homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza-134

#2528 2008-10-10 14:19:39

D. Loredana
Hero member
De la: Timişoara
Inregistrat: 2008-09-24
Site

Re: candidoza

In legatura cu iaurtul: dupa ce mi-am pus iaurt seara, dimineata ma spal si in interior sau doar la exterior si il las sa se scurga singur? Iar seringa, cat de adanc o introduc? Banuiesc ca doar putin, cat sa ajunga iaurtul inauntru . . .

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

#2529 2008-10-10 14:23:29

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Pui iaurtul seara si dimineata te speli si in interior, pentru ca altfel va curge. Seringa o introduci doar un pic in interior.

Fericita mamica de Aida Maria!

#2530 2008-10-10 15:50:11

D. Loredana
Hero member
De la: Timişoara
Inregistrat: 2008-09-24
Site

Mersi Andreea! buga  smile

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

#2531 2008-10-10 17:45:48

argisa
New member
Inregistrat: 2008-07-03

Buna fetelor, revin si eu cu o intrebare. Am facut un examen de secretie, chiar daca nu aveam nimic si scrie ca am filamente de candida.Eu nu am nici un simptom, nici scurgeri anormale, nici usturimi chiar nimic.Tot ce am este un polip descoperit la Pap, dar doctorita a zis ca nu deranjeaza si nu mi-a dat nici un tratament, cu toate ca rezultatul Pap a fost :lsil. Ar trebui sa cer tratament pentru candida daca nu am nimic?

#2532 2008-10-10 18:06:18

oanac
New member
Inregistrat: 2006-12-04

Scriu si eu aici, desi nu stiu daca e locul potrivit. O sa fie un post destul de lung dar poate are cineva vreo idee macar, multumesc oricui vine cu o parere.

M-am mutat din Romania anul trecut in august-septembrie, am trecut printr-o perioada extrem de stresata, totul a fost nou, inclusiv partenerul; am fost slabita destul de mult fizic  (pe scurt) iar sistemul meu imunitar a fost la pamant. Am avut destule probleme de sanatate ca rezultat, iar una din ele e ca toamna trecuta m-am procopsit cu candidoza. A iesit la analize, am facut tratament, am crezut ca s-a rezolvat. Din pacate nu, a mai revenit din cand in cand, dar in afara "crizelor" nu am secretia aceea specifica, nici mancarimile, ci doar o usoara roseata pe labii care pare sa nu se mai duca deloc. Ce am luat de fiecare data a fost doza dubla de fluconazol/diflucan. Precizez ca sunt in State si nu pot lua mai nimic fara reteta, asta e ceea ce mi-a prescris medicul.

Dar tot atunci cand mi-a aparut candidoza am inceput sa ma confrunt cu o alta problema si nu stiu daca cele doua sunt legate: crapaturi in zona dintre vagin si anus (ba se deschideau, ba se inchideau), de asemenea crapaturi cu roseata chiar intre fese deasupra anusului, si ce ramane problema cea mai mare indeosebi in timpul actului sexual, o crapatura chiar la intrare in partea de jos de aproape un cm care de la frecus ajunge sa arate ca o taietura in carne vie. Nu ma ustura extraordinar de tare (surprinzator) insa e suficient ca sa ma jeneze si sa simt discomfort in timpul actului sexual, lubrifiantul nu ajuta nicicum, incep sa ma usuc etc. Am fost vazuta de cativa doctori aici, am facut analize si pt herpes, nimic concret in final si s-a ajuns la concluzia ca e vorba probabil de un soi de eczema sau sensibilitate ridicata la apa de aici. Am facut pauza si de 2 luni fara sex, mi-am spus ca fiind la intrare e totusi mediu umed si are nevoie de timp, am folosit creme, parea sa se vindece acolo desi arata ca o cicatrice insa la penetrare simteam cum crapatura se deschide din nou.

Vara m-am intors in romania si am mers la ginecologul meu, am facut analiza si aparent candidoza nu mai era dar aveam o bacterie ciudata (nu retin numele, nu era nicicum ceva ce am mai auzit) si doctorita a spus ca asta creeaza problemele. Am folosit Cervugid ovule si am luat Zanocin, crapaturile de la exterior dintre anus si vagin s-au inchis, am continuat sa folosesc dupa baie creme Lomexin si Canesten ca toaletare. Un pic de roseata totusi a ramas. Totul a fost relativ bine (dar n-am avut contact sexual deloc, partenerul fiind plecat temporar) pana ce in septembrie m-am mutat dintr-un oras din State in alt oras (unde am stat si cand am avut problemele initial). Aici sunt constant supusa stresului, ce s-a intamplat exact nu stiu dar candidoza a revenit. Iarasi am folosit diflucan doza dubla si o crema Monistat pe interior. Secretia si mancarimea s-a dus din nou, roseata a ramas, si un miros mai ciudat, mai puternic. Doar ca acum, dupa jumatate de an, am avut contact sexual din nou si crapatura din interior s-a deschis imediat. De cand am facut acel tratament in Romania, nu mai am crapaturi in exterior decat intre fese. Insa precizez ca am folosit constant cremele extern (Lomexin si Canesten).

Ma gandesc saptamana viitoare sa merg din nou la doctor pentru o cultura sau ceva, nici nu stiu ce sa zic. Nimeni nu-mi spune nimic concret, dar poate ca cineva de aici s-a mai confruntat cu asa ceva. Incepe sa devina frustrant, vreau sa ma intorc la normalitate...

Multumesc.

Publicitate

loading...

#2533 2008-10-11 10:11:33

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

mergi la un medic din nou...fa mai multe analize. daca e din cauza apei de la robinet cumpara si tu apa de la supermarket. trebuie ineaparat sa te vada un medic.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#2534 2008-10-13 20:13:25

marvas83
New member
De la: ORADEA
Inregistrat: 2008-06-06

si eu am facut tratament cu multe medicamente care se termina in -nazol.ca sa aflu dupa o antifungigrama ca tocmai la aceste medicamente era rezistenta candida.Dar totodata mi- s-a spus si la ce e sensibila.Eu zic sa incerci si tu,cu recomandarea medicului bineintels -nistatin.medacter.Eu urmez acu acest tratament,abia am inceput,Te tin la curent

el@ a scris:

As dori si eu sa aflu ce as putea sa fac in cazul in care mi s-a descoperit o Candida rezistenta la toate substantele testate la clinica Hypocrat (tin sa precizez ca am urmat de curand un tratament cu Nolicin, Cervugid, Polidin, Flamexim, inainte de administrarea acestuia nu aveam Candida)

Atifungirama :
ITRACONAZOLE : Rezistent
KETOCONAZOLE : Rezistent
AMPHOTERICIN B : Rezistent
FLUCONAZOL : Rezistent

Mai exista si alte substante care trateaza Candida ?
Ce tratament as putea incerca in cazul meu ?

Va multumesc,

Mi s-a prescris Gynofort (aplicatie intravaginal), credeti ca este suficient ?

#2535 2008-10-15 16:25:34

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

marvas, e bun gynofortul si are ca substanta de baza nitrat de butoconazol.. poate ai noroc si nu e rezistenta si la asta.

#2536 2008-10-15 16:37:15

marvas83
New member
De la: ORADEA
Inregistrat: 2008-06-06

alexia a scris:

marvas, e bun gynofortul si are ca substanta de baza nitrat de butoconazol.. poate ai noroc si nu e rezistenta si la asta.

am folosit si gynofort dar degeaba....,acum iau nistatin si medacter

#2537 2008-10-17 11:37:43

CM
New member
Inregistrat: 2008-04-30

fetelor vreau sa incerc si eu gynofortul ca cu celelante nu am reusit.
mai iau si pastile flucovim doza unica sau numai gynofort?
eu am mai facut tratmente cu nizoral,stamicina,si flucovim binenteles si cu ovule dar nu am scapat de ea.

#2538 2008-10-17 11:59:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

da...e mai bine sa fie si un antimicotic in schema...

happy with him...inlove with him...puss

#2539 2008-10-17 12:16:37

CM
New member
Inregistrat: 2008-04-30

crys_ty_nadar ce alt antimicotic sa iau in afar de nizoral,stamicina si flucovim sau fluconazol ca cu astea nu a mers?
multumesc pentru raspuns.

#2540 2008-10-17 12:36:14

crys_ty_na
Platinum member

incearca cu miconazol spre exemplu...desi fara o antifungigrama nu poti sti sigur la ce e rezistenta si la ce nu...

#2541 2008-10-17 13:18:19

LoveChocolate
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-29

la cate zile dupa inceperea tratamentului isi fac efect medicamentele??...eu am luat ovul doza unica de lomexin, gynofort (la doua zile dupa ovul) si nizoral (5comprimate)...insa am inca secretia aceea galbuie sad

#2542 2008-10-17 13:24:38

crys_ty_na
Platinum member

pai teoretic imediat ar trebui...daca doar secretia o mai ai pune 4-5 zile iaurt si ia o cutie de biotics...

#2543 2008-10-17 13:45:30

LoveChocolate
Sr. member

asa o sa fac
din fericire, sa zic asa, am doar secretia aceea abundenta si galbuie... fara mancarimi usturimi sau altceva

#2544 2008-10-17 13:47:33

crys_ty_na
Platinum member

incearca si sa vedem cum te simti dupa smile

#2545 2008-10-17 13:48:20

LoveChocolate
Sr. member

dap! mersi pt sfat puss

#2546 2008-10-17 14:01:30

crys_ty_na
Platinum member

cu placere puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.