homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Logest-44

#818 2010-04-29 22:51:45

maribel
New member
Inregistrat: 2008-11-20

Re: Logest

Salut fetelor!

Probabil s-a mai discutat dar intampin si eu o problema. Iau logest de vreo 2 ani, imi merge foarte bine cu ele insa zilele trecute, mai exact miercuri seara m-am uitat pe folie si mi-am dat seama ca am uitat sa iau 2 pastile (cea de luni si marti)..sad...nu stiu cum am uitat dar in sfarsit....am luat 2 pastile miercuri si inca 2 in seara asta ca sa ajung cu ele ok.
Problema este ca miercuri cand mi-am dat seama deja aveam sangerari. Cred ca mi-a venit ciclul. Este normal. Ce fac in continuare? Am folia aproape plina pt ca nu am apucat sa iau multe de la ultima menstra.
Va multumesc mult!

#819 2010-04-30 09:51:08

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ia folia in continuare si protejeaza-te suplimentar 7 zile de la ultima pastila uitata.

Fericita mamica de Aida Maria!

#820 2010-05-02 18:59:08

carmena
New member
Inregistrat: 2007-02-11

buna!am o problema...am luat pastila de sambata vineri si cea de duminica ieri .....cea de vineri nu am luat-o....se intampla ceva daca o iau astazi?...ar fi ultima pastila....

#821 2010-05-03 09:56:53

andreea_andy2
Moderator

Nu se intampla nimic. DOar ca trebuie sa te protejezi suplimentar pe toata perioada pauzei si primele sapte pastile din urmatoarea folie.

#822 2010-05-03 10:01:16

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Dar daca nu a uitat nicio pastila, ci pur si simplu le-a inversat ordinea trebuie sa se protejeze suplimentar? Eu asta inteleg din postul ei, ca nu a respectat ordinea zilelor de pe folie, nu ca ar fi sarit de tot peste o pastila nustiu

Publicitate

loading...

#823 2010-05-03 10:10:55

persifona
Vizitator

Eu inteleg si ca a uitat o pastila. Daca doar le-a inversat, nu

#824 2010-05-03 10:24:34

andreea_andy2
Moderator

Poate intra sa ne lamureasca. Din postul ei se inteleg ambele variante.

#825 2010-05-11 15:55:49

alix71
New member
Inregistrat: 2009-02-04

la 38 de ani se mai pot lua ac de tipul logest?medicul de la planning spune ca da ginecoloaga spune sa nu schimb ac Marvelon desi nu o data i-am spus ca in ultimele luni am dureri groaznice de cap cu greata si tot apanajul in timpul ciclului.e adevarat ca am si adenomioza si parca nu as intrerupe ac spune ginecoloaga ca ajuta sa nu se mareasca focarul de endometrioza-adenomioza.dar eu as vrea sa le schimb cu Logest si chiar nu mai stiu ce sa fac.mi s-a spus de catre medici sa scult pe cine vreau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!asta da raspuns.

#826 2010-05-11 16:08:51

daenarys
Vizitator

alix mergi pe mana medicului de planning si ia Logest.

#827 2010-05-11 16:21:52

alix71
New member

si ginecologa de ce a spus oare ca nu sunt suficient de puternice pt mine din cauza varstei probabil.....

#828 2010-05-11 18:50:03

camysh
Moderator

varsta nu are nicio legatura
toate anticonceptionalele sunt la fel de sigure daca sunt luate corect

#829 2010-05-14 14:57:18

alix71
New member

Pe linga migrenele care au aparut in perioada libera am inceput sa retin tot mai multa apa in timpul cat am luat Marvelon.De aceea am hotarat sa le schimb cu Logest pt ca spune doctora ca au un continut mai mic de hormoni-ginecoloaga- si s-ar putea sa fie mai bine.Sa incerc...a fost sugestia.Dar am citit pe net ca gestoden-ul progestativul continut de acest ac da o concentratie de progesteron in organism cu mult mai amre ca desogestrelul continut de Marvelon....asa ca zau nu mai stiu.Si era vb de studii ample facute in Germania si Elvetia unde se numeste Gynera in Germania Femovan dar tot Logest sunt adica 0,075 gestoden si 0,02 etinilestradiol.Sunt COMPLET AMETITA.Si inca ceva mi-a spus sa le iau in continuarea foliei de Marvelon dupa ce o termin daca nu vreau sa folosesc protectie suplimentara primele 7 zile .In cazul in care incep Logest dupa pauza de 7 zile trebuie sa folosesc protectie suplimentara 7 zile.Pai daca le iau incontinuu mai am ciclu de privatie luna asta ?Astia sunt medicii de planning UNII DINTRE EI scuze!Daca se mai reduc si salariile cu 25% nici atat nu vor mai vorbi cu noi iar eu bani de cabinete particulare nu am .

Ultima oara a fost editat de alix71 (2010-05-14 16:06:53)

#830 2010-05-14 16:34:30

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Cand treci de la un AC la altul in cazul tau Marvelon - Logest ai 2 optiuni:

1. faci pauza de 7 zile
2. nu faci pauza 7 zile

In ambele moduri este protejata, fara a fi nevoie de protectie suplimentara.

Nu conteaza cat de puternic este un hormon, conteaza daca iti este tie bun smile

#831 2010-05-14 16:40:12

alix71
New member

multumesc mult pentru raspuns.

#832 2010-05-30 14:22:42

nicole1986
Membru
Inregistrat: 2010-03-11

Buna fetelor si bine v-am gasit! AM SI EU O MICA PROBLEMUTA. Trebuia sa incep sa iau pastila lunea, lucru pe care l-am si facut, dar nefiind atenta am inceput cu pastila de duminica. Nu am sesizat acest lucru pana vineri cand am vazut ca nu luasem pastila corespunzatoare zilei  de joi. Evident k vineri am luat 2 pastile ferm convinsa ca uitasem sa iau pastila de joi. Azi(duminica) ar trebui sa iau ultima pastila, pastila pe care nu o mai am pe folie. Ce fac, imi iau o folie noua si iau doar o pastila dupa care iau pauza normala de 7 zile sau sar peste ziua de azi avand in vedere k am luat deja luna aceasta 21 de pastile? multumesc anticipat. PS am uitat sa mentionez ca iau logest, de 4 luni

Ultima oara a fost editat de nicole1986 (2010-05-30 14:42:18)

#833 2010-05-30 19:43:18

persifona
Vizitator

Cumpara o folie noua si mai ia din ea cel putin o pastila, azi.

#834 2010-05-31 11:54:57

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

alix71 a scris:

Pe linga migrenele care au aparut in perioada libera am inceput sa retin tot mai multa apa in timpul cat am luat Marvelon.De aceea am hotarat sa le schimb cu Logest pt ca spune doctora ca au un continut mai mic de hormoni-ginecoloaga- si s-ar putea sa fie mai bine.Sa incerc...a fost sugestia.Dar am citit pe net ca gestoden-ul progestativul continut de acest ac da o concentratie de progesteron in organism cu mult mai amre ca desogestrelul continut de Marvelon....asa ca zau nu mai stiu.Si era vb de studii ample facute in Germania si Elvetia unde se numeste Gynera in Germania Femovan dar tot Logest sunt adica 0,075 gestoden si 0,02 etinilestradiol.Sunt COMPLET AMETITA.Si inca ceva mi-a spus sa le iau in continuarea foliei de Marvelon dupa ce o termin daca nu vreau sa folosesc protectie suplimentara primele 7 zile .In cazul in care incep Logest dupa pauza de 7 zile trebuie sa folosesc protectie suplimentara 7 zile.Pai daca le iau incontinuu mai am ciclu de privatie luna asta ?Astia sunt medicii de planning UNII DINTRE EI scuze!Daca se mai reduc si salariile cu 25% nici atat nu vor mai vorbi cu noi iar eu bani de cabinete particulare nu am .

esti sigura ca medicul de planning ti-a zis povestea cu protectia suplimentara?
se de ce nu ti-a zis niciunul dintre cei 2 sa scazi pur si simplu doza de estrogeni...de ce musai sa schimbi si progesteronul....
alix...imi pare teribil de rau ca treci prin asa ceva...nu stiu de unde esti deci nici incotro sa te indrum...atita pot sa iti spun:
exista pe piata contraceptive cu acelasi progestativ ca si Marvelon insa cu doza mai mica de estyrogen si asta e prima ooptiune dupa parerea mea...
in al doilea rind, sincer nu vad unde e problema ca ai o concentratie mai mare de progesteron in organism (cita vreme e alt tip de progesteron genul asta de discutie sincer nu isi are locul)
In concluzie...discutia despre toate acestwe probleme si temeri ar trebui sa se poarte in cabinet, cu medicul...cu cel de planning de preferinta care trebuie sa stie despre ce vorbeste(nu ca ginecologul nu ar trebui sa stie insa il banuim ca are mai putin timp)...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#835 2010-06-12 17:30:06

alix71
New member

multumesc mult pentru raspuns.da asa mi s-a spus.am ascultat medicul de planning si am luat LOGEST ma simt foarte bine cu el imi tine sub control focarul de adenomioza pe care il am-am facut o ecografie de aici stiu-nu am avut spotting deloc desi ma asteptam sa am pentru ca am inteles ca au doza foarte micuta de hormoni si de aceea poate sa apara ,nu ma dor sanii, nu am dureri de cap.dar peste 7 zile se apropie ciclul si inca traiesc cu frica sau mai bine spus teroarea migrenelor care au aparut in ultimul timp cand luam MARVELON.cine stie poate am noroc daca sa nu treaca cu totul macar sa se mai atenueze.pentru ca exact asa cum se spunea pe forum de aceea apareau in timpul ciclului si treceau ca prin farmec in timpul administrarii ac organismului se pare ca nu ii place oscilatia hormonala din timpul menstrei.....dar nici sa iau ac tot timpul fara pauza nu e posibil....

#836 2010-06-22 13:58:55

Sheeva
Membru
Inregistrat: 2010-06-22

Abia am inceput sa iau Logest (azi a 12-a pastila din prima folie) si am facut-o sub indrumarea medicului meu ginecolog, care spune lucruri cam opuse celor de pe prospectul anticonceptionalelor si tuturor parerilor pe care le-am auzit pana acum: peste tot, chiar si pe prospect, se spune ca trebuiesc luate 21 pastile, apoi facuta o pauza de 7 zile, iar din a 8-a zi se incepe o noua folie, iar menstruatia ar trebui sa vina in acea perioada de pauza, numai ca medicul meu insista sa nu ma iau dupa prospect, ci sa incep o noua folie din prima zi a urmatoarei menstre, cum am facut si prima data. Nu stiu ce sa fac: sa fac 7 zile pauza sau sa fac pauza pana la prima zi a urmatoarei menstre?

Ar mai fi o problema, anume faptul ca de cand am inceput sa le iau nu am avut nicio zi 'curata', adica dupa cele 5 zile ale menstrei mele obisnuite au tot continuat sa se scurga picaturi mai mari si mai mici de lichid vascos si maroniu, diferit de consistenta obisnuita a ciclului meu. I-am semnalat si asta medicului meu (prin telefon, ca eu sunt la tara momentan) si mi-a spus sa iau Vitamina K, doua fiole, una seara si alta dimineata,  iar daca nu se opresc 'scurgerile' sa merg la control cat mai curand.
Mai complicat e faptul ca eu am cumparat ieri doua fiole si mi-a dat doar una, lucru pe care nu l-am observat decat acasa (e foarte departe farmacia de unde stau eu), am luat-o pe aceea si de dimineata mi-a curs iar. Ma intreb daca sa ma duc iar pana la mama naibii pentru o fiola sau sa las asa sa vad cum evolueaza pana la 1 iulie cand ma intorc in Bucuresti... Am inteles ca nu-s nici foarte indicate aceste fiole de vit K, desi mi-a spus sa le iau pe cale orala. Mai am pe aici prin casa niste Orgametril, dar mi-e cam frica sa fac dupa capul meu.

Sper ca nu am batut campii prea mult dar sunt tare confuza...

Ultima oara a fost editat de Sheeva (2010-06-22 14:01:45)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.