homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat colposcopie-3

#39 2007-10-28 10:43:17

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: rezultat colposcopie

Nu , nu am facut nici o interventie. Mi-a dat tratament cu Isoprinosine si Aldara (ambele cresc imunitatea). Tratamentul asta dureaza cam 2-3 luni. Ideea este ca in cele mai multe cazuri boala se vindeca de la sine, asa ca este o idee buna sa ajuti un pic imunitatea si sa astepti sa vezi ce se intampla, sa vezi daca in felul asta merge spre bine sau nu. (Bineinteles daca nu ai o leziune care se poate agrava rapid.) Prietenei mele i-a facut conizatie , i-a zis sa ia echinaceea 3 luni, sa nu mai fumeze si sa nu mai ia anticonceptionale. Asa ca depinde de la caz la caz...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#40 2007-10-28 11:41:43

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Mie dr-ii mi-au spus ca se poate considera vindecat si "esti ca nou" doar daca ti se curata tesutul modificat.
Cand trec cele 2-3 luni? Sunt f curioasa daca esti ok. Pentru tine ok presupune colul curat? Adica tesutul respectiv isi va reveni? Ce ti-a zis medicul tau?
Eu credeam ca in medicina e ca in stiintele exacte: 1+1=2... dar se pare ca fiecare dr. are remediul lui.
Stii ce mi-a mai zis mie la prima colposcopie? Ca nu se va vindeca. Nu exista asa ceva. Pot sa traiesc ca si pana acum si sa nu avanseze mai mult (ma refer la tesut) sau pot sa fac conizatie si curata colul.

PS: imi face bine sa vorbesc cu tine.

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-28 11:43:00)

#41 2007-10-28 13:28:20

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Lavinia, tie Papanicolaul ti-a depistat ceva - vreo leziune intraepiteliala, sau vreo infectie?

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#42 2007-10-28 23:27:27

Lavinia_tia
Sr. member

papanicolaul meu era ok. asa a concluzionat dr. stai ca citesc acum de pe el:
sincer nu stiu ce sa iti zic de prin hartia asta. cica pap2, modificari benigne (infectii candida + alte bacterii).
ma gandesc acum ca am tot citit cum ca unele fete care avea HPV aveau bifat ASCUS pe rezultatul papanicolaului... la mine nu apare nimic la aceata acategorie (anomalii alea celulelor epiteliale - celule pavimentoase)

habar n-am ce inseamna asta... o sa cer sa imi fac un papanicolau inainte de orice interventie... doar asa ca sa vad cat de concludent este papanicolaul (indiferent de rezultat papanicolaul va ramane o analiza de baza pe viitorul meu...).

in urma acelui papanicolaul dr-a a zis ca am o rana si candidoza.. cam atat.

#43 2007-10-29 09:07:00

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

rose mama mea  afacut cauterisarea anul trecut in vara de arunci isi face papanicolau la 6 luni si pana acum ia iesit bine.ea cauterizarea pt. o rana care nu era pe col col pe unul dintre peretii vaginului si facut-o la domna docror mihalache florina,si dansa poate sa faca o colposcopie adevarat nu in cab. ei particular ci in spitalul unde lucreaza.mamaei ia vazut rana la control si a2a zi ia facut colposcopie,dupa caiterizare,ia dar echinacea pt. imunitate si face control periodic... pana acum nu a mai avut ptobleme smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#44 2007-10-29 13:20:00

Lavinia_tia
Sr. member

Rose, poti te rog sa imi spui si mie unde lucreaza dr. Tarlea? La ce maternitate?

La toate cabinetele particulare pe unde am incercat sa dau de ea mi-au spus ca are ceva congrese si nu este in luna nov. Iar de programat am reusit abia pe 30 nov. Cum evident turbez si innebunesc vreau sa incerc sa o caut la materinitate sau ceva de genul... sa ma duc si sa o opresc pe culoar. Tot ce vreau este sa se uite pe o colposcopie si sa imi spuna parerea ei... si in noien=mbrie pe 30 deja o sa am si ERAD-ul facut.

pfffffffffffffffffffff!

later: Eu pe net am gasit Polizu... zic bine?

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-29 13:21:09)

#45 2007-10-29 15:32:34

briella
New member
Inregistrat: 2007-10-28

Lavinia_tia, am citit post-urile tale si am inteles ca nu stii precis dak ai HPV sau nu? Pentru ca testul Papanicolau a iesit II, ca si al meu iar la colposcopie o rana si tesut alb, adica, cred eu ca te referi la zona aceto-alba ( ca si la mine ).

Eu sunt programata pentru ERAD pe 7 noiembrie, deci pana pe 30 cand esti programata tu o sa afli cum a decurs la mine lol. De ce trebuie electrorezectie si nu cauterizare, zic eu pentru ca exista acea zona aceto-alba pe care doctora o razuie si apoi o trimite in formol la analize, daca am inteles eu bine. Ceea ce m-a pus pe mine pe ganduri este frica ta ca nu cumva pe langa minunea asta ( rana ) sa descopar ca am si HPV, despre care am citit eu ca, in unele cazuri, nu se manifesta cu simptome pe care sa le  detecteze testul Papanicolau.

Trecem noi si peste asta. Multa sanatate! ( e mai buna decat toate tongue)

#46 2007-10-29 15:46:39

Lavinia_tia
Sr. member

Mersi mersi!

Pe 30 nov sunt programata la dr. Tarlea. O sa merg la ea sa cer a ... 3-a parere smile
Pana atunci merg sigur pt ERAD. Mai am cam 10 zile maxim si intru in saptamana de stres. Adica zilele urmatoare in vine menstruatia si (probabil ca si tu stii asta) in maxim 7 zile dupa mergi pt ERAD... asa ca astept sa imi vina si apoi sun sa ma programez.... deja ma ia de la stomac zau!

Faza cu razuitul ma dispera pe mine... de unde stiu ei cat sa scoata daca nu au la baza o analiza ceva sa vada cat a afectat tesutul? (nu gandesc medical probabil, dar oricum logic mi se pare ce zic aici).
D'asta vreau sa fac un papanicolau inainte de toate (chiar doar si din curiozitate). Chit ca il fac inainte de alte interventii si tot il fac.

Am innebuinit? Oricum probabil, daca voi mai scrie aici si peste 1-2 ani voi fi nebuna cu acte in regula. Pot sa pun pariu.

#47 2007-10-29 16:40:56

briella
New member
Inregistrat: 2007-10-28

Nu esti nebuna. Si mie imi vine sa vorbesc despre asta tot timpul, dar desi multe fete au, putine vorbesc. Faza cu razuitul ma "dispera" si pe mine, am inteles k o sa fie o curgere substantiala de sange, unde mai pui ca eu aveam examen auto fix ziua urmatoare..iar trebuie sa astept o luna jumate sa il dau. Sanatatea inainte de toate, cum spunea cineva wink

#48 2007-10-29 19:27:45

Rose
Hero member

Din cate am inteles eu, organismul elimina virusul si urmarile lui (leziune, rana, tesut modificat, etc.) in 1-2 ani in 80-90%din cazuri, chiar si fara tratament. Din acest motiv , unii medici nici nu se reped imediat sa trateze, ci asteapta cateva luni sa vada reactia organismului (daca leziunea cu care au de a face nu este foarte grava). Alti medici, considera ca este bine sa tratezi cat mai repede, in speranta ca vor creste acest procent de vindecare. Problema este ca pe nimeni nu incalzeste cu nimic faptul ca boala se vindeca in proportie de 90% procente daca ea este in ceilalti 10%...Iar tratamentul , din cate am inteles eu , este pe 2 cai: indepartarea tesutului bolnav si cresterea imunitatii.
Da Lavinia, D-na Tarlea lucreaza si la Polizu. Eu zic sa mergi maine dupa-amiaza la Sanador, deoarece sunt sanse sa o gasesti si pe D-na Tarlea, din cate stiu eu, si sa-ti faci Papanicolau si testul de genotipare HPV ( oricum aceste analize tb sa le faci , intr-un fel sau altul, si  se fac fara programare, doar ceri la receptie). Cu ocazia asta poate reusesti sa vorbesti si cu D-na Tarlea, ii spui ca vrei sa fii pacienta ei, ca ai programare pe 30 nov si ca vrei sa-i ceri un sfat, ( ii arati si pozele) , daca sa faci ERAD-ul sau nu ( ca cine stie , poate zice ca nu, sau poate zice sa astepti sa ti-l faca ea...). Daca nu reusesti , mergi la doctorita ta, faci ERAD-ul si vii pe 30 pt o a treia opinie...

Ultima oara a fost editat de Rose (2007-10-29 19:31:51)

www.pisicamov.ro

#49 2007-10-29 23:38:22

Lavinia_tia
Sr. member

mersi. o sa sun totusi inainte pentru ca incercand sa ma programez la dr. aceasta am sunat la medsana (parca asa ii zice... am tot sunat incat nu mai stiu unde am reusit sa si vorbesc....) si cerand sa ma programez cica deja nu mai e in tara.
te tin la curent cu ce am mai reusit sa fac.

#50 2007-10-30 13:51:59

Lavinia_tia
Sr. member

Rose, cand mergi la urmatorul control?

#51 2007-10-30 19:10:35

Rose
Hero member

La control merg peste 3 saptamani, dar merg la tratament vineri si o intreb pe asistenta care este prog d-nei doctor.

www.pisicamov.ro

#52 2007-10-30 22:38:55

Lavinia_tia
Sr. member

multumesc frumos.

#53 2007-11-01 22:26:08

Lavinia_tia
Sr. member

Bafta maine Rose!

#54 2007-11-02 21:05:26

Rose
Hero member

Lavinia, am aflat ca d-na Tarlea se intoarce pe 16 Noiembrie. Tu ce te-ai hotarat, faci ERAD-ul inainte, sau astepti consultatia de pe 30?
(Multumesc pt incurajari. Si eu iti doresc tie bafta!!)

Ultima oara a fost editat de Rose (2007-11-02 21:08:02)

www.pisicamov.ro

#55 2007-11-02 23:49:15

Lavinia_tia
Sr. member

O sa fac ERAD-ul. Daca nu il fac acum trebuie sa astept inca o luna. Psihic nu mai rezist atat de mult. Deja am impresia ca a trecut o luna de cand am aflat. Saptamana viitoare, cel tarziu la inceputul sapt viitoare il voi face.
Recomandarea asta mi-au dat-o 2 medici... asa ca o voi face. Oricum f tare ma intereseaza tratamentul pentru intarirea imunitatii si tratamentul cu Aldara. Aici vreau sa aud parerea dnei dr..

Pot sa iti trimit colposcopia mea pe mail? As vrea sa te uiti un pic pe ea. Eu sincer nu cred ca poate fi luata o alta decizie avand in vedere imaginile....

#56 2007-11-03 23:59:49

Rose
Hero member

Da, Lavinia, trimite-mi! Chiar sunt curioasa daca seamana cu ce am vazut la mine... Cred ca e inr-adevar mai bine pt psihicul tau sa faci acum ERAD-ul. Din ce stiu de la prietena mea, si din ce am citit pe net, dupa ERAD intr-o luna ar tb sa fii "ca noua", deci luna viitoare ar tb sa fii scapata...Despre Aldara, am sa te tin la curent...eu de citit am citit pe net lucruri incurajatoare...Si fii linistita, eu am citit pe net o gramada despre subiectul asta, si concluzia la care am ajuns este ca e intr-devar grav, dar asta daca nu te ingrijesti! Chiar si aici pe forum, sunt nenumarate fete care au facut ERAD si acum sunt bine, ce imi pare mie rau este ca nu am invatat din experienta lor, si nu am facut vaccinul imediat ce a aparut!!!

www.pisicamov.ro

#57 2007-11-04 00:20:26

Lavinia_tia
Sr. member

Si pe mine m-au incercat 1000 de ganduri si de pareri de rau. Uneori dau vina pe doctori, alteori pe mine... si alteori am nervi asa in general...
Si eu as fi vrut sa fac acel vaccin, dar ma incadram in conditiile lor si am considerat ca nu trebuie sa ma grabesc. Acum am ajuns la concluzia ca stia bine cel ce spunea "Nu amana pe maine ce poti face azi".

Stii ce ma ajuta acum? Daca la inceput nu suportam sa vorbesc cu nimeni despre acest subiect, absolut cu nimeni, acum am inceput sa povestesc la toate fetele cunoscute si le tot bat la cap sa se duca la doctor. Am ajuns la cifra 3! Sper sa mai adaug pe lista smile.

Iti trimit mailul imediat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.