homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat colposcopie-2

#20 2007-10-26 22:51:53

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: rezultat colposcopie

acum inteleg de ce ti-a zis de colposcopie.daca esti din bucuresti unde ai facut tiparnita?ti-a facut probleme pana acum in sensul de rana pe col? sau altceva?

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-26 22:53:58)

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#21 2007-10-26 23:10:29

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

schumiholic a scris:

Lavinia_tia, daca vrei sa mai afli inca o parere in ceea ce priveste o colposcopie iti recomand un domn doctor foarte de treaba, care vorbeste cu tine si iti explica.

am facut colposcopie si intr-o maternitate si la cabinet particular, cu poze, monitoare si alte alea. urmarea fiind aceeasi: ERAD sau biopsie. asa ca....
mai bine spune-mi, te rog, unde ai facut tu tiparea si ce ti-a iesit la colposcopie. ce ti-a zis? ce ai vazut? si spune-mi cum ti s-a schimbat viata de cand ai aflat ca ai HPV (chiar daca inteleg ca nu e ceva grav).

stie cineva daca orice tip de HPV poate da anomalii/transformari ale tesuturilor? cele care sunt canceroase dau cancer si cele mai "delicate" doar transforma?

nu prea pricep exact in ce categorie m-as incadra eu. am o rana + tesut destul de mult modificat pe langa rana. si nu inteleg exact. mie mi se pare periculos.

incep sa imi prind urechile in toate informatiile astea.

cele care ati facut ERAD sau bipsie ce imi recomandati? cabinet particular (care?) sau maternitatea Giulesti?

#22 2007-10-26 23:58:32

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Tiparea si genotiparea le-am facut la Laboratorul IDS de pe Dorobanti. Genotiparea, de fapt include tiparea, pentru ca mai intai se cauta daca exista tulpini high risk, si daca se gasesc, se cauta care sunt acelea. Analiza costa 300 ron. O rana pe col am avut dar s-a vindecat dupa multe tratamente cu ovule, insa nu stiu daca aveam de atunci si HPV. Colposcopie nu am facut pana acum - deocamdata stau linistita atata vreme cat Papanicolau nu semnaleaza nici o leziune. Viata... ce pot sa zic. Nu imi venea sa cred cand am aflat rezultatul, dar viata merge mai departe. Mi-a fost greu, inca imi este, cand ma gandesc dar poate sa fie si mai rau. Cu controale ginecologice regulate si Papanicou facut la 6 luni eu zic ca daca apare ceva, poate fi tratat din timp.
Eu ti-am zis, ti-l recomand pe dr. Cosmin Mihailescu la Clinica Intromed sa iti faca cu atentie colposcopia si apoi vezi ce optiuni iti da si el.

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#23 2007-10-27 00:14:57

Lavinia_tia
Sr. member

da-mi un contact pentru a da de el. problema mea este ca urmeaza sa imi vina menstruatia si imediat dupa trebuie sa fac ERADul ala. si timp nu mai am decat daca aman cu o luna totul si asta nu inseamna decat ca ma duc cu capul. e clar ca daca nu clarific repede o sa am nevoie si de psiholog. aveam ceva probleme cu organele mele genitale de cand sunt mica... acum nu simt decat scarba... si inca cata!!! sad

#24 2007-10-27 00:29:39

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Ti-am trimis mail.

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Publicitate

loading...

#25 2007-10-27 00:37:12

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Draga Lavinia, nu dispera! Si eu am trecut prin ce treci tu, asa ca iti pot povesti cate ceva! In primul rand , cred ca ai aflat deja ca , spre deosebire de ce se credea cu ceva vreme in urma, HPV este vindecabil, si intr-o proportie destul de mare! Ca sa te convingi ca este asa , cauta "HPV clerance" pe google. Problema este ca , in celelalte cazuri , exista riscul sa dea in ceva mai rau.
Si eu am aflat in iulie , in urma unei colposcopii de rutina ( doctorita mea este in razboi cu HPV-ul , si face parte din diferite comitete si comisii, apare si la TV in campanii de prevenire a cancerului de col, si ea le sfatuieste pe toate fetele care-i calca pragul ca la 30 de ani sa faca o colposcopie), ei bine , am aflat ca am anumite "modificari". Apoi am facut tipajul, ceea ce ce a confirmat ca am tipurile 16 si 59. Eu fac urmatorul tratament : Isoprinosine dupa o anumita schema ( 5 pe zi , 5 zile pe saptamana, 2 sapt, 3 luni la rand) si aplicatii pe col cu Aldara. Din cate am citit pe net, Aldara este un medicament controversat, in prospect scrie ca nu tb aplicat intern, dar ea, ( si alti doctori specializati in HPV) foloseste acest tratament pe scara larga cu rezultate bune. De fiecare cand ma duc la tratament, indiferent de ora, vad si alte fete care fac aceste aplicatii, asa ca ma gandesc ca probabil are o experienta vasta cu medicamentul asta...Oricum eu am incredere in ea, acum mai bine de un an i-a facut unei prietene conizatie, iar acum prietena mea este ok, tocmai a fost la control. Am sa mai fac o colposcopie cam peste o luna...
Am vazut si eu imagini la colposcopie dar eram atat de speriata incat nu am putut sa intreb ce inseamna. Din cate am inteles, eu rana nu am , doar tesut modificat. La tine cum se vedea rana aia? De fapt , ce ai vazut la colposcopie?  La mine se vedea o semisfera, cam ca o jumatate de minge de tenis ( probabil colul tinut de instrumentul ala), si cam intr-o parte o mica gaurica ( la mine deschiderea colulului este cam intr-o parte). Iar pe mingea asta ( dar nu chiar langa deschiderea propriu-zisa) era o zona mai albicioasa ( probabil acolo era tesutul modificat...)

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#26 2007-10-27 01:26:38

Lavinia_tia
Sr. member

schumiholic a scris:

Ti-am trimis mail.

mersi frumos. acum intru.

rose
din ce spui tu cu mingea si cu o bucatica mica pot sa iti spun ca la mine este cuprinsa o parte destul de mare din ea. de o parte si de alta a orificiului. se vea ca si cum ai pune o minge in apa. o parte alba. si problema mea acum este ca nu erau pete ici si colo si ceva f intins si compact. nu pot sa nu disper...
din ce stii tu acea modificare a tesutului se datoreaza tulpinilor canceroase?

dr. ta unde lucreaza? in bucuresti?
prietenei tale ce i-a descoperit inainte de a-i face conizatia? tot asa? tesut modificat?

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-27 12:45:49)

#27 2007-10-27 16:16:07

Rose
Hero member

Prietenei mele i-a descoperit o rana, nu doar tesut modificat... (Nu stiu cum se vede rana la colposcopie, poate imi zici tu. Prietena mea a zis ca vedea pe ecran ceva ca o dezordine , spre deosebire de colposcopiile urmatoare cand era totul neted...). Era destul de nasol, a certat-o ca nu a venit mai demult...I-a facut conizatie ( adica i-a excizat partea bolnava), apoi a fost ok. Acum prietena mea vrea sa faca un bebe.
Doctorita mea este la Sanador ( Virginia Tarlea).  Mai este o doctorita specializata in HPV acolo , Gabriela Dinca. Amandoua folosesc cam aceleasi scheme de tratament...Intra si pe www.micomi.ro sa mai citesti despre HPV...
Iti dai seama ca si eu sunt speriata...acum astept rezultatele tratamentului cu Aldara...
Cat despre partea aia alba, din ce stiu eu, cel mai probabil se datoreaza unor tulpini high risk. Cele low risk provoaca condiloame, asa ca daca nu ai avut niciodata condiloame, cel mai probabil este ca ai tulpinile rele...Dar mai bine fa-ti tipajul viral sa stii sigur. Din ce stiu eu virusul asta se localizeaza la suprafata tesuturilor, adica nu esti bolnava in general, nu ai virusul in organism in sange, ci doar celulele alea infectate si, teoretic, daca se indeparteaza, ai scapat...

Ultima oara a fost editat de Rose (2007-10-27 16:23:53)

www.pisicamov.ro

#28 2007-10-27 18:33:04

evilpink
Banat

eu nu inteleg ceva.sa zicem ca nu ai rana dar totuisi din divere motive faci o colposcopie.se vede la ea daca ai hpv.?probabil se coloreaza tesutul intr-un fel anume ?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#29 2007-10-27 19:46:22

Lavinia_tia
Sr. member

Rose a scris:

Prietenei mele i-a descoperit o rana, nu doar tesut modificat... (Nu stiu cum se vede rana la colposcopie, poate imi zici tu. Prietena mea a zis ca vedea pe ecran ceva ca o dezordine , spre deosebire de colposcopiile urmatoare cand era totul neted...). Era destul de nasol, a certat-o ca nu a venit mai demult...I-a facut conizatie ( adica i-a excizat partea bolnava), apoi a fost ok. Acum prietena mea vrea sa faca un bebe.
Doctorita mea este la Sanador ( Virginia Tarlea).  Mai este o doctorita specializata in HPV acolo , Gabriela Dinca. Amandoua folosesc cam aceleasi scheme de tratament...Intra si pe www.micomi.ro sa mai citesti despre HPV...
Iti dai seama ca si eu sunt speriata...acum astept rezultatele tratamentului cu Aldara...
Cat despre partea aia alba, din ce stiu eu, cel mai probabil se datoreaza unor tulpini high risk. Cele low risk provoaca condiloame, asa ca daca nu ai avut niciodata condiloame, cel mai probabil este ca ai tulpinile rele...Dar mai bine fa-ti tipajul viral sa stii sigur. Din ce stiu eu virusul asta se localizeaza la suprafata tesuturilor, adica nu esti bolnava in general, nu ai virusul in organism in sange, ci doar celulele alea infectate si, teoretic, daca se indeparteaza, ai scapat...

exact ce spui tu mi-a zis si mie dr. odata indepartat esti ok... dar exista riscul sa reapara.
o sa imi fac si tiparea. inainte de asta mi-au recomandat acel ERAD. dupa prima menstruatie... asa ca... asta este pe lista acum.

rana se veda ca o mica despicatura, ceva un pic ciufulit si de asemenea colorat alb. doar ca pe langa ea mai era tesut alb.  nu arata foarte urat, mai mult faptul ca nu s-a colorat m-a speriat. in rest tesutul ala era neted.
am auzit de dr. tarlea. si am auzit lucruri frumusele. ai idee, daca ma programez la ea pot ajunge chiar si de pe o zi pe alta? (cam imposibil din ce imi spui tu ca este de aglomerata). mai am vreo 3-4 zile si imi vine menstruatia si dupa trebuie sa fac eradul...
chiar nu mai stiu pe cine sa aleg. zau! cei doi dr-i la care am fost pana acum mi-au parut si ei ok, dar de frica am impresia ca nu sunt detul de buni.

ralucaelena poti sa nu ai rana si sa ai HPV. (citeste ce a povestit rose. ea nu a avut rana ci doar o pata alba.. adica nu s-a colorat tot colul asa cum era de asteptat.) teoretic cica nu ai HPV pana ce nu iti apare la analiza speciala pentru asa ceva pozitiv, dar ambii dr-i la care am fost au spus ca mai mult ca sigur despre asta e vorba la mine.

#30 2007-10-27 19:49:09

evilpink
Banat

deci la o colposcopie se poate vedea daca ai hpv?. am auzit ca la domna doctor tarlea trebuie facuta o programare cu 2-3 saptamani inainte smile.te intreb si eu ceva in mod normal o colposcopie se face daca nu iti iese papanicolaul bine?
rose daca nu ai avut rana de ce ai facut colposcopie?

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-27 20:18:58)

puss puss puss

#31 2007-10-27 20:51:46

Lavinia_tia
Sr. member

hai sa vedem. (inainte de orice iti spun ca ceea ce scriu aici sunt chestii puse cap la cap dupa cum am simtit eu ca prind logica... asa ca e posibil sa fie si gresit)
1. colposcopia nu indica daca ai HPV. indica daca ai tesut modificat/bolnav la nivelul colului
2. poti avea hpv si poate ca aceasta colposcopie sa nu iti spuna nimic. probabail daca el nu isi face de cap. sa luam exemplul celor care au avut colul modificat si prin conizatie l-au curatat. ele au hpv, dar colposcopiilor lor arata bine (mai precis citeste despre prietena rosei)
3. mie papanicolau mi-a iesit 2, deci as zice eu f bine. colposcopia eu zic sa o faci. nu strica si am inyteles ca nici nu iti face rau. ce nu stiu sa iti spun este daca acum am tot 2 papanicolaul. ultimul l-am facut prin martie, deci exact cum este acum nu stiu. unul din dr a zis sa stau linistita. eu am intrebat daca imi faci erad sau biopsie nu cumva se poate agrava ce am (stiu ca sunt cazuri cand faci rau daca zgandari diversele tesuturi modificate). si mi-a spus ca in conditii de pap 2 pot sa stau cat de cat linistita. problema ar fi ca acest pap este facut acum 7 luni. oricum rana pe care o am la mine a fost descoperita acum un an (imediat ce mi-am inceput viata sexuala.... un inceput care nu ar fi avut cum sa imi afecteze colul in sensul ranirii).
adaug si ca nu stiu sigur, dar cred ca poti avea tesut modificat la nivelul colului si sa nu fie hpv... inca nu stiu, e doar o presupunere bazata pe faptul ca ambii medici au zis "mai mult ca sigur ai, dar ..."

rose... am citit pe net pareri despre tarlea... cam aiurea, dar merita sa incerc. chiar daca nu reusesc sa ajung la dansa pana in menstruatie ma duc cu pozele de la colposcopia facuta in alta parte (chiar daca probabil este un pic aiurea).
rose cum ai facut sa gasesti  tratamentul solicitat, aldara parca scriai tu intr-un alt topic ca se numeste, nu? (te intreb pentru ca am citit toate posturile tale smile )

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-27 20:53:42)

#32 2007-10-27 21:01:43

evilpink
Banat

lavinia_tia,tu cati ani ai? si eu mi-am inceput viata sexuala acum un an am fost la ginecolog de cateva ori pana acum,si nimeni nu mi-a zis nimic de rana..... am facut niste analize si tot imi iesea candida,le-am refacut la cantacuzino si surpriza nu am nimic,nu candida nu nimic secretia aia este perfecta...... acum ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca in timpul recoltarii doctora mi-a zis ca am zone din col inflamate si m-am cam speriat a adus in discutie si posibilitatea unei colposcopi,mie imi e frica sincer ca inflamatia aia sa nu fie de la hpv dar se poate foarte bine sa fie dintr-o cauza banala.... abia peste 2 saptamani ajung la ginecolog si pana atunci sunt cam ingrijorata..... cred ca totusi cel mai sigur mod de a afla daca ai sau nu hpv.ramane tiparnita.

puss puss puss

#33 2007-10-27 21:17:36

Lavinia_tia
Sr. member

am 23 de ani.

poti face o colposcopie si intr-un interval de cateva zile. suna la cabinete particulare si cere direct o colposcopie.
eu sincer simt ca imi vine sa ma iau la pumni. de ce? am mai citit anul asta un topic legat de hpv (undeva unde scrisesera apavie si doctoressa si se contraziceau pe baza protectiei date de prezervativ in caz de hpv) si ma tot gandeam ca domn'le sa fac si eu o analiza ceva si sa vad daca am. eu am tot intrebat ce analize tb sa faci inainte de a-ti incepe viata sexuala si ciudat... nimic nu trebuia in mod special. poate ca sunt eu mai crizata din fire, dar zau ca acum imi vine sa imi dau pumni ca nu am mers eu pe ideile mele exagerate. macar castigam putin timp. oricum e prea tarziu pt regrete.

eu sincer pana s-ar face alea 2 saptamani as mai merge la un medic. stii de ce am ajuns eu la medicul care mi-a descoprit rana? pentru ca era cel mai iefitn si curat si ok ca si dotare din orasul meu, nu m-am dus la recomandarea nimanui si nici pe net vad ca nu gasesc nimic despre acea dr.. asa ca nu strica sa te duci la inca un medic, oricare nu trebuie sa fie cineva sau de undeva.

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-27 21:28:38)

#34 2007-10-27 21:24:05

evilpink
Banat

chiar nu am unde sa ma duc la alt medic am fost la mai multi toti m-au dezamagit.............. am fost la marie stopes la mai multi recomandati si mai putin recomandati mai scumpi si mai ieftini........... unde am eu programare peste 2 saptamani si-a facut mama o cauterizare si isi face periodic controale la 6 luni.sigur poti sa faci o colposcopie in cateva zile? la medsana de exemplu se paote sa fac in cateva zile?

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-27 21:30:32)

puss puss puss

#35 2007-10-27 21:29:23

Lavinia_tia
Sr. member

tot e bine ca ai gasit unul ok. si eu m-am tot chinuit.

#36 2007-10-27 21:33:47

evilpink
Banat

daca as face o colposcopie inainte de examenul asta de peste 2 saptamani eu zic ca as cam exagera,ma duc la control si vad ce zice si femeia aia ca doar ea a facut-o bine pe mama ca sa nu zic ia salvat viata daca nu ii vedea ea rana aia si nu o cauterizea dadea in alte cele avand in vedere ca mama are si hbv tulpina cu risc cancerigen.asa ca fac control ,papanicolau si daca considera doctora ca este nevoie sau ma apuca pe mine un exces de zel fac si o colposcopie smile

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-27 22:18:35)

puss puss puss

#37 2007-10-27 23:18:15

Rose
Hero member

Ralucaelena, pai daca mama ta a trecut prin asa ceva inseamna ca tu stii foarte binedespre ce este vorba. Spune-ne cand s-a operat mama ta, daca a recidivat boala, daca a mai avut probleme...
Cu medicii de la marie stopes eu am avut experiente foarte nefericite...In primul rand, la analize imi iesea tot timpul candida, am facut NENUMARATE tratamente, apoi mi-am facut analizele in alta parte si minune! -nu mi-a mai iesit! Apoi, ce spunea si Lavinia - am intrebat-o pe una din doctorite ce analize sa-si faca prietenul meu si s-a uitat la mine ca la o nebuna ipohondra- mi-a tinut o teorie despre incredere si mai ca era sa ma trimita la psihoterapie- ca am eu o problema!!! Imi vine sa ma duc si sa-i trag una!
Aldara am procurat foarte greu , de la o fata care face si ea tratamentul si  intamplator avea o cutie in plus...
Programarile la Sanador se fac intr-adevar cu cateva saptamani inainte, dar am vazut ca daca insisti si le spui fetelor de la receptie ca e o urgenta, te programeaza mai repede...
D-na Tarlea le sfatuieste pe toate fetele care-i trec pragul , daca au o pb cat de mica sau daca au peste 30 de ani si nu au facut niciodata, sa faca o colposcopie - si bine face!
Lavinia, nu stiu ce sa zic cu medicul...Eu una te-as sfatui sa vii la Sanador, dar nu stiu cum sa faci cu programarea...Eu zic sa te duci marti dupa-amiaza, cand are program si d-na doctor, si sa vorbesti cu fetele de la receptie...

www.pisicamov.ro

#38 2007-10-27 23:40:00

Lavinia_tia
Sr. member

am sunat deja, dar doar de luni zic ei ca ma pot programa. si am trimis si un formular de programare de pe net. astept sa ma sune in max. 24 de ore cineva de la ei. sper sa am noroc. oricum o mai caut si la alte cabinete pe dna. dr. ca am vazut ca mai e si prin alte parti. oricum ar fi ma duc la ea chiar si doar cu foile in brate.

credeam ca sunt singura care a fost privita ca o tembeloida exagerata. stii ce nu inteleg eu? daca problemele astea sunt legate unele de altele, daca scrie peste tot ca se ia usor, daca si daca si daca... de ce nu iti explica medicul de la inceput?? ma bucur ca dr. Tarlea le recomanda o colposcopie.

tu dupa colposcopie ce ai facut? ti-a curatat colul? a scos tesutul modificat?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.