Boli cu transmitere sexuala-39
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: boli cu transmitere sexuala
gabriela, daca nu e foarte laborios, scrie te rog toate analizele si rezultatele analizelor pe care le-ai facut si tu si el. poate v-a scapat ceva. mi se pare putin probabil ( dar nu si imposibil) ca doar tu sa ai trichomonas si doar partenerul tau sa aiba chlamydia. astea de obicei se transmit destul de usor.
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
am inteles ca e mai concludenta analiza de chlamydia din sange. dar atunci stau si ma intreb de ce se mai face si din secretia de col, daca tot e asa de neconcludenta. partenerului tau trebuia sa ii iasa si lui tricomoniaza in analiza de secretie uretrala, daca tu o ai (chlamydia a fost un test separat, platit separat) - a facut si analiza simpla de secretie uretrala? chlamydia si-a facut-o din secretie uretrala sau din sange? in orice caz, voi doi trebuie sa faceti acelasi tratament pt ca, altfel, duce la multe batai de cap reinfectarea tot de la partener.
- gargarita
- Moderator
cea mai concludenta este real time PCR. apoi antigenul si abia apoi dozarea anticorpilor din sange.
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
si real time pcr se face tot din secretie? nici nu am gasit-o prin listele de servicii. eu cand ma duc sa-mi fac clamydia ce sa cer pana la urma? doar ca sa ma asigur ca nu o am, de rutina.
- gargarita
- Moderator
frankie, parca esti din Buc. Synevo si Genetic lab o face. este o analiza genetica si este relativ scumpa. daca o faci de rutina cred ca e ok si antigenul din secretie. PCR-ul se poate face din secretie ( de preferat) sau urina.
- jeannie
- Addicted member
gargarita a scris:cea mai concludenta este real time PCR. apoi antigenul si abia apoi dozarea anticorpilor din sange.
ah, antigenul e facut din secretie si tu stii ca analiza facuta din sange este cel mai putin concludenta? mie mi-a zis un ginecolog ca daca mi-am facut chlamydia din secretie degeaba mi-am facut-o.
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-01-18 15:00:09)
- gargarita
- Moderator
da, asa am citit. si am si patit sa am IgG si IgM negative si antigen pozitiv
- jeannie
- Addicted member
am gasit niste link-uri despre analiza eficienta de chlamydia si despre analiza pcr, o sa le studiez si eu acum, printre altele: http://forum.anticonceptionale.ro/t2724 … e-PCR.html http://forum.anticonceptionale.ro/t1118 … mydia.html deci real time pcr e mai concludent decat pcr simplu
anca90 a scris:http://www.invitrogen.com/site/us/en/home/Products-and-Services/Applications/Nucleic-Acid-Amplification-and-Expression-Profiling/qRT-PCR/Real-Time_PCR-Misc/Real-Time-PCR-vs-Traditional-PCR.html
Adalberta a scris:mesi frumos, m-am lamurit. inseamna ca analiza BTS de la geneticlab valoreaza fixpix. de aceea la toata lumea iese negativ... ma si miram...
ce "distractie" mai e si cu astea...
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-03 15:29:12)
- gargarita
- Moderator
genetic Lab are pachete de analize, probabil la ei ai vazut. dar vezi ca nu recolteaza. te duci la ei, iei recipiente, mergi la ginecologul tau, rogi sa-ti recolteze apoi fuguta inapoi la laborator. cel putin asa era acum cativa ani.
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
ok. multumesc, cred ca raman la antigen deocamdata. si la sinevo si voiam sa ma duc.
- gargarita
- Moderator
- gabrielapopescu
- New member
- Inregistrat: 2011-12-09
va rog mult ajutati-ma cu un raspuns sunt foarte confuza ....am trmis un mesaj dar pe alt subiect nu stiu exact unde sa trimit ...am un disconfort vaginal ,usturimi cand urinez,arsura,dureri la contactul sexual si scurgere vaginala albicioasa cateodata urat mirositoare am facut caetva analize si nu stiu exat ce am eu credeam ca este candida si mai am mult pana sa ajung la doctor Secretie vaginal frotiu; Celule epiteliale : frecvente Reactie inflamatorie : moderata ( PMN : relativ frecvente) Hematii : absente Lactobacili : rari Coci Gram pozitivi in perechi : rari Cocobacili si bacili scurti Gram vatriabili: relativ frecventi Levuri : nu se observa Trichomonas vaginalis : absent Examen bacteriologic:culturi necrescute la 48 h Papanicolau :Descriere citologică : Moderat fond inflamator acut si hemoragic. Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie. Procese de reparatie celulara cu metaplazie pavimentoasa in curs de maturare si matura. Flora microbiana saprofita. Concluzie : Frotiu de tip inflamator-reparator. Am facut si pt chlamidia ,gonoreea,mycoplasma,ureplasama toate sunt negative VA ROG MULT AJUTATI-MA CU UN RASPUNS .
- jeannie
- Addicted member
gabrielapopescu a scris:Lactobacili : rari Coci Gram pozitivi in perechi : rari Cocobacili si bacili scurti Gram vatriabili: relativ frecventi
lactobacilii sunt flora buna. cocii si cocobacilii Gram pozitiv si negativ relativ frecventi pot insemna o infectie, insa in urma examenului microscopic nu se poate stabili foarte clar de care. ar fi trebuit sa faci si alaniza de cultura din secretie, daca o faci si pe asta te va ajuta sa descoperi mai clar cauza acelor usturimi si vei putea, bineinteles, sa primesti de la ginecolog un tratament potrivit. pentru arsurile la urinat ma gandesc ca ti-ar fi utila si o urocultura (si probabil si un sumar de urina).
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-02-21 15:30:42)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
n-ai mai postat undeva si ti-am raspuns ? nu mai posta peste tot ca o sa iei warn jean, are cultura facuta am zis ca e gardnerella dupa toate aparentele aici e raspunsul : http://forum.anticonceptionale.ro/t1471 … inala.html
Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-02-21 15:34:01)
- gabrielapopescu
- New member
- Inregistrat: 2011-12-09
urgent!!!! imi psune cineva si mie va rog daca diclotard so ospexin se da fara retata????
- gargarita
- Moderator
ospexinul n-ar trebui sa se dea fara reteta. si nici n-ar trebui sa fie luat fara recomandarea unui medic. diclotardul e diclofenac, da, cred ca se da.
- manolo
- New member
- Inregistrat: 2012-03-04
Buna ziua !
Sunt nou pe acest topic, unde voi povesti o chestie ce mi s-a intamplat zilele trecute si la care caut inca raspunsuri sincere si clare.
Zilele trecute (pe 1 martie) am poposit intr-un nou oras, unde voi fi prezent la un training. In prima mea seara, in noul oras, ne-am strans vreo 4-5 baieti si am iesit in oras. Zis si facut. Pe langa noi, s-au mai strans cateva fete, iar la un moment dat fiecare fata era cuplata cu un baiat.
Bineinteles alcoolul si veselia au curs garla. Ce a urmat cu mine si fata cu care eram, cred ca se deduce: am ajuns in pat si am inceput actiunea. Problema e ca tipa la un moment dat a inceput sa-mi fac un oral neprotejat, i-am zis ca e mai bine protejat, dar din pacate nimeni dintre noi nu avea prezervative. Am continuat asa. Doar ea mi-a facut sex oral neprotejat. Mentionez ca scurgeri de sange sau alte substante nu s-au produs.
Acum a 2-a zi, dupa mahmureala, am inceput sa caut pe internet ce boli as fi putut lua. Cea mai frecventa e blenoragia, care ar aparea dupa 4-20 zile de la contactul sexual. Este adevarat ? Ce alte boli as mai putea lua (sifilisul cumva? ). Care ar fi simptomele si la ce ar mai trebui sa fiu atent ? Aici pot spune ca de aseara am niste mici dureri in zona testiculelor, de parca m-as fi lovit (desi nu este asa). Sa aiba legatura cu blenoragia ?
Ce trebuie sa fac, ce medicamente trebuie sa iau pana cand ajung acasa ?
Stiu ca nu e mai bun lucru pe care l-am facut, dar trebuie sa o scot la capat. Sper sa ma ajutati. O zi faina !
- jeannie
- Addicted member
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-04 12:57:12)
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
manolo bolile care le poti lua prin sex oral sunt destul de numeroase clamidya, gonoreea, sifilis, herpes uneori se poate lua si hiv daca persoana respectiva are o rana la nivelul cavitatii bucale , hepatita b .
Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-03-04 14:18:31)
What doesn't kill me, makes me stronger
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|