Casatorie vs. concubinaj-42
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: Casatorie vs. concubinaj
eu sincer cred ca motivele alea din articol sunt de fapt niste pretexte la care ar putea recurge un barbat pentru a explica unei femei faptul ca nu vrea sa se casatoreasca, pur si simplu... unele sunt pur si simplu ridicole, cum e cel cu inelul nu cred ca o persoana care ar vrea cu adevarat sa se casatoreasca s-ar impiedica de vreunul din motivele astea nu vreau sa intru in polemici nesfarsite, insa ma gandesc ca sunt oameni care nu vor sa se casatoreasca si atat, nu e nimic personal / material / psihanalitic sau mai stiu eu cum in asta, risc sa va zic ca nu are legatura nici cu iubirea
pentru cineva care nu poate accepta asta e util sa-si gaseasca mici explicatii, dar pana la urma tot o sa le tai pe toate de pe lista si omul tot n-o sa vrea si atunci ce faci ? daca pentru cineva casatoria e atat de importanta incat trece inaintea a orice altceva (si a faptului ca iubeste si e iubit sincer de cineva), eu zic sa nu se mai imbete cu apa rece si sa gaseasca pe cineva care sa-i ofere asta
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
eu cand zic ce zic ma bazez tare mult pe ce baieti am cunoscut, cu ce baieti am iesit sau ce mi-au povestit prietenii prietenului meu casnicia prin pura ei esenta implica lipsa de libertate, ori mutatul impreuna (in anumite cazuri) ori posibilitatea aparitiei copiilor. nu zic ca nu exista si inversul, dar toti barbatii pe care ii stiu eu si depasesc varsta de 28 ani (logic nu zic de cei de 21 ani) nu vor copii inca. nu dati cu pietre, am zis ca sunt convinsa ca sunt si care isi doresc, dar eu nu am intalnit unul. asa cum sunt si femei care nu isi doresc, cum sunt eu, pe care simplul gand ca as putea fi mama ma ingrozeste, mi se pare oribil. dintr-un concubinaj este mai usor sa scapi decat dintr-o casnicie, daca barbatul este un player si fata nu stie, are el planuri ascunse sau doar se vrea a fi liber (mai mult in mintea lui, avand relatie serioasa oricum este "prins" dar vrea el sa se creada stapan) din nou ii darama anumite conceptii si impresii despre sine. sunt multi barbati care desi sunt "sub papuc" (a se citi intr-o relatie in care fac compromisuri, trebuie sa refuze avansurile altor fete etc) se vad (in mintea lor desigur) liberi sa faca ce vor.
pentru noi fetele nunta reprezinta visul din copilarie, cu rochia mare alba si frumoasa, cu buchetul, biserica, ei nu au vise asa de frumoase ca ale noastre, la o nunta nu mirele este centrul atentiei
pentru multi este mai usor sa stea in concubinaj, daca vorbiti cu o femeie divortata va va spune ca nu va vrea sa se mai casatoreasca a 2 oara sau a 3 oara (si exceptiile de rigoare) ca prefera sa stea cu cineva in concubinaj decat sa treaca iar prin chinul unui divort. divortul doare mai tare ca o despartire. mama ma bate la cap incontinuu sa nu fac prostia sa ma casatoresc, mai bine stau cu el si atat decat sa ma leg la cap cu o casnicie, ca oricum o sa ajung sa ii spal chilotii si sosetele.
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
coraline a scris:mama ma bate la cap incontinuu sa nu fac prostia sa ma casatoresc, mai bine stau cu el si atat decat sa ma leg la cap cu o casnicie, ca oricum o sa ajung sa ii spal chilotii si sosetele.
mama ta s-a gandit oare cum se simte un copil cand e intrebat de ce parintii lui au nume diferite, daca sunt cumva divortati sau ce se intampla in familia lui? sau si-a imaginat cum ar fi fost sa nu poata sa-si ajute sotul sau ea sa nu poata fi ajutata cu ridicarea unor documente sau analize, informatii despre "concubin/a" pe motiv ca nu exista niciun grad de rudenie intre ei? casatoria implica mai mult decat spalarea de chiloti si sosete, inseamna formarea unei familii cu drepturi legale si responsabilitati. e trist ca mama ta nu a cunsocut aceste aspecte si te indeamna si pe tine spre acelasi lucru.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
tot aud chestia asta si nu pricep cine il intreaba pe sarmanul copil chestia cu numele ? ca adultii presupun ca stiu despre ce e vorba si ma gandesc ca n-ar intreba asa din pura rautate, iar pe copii crede-ma ca nu-i intereseaza si nici nu cred ca afla ei la scoala ce nume au parintii fiecaruia... asta asa ca fapt divers stiu oameni ai caror parinti nu au fost casatoriti sau au divortat si n-au niciun fel de traume si nu i-a intrebat nimeni nimic mai multi sunt cei traumatizati de parintii care s-au casatorit fiindca ea ramasese insarcinata si au stat impreuna "pentru copii", familii in care indiferenta era cel mai bun lucru, cand nu era vorba de ura de-a dreptul poate voi traiti intr-o lume roz si eu nu
- coraline
- Addicted member
mama a divortat in trecut, vrea sa divorteze in prezent si de tata si ii pare rau ca nu a stat cu el fara casatorie si ca divortul o va obliga sa renunte la o parte din casa pe care o are dinainte de casatorie doar pentru ca, conform legii, au trecut mai mult de 10 ani de casatorie si tata are drepturi asupra ei. eu sunt de acord cu ea, stiu ca dupa divort a intrat la sanatoriu din cauza stresului cauzat de divort ( a durat destul cu judecatoria si de rude "cum o sa divortezi??? cum sa ajungi sa fi divortata, e rusinos" si stiu cat se chinuie si cu tata. daca era concubinaj il dadea de mult afara din casa, dar asa nu are bani de partaj. eu nu m-as casatori decat daca apar copii, ca ei sa aiba drepturi depline, altfel nu as vrea sa trec prin ce a trecut ea.
copiii pot avea nume diferite si in cazul divortului, nu neaparat sa provina din concubinaj. si cred ca este mai dureros pentru un copil sa isi piarda un parinte decat sa aiba nume diferite, dar sa ii aiba pe amandoi
heim sunt 100% de acord cu tine. chestia cu copilul este mai mult un mijloc de manipulare, nu un fapt real. eu decat sa fac o casatorie de dragul copilului, mai bine avortez.
avem prieteni de familie care au stat si 40 de ani fara casatorie, foarte fericiti, nu s-au plans niciodata de statutul lor, chiar sunt mult mai fericit ca multe cupluri casatorite. in ziua de astazi casatoria a ajuns metoda de facut rost de bani prin darurile de nunta sau doar de legalizare a relatiei in fata rudelor. eu spun cu mana pe inima, ma gandesc la casatorie dar doar pentru ca vreau sa imi traiesc visul cu rochia alba, nu pentru ca nu as putea sa stau fara. si am fost acuzata ca vreau sa ma casatoresc cu al meu ca sa ii fur casa si averea, nu-i asa ca e frumos?
Ultima oara a fost editat de coraline (2010-10-21 10:23:50)
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
ma bag si eu ca musca in lapte. coraline, te citez: 1. "eu nu m-as casatori decat daca apar copii, ca ei sa aiba drepturi depline, altfel nu as vrea sa trec prin ce a trecut ea." faptul ca un membru al familiei sau un prieten sau oricine a trecut printr-o situatie traumatizanta nu inseamna TU ca vei trece prin aceeasi situatie! 2. "eu spun cu mana pe inima, ma gandesc la casatorie dar doar pentru ca vreau sa imi traiesc visul cu rochia alba..." asta mi se pare o motivatie cam subreda ca se te legi de un om! in plus, afirmatiile tale se bat cap in cap: pe de-o parte ai aproape certitudinea ca vei suferi in casnicie, pe de alta parte esti pregatita sa-ti asumi suferinta doar pentru o bucata de carpa alba cu care defilezi o noapte. in loc sa cazi in pacatul asta al perpetuarii unor stereotipii dobandite pri educatie (adica aia cu barbatii sunt porci si casniciile nefericite, respectiv aia cu rochia alba - come on...) ar fi mai bine sa-ti definesti propriile idei despre casatorie, propriile valori si dorinte si sa mergi pe drumul TAU, nu al altora. cu alte cuvinte: vreau sa ma casatoresc pentru ca blablabla (vreau sa fiu privita ca parte a unei uniuni consimtite prin lege, vreau sa ofer legitimitate mostenitorului meu, vreau sa am drepturi egale la avere in cazul unui potential divort, etc, etc) sau NU vreau sa ma casatoresc pentru ca blablabla (consider ca o hartie nu aduce un plus de valoare relatiei de cuplu, etc, etc). dar astea sa fie ideile si convingerile tale!
Ultima oara a fost editat de alinda (2010-10-21 11:36:25)
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- coraline
- Addicted member
buun... as prefera sa ma gandesc ca totul va fi bine, dar daca nu va fi..? exista sanse nu? nu stiu cine poate sa traiasca cu o mama care a avut probleme psihice si sa o vada chinuita de sotul nr 2 (tata) si sa considere ca poate fi fericit si in al 9-lea cer intr-o casnicie. si sa vada si cat de greu este sa divortezi, neputand doar sa dai afara pe respectivul si gata.
pot sa stau foarte bine si fara casatorie, la asta ma refeream cand spuneam ca doar ideea de rochie alba blabla suna bine in acest moment. concubinajul nu mi se pare atat de rau pe care vor unii sa creada, si in concubinaj te legi de omul respectiv, doar ca nu cu acte. ma gandesc la casatorie ca o chestie posibila de viitor sunt totusi femeie... ma gandesc ca voi avea pana la urma un copil si vreau sa aiba drepturi depline, indiferent de cum va ajunge casnicia mea.
convingerile mele: pot sa fiu fericita pana la adanci batraneti si fara sa fiu casatorita, nu am nevoie de o hartie ca sa pot trai in pace si intelegere, dar daca el ma va cere in casatorie nu il voi refuza, nu imi sterg din cap ideea de casatorie doar din incapatanare. am mai spus parca, nu cred ca in d-zeu si uniunea in fata lui, nu ma intereseaza sa ma recunoasca statul ca sotia lui, fericirea mea este independenta de societate si parerile ei. pana si ideea de a "fi sfintita relatia de catre d-zeu" este o stereotipie.
am fost acuzata ca vreau sa ii fur averea, ca vreau sa ma marit si sa ii trantesc un copil sa pot sa il storc de bani.. asta a ajuns casatoria in ziua de astazi, o afacere, o modalitate de preamarire? m-a durut atat de mult acest lucru, m-am vazut ca o cersetoare pusa pe interes si totul de la ce? de la o hartie de la primarie..
- alinda
- Diamond member
... dar daca nu va fi bine n-ai de unde sa stii, asta e, iti asumi riscul asta la fel cum iti asumi atatea alte riscuri zilnic. n-are rost sa gandesti ca in povestea cu drobul de sare... situatia mamei tale e trista intr-adevar, insa e o situatie si atat, nu descrie in mod general valabil notiunea de casnicie. faptul ca ea e nefericita sau ca barbatul acela nu (mai) e potrivit pentru ea nu inseamna ca povestea se va repeta intru totul si la tine. cu siguranta ca ai vazut si casnicii reusite la bunicii tai, la rude, la prieteni... sigur ca faptul ca ai parte de asa ceva in casa iti altereaza oarecum perceptia asupra casatoriei, insa aici depinde de tine sa nu generalizezi si sa admiti ca in cazul mamei tale e vorba de O (adica UNA) situatie nenorocita, ca nu toate casniciile sunt asa. in ceea ce priveste acuzatiile care ti-au fost aduse tie e clar ca ele apartin parintilor lui. e o aberatie, poti foarte bine sa storci de bani un om si fara sa fii casatorita cu el. in cazul asta n-ai decat sa nu pleci urechea la ce spun si cred toti idiotii si sa-ti vezi de viata ta. pana la urma oricum nu poti multumi pe toata lumea si nici nu e asta scopul tau in viata.
- coraline
- Addicted member
- alinda
- Diamond member
da, stii multe cazuri ca ale mamei dar sunt sigura ca stii la fel de multe care sunt diferite. de tine depinde cum abordezi problema asta, adica daca vezi partea plina sau partea goala a paharului. pentru ca gandirea asta negativa te programeaza din start pentru esec.
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Fetelor, cazurile nefericite ale mamei bunicii, prietenei nu au nici o valoare. Ajunge ca in cazul tau sa fie numai fericire si gata. Plus acum femeia are alte posibilitati, Pe vremuri mai greau sa cresti un copil de una singura. Acum, nu iti mai place omul cu care te-ai casatorit, divortezi si tot poti sta pe picioarele tale.
- rosebunny
- Insomniac member
- Inregistrat: 2010-09-28
kathrynn a scris:Daca ajung sa fac un copil cu el, clar o sa aiba numele lui, pentru ca eu nu am de gand sa-mi schimb numele de familie dupa casatorie. Si mama a divortat si eu am ramas cu numele tatalui meu si ea si l-a schimbat cand s-a recasatorit, si nu-s deloc traumatizata. Nimeni n-a stiut ca eu am alt nume decat ei, decat cei carora le-am spus eu de buna voie.
Si eu, ca si altele, vreau sa ma casatoresc de dragul nuntii (am mai spus-o) nu pt ca as considera ca hartia aia ne face mai familie, mai responsabili sau mai nu stiu cum, sau in aia sta implinirea in viata. Sosetele si chilotii nu i le spal nici acuma ca stam in concubinaj, si le pune singur la spalat si le spala masina. Asta e ultima mea grija, ca ar putea el crede ca daca ma marit ma fac "fata de casa". I-am spus mai demult ca daca asta vrea de la o femeie, a gresit persoana si a zis ca nu-i cazul.
Mai mult, analizand situatia per ansablu, am ajuns la concluzia ca nu mai imi dau seama daca eu chiar vreau sa ma casatoresc sau e doar din cauza oamenilor din jur care intreaba. Pentru ca pana nu au inceput prietenii, rudele sa intrebe, eu nu mi-am pus problema casatoriei. Mi-era foarte bine asa. Dar cand din toate partile am inceput sa aud "da, voi cand va casatoriti?' "nu va casatoriti?" "voi cand faceti nunta?" mi s-au ridicat si mie niste dubii si am devenit alergica la intrebarea asta. Si atunci mi s-a parut si mie ciudat ca in atatia ani el nu a deschis niciodata subiectul. Si mi-era foarte greu sa ma abtin sa nu ma rastesc la lume. Dupa care am abordat o atitudine de genul "nu stiu, intrebati-l pe el" si m-am calmat. Cand o fi, o fi.
subscriu
si eu sunt in aceeasi situatie... am alt nume fata de mama mea... cateodata ma deranjeaza cand trebuie sa explic de ce ma cheama altfel, dar in rest nu`i bai...
Ultima oara a fost editat de rosebunny (2010-10-21 17:53:39)
Tot raul e spre bine Zambim si noi azi?
- coraline
- Addicted member
kathrynn si eu gandesc ca tine, pana la urma faci nunta ca trebuie facuta, cu toata pompa, dar nu pentru ca altfel nu as considera ca am o familie si fara. este o hartie pana la urma, nu poate aduce nici fericirea nici pacea in casa. cred ca pana la urma ajungem sa ne casatorim de gura lumii, impinsi de societate, bunicamea incepuse sa boceasca acum cateva zile ca n-o sa ma vada mireasa, toti ne intreaba cand o sa facem nunta, cand mai aud si de prietene care se casatoresc am o senzatie ciudata, ma simt eu parca as fi stigmatizata. desi stiu ca eu ma inteleg de minune cu el, ca ne iubim si ca suntem fericiti, trebuie sa apara subiectul nuntii parca fara el suntem in ilegalitate. daca ma va cere am sa o fac normal, dar daca nu,
- astera
- Full member
- Inregistrat: 2007-04-16
eu am o relatie de 5 ani, si dupa primii doi ani de relatie ne-am mutat impreuna; dar sa vedeti ce mi-a zis cineva zilele acestea( o pers. din familia mea): ca este un pacat ft mare faptul ca locuim impreuna necununati, ca nu voi putea sa ma mai casatoresc imbracata in rochie de mireasa. in fine, si chiar daca ne vom casatori religios, vom fi urmariti mereu de acest pacat. ce parere aveti?
- astera
- Full member
- Inregistrat: 2007-04-16
da ne iubim si stam impreuna. din punctul nostru de vedere nu e un pacat, si nici daca am grabi casatoria nu cred ca s-ar schimba ceva , sau m-as simti eu mai bine. dar preotii, Biserica nu vad lucrurile la fel, ca sa zic asa. )
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Asa, si? Tu nu locuiesti nici cu "preotii" (care or fi aia...) nici cu Biserica. Daca Biserica dezaproba faptul ca locuiesti cu el necasatorita, cu siguranta dezaproba si faptul ca ai facut sex cu el, inca de la inceput. Eu zic ca ar bine sa traim conform cu vremurile noastre, nu dupa principii de pe vremea bunicilor sau mai vechi si sa plecam urechea la gura satului. Si ar trebui si preotii sa-si stie locul si sa se nu bage unde nu le fierbe oala (cum ar fi sub plapumele oamenilor).
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Gizeh
- Banat
- De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
- Inregistrat: 2011-04-01
matusa mea e cu un barbat de 30 de ani .... si nu si-au scos actele nici acum ... important e ca se intaleg,se respecta si se iubesc. au 4 copii impreuna
Ne dorim si noi
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Da, teoretic Biserica spune ca ceea ce faceti voi e preacurvie (a trai impreuna necununanti). Dar Biserica spune multe si am ajunge la balamuc daca am asculta de toate "legile" lor ramase aceleasi de pe vremea strabunicilor. Stiati ca e un pacat ca tu ca femeie sa iti tunzi parul? Si ca barbatul sa se barbiereasca? Si ca e pacat sa te machiezi? Si ca nu se face sex miercurea, vinerea si toate posturile din an?
Astea sunt prostii si n-au nicio treaba cu imbracatul rochiei de mireasa, o sa va dea probabil sa faceti un canon inainte sa va cunune pentru ca ati trait in pacat
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|