homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Casatorie vs. concubinaj

#1 2007-10-28 03:05:49

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

Casatorie vs. concubinaj

astept pareri prosi contra casatoriei.
reprezinta concubinajul o fuga de responsabilitate?
cat timp ar trebui sa traim in concubinaj?
si totusi...ne iubim suntem de multi ani impreuna (si nu ma refer la 2-3 ani) si totusi...."nu se aduce vorba"...va iubiti ...si totusi...ce e de facut?

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#2 2007-10-28 03:11:11

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Re: Casatorie vs. concubinaj

Din punctul meu de vedere cand doi oameni se iubesc cu adevarat isi doresc sa devina sot si sotie.Cel putin asa a fost in cazul meu si al sotului,abia asteptam sa fim o familie.Nu prea sunt de acord cu concubinajul,desi intr-un fel este mai bine ca inainte de casatorie sa fie siguri ambii parteneri ca se potrivesc si ca familie.Eu cu sotul meu nu am stat inainte,dar am avut noroc pt ca ne potrivim super.

Ultima oara a fost editat de Andra123 (2007-10-28 03:26:03)

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#3 2007-10-28 03:56:08

soulfly
Full member
Inregistrat: 2007-08-25

Nu stiu exact ce sa spun, pentru mine casatoria ar fi cea mai mare privare de libertate. Dupa parerea mea, cand 2 oameni se iubesc, nu mai conteaza juramintele facute in fatza vreunui dumnezeu sau vreunui ofiter de stare civila... Casatoria e cel mai mare act de egoism posibil, e ca si cum i-ai pune lanturi la picioare unei persoane. N-as face asta. Daca ma iubeste, sta de bunavoie iar eu daca il iubesc stau de bunavoie.... Desigur, m-as casatori civil in cazul aparitiei unui copil. As vrea sa aiba si numele meu, si pe el lui.. Altfel, concubinaj toata viata, copil infiat pe numele MEU, etc...

"Umbrele seamana, ce-i drept, cu intunericul, dar sunt fiicele luminii." (Lucian Blaga)
My papa told me to stay out of trouble/ "when you've found your man make sure he's for real"/ i've learned that nothing really lasts forever/ i sleep with the scars i wear that won't heal (Roxette)

#4 2007-10-28 05:25:33

luna_amara
Hero member
De la: craiova
Inregistrat: 2007-08-16

bela a scris:

astept pareri prosi contra casatoriei.
reprezinta concubinajul o fuga de responsabilitate?
cat timp ar trebui sa traim in concubinaj?
si totusi...ne iubim suntem de multi ani impreuna (si nu ma refer la 2-3 ani) si totusi...."nu se aduce vorba"...va iubiti ...si totusi...ce e de facut?

casatoria e doar o"masca"in fata lumii.daca 2 oamenii se iubesc si se respecta o pot face si fara aceea hartie.stiu multi oamni si multe povesti in care oamneii s au inteles mai bine"in conncubinaj"edcat casatoriti.care e diferenta concubinajului fata de casatorie???tot impreuna traiti?mentatlitatea roamnilor a inventat acest cuvant oribil"concubinaj"

take me as i am or watch me as i go!

#5 2007-10-28 08:13:49

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

sunt de acord cu luna_amara.

Publicitate

loading...

#6 2007-10-28 08:20:52

lilian@
Full member
Inregistrat: 2006-12-14

de acord cu luna_amara,si eu!

#7 2007-10-28 09:15:44

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

subscriu

#8 2007-10-28 09:51:46

blue*girl
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-26

eu o sa ma mut cu ubytu shi abia peste vreo 4 ani o sa ne casatorim ca sa fim o familie adevar tongue

~ _orice sfarsit e un nou inceput_~

#9 2007-10-28 10:04:34

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

soulfly a scris:

Daca ma iubeste, sta de bunavoie iar eu daca il iubesc stau de bunavoie.... Desigur, m-as casatori civil in cazul aparitiei unui copil. As vrea sa aiba si numele meu, si pe el lui.. Altfel, concubinaj toata viata, copil infiat pe numele MEU, etc...

de acord cu tine tongue

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#10 2007-10-28 11:28:27

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

si eu cred la fel...ce se intampla daca te casatoresti doar pentru ca asa trebuie sa fie normal, pentru ca tu crezi ca-l iubesti si o faci de ochii lumii sa fii "fata buna a lu tata si a mamei"..si apoi dispare scanteia aceea care poate nici nu a fost si intalnesti intradevar marea iubire..acea persoana care te face sa tremuri sa zbori sa visezi sa nu poti dormi..acea persoana care te face sa simti cum nu ai mai simtit niciodata de cand esti asa ceva..doar ai crezut ca ai simtit (de aia te-ai si casatorit, ca asa e regula)si dupa 1 an sa dispara acel sentiment..si sa apara acel cineva fata de care si dupa mai multi ani sa simti la fel ca plutesti numai cand il vezi..ce faci atunci?...suferi?..de ce, pentru ca asa sunt regulile si pentru ca a trebuit sa existe o bucata de hartie ca sa poti pleca de acasa?..sa nu faci parintii de rusine...ce sa zic...dar viata ta nu conteaza mai departe de casatorie..intradevar este un act egoist mai ales atunci cand te grabesti si vrei sa le faci pe plac alor tai..

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#11 2007-10-28 11:35:42

and
New member
Inregistrat: 2007-03-27

eu cred ca nu trebuie sa te casatoresti doar de gura lumii. un act nu te leaga mai mult si nu face relatia mai frumoasa.
inainte de casatorie sunt de acord sa existe o perioada de proba, in care cei doi sa stea impreuna pentru a vedea daca se inteleg bine si daca sunt probleme, in ce fel pot fi corectate.

#12 2007-10-28 11:45:28

fallen_angel
Insomniac member

wou...eu parca sunt venita de pe alta planeta.Toate sunteti de alta parere decat mine big_smile.

#13 2007-10-28 11:51:28

Sammy
Sr. member
Inregistrat: 2006-10-24

nu e nici o problema, andra, fiecare cu parerea lui. smile

eu vreau sa ma casatoresc cu iubi al meu, dar nu inainte de a sta impreuna. cred totusi ca o relatie poate merge la fel de bine si daca cei doi nu se casatoresc. pana la urma casatoria este tot o forma de constrangere sociala, cel putin la noi. cum esti cu cineva de 2, 3 ani toti te intreaba cand te casatoresti!! si dupa ce te-ai casatorit cand faci copil! si lumea se uita ciudat la cei care nu se casatoresc... cred ca fiecare ar trebui sa fie lasat in pace si sa faca dupa cum simte

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#14 2007-10-28 11:54:26

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

exact sammy...constrangere sociala, eticheta...ooofff cat e de adevarat.

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#15 2007-10-28 11:56:52

Sammy
Sr. member

din pacate! prin tarile nordice si germania nu mai e asa. se pare totusi ca au cazut in extrema cealalta. sunt foarte multe femei care isi cresc singure copiii. sigur ca au posibilitatile financiare, dar cred ca un copil are nevoie si de tata. eu una nu imi inchipui cum ar fi fost fara tata!

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#16 2007-10-28 11:58:43

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

problema e ca am vazut cupluri care erau sau cel putin pareau fericite...si apoi s-au casatorit si stiu 2 cazuri in care a urmat divortul la 3 luni respectiv 5 luni dupa nunta. si eu imi doresc sa ma marit cu iubitul meu dar sincer imi este teama ca nu va dura foarte mult..

sammy...de acord cu tine, un copil are nevoie de un tata, dar ce e mai bine? sa traiasca intr-o asa-zisa "familie", unde aude certuri in fiecare zi sau sa traiasca numai cu mama in liniste?

Ultima oara a fost editat de mika (2007-10-28 12:00:03)

#17 2007-10-28 12:07:09

amv
Full member
Inregistrat: 2007-03-08

mika dar casatoria nu tine legat cu forta un cuplu, daca nu mai sunt fericiti divorteaza.
eu sunt totusi de parere ca un cuplu care se iubeste trebuie sa se casatoreasca, asa e frumos ca toate lucrurile sa isi urmeze cursul lor, parerea mea smile .

Ultima oara a fost editat de amv (2007-10-28 12:09:01)

eu cu bibi meu hjarta

#18 2007-10-28 12:11:22

Sammy
Sr. member

mika, sigur ca e mai bine sa traiasca doar cu mama in liniste, decat intr-o familie cu un tata violent si betiv. nu contest asta. spuneam doar ca in tarile nordice, de multe ori (nu zic ca mereu), femeile pleaca din start de la ideea sa isi creasca copilul singure. ceva de genul "sunt independenta, sunt in stare sa imi cresc singura copilul, ce imi trebuie un barbat?". un gen de feminism impins la extreme. ceea ce nu mi se pare ok. daca vad ca nu merge casatoria, ma despart si imi cresc copilul singura, dar nu sa spun de la inceput ca nu e nevoie de tata.

#19 2007-10-28 12:12:35

fallen_angel
Insomniac member

asa cred si eu.Si nu am auzit pe cineva sa se casatoreasca de ochii lumii,se casatoresc pt ca asta isi doresc,pt ca se iubesc.este o prostie sa o faci din alt motiv.noi dupa casatorie ne-am simtit mult mai uniti(poate pt ca stiam ca de acum inainte vom fi o familie)si ne iubim tot mai mult pe zi ce trece.E mult mai bine.Eu nu as sta ani de zile cu un baiat pt care sa il iubesc si el sa ma iubeasca,dar sa nu spuna nimic de casatorie.Daca iubesti cu adev eu cred ca vrei sa fiti o familie.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.