicio sarcina sa stau linistita. Semnele de sarcina au persistat ceea ce m-a facut sa merg din nou la Eco (alt medic), care mi-a spus ca nu este nicio sarcina, am probabil o anexita, dar sa fac totusi o dozare beta HCG. A doua zi am facut analiza si a iesit 29.34 ( 17.04). Din nou eco, pseudosac in uter fara sarcina vizibila nicaieri. Dupa inca 4 zile beta HCG 72 (22.04)...Mi s-a spus ca este clar extrauterina. M-am panicat foarte tare, imi doresc tare mult un copil. Mai departe m-am programat la o clinica privata specializata in FIV, din nou eco, varsta sarcinii ar fi cam de 8 sapt dupa calculul lor, insa beta este prea mica pentru varsta asta. Concluzia: extrauterina pe care n-o pot depista, probabil pe trompa stanga..., n-a fost de acord sa ma opereze laparo, motivand ca a avut caz pe masa unde s-a scos o trompa si la o sapt diferenta au depistat ca de fapt sarcina se dezvolta pe cealalta. Am facut si de data asta beta HCG 48. Mi s-a recomandat sa repet analiza peste cateva zile, daca scade in continuare sa urmaresc pana scade sub 5. Aseara a inceput sangerarea, curata, fara cheaguri dar de culoare foarte inchisa. Oare mai are rost sa fac beta HCG, se elimina oare sarcina? Exsita totusi posibilitatea sa ramana pe trompa daca nu fac tratament. Ce parere aveti fetelor?

#64 2013-04-30 10:59:49

anca90
Platinum member

in primul rand, imi pare rau ca treci prin asa experienta sad. eu as zice sa monitorizezi in continuare beta hcg, sa te asiguri ca scade sub 1. exact cum ti-au recomandat medicii. nu trebuie sa le faci ft des, ca sunt costisitoare, dar macar una pe sapt. apoi, ar trebui vazut ce e cu trompele, de ce s-a oprit acolo sarcina? ai avut anexita in trecut? ori chlamydia? dupa ce scade beta hcg sub 1, poate ar fi bine sa faci o histerosalpingografie, ca sa verifici permeabilitatea trompelor. asta pt a evita o alta sarcina extrauterina si totodata pt a verifica daca s-a eliminat complet sarcina aceasta. sanatate multa!

#65 2013-04-30 11:20:59

madlav
Membru

Multumesc mult pentru raspuns, Anca. Da, am avut in trecut reprize de anexite, chlamydia, nu. Doctorul nu mi-a spus daca este necesar sa iau un antibiotic, in cazul in care raman ceva resturi, oare nu se pot infecta? Este prima mea sarcina....si din pacate cu probleme. sad

#66 2013-04-30 11:38:57

anca90
Platinum member

daca raman resturi, trebuie intervenit pt eliminarea lor. antibioticul nu le-ar elimina, doar ar tine infectia in frau. cum nu l-ai mai lua, cum s-ar infecta. in plus, obtureaza trompa si o viitoare sarcina s-ar opri tot acolo hmm. eu iti doresc sa se elimine natural, sa nu apara complicatii.
anexitele din trecut ar putea fi motivul pt care sarcina s-a oprit in uter sad. nu ai ramas cu sechele dupa aceste episoade, nu simti dureri de burta la frig ori curent de aer?
imi pare rau ca s-a intamplat asa sad. iti doresc sa treaca repede necazul asta si apoi sa ai o sarcina normala si sanatoasa.

#67 2013-05-02 10:06:50

madlav
Membru

astazi, z3 de menstruatie am repetat beta hcg, din pacate abia maine am raspunsul. Sper sa fie cat mai aproape de 0. Dureri nu mai am, ar fi un semn ca s-a eliminat, oare?

#68 2013-05-03 15:24:53

madlav
Membru

Z4 - Am primit raspunsul la beta hcg, 60... Nu mai inteleg nimic. Inteleg ca inca se dezvolta ceva acolo.

Am recitit forumul, Cristi, Flori voi cum sunteti?

Doctoressa te rog, spune-mi parerea ta.

#69 2013-05-03 16:12:39

anca90
Platinum member

offf sad mai repeta peste cateva zile si daca tot nu scade, va trebui sa te intorci la doctor. imi pare rau sad.

#70 2013-05-11 23:12:02

cristi_cristi
New member
Inregistrat: 2013-04-08

buna fetele! am decis abia acum sa revin cu noutati. era extrauterina oprita in evolutie, iar tembela aia de la eco imi spunea ca e chist ovarian. pana am tot umblat pe la medici sa inteleg si eu ce se petrece a inceput o eliminare de sange, nu stiam ce sa fac si deci am mers la spital. abia atunci au dat de capat ca de fapt era extrauterina oprita in evolutie care a inceput sa se elimine de la sine. prima sarcina, care a fost uterina, dar oprita din evolutie din cauza unui hematom la fel s-a eliminat singura. acuma sunt in regula, dar neaparat o sa-mi fac analize ca sa vad care a fost cauza de extrauterina

#71 2013-05-13 10:40:05

anca90
Platinum member

imi pare rau, cristi sad. cauza cea mai probabila e impermeabilitatea trompelor... poti face histerosonografie, asa verifici si daca s-a eliminat complet sarcina. mult succes, sa fie bine a treia oara!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.