|
Nu esti logat.
Casatorie vs. concubinaj-43#799 2011-08-04 20:37:14
Re: Casatorie vs. concubinajMie mi se pare foarta importanta casatoria, este legatura dintre un barbat si o femeie, este dovada dragostei ce si-o poarta.Daca 2 oameni se iubesc vor sa o arate tuturor,vor sa oficializele relatia, da si concubinajul e foarte bun, o perioada, de cunoastere, de acomodare.Sau ce inseamna frica asta de casnicie, e mai usor asa, nu iti convine iti iei hainele si pleci? Da cateodata te tine si juramantul impreuna. Faptul ca cineva nu vrea sa se casatoreasca, dupa parerea mea, este frica de a se implica, de a avea niste obligatii. Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein) Offline #800 2011-08-04 20:59:24
Re: Casatorie vs. concubinajDovada iubirii dintre doi oameni se exprima in alte feluri decat semnand un act. Se exprima atunci cand cei doi sunt unul langa altul trup si suflet orice ar fi, cand se ajuta si se respecta si se fac fericiti unul pe altul, cand impart si bune si rele. Si astea nu ar trebui conditionate de un act ("Daca ma iei de nevasta o sa te iubesc mai mult / Daca nu ma iei de nevasta inseamna ca nu ma iubesti destul")
Dupa mine e grav cand (doar) juramanul te tine impreuna. Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-08-04 20:59:50) Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen Offline #801 2011-08-04 21:05:40
Re: Casatorie vs. concubinajExact, nu e in plus dar nici in minus, nu se schimba nimic, e doar o oficializare, atunci .. de ce nu. Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein) Offline #802 2011-08-04 21:07:32
Re: Casatorie vs. concubinajeu asa sper, ca nu schimba nimic, sau macar nu in rau. Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen Offline #803 2011-08-04 21:15:56
Re: Casatorie vs. concubinajPentru mine casniicia nu ar chimba nimic, as fi acelasi om.Obligatia de a oferi celui de langa tine tot ce ai mai bun(lucru valabil si in cazul concubinajului) Am observat ca mult au parerea "nu-s casatorit fac ce vreau" Da pana la urma ai dreptate depinde de om, sa fie om, doar ca eu vad casnicia cu copii si copii ar trebui sa aiba acelasi nume ca si parintii. Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein) Offline Publicitateloading...
#804 2011-08-04 21:19:19
Re: Casatorie vs. concubinajsi daca eu n-am acelasi cu mama? sunt mai putin copilul ei si mai mult al lui tata? Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen Offline #805 2011-08-04 22:09:43
Re: Casatorie vs. concubinaj
si pentru mine e importanta, si nu am spus ca nu ma voi casatori. aceleasi obligatii si resposabilitati consider ca le am si acum, acelasi respect il port persoanei iubite. vroiam sa spun ca nu inteleg de ce e considerat un pacat asa mare. imi doresc sa ma casatoresc si in fata lui Dumnezeu, sa merg la biserica si sa imi fie binecuuvantata aceasta legatura. si prietenul meu gandeste aproximativ la fel, am lasat totul de la sine pana acum, si nu am plecat urechea la gura satului, cum s-a zis mai sus. pur si simplu am adus in discutie treaba asta, pentru ca eu nu cred ca ar trebui sa fie considerat asa un mare pacat. Ultima oara a fost editat de astera (2011-08-04 22:12:43) Offline #806 2011-08-04 22:12:48
Re: Casatorie vs. concubinajDaca e sa asculti la fiecare gura ce graieste .... si eu o sa vreau sa fiu mireasa, nu e primul si da vreau rochie alba, nici macar crem, vreau alba, si pacatele le stii tu si Dumnezeu, nu e treaba altora sa iti contabilizeze pacatele, sa creada ce vor. Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein) Offline #807 2011-08-04 22:17:48
Re: Casatorie vs. concubinajeu nu prea stiam chestiile astea pana acum.... si v-am zis, mai mult m-a uimit cum este privita aceasta fapta de "altii"... pentru mine, care din punct de vedere sentimental primesc totul in aceasta relatie, si am simtit cu muuult timp in urma ca el e jumatatea mea, mi se pare normala situatia noastra. Offline #808 2011-08-04 22:53:36
Re: Casatorie vs. concubinajatunci nu te mai lua dupa toate barfitoarele! Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen Offline #809 2011-08-04 22:56:53
Re: Casatorie vs. concubinajnu m-am luat dupa nimeni. v-am zis si voua ce am auzit, atata tot. e bine c a fiecare sa isi spuna parerea Offline #810 2011-08-05 02:46:30
Re: Casatorie vs. concubinajFetelor faceti cum va dicteaza sufletul ! ai mei au fost casatoriti 23 de ani si au divortat ,si cu toate astea eu sunt casatorita civil de 2 ani si anul acesta,pe 30 iulie am hotart sa ne cununam si la Biserica!si suntem foarte fericiti ! ce v-a urma vom vedea ! va pup ! Offline #811 2011-08-06 13:26:11
Re: Casatorie vs. concubinaj
nici la bunica-mea la tzara nu mai e mentalitatea asta; tinerele care se marita pe-acolo se marita foarte bine in rochie de mireasa chiar daca au copil. lumea s-a schimbat. Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-08-06 13:41:07) Offline #812 2011-08-09 17:31:26
Re: Casatorie vs. concubinajStatutul social (casatorit/necasatorit) nu influenteaza iubirea pe care si-o poarta cei doi. Practic, iubirea si statul social sunt doua chestiuni care pot exista separat. Totusi, statutul social poate influenta alte aspecte ale vietii, asadar, daca ne iubim, de ce sa nu ne casatorim? Atentie domnilor, intrebarea nu este "de ce sa ne casatorim, daca oricum ne iubim si suntem fericiti?". Intrebarea este "de ce sa nu ne casatorim, daca ne iubim?". Se termina iubirea dupa casatorie? Inseamna ca nu era iubire adevarata. Daca locuim impreuna, facem totul impreuna si ne juram iubire, hai nu vesnica, dar indelungata, de ce sa nu facem actul? Care e diferenta? Ultima oara a fost editat de alexaa80 (2011-08-09 17:33:25) Offline #813 2011-08-09 17:46:17
Re: Casatorie vs. concubinajcred ca sunt multi care locuiesc impreuna, se iubesc si se inteleg, si sunt hotarati sa se si casatoreasca. Dar pur si simplu nu se grabesc. sau stiu ca va urma si acest pas, asta nu inseamna ca le este frica de casatorie, sau de a avea un anumit statut social. intr-o relatie adevarata, cu timpul, legatura dintre cei doi e din ce in ce mai puternica, si totul are un curs firesc. nu cred ca se vor iubi mai putin daca dupa 5 ani de relatie nu sunt casatoriti inca. Offline #814 2011-08-14 10:03:04
Re: Casatorie vs. concubinajeu consider ca nici nu te leaga si nici nu te dezleaga un act.. am avut in fata ochilor cel mai bun exemplu..ai mei au divortat cand aveam eu 2-3 ani si s-au impacat cand aveam eu vreo 5 ani.. de atunci au ramas impreuna fara sa mai faca cununia civila..si tata a murit in bratele mamei mele.. s-au iubit mult si asta a contat www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!! Offline #815 2011-08-14 10:44:15Re: Casatorie vs. concubinajEu cred ca in multe cupluri casatoria nu ar trebui sa schimbe nimic. Asa gandesc si in cazul meu/nostru: daca deja stam impreuna si ne acceptam si ne iubim unul pe celalalt cu toate tabieturile, minusurile si plusurile unui trai impreuna, daca oricum ne-am obisnuit sa facem mai totul impreuna si sa impartim totul, fie bun, fie rau... cu ce ar schimba lucrurile astea casatoria? Singura chestie e ca daca s-ar pune problema unei despartiri, ne-ar fi mai usor s-o facem fara actul respectiv, fiecare o ia pe drumul lui din momentul respectiv, cu actul in mana ar fi un pic mai multa bataie de cap Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|