homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza-179

#3383 2009-01-27 21:23:13

oxxy
Full member
De la: my world
Inregistrat: 2008-05-20

Re: candidoza

camysh a scris:

pai se poate sa nu fi fost candida... de ce nu a mers la medic si s-a tratat dupa ureche?...

Pt ca au fost simptomele candidozei si i-au aparut dupa un tratament cu antibiotice, a si racit in perioada aia si nah... Si ginecologul meu a zis k e candida si mi-a zis tratamentul...Am gresit, stim asta... sad Dar aveti idee ce poate fi?

Ultima oara a fost editat de oxxy (2009-01-27 21:26:06)

#3384 2009-01-27 21:30:43

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu pot sa zic ce, pt ca nu sunt medic, dar daca a fost atunci candida, acum sigur e altceva... si se poate chiar sa nu aiba legatura cu candida...

#3385 2009-01-27 23:55:30

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

camysh a scris:

LadyPink chiar asa se numeste smile antifungigrama

Sarumana! puss

#3386 2009-01-28 09:24:16

oxxy
Full member

camysh a scris:

nu pot sa zic ce, pt ca nu sunt medic, dar daca a fost atunci candida, acum sigur e altceva... si se poate chiar sa nu aiba legatura cu candida...

Merci, Camysh! Vom merge saptamana viitoare la medic si vom vedea... Thanks! puss

#3387 2009-01-28 11:01:05

angel07
New member
Inregistrat: 2008-12-21

ikutza a scris:

angel07,in seara asta o sa folosesc al 2 lea ovul...se numeste clotrimazol,ca si unguentul...ai auzit ceva de asta??e bun??ms:*

am auzit ca e bun, dar nu am folosit, doar crema clotrimazol si m-a ajutat. sa ne zici daca te simti mai bine, si pe prietenul tau daca il ajuta cu ceva clotrimazol.
sanatate multa  smile

...sa nu cerem perfectiune iubirii ...iubirea acopera o multime de ..pacate ....

Publicitate

loading...

#3388 2009-01-28 13:21:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gabytza_g a scris:

buna!mi-am facut o analiza de secretie...si am si eu o intrebare,ce inseamna "prezent stafilococ coagulazo negativ"??doctora mi-a zis k e totul ok dar as vrea sa stiu c inseamna asta mai exact....ms:*

inseamna ca stafilococul ala e prezent in secretia ta...
nu sunt foarte sigura ca e ok...nu ar fi aparut mentionat pe buletin daca nu era o problema cu el

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3389 2009-01-28 17:29:32

adelaide
New member
Inregistrat: 2009-01-28

Buna doctoressa. Am si eu o intrebare, deoarece nu sunt deloc lamurita. Cam de un an tot fac candidoza o data pe luna, dupa menstruatie. Am facut mai multe tratamente, se pare ca au dat rezultate doar pt o luna, caci la urmatoarea menstruatie iar am avut probleme. Mi-am facut analize, mi-a iesit candida si infectie cu mycoplasma. doamna doctor mi-a dat urmatorul tratament: doxiciclina timp de 10 zile si lomexin ovule de 200 mg pt 6 zile. partenerul trebuie sa ia si el doxiciclina. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. partenerul nu trebuie sa ia si el ceva anti candidoza? doar anti mycoplasma?
2. 6 ovule nu e prea putin?
3. trebuie sau nu sa fac spalaturi vaginale in timpul tratamentului? nu mi s-a spus nimic despre acest aspect. daca da, cu ce?
4. este normal sa iau si antibiotice si tratament pt candidoza? antibioticele nu ma vor dezechilibra mai mult?
5. ce se poate face pt a ma asigura ca nu recidiveaza? se poate lua ceva dupa? cum se poate reechilibra flora vaginala? partenerul? el ce face?

#3390 2009-01-28 17:48:20

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

1. normal si pt partener trebuia sa iti dea medicul tratament, un antimicotic ceva,
2. nu conteaza nr de ovule, conteaza sa fie potrivit tratamentul pt tine,
3.nu trebuie sa faci spalaturi ca risti sa iti dereglezi flora mai tare
4.antibioticele presupun ca is pt infectia cu mycoplasma?(nu detin informatii despre aceasta infectie) dar daca e asa, trebuia mai intai sa faci trat pt aceasta infectie si pe urma cel pt candidoza, nu poti impusca 2 iepuri deodata.medicul nu ti`a spus?
5. nu iti putem garanta ca nu o sa recidiveze in urma unui tratament bun, dar poti lua anumite masuri: igiena corecta, sa te stergi cu hartia din fata`n spate, sa te speli dupa fiecare contact cu ejaculare inauntru(Ca si sperma poate modifica ph`ul). si pt refacerea florei e bun tratamentul cu iaurt+biotics. cateva seri dupa tratamentul medicamentos pui iaurt in o siringa de 5 ml(alta in fiecare seara) bagi in vagin si pe urma mergi la somn. iaurtul sa fie natural, ieftin, cat mai aproape de cel natural. iar bioticsul il gasesc in farmacii, iei 3 pe zi timp de o luna. atentie: siringa fara ac.

Ultima oara a fost editat de Danae (2009-01-28 17:50:06)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3391 2009-01-28 17:53:35

adelaide
New member

Multumesc pt sfaturi danae. Ca sa-ti dau si detalii:
1. doctorita mi-a zis ca pt barbati nu e nevoie de tratament, ei nu iau candidoza prin contact sexual, de aceea mi-a dat pentru el doar antibiotic pt mycoplasma. si atunci ce fac cu el, nu vreau sa-l las asa, bolnav.
2. sper sa fie potrivit, pe antibiograma mi-a aparut ca e sensibila la nistatin.
4. doctorita mi-a dat pentru amandoua concomitent, si antibiotic, si ovule. de aceea imi fac griji.

#3392 2009-01-28 18:00:12

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

de obicei se spune ca aceasta candida nu e cu transmisie sexuala, darrr de regula se da si barbatilor tratament, pt ca ei daca iau candida, sunt de regula asimptomatici si risti sa ti`o dea tie inapoi tu iar te tratezi el iar iti da inapoi. de aia spun. ti`am zis trebuia sa iti dea pt el un antimicotic  si o crema pt penis(Asta daca are si el bubite sau ceva) daca nu, doar antimicotic.
eu zic ca infectiile trebuiau tratate separat, pt ca antibioticul cu candida se cam bat cap in cap.
daca faci tratamentul, dute dupa ce il termini la vreo 7 zile la o analiza de secretie sa vezi daca a dat ceva rezultate.

Ultima oara a fost editat de Danae (2009-01-28 18:01:28)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3393 2009-01-29 09:18:12

liutza
New member
De la: Cluj
Inregistrat: 2008-04-15

buna ziua!Ma tot tratez si eu de candidoza,am luat gynofort+ flucovim........iar acum dupa tratament,parca e mai ok secretia,dar am un miros destul de ciudat al secretiei.Oare despre ce poate fi vorba?

"Nu in stele se afla destinul nostru, ci in noi insine." by William Shakespeare hjarta

#3394 2009-01-29 10:42:22

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei

repeta analiza de secretie si eventual fa o antibiograma sa vezi la ce e sensibila.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3395 2009-01-29 12:45:04

oxxy
Full member

In ce consta aceasta antibiograma de care tot vorbiti pe aici? big_smile Cam stupida intrebarea mea, dar chiar nu stiu... ;wink

#3396 2009-01-29 13:52:08

ButterfliesInMyStomach
Full member
Inregistrat: 2008-11-03

iti spune la ce substante e sensibila candida, ca sa stii exact ce tratament sa iei.

Signs of hope...

#3397 2009-01-29 14:36:06

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

antifungigrama se face astfel:se fac culturi din secretia ta vaginala (dupa ce s-a facut analiza secretiei) si apoi se pun rondele imbibate in antimicotic care au aceeasi concentratie cu cea atinsa in organismul uman prin dozele uzuale.apoi se aseaza la distanta una de alta,se incubeaza si se interpreteaza prin masurarea diametrului zonei de inhibitie din jurul fiecarei rondele.apoi interpretarea se face pe baza de tabele raportand diametrul zonei de inhibitie la acea "ciuperca" si antimicotic.cam in asta consta big_smile  apoi ti se prescrie tratamentul potrivit in functie de sensibilitatea agentului patogen,de doza care trebuie administrata,avand in vedere ca antimicoticele sunt toxice hepatice.

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#3398 2009-01-29 19:43:08

adelaide
New member

Doctoressa, am mai scris un post ieri referitor la problema mea cu candidoza, din fericire cineva mi-a raspuns si m-a lamurit cat de cat, dar inca nu stiu ce sa fac cu partenerul si daca sa incep si tratamentul cu antibiotice si cel cu ovule concomitent. Ma poti ajuta te rog?

#3399 2009-01-30 01:04:39

adrientz
New member
Inregistrat: 2008-11-07

buna fetelor.iar eu:( am facut tratamentul de pe forum cu flucovim,ovule,iaurt ,echinaceea.mi-a trecut.pana dupa primul contact sexual.si partenerul a facut tratamentul adik el a luat flucovim si unguent nidoflor park se numea.acum a aparut iar candida.eu nu am nici o simptoma in afara d scurgeri dar partenerului i-au aparut niste bubite rosii multe si il deranjeaza.c sa fac?mi-a fost bn pana la dupa primul contact sexual.eu iau si yasmine si .... atunci el nu se mai fereste...poate sa fie din cauza asta?va rog sa imi raspundeti.va multumesc

#3400 2009-01-30 09:37:51

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei

Adrientz esti sigura ca e candida? Eu cred ca nu. Mergi si fa o analiza de secretie si el sa mearga la dermatolog. Cel mai probabil nu e vorba de candida. Si nu mai face tratamente fara prescriptie medicala.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3401 2009-01-30 19:47:29

simona_21
New member
Inregistrat: 2009-01-30

buna seara fetelor smile
am o nelamurire...si as vrea sa primesc un raspuns aici pe forum.
in urma unui examen al secretiei vaginale si am primit urmatorul raspuns: frecvente epitelii, frecvente leucocite (cred), prezenta Candida.
Medicul mi-a prescris spalaturi vaginale cu septovag, 12 ovule de cervugid si lomexin crema (aceasta fiind folosita si de partener dimineatza si seara).
As vrea si o alta parere, credeti ca este un tratament bun?
Mentionez ca iau anticonceptionale Diane 35 pt sindromul ovarului polichistic; secretia era mai abundenta cu o sapt inaintea menstruatie, si am observat si un fel de mucus in secretie...este tot candida?
Inca o intrebare...nu am voie sex deloc sau pot face cu prezervativ?
Si...la examenul de urina mi-a iesit ENTEROCOC, am primit tratament cu biseptol pt o sapt, 2 comprimate la 12 ore...cumva biseptolul o sa imi "ajute" candida? Pot face tratamentul si daca am menstruatie?
In speranta ca nu v-am plictisit cu atatea intrebari, astept raspunsuri.
Multumesc anticipat tonguepuss

o'hara a scris:

Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.

Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza.

Transmitere
Pot fi mai multe cauze de rupere a echilibrului natural al florei vagiunale ...

* antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
* transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii
* diabetul netratat
* o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea si stergerea zonei genitale din spate spre in fata ceea ce aduce o parte dintre microbii din zona anala in zona vaginala, dusuri intravaginale dese, folosirea deodorantelor in zona vulvara
* lenjerie intima din materiale sintetice, haine stramte
* folosirea detergentilor duri pentru spalarea sau inalbirea lenjeriei.

Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Chiar si sperma ejaculata in vagin a fost pusa pe lista factorilor favorizanti ... sperma poate influenta aciditatea naturala a vaginului si de aici aparitia dezechilibrului care duce la infectie.

Manifestari
Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90% din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual.

Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate "urca" pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspandi intravaginal.

Evolutie, complicatii
Chiar daca nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.

Diagnostic
Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic si punerea in evidenta a filamentelor ciupercilor prin examinarea la microscop a secretiilor vaginale sau prin cultura.

Tratament
Tratamentul este simplu. La femei, intern prin introducerea in vagin de ovule antifungice si extern prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, boala poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei.

Prevenire, protejare
Pentru a evita infectiile trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului, trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.